G4Media.ro

Evaluări digitale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor…

Foto: Freepik.com

Evaluări digitale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi susținute odată cu introducerea alfabetizării digitale la grădiniță – a anunțat subsecretarul de stat Jean Badea: Să transferăm toate examenele în zona digitală

“Realizarea de programe de alfabetizare digitală timpurie, încă de la grădiniță, ne-ar permite să utilizăm tehnologia atunci când susținem examenele naționale pentru clasele a II-a, a IV-a sau a VI-a sau să introducem tehnologia când susținem testele PISA”, a declarat subsecretarul de stat din Ministerul Educației Jean Badea. Coordonator al strategiei de digitalizare a educației din România, Badea a anunțat că “discuțiile între noi sunt ca în cațiva ani – vom face o evaluare, nu am un termen exact – să transferăm toate examenele”, inclusiv cele de titularizare, în zona digitală.

“Nu există nicio legătura cu dl Cumpănașu, nu am avut nicio întâlnire, nu îl cunosc. E un proces în care am adus pe oricine a avut experiză. Cele 24 de organizații [consultate pentru crearea strategiei de digitalizare – N.Red.] sunt cele care au răspuns apelului nostru făcut public”, a precizat Jean Badea, întrebat de presă cu privire la o eventuală legătură cu ONG-ul lui Cumpănașu.

Coordonator al strategiei de digitalizare a educației, Badea a precizat la conferința de lansare în dezbatere publică a strategiei că, “în România, competența digitală e inclusă la nivel gimnazial în învățământul obligatoriu, însă studiile arată că este mare nevoie de dezvoltarea acestor competențe încă de la nivelul primar sau preșcolar”.

Badea a precizat că strategia de digitalizare a educației presupune “revizuirea curriculumului pentru invatamantul secundar, programe pentru copiii cu dizabilitati, dezvoltarea de stagii de practica pentru studenti si o masura inedita se refera la parinti: realizarea de programe de formare pentru parinti care sa le permita acestora sa isi sustina copiii in achizitia de competențe digitale”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Domnul care propune acest lucru probabil ca nu s-a confrutat niciodată cu realitatea din teren. Probabil ca de sus, atunci cand citesti doar niște date de pe o hârtie, realitatea școlilor din această țară chiar permite acest lucru. Din păcate atunci când coborâm realizăm că în unele școli IT-istul este profesorul de limba și literatura română ( norocul lui ca a facut in liceu mate-info), ca profesorul de informatică a terminat litere și nu știe ce este acela Whats app web, că elevii știu informatică la nivel de facebook, integrăm și alte rețele de socializare……,,,, competențe digitale pe care chipurile le-au dobândit folosind telefonul nu laptopul sau Pc-ul ( tot inițiatul știe care sunt diferențele dintre sistemele de operare….windows vs android)….iar în alte părți internetul din școală nu face cinste renumelui Romaniei la acest capitol( probabil ca încă funcționează cu manivelă), iar calculatoarele din școală ( cică fac parte din cabinetul de informatică) sunt atât de vechi încât nici nu mai suportă unele programe….In concluzie haideți să facem digitalizarea școlilor…Doar pe hârtie cum se face învățământul aici pe la noi….