G4Media.ro

VIDEO EXCLUSIV Cîțu: Guvernul va elimina prin OUG cotizarea automată la sindicat…

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

VIDEO EXCLUSIV Cîțu: Guvernul va elimina prin OUG cotizarea automată la sindicat / Să facă efortul lunar să plătească cine vrea să fie membru al unei organizații

Premierul Florin Cîțu a declarat, într-un interviu exclusiv pentru G4Media.ro, că Guvernul pregătește în următoarele săptămâni o ordonanță de urgență prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală. Cîțu spune că nu i se pare normal ca oamenii să plătească automat o cotizație și că dacă cineva dorește să fie membru al unei organizații sindicale ”să facă efortul lunar să plătească”.

Premierul a mai afirmat că este ”evident” că protestele din ultima perioadă sunt manipulate politic de PSD, precizând că nu a văzut niciun protest în perioada PSD ”când creșteau taxe”. Cîțu a mai declarat că protestele sindicatelor ar reflecta ”o atitudine necolegială și neprincipială față de sectorul privat”, care nu a ieșit în stradă, deși peste 1, 4 milioane de angajați au fost în șomaj tehnic în timpul pandemiei.

Vezi integral interviul cu premierul Florin Cîțu în variantă VIDEO

Cristian Pantazi: Ați avut o replică dură față de sindicaliști după protestele de zilele trecute și ați spus, citez ”Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai fac schimbări? Haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii, sunt automat făcute din conturile oamenilor. Este ok să se ia automat din conturile oamenilor?” Ce anume intenționați să schimbați la lege?
Florin Cîțu: Eu știu foarte bine că în 2011, parcă, a fost dată, era domnul Funeriu ministru, și acele cotizații nu au mai trecut automat.

Cristian Pantazi: Vă referiți la sindicaliștii din sistemul de educației?
Florin Cîțu: Vorbesc în general. Nu mi se pare normal ca oamenii să plătească automat o cotizație. Dacă cineva vrea să fie membru al unei organizații, trebuie să vedem dacă vrea să plătească, să facă efortul lunar să plătească.

Cristian Pantazi: Când veți schimba această lege? Haideți să ieșim din evaziv, din vag.
Florin Cîțu: Le luam pe rând, săptămâna viitoare vin cu ordonanța pe Consiliile de Administrație (nota red: OUG prin care vrea să limiteze la cinci numărul maxim de membri într-un CA) și după aia venim și pe sindicate. Dar aici la sindicate mă gândesc ca principii. Rămân 30 de ani, mi se pare bizar să ai aceiași oameni în funcții 30 de ani.

Dan Tăpălagă: Dacă-i aleg sindicaliștii, ce puteți face?
Florin Cîțu: Eu nu spun nimic. Dacă-i aleg, foarte bine. Dar aș vrea să văd să nu avem aceste… să-i forțăm pe oameni să le ia bani automat.

Cristian Pantazi: Care-i orizontul de timp pentru modificarea legii.
Florin Cîțu: Următoarele săptămâni.

Dan Tăpălagă: Și una dintre modificări va fi asta? Ca oameni să nu mai cotizeze automat la sindicat?
Florin Cîțu: Eu zic că oamenii nu pot fi obligați să cotizeze. Cine vrea să cotizeze, foarte bine, dar nu trebuie să fie obligat cineva să cotizeze asta.

Dan Tăpălagă: Și puneți în lege asta?
Florin Cîțu: Mi se pare că o ordonță de urgență se poate face. Atunci a fost ordin de ministru. Dar înțeleg, trebuie să văd exact procedura de modificare.

Dan Tăpălagă: Și inteționați să dați această OUG?
Florin Cîțu: Deci, cine vrea să plătească, să plătească. Foarte bine, dar nu mi se pare normal să-i obligi pe oameni.

Dan Tăpălagă: Deci în câteva săptămâni vom avea OUG prin care cotizarea obligatorie la sindicat dispare.
Florin Cîțu: Da, este ceea ce vreau să fac.

Cristian Pantazi: Aveți probe că o parte din protestele cu care v-ați confruntat au fost manipulate politic de PSD?
Florin Cîțu: Da, este evident acest lucru.

