G4Media.ro

Eurostat: Șomajul în rândul românilor cu studii superioare, al treilea cel mai…

Foto: Pexels.com

Eurostat: Șomajul în rândul românilor cu studii superioare, al treilea cel mai scăzut în Europa în 2018

Șomajul în rândul persoanelor cu studii superioare care au vârste între 25 și 64 de ani era de 1,8% în România, în anul 2018, potrivit datelor Eurostat analizate de Edupedu.ro. Cea mai mică valoare a șomajului, dintre țările Uniunii Europene, pentru cei cu educație de nivel universitar a fost în Cehia 1,1 procente, urmată de Ungaria 1,3%.

Cel mai mare nivel al șomajului în această categorie de persoane era în Grecia – 13,7%, și Spania – 8,5%. Media UE la acest capitol a fost de 3,9% șomaj în rândul populației cu vârste între 25 și 64 de ani, cu studii superioare. La egalitate cu noi sunt Malta și Polonia, iar Germania are un șomaj de 1,9%.

 

FOTO: Photo by bruce mars from Pexels

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Asta pentru ca oamenii destepti pleaca din tara.

    Mai raman numai fraierii ca mine, care spera ca romanii sa voteze cu oameni cinstiti si sa se civilizeze.

    • Și că mine 🙁

    • Te contrazic, nu ești deloc fraier. Este alegerea ta, fiecare alege ce e mai bine pentru el.
      Îți citesc mesajele, de la mare distanță, se vede ca ești foarte deranjat (pe buna dreptate) de ce se întâmplă în țară. La momentul potrivit, am votat pentru schimbare, am încercat sa contribui cum am putut la evoluția societății românești. Poate greșesc, dar romanul nu se mai civilizeaza cu vorbă bună. Când renunti la a dedica timp altora, care efectiv își bat joc de tine sau de acțiunile tale (voluntar, involuntar), te gândești la viața ta și la faptul ca este trecătoare și timpul trece repede. Așadar, folosește timpul cum consideri mai bine, chiar dacă ramai în țară sau pleci. Oricine judecă decizia celorlalți este absolut irelevant.

  2. Asta fiindca avem putini absolventi de studii universitare, comparand cu nivelul european. Si aia majoritatea nu lucreaza in domeniul sau de studii. Normal cand au putini someri cu studii superioara cand majoritatea ori lucreaza in Lidl ori sunt plecati afara