G4Media.ro

Eurostat: România, printre ţările cu cea mai ridicată producţie de lemn pentru…

Foto: Pixabay

Eurostat: România, printre ţările cu cea mai ridicată producţie de lemn pentru combustibil din UE / Noi am avut o producție de 6,4 milioane metri cubi. Franța și Germania, peste 20, respectiv 30 de milioane de metri cubi

Producţia de lemn rotund (buşteni) pentru combustibil în Uniunea Europeană s-a situat la 118,5 milioane metri cubi anul trecut, arată datele publicate marţi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), citat de Agerpres.

Producţia de anul trecut reprezintă o creştere cu 4% comparativ cu 2020 (113,8 milioane metri cubi) şi cu 3% faţă de 2019 (115 milioane metri cubi).

În 2021, cinci state membre UE au raportat cea mai ridicată producţie de lemn pentru combustibil: Franţa (26,7 milioane metri cubi), Germania (23,2 milioane metri cubi), Finlanda (8,9 milioane metri cubi), România (6,4 milioane metri cubi) şi Suedia (5,5 milioane metri cubi), împreună fiind responsabile pentru 65% din producţia UE de lemn pentru combustibil.

Comparativ cu 2020, cele mai mari creşteri ale producţiei de lemn pentru combustibil au fost raportate anul trecut în Germania, Franţa (ambele cu 15%) şi Ungaria (14%), iar cel mai semnificativ declin a fost în Luxemburg (minus 23%), Austria (minus 8%) şi Estonia (minus 6%).

Lemnul este din ce în ce mai folosit ca sursă de energie regenerabilă.

Producţia de lemn rotund pentru combustibil a crescut semnificativ în ultimii ani (18% în 2019 comparativ cu 2016), înainte de a scădea în 2020, în contextul efectelor pandemiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Necesarul de lemn de foc este de 18 mil. mc pe an.
    Sunt 3 mil de gospodarii care folosesc lemn pentru incalzire. Fiecare are nevoie de cel putin 6 mc pe iarnă.
    Cantitatea de lemn de foc reală este cel puțin dublă.

    • Multi romani stau in frig sau se încălzesc cu altceva( coceni de porumb, brichete din paie,cărbuni)

    • Sobele in care ard romanii lemnul sunt cnstruite prost, caldura degajata ia calea cosuluu. Nu mai exista mesteri care sa stie mestesugul. Facem totul ineficient. Intreaba cativa daca cunosc cuvantul eficient, semnificatia lui. Iar centrale pe lemn, peleti, resturi vegetale, nu ma pricep cum stau cu eficientacdar banuiesc ca nu prost, dar nu a sustinut nimeni romanul sa instalezecasa ceva in loc de gaz.

  2. Cum se face că de frontierele UE se ocupă țări că Olanda și Austria? Sunt țările care se opun extinderii Schengen. Ramolitii ăștia de la Bruxelles au impresia că numai România și Bulgaria trebuie să oprească hoardele de migranți. Frontierele trebuiesc apărate inclusiv militar. Să trimită forță armată ,nu lalele.