Cristian Pantazi: Pe ce vă bazați?
Florin Cîțu: În primul rând că n-am văzut nici un protest în perioada PSD când creșteau taxe. Erau foarte fericiți oamenii când creșteau taxe, chiar dacă erau împotriva celor pe care-i reprezentau.

Cristian Pantazi: Dar le creșteau și salariile.
Florin Cîțu: Da…Au crescut salariile anul trecut să știți, au crescut în pandemie. Și aici iarăși vorbim despre aceste proteste. Mi se pare nefiresc și o atitudine necolegială și neprincipială față de sectorul privat. Pentru că anul trecut sectorul privat, care plătește taxele și salariile celor care astăzi protestează, au avut probleme mari, reale. Dar 1, 4 milioane de oameni care au fost în șomaj tehnic pentru care a trebuit să facem eforturi foarte mari, nimeni nu a ieșit în stradă. Oamenii au înțeles situația.

Cristian Pantazi: Au fost proteste HoReCa.
Florin Cîțu: Nu știu câte proteste au fost în Horeca, nu au fost proteste foarte mari.

Cristian Pantazi: Vă temeți că reformele pe care le-ați anunța vor genera mișcări de stradă în 2021 care ar putea să vă dea jos de la Guvern?
Florin Cîțu: Nu văd de ce ar face acest lucru. De ce cineva ar fi împotriva modernizării statului român?

Cristian Pantazi: Dvs ați spus mai devreme că sunt cei care se opun digitalizării că nu știu să lucreze la calculator.
Florin Cîțu: Să știți că dacă mergi cu proiectul mai departe, până la urmă nu au ce face. Primul lucru pe are l-am văzut când am venit la ministerul de finanțe au fost piedicile împotriva digitalizării. Dar să știți că anul trecut au fost făcute foarte multe lucruri pentru digitalizare și, până la urmă, am mers mai departe. Ok, au mai fost oameni care s-au opus, dar mergi mai departe. Dacă mergi mai departe, turnesolul este de fapt reacția cetățenilor. Văd că cetățenii români vor acest lucru: ei susțin și reforma și digitalizarea aparatului public, performanță în sectorul public, doresc aceste lucru.

Dan Tapalagă: Păi trebuie făcute anul ăsta, că anul viitor spre sfârșit intrați în logică electorală.
Florin Cîțu: Eu sper că nu. De aceea le spun acum și le face anul acesta și pornim cu ele de acum.

Sursa Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Nota redacției: Vom reveni în scurt timp și cu versiunea VIDEO a interviului realizat cu premierul Florin Cîțu

Citește și

EXCLUSIV Florin Cîțu despre decizia Tribunalului de a respinge cererea de redeschidere a dosarului 10 August: I-am cerut ministrului Justiției să vină rapid cu soluții ca vinovații să plătească / Sunt dezamăgit, dar nu ne vom opri

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

65 comentarii

  1. Super, asa este cel mai corect, angajatul sa plateasca doar daca vrea, iar angajatii sa fie protejati, sa nu poata fi concediati pentru ca nu se inscriu in sindicat.
    Dar un alt lucru important ar fi ca liderii sindicatelor sa nu poata face parte din partide politice. Judecatorii sa poata decide demiterea unui lider sindical in cazul in care a fost dovedit faptul ca a fost corupt de un partid politic pentru a organiza miscari sindicale sau pentru a da declaratii impotriva unor masuri ale unui alt partid politic. Poate in acest fel sindicatele nu vor mai fi folosite asa usor ca arma impotriva unor partide politice.

    • Păi chiar așa e și acum, anagajatul plătește doar dacă vrea. Doar că, dacă vrei să fi membru de sindicat se livrează contribuția direct, fără să fie nevoie de eforturi suplimentare. Ce vrea domnul prim ministru e, de fapt, să schimbe legea în ideea în care oamenii, chiar membri de sindicat, nu vor mai face efortul de a plăti contribuția. Altfel, pe cei care nu sunt membri în niciiun sindicat, nu sunt afectați cu numic, că nici acum nu li se iau bani pentru asta. Că ar fi ilegal.

    • In teorie, ora de religie este optionala. In practica, e precum cotizatia la sindicat.

      Pe noi ne intereseaza cum e corect in principiu, nu cum stau lucrurile in fapt. E o diferenta.

