Europenii se așteaptă la o nouă iarnă mai blândă decât în mod obișnuit, arată Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice
Previziunile climatice arată că europenii se așteaptă la o altă iarnă mai blândă decât în mod obișnuit, ceea ce ar putea contribui la reducerea cererii de gaze naturale, scrie Bloomberg.
Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice estimează o probabilitate de cel puțin 60% ca nordul Europei și Mediterana să înregistreze temperaturi peste medie între decembrie și februarie. Restul continentului are între 40% și 50% șanse de a depăși temperaturile medii istorice măsurate în ultimele trei decenii.
Nicăieri în Europa nu se așteaptă temperaturi sub media sezonului, conform perspectivelor sezoniere actualizate luni.
Sursă: Copernicus via Bloomberg
Estimările Copernicus sunt utilizate de fermieri, asigurători și furnizori de utilități pentru a ajuta la adaptarea la încălzirea planetei. Temperaturile anormal de ridicate ar putea reduce cererea de gaze în timpul sezonului de vârf de încălzire din Europa, așa cum au contribuit deja la acest lucru în timpul celor două ierni anterioare.
Comercianții urmăresc îndeaproape evoluțiile meteorologice spre sfârșitul anului, când expiră un acord de tranzit care reglementează fluxurile de combustibil rusesc prin Ucraina. Țări precum Austria, Ungaria și Slovacia au continuat să se bazeze pe gazul rusesc pentru a-și acoperi cea mai mare parte a cererii.
În timp ce sfârșitul acordului de tranzit ar putea afecta eforturile lor de stocare anul viitor, temperaturile mai blânde ar trebui să contribuie la menținerea prețurilor la gaze pentru moment. Potrivit Copernicus, alte piețe de încălzire cu gaz, cum ar fi Japonia și nord-estul SUA, se confruntă cu o probabilitate de 70% până la 100% de temperaturi semnificativ mai ridicate în perioada decembrie-februarie. Acest lucru ar reduce concurența pentru transporturile de gaze naturale lichefiate.
Sursă: Copernicus via Bloomberg
Datele sugerează, de asemenea, că unele părți ale Norvegiei, Suediei, Finlandei și țărilor baltice au o probabilitate de 40% până la 50% de ploi și ninsori semnificativ mai mari decât de obicei, ceea ce ar contribui la creșterea perspectivelor hidroenergetice ale regiunii. „Precipitațiile sunt cel mai probabil sub medie în părțile sud-vestice și peste medie în nord-estul continentului”, a raportat Copernicus.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.