G4Media.ro

Europarlamentarul Cristian Terheș a lăsat familia social-democraților pentru grupul din care face…

Europarlamentarul Cristian Terheș a lăsat familia social-democraților pentru grupul din care face parte PNȚCD/ Preotul Terheș a ajuns în PE pe listele PSD în timpul lui Liviu Dragnea

Europarlamentarul Cristian Terheș a părăsit familia social-democraților europeni (S&D) pentru grupul ECR (al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni) din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid la care este afiliat PNȚCD.

Preotul Terheș a ajuns în Parlamentul European pe listele PSD, în timpul lui Liviu Dragnea, după ce a obținut un loc eligibil în cursa pentru Legislativul de la Bruxelles.

”Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a ma inscrie in Grupul ECR (Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Miscarea Politica Crestina Europeana), partid politic european la care este afiliat PNTCD. Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol intre PSD si PNTCD, semnat intr-o conferinta de presa de presedintii celor doua partide. Protocolul stabileste colaborarea celor doua partide pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, precum si a democratiei constitutionale in Romania. Le multumesc si pe aceasta cale colegilor pentru buna colaborare pe care am avut-o in cadrul Delegatiei. Ca membru in Grupul ECR – care sustine o Europa a democratiei si natiunilor – voi promova, in numele PNTCD, toate initiativele favorabile Romaniei”, este mesajul scris de Terheș pe Facebook.

Preotul Chris Terhes s-a remarcat ca un fervent militant anti PSD și pro-justiție până la alegerile din 2014, după care pozițiile sale publice s-au schimbat treptat. A devenit începând cu 2016 un invitat obișnuit al Antenei 3 și RTV, acuzând justiția de abuzuri, iar din discursul său anti-corupție n-a mai rămas nimic. Ba mai mult, Terheș a devenit un susținător puternic al lui Liviu Dragnea.

Poziția sa de candidat la alegerile europarlamentare pe lista PSD pe o poziție super-eligibilă (locul patru), obținută sub șefia liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru fraude la referendumul din 2012, contrastează flagrant cu susținerea luptei anticorupție în urmă cu doar câțiva ani.

Anul 2014 îl găsește pe Chris Terhes implicat în campania pentru prezidențiale, mobilizând alegătorii la vot împotriva fostului premier Victor Ponta, candidatul PSD-ului al cărui secretar general era la vremea respectivă Liviu Dragnea. Ulterior, însă, Terheș și-a schimbat poziția la 180, ajungând în cele din urmă să obțină un loc eligibil pe listele PSD, condus de Liviu Dragnea, pentru Parlamentul European, la alegerile din 2019.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. O jigodie fsnisto- securisto-sectanta , mincatoare de caca pe la antenele varanului .

  2. Un om de o calitate „exceptionala” ::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Acum, zău, cate voturi le-a adus Fake PNTCD Pavelescu nebunu’ pesedeilor…

  3. După cum și dl Aurelian Pavelescu a lăsat să se înțeleagă prin declarațiile sale și demersurile politice întreprinse, mare diferență între PSD și PNȚCD nu mai este. Ba, mai mult, dacă în PSD au apărut voci critice la adresa d-lui Dragnea după condamnarea penală a acestuia, PNȚCD a rămas un partid fidel infractorului Liviu Dragnea, de care Aurelian Pavelescu nu s-a dezis niciodată.

    Trecerea d-lui C Terheș de la PSD la PNȚCD nu este o veste bună pentru democrația românească și europeană, ci dimpotrivă. Nu doar că România nu are un partid democratic autentic de dreapta (care ar fi putut fi cel condus cândva de dl C Coposu), dar PNȚCD a devenit mai nedemocratic decât PSD.

  4. Ce a ajuns PNTCD ,o scursura de partid ,sper ca si PNL sa o ia pe urmele PNTCD.

    • O curva politica raspopitul asta.

    • Ajungem la cea ce te-a fatat. Momentan PSD e in groapa, PNL e mare si frumos, o sa mergem spre 40%, PSD merge unde ii e locul, la groapa de gunoi a istoriei.

    • Ce-a ajuns si parlamentul asta al UE, cu popi apostati reprezantand pe cine scoate banul. Sper sa o ia pe urmele celui de-al treilea reich.

  5. Terheș, te-ai făcut realmente frate cu dracul (Pavelescu) și cu mama lui (Dragnea) ca să treci puntea (să te vezi europarlamentar). În aceste condiții, pe cine crezi că mai prostești cu convingerile tale politice și cu ”integritatea” ta ? Ești o rușine pentru numele PNTCD, pentru Maniu și Coposu, care n-ar fi făcut în veci astfel de compromisuri.

  6. Asta ce dovedeste ca s-a umplut de cacat psd-ist ca sa si vada interesul,iar dupa ce si l-a atins
    s-a saturat sa mai manance

  7. Asta nu e Popa. Asta e o Satana in sutana. Un preot nu are preocuparile acestui individ care imprastie ura si violenta verbala. Plecarea de la PSD ii arata impostura, spiritul de mercenar si traseist. In loc sa.l propovaduiasca le Dzeu, popa Terhes propovaduia principiile Antenei 3 si ale lui Voiculescu.

    • Oricum asta nu a fost preot niciodata, degeaba ne facem ca facem neintentionat confuzii de termeni. Asta a fost un gen de pastore-predicator prin state parca.

    • @Tudor
      Este personajul sablon – impostor, sarlatan – care vinde apa chioara pe post de leacuri minune, pe care-l vedem in filmele western clasice. Doar s-a mai adaptat cerintelor actuale, ca sa-si recruteze fraierii. SUA are destui dintr-astia.
      Pe tiparul asta putem sa-i numim popi si p-aia cu alba neagra ca si ei, tot pe nebagarea de seama a fraierilor se bazeaza.

  8. Una dintre pramatiile ciumei roșii sau ce gravitează în jurul acestui hoit.

  9. Traiectorie politica si morala a popii Terhes va mai avea si alte viraje.

  10. G4 mintiti si manipulati prin modul de exprimare.
    In articol apare de 3 ori sintagma „preotul Terhes” (odata in titlu si de 2 ori in continut). Aceasta este o minciuna, pentru ca individul a fost dat afara din preotime („caterisit”) de mai mult de un an (martie 2019). Deci sintagma „preotul Terhes” este o minciuna, descrierea corecta ar fi „fostul preot Tehes”.
    In al doilea rand era binevenit sa precizati in ce confesiune a activat respectivul ca preot, adica in Biserica Greco-Catolica.
    Nu de alta, dar cand e vorba de un cleric al BOR nu uitati niciodata sa specificati acest lucru. Macar pastrati-va propriile standarde.