    • Cred că nu are niciun sens comentariul, dar, fie: nu e nicio similaritate cu ora de religie pentru că nu poți fi membru de sindicat fără să semnezi o adeziune. Apoi, ești liber să renunți oricând, că ești adult, nu copil forțat de părinți și/sau profesori. Deci și ca principiu și ca practică, contribuția către sindicate nu e ceva obligatoriu și care se ia forțat angajaților.

    • Ia o hartie si un creion si fa o schema:

      Sindicat -> nu poti fi membru fara a semna o adeziune
      Ora de religie -> nu frecventezi daca nu faci cerere (elevul major sau parintele).

      Sindicat -> esti liber sa renunti orcand
      Ora de religie -> esti liber sa renunti oricand (elevul major sau parintele).

      Am scapat ceva din ce ai enumerat tu? 🙂

    • Oameni buni, nu mai gasesc articolul de ieri, dar uitati ceva mai vechi care lamureste ce vroiam sa zic si care arata de ce @Andrei geseste

      „Contribuția de sindicat se reține și la cei care nu sunt membri, conform CCM”, explica în 2008, pe portalul educațional SEI, un director adjunct de liceu mai tânărului său coleg de breaslă. Au trecut opt ani de atunci și, după cum se vede, situația nu s-a schimbat. Lună de lună, nemembrilor de sindicat din unele unități medicale sau de învățământ li se opresc niște bani. Între 0,3% și 1% din salariul de încadr…”

      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/taxa-ilegala-dar-tolerata-cum-sunt-penalizati-cei-care-nu-intra-in-sindicat-548257

    • Ce înseamnă să te obrească propria părere extraordinară despre sine. Membrii de sindicat nu sunt copii aflați sub tutela unui părinte. Deci, hai să scriem împreună – adultul și copilul nu sunt același lucru, iar adultul are mai multă libertate de a alege. Mă rog, totuși se pare că, de multe ori, adultul e incapabil să facă simple inferențe logice. Așa cum e incapabil să înțeleagă un lucru dincolo de simpatiile și antipatiile sale.

    • Până una alta, situațiile prezentate de Digi vorbesc de o practică ilegală iar rolul autorităților ar fi tocmai identificarea și oprirea unor astfel de practici. Doar că măsura anunțată de domnul Cîțu nu e despre asta. Pentru că deja există legislație care interzice ce se întâmplă acolo.

    • Asta e alta nefacuta si atat, ce treaba are guvernul sa se introduca in activitatea sindicarelor?

    • Sindicatele sunt instrumente de maevra ale psd.Zic de liderii lor.Vezi protestele cu 30 de oameni in fiecare zi busca promovati pe mafia media ca proteste de masa.
      Bine face premierul, de ce sa stranga bani si sa le faca viramentele?.Sa se organizeze cine vrea si sa stranga banii si sa dea banii cine vrea ca membru de sindicat.

    • Foarte buna decizie.

  2. Citu greșește din start, se vede de la o poștă că mișcarea sindicală îi strică planurile. Nu poți tăia cu barda în stânga și în dreapta și nimeni să nu riposteze. La fel cum mi se pare un act de lașitate să te ascunzi tot timpul după angajații din sectorul privat, la orice problemă socială îi scoate în față. Înainte să umble la modul de cotizare să o ia pe figuranta de ministresă a muncii și să consulte legea sindicatelor, precum și modul de colectare a cotizației, Guvernul nu are ce căuta în organizarea sindicatelor. Mai trebuie să dea un OUG pentru biciuirea în public a liderilor de sindicat.

    • Sunteti Ciolacu?El e specialist sa divagheze pe subiect si sa nu raspunda direct:e adevarat ca privatii au intrat in somaj tehnic sau nu ,uar bugetarii nema,ba chiar si-au crescut veniturile cu diverse sporuri si mariri sindicaliste?Daca da,chiar nu va e putin jena sa mai vreti anul asta?

    • mai, cam bate la oc’sor argumentatia ta…sigur nu mananci o paine de la vreun sindicat din asta bugetaro-pesedistoid ?

