G4Media.ro

Eurostat: Aproape un sfert din tinerii de 15-29 de ani din România,…

sursa foto: Pixabay

Eurostat: Aproape un sfert din tinerii de 15-29 de ani din România, grav defavorizaţi din punct de vedere material şi social, cel mai mare procent din UE / Tinerii danezi, cei mai expuși riscului de sărăcie

Aproape un sfert (23%) din tinerii de 15-29 de ani din România erau grav defavorizaţi din punct de vedere material şi social în 2021, reprezentând cel mai mare procent dintre țările Uniunii Europene, în timp ce tinerii danezi erau expuși riscului de sărăcie în cea mai mare proporție (25%), potrivit datelor publicate marți de Eurostat.

Rata deprivării materiale şi sociale severe în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 29 de ani a fost de 6,1% în Uniunea Europeană în anul 2021. Proporţia tinerilor care au fost grav defavorizaţi din punct de vedere material şi social a fost mai mică de 3% în 11 dintre cele 26 de state membre pentru care sunt disponibile date: Luxemburg, Polonia, Suedia, Cipru, Cehia, Ţările de Jos, Croaţia, Slovenia, Finlanda, Austria şi Estonia.

La polul opus, ţările membre cu cea mai mare proporţie a tinerilor grav defavorizaţi din punct de vedere material şi social sunt România (23,1%), Bulgaria (18,7%) şi Grecia (14,2%).

Potrivit Eurostat, în 2021, rata riscului de sărăcie în UE era mai mare pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani decât pentru populația totală (20,1% față de 16,8%; o diferență de 3,3 puncte procentuale sau pp).

Acest lucru s-a întâmplat în 19 țări ale UE, iar cea mai mare diferență între cele două a fost observată în Danemarca (12,3% din populația totală expusă riscului de sărăcie, față de 25,6% în cazul tinerilor) și în Suedia (15,7% față de 24,6%).

Cu toate acestea, în opt țări ale UE, tinerii erau mai puțin expuși riscului de sărăcie decât populația în ansamblu. Cele mai evidente diferențe au fost observate în Letonia (23,4% din totalul populației expuse riscului de sărăcie, față de 17,0% în cazul tinerilor), Malta (16,9% față de 11,3%), Estonia (20,6% față de 15,7%) și Croația (19,2% față de 14,7%).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Articol de calitate foarte slaba. Nu e explicata diferenta dintre „grav defavorizaţi din punct de vedere material şi social” si „expuși riscului de sărăcie”. Cititorul ramane confuz, unde sunt tinerii mai saraci, in Romania sau in Danemarca?

    • @ just_vali – Ai dreptate. E foart e prost explicat articolul. Mda, cred ca e o statistica abstracta care se refera la expunerea la risc, o pruostie pana la urma

    • @ just_vali – Ai dreptate. E foart e pruost explicat articolul. Mda, cred ca e o statistica abstracta care se refera la expunerea la risc, o pruostie pana la urma

  2. Cum naiba 25% din tinerii danezi sunt expusi saraciei intr-o tara in continua dezvoltare si care angajeaza straini la greu sa acopere locurile de munca libere?