    • „să consulte legea sindicatelor, precum și modul de colectare a cotizației, Guvernul nu are ce căuta în organizarea sindicatelor. ”

      Mi se pare absolut corect. Guvernul nu are ce căuta în organizarea sindicatelor, asta inseamna ca nu e treaba niciunei administratii publice sau directii financiare din companiile de stat sa faca calcule si sa depuna ordine de plata pentru a alimenta conturile oricarui sindicat. Toate astea presupun bani si eforturi din partea sectorului public.

      E treaba sindicatului sa obtina bani de la membri de sindicat si cu asta, basta.

      Dar stim de ce urla sefii de sindicat in privinta asta si ce ii arde: daca oamenilor nu li se vor mai scoate automat banii din sumele de salariu, multi nu vor mai plati. Cam nasol, nu?

      P.S. Si nu vreau sa fiu gresit inteles. Sindicatele sunt utile in lumea capitalista in care traim. Doar ca chestiile astea care ni se baga in fata cu indivizi a la Radoi nu sunt sindicate. Sunt chestii ce te duc mai degraba cu gandul la Jimmy Hoffa si compania. Ca sa nu mai zic de implicarea lor politica evidenta, in zeci de ani de zile nu au dernajat administratia PSD nici cu o floare

  3. Bravo, Catule ! Sa mai protesteze si pe banii lor impotriva Guvernului

    PS. Si uite-asa mai dispare cate o anomalie de sorginte pesedista ! :)))

  4. Tocmai ce ma pregateam sa-l felicit cand … iata un exemplu de manual de lucru CORECT facut din motive gresite!

    L-a facut ca sa ii pedepseasca lasandu-i fara bani pe sindicalistii care au scos oamenii in strada la comanda, nu pt ca asa este corect sa se plateasca cotizatia!

    Oricum, eu ii doresc sa reuseasca, desi nu cred sa-i permita BOR, din motive evidente (urmeaza la rand!). Iar cu Teodosie de la Constanta nu te pui, ca ala e mai tare decat Statul Român, iar premierul face parte din stat! 💡

  5. Bravo, excelent!
    Sa se faca la fel si pentru biserici, va rugam!

    • Primul meu gând, când va fi la fel pentru biserici, să vedem și noi câți credincioși există….pariez că vor avea un șoc băiețeii cu rochii și bărbi.

    • Mai ben dover,daca esti ateu stai in banca ta,ca acesta e un subiect la care esti cu pluta. Secta in care esti in ce crede? Tu te bucuri de sarbatorile religioase sau te bagi in beci si faci spiritism? Ai fost botezat crestineste sau ai facut baie la garla? Sti ca Biserica a donat statului foarte multe terenuri iar pentru aceasta au ajuns la o intelegere sa nu plateasca impozite la sumele,care sunt mici,ca salarii? Toate constructiile de la Manastiri si multe biserici sunt facute pa banii parohiilor,asa ca lasa gura ca ai creierul spalat de satanisti.

    • Bă-i Jan Valjan daca s-ar da din banii pentru biserici si sectelor religioase ti-ar convenii ? Bisericile nu trebuie sa primeasca bani in plus, le platim salariile si nu le oprim impozite pe tot ce vand acolo. Ce **** mea vrei sa le mai dam ? Da-le tu daca vrei din buzunarul tau, eu unul nu vreau sa platesc sa isi ia DANIEL ultimul tip de Mercedes.

    • 1. Biserica nu a donat nimic, mai degrabă și-ar tăia popii picioarele. Cuza le-a confiscat hoților astora când erau cu grecii, tot ce aparținea țării.
      2. Parohiile nu sunt firme, să aibă profit, banii donați de primării acesto cerșetori, tot bani publici sunt
      3. Le platim cu toții salariile, când ei sunt organizație privată. Să plătească cine vrea, asta e principiul corect.
      4. Când iei bani nemunciți de la atei sau alte secte, tot hoție se numește, chiar dacă ești în cârdășie cu guvernele să bagi mâna în buzunarul tuturor.

  6. E bine ce face Câțu dar ar trebui să se exprime mai clar

  7. Câtu, ca și Funeriu, acel despot pe care îl citează, vor sa lovească mișcarea sindicala, pentru a-și bate joc în continuare în special de cadrele didactice și în general de bugetari.
    In Educatie oricum plătesc doar cei care vor sa fie membri de sindicat.Asa ca dl Câtu nu aduce nimic nou.
    Sa isi pupe bijnitarii privati(care cumpără ieftin dintr-un loc și vând scump în alt loc) care dacă nu ar fi bugatarii, nu ar avea pe cine sa jecmaneasca.

    • Nu e vorba de cine plateste, e vorba ca banii se colecteaza automat.
      Adica statul plateste niste oameni care se ocupa cu colectarea taxelor pentru sindicate. Nu e normal.

    • Sile, te auzi vorbind? Eu ca micro pierd zile intregi dintr-o luna de munca pentru stat GRATIS plus PLATESC pe cineva care sa-mi zica cat sa virez la stat din ce am produs! Adica eu platesc sa fiu agent de colectare pentru stat :))

    • Poate nu ar fi rau sa mai puneti mana pe o carte sau chiar pe telefonul de pe care scrieti ineptiile astea si sa va documentati inainte de a va varsa oful. Poate la dvs la sat “bijnitarii privati” inseamna tanti Mia care are un magazin satesc si nea Grigore cu vinul ala portocaliu “ din vita lui din curte”. Altfel , notiunea de mediu privat este un termen pe care probabil nu il intelegeti si nici nu puteti accepta ca se pot castiga bani prin munca, competitivitate, inovatie si multe altele. V ati gandit vreodata ca telefonul pe care il utilizati e facut de mediul privat, sau chiar locul unde va varsati gandurile, este tot unul privat ? Daca sunteti si cadru didactic cam vai de ora pe care o tineti( unor copii care au parintii bijnitari)

  8. Chiar saptamana asta, Bideul a reafirmat dreptul ca angajatii Amazon sa poata forma sindicate, in ciuda patronului care alminteri tine un ziar pretins de stanga. La noi, gradatii de la langely vor sa distruga utimele trei-patru slujbe fara botnita sau sparanghel.

  9. Legal nu ti se poate retine din salariu nici o suma. Dar unde lucrez eu (firma >1000 angajati) cei care sunt sindicalisti au semnat o declaratie ca sunt de acord sa li se retina din salariu suma pentru plata cotizatiei la sindicat. Deci adevarul e pe undeva pe la mijloc.
    Oricum imi place de Catu, dar mai are inca de muncit. Daca mai rezolva si uniformizarea varstei de iesire la pensie eu ma declar multumit.

  10. Corect ar fi sa procedeze la fel si cu partidele, sa nu mai fie subventionate de la bugetul de stat. Cine vrea sa fie membru de partid n-are decat sa suporte cheltuielile partidului. De ce sa le suportam toti?

    • Ai sa vezi treaba asta cand o sa vezi si pensiile speciale desfiintate. Criza financiara e doar pentru cei saraci,ca de obicei.

    • Pentru ca e un rau mult mai mic.

      Discutam de sume de ordinul a 80 de milioane de euro pe an. Raportat la bugetul public, asta inseamna ceva de ordinul 0,1% din buget.

      Mie mi se par bani bine investiti.

      Alternativa e ca partidele sa faca singure rost de bani. Priviti bine ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani, la puscaria lui Nastase, la puscarie ce se pregateste pentru Udrea, la puscaria de care sa pregateste Tariceanu, la puscaria de care Blaga a scapat la mustata (a fost prins cu 700.000 de dolari cash in masina acum ceva vreme, numai el stie cum de e in libertate acum) sau la rusinea lui Orban (a fost saltat cand se milogea pentru 50.000 de euro in fata unui om de afaceri).

      Toate au un punct comun: sunt legate de banii obtinuti de partide pentru campania electorala.

      Discutam de sume similare, milioane de euro cu care se alimenteaza partidele la negru, in special in campaniile electorale, sume ce trebuie apoi recuperate. Oamenii politici intra datori vanduti in alegeri si se comporta „cum trebuie” dupa. Iar pierderile si de furturile de dupa sunt cu cel putin doua ordine de marime mai mare fata de subventia data partidelor politice, Da, discutam de sute de milioane de euro, daca nu chiar de miliarde. Ca aia care au „investit” asteapta un castig pe masura.

  11. Ce anume îl împiedică să dea acele ordonanțe mai repede? Că doar nu vorbim de zeci de pagini de prevederi legale. Nu, stai așa, cate una pe lună, unde e grabă,poate mai negociem …

  12. De ce politistii au voie sa se constituie in sindicate si sa protesteze????

  13. Câțu ori nu cunoaște ca acea cotizație nu se plătește din salariul net al angajatului dacă acesta nu semnează în acest sens o cerere adresata la financiar…
    Cred ca mai degrabă a vrut sa spună ca va da o OUG prin care le va interzice celor de la financiar, Numai din instituțiile de stat, sa retina și sa vireze către și ficat cotizația aferentă bazându-se pe lenea romanilor de a-și plăti lunar din cont cotizația cum se întâmplă și cu facturile la utilități…
    Deși a fost,, banker „se pare ca nu cunoaște ca exista și plata prin direct debit din contul bancar mai ales ca, cotizația are cuantum fix…
    O labareala cum au fost toate masurile adoptate de cand este prim ministru…
    Eu zic sa inceapa în semn de solidaritate cu situația grea a finanțelor publice din România sa taie în primul rând de la parlament și parlamentari, de la miniștri și guvern, de la prefecturi și CJ uri, de la primării… Etc… Măcar 25 % din fonduri… Sa vedeți că-ți bani se aduna la buget….
    E ușor de la nivelul unui venit lunar de peste 25000 lei sa dai lecții de austeritate….

    • Deși a fost,, banker „se pare ca nu cunoaște ca exista și plata prin direct debit din contul bancar mai ales ca, cotizația are cuantum fix…

      De abia astept sa faca Catu treaba asta. Sa vad si eu ce procent dintr-un milion de bugetari se vor repezi sa isi faca direct debit pentru plata cotizatei catre sindicat. Daca fac 5% chestia asta e minune de la Dumnezeu…

  14. ”Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani sunt liderii de sindicat”?

    Incorect. Mai e unul pe la BNR.

  15. O singura greseala a facut dl. Câțu, masura trebuia luata fara anunt fara nimic, data la 10 dim la 11 merge la Monitor la 12 e publicata. Nu anunti vulpea cand si unde pui capcanele. Deja vuvuzelele plang de dragul sindicatelor distruse de capitalisti

  16. Istvan ești dus băiete…

  17. Si voi cenzurati ,pacalicilor?

  18. Cam paranoic domnu prim . Ciudos rău de tot.

  19. De fapt, liderii de sindicat s-au transformat in baroni. Cel putin la cfr, daca comentezi sau iti ceri drepturile vei fi mazilit chiar de cei care sunt in fruntea sindicatului. Tb trimise controale in teritoriu ca sa stea de vorba cu cei care duc greul si o descoperiti lucruri interesante.
    Pun pariu ca daca se adoptaaceasta ordonanta si cineva nu cotizeaza lunar din mana vor avea grija sa iti arate cine detine puterea.

  20. De fapt, liderii de sindicat s-au transformat in baroni. Cel putin la cfr, daca comentezi sau iti ceri drepturile vei fi mazilit chiar de cei care sunt in fruntea sindicatului. Tb trimise controale in teritoriu ca sa stea de vorba cu cei care duc greul si o descoperiti lucruri interesante.
    Pun pariu ca daca se adoptaaceasta ordonanta si cineva nu cotizeaza lunar din mana vor avea grija sa iti arate cine detine puterea.

  21. Nu același om spunea acum o săptămână ca protestul minerilor pt neplata salariilor ,, seamănă cu o mineriadă care nu se va întâmpla in mandatul lui”?

    Un obositor copy -paste de la Fun (b)eriu de la educație.
    Avea această ,,paranoia” prin 2011.
    Efectul?
    Sindicatele s-au întărit si au câștigat sute de mii de procese pe bandă rulantă.
    De obicei sindicatele dorm dar in fața abuzurilor nu ai nicio apărare mai ales ca acum avem
    Guvernul meu
    Parlamentul meu
    Ministrii mei
    Secretarii mei de stat
    Consilierii mei
    Sefii de servicii
    90% mass-media mea

    În curând va avea si

    TVR ul meu
    Avocatul poporului meu
    Toate CA urile tuturor companiilor, scolilor, directiilor, institutelor…

    Dacă apare un abuz cui te mai piti plânge cineva mai ales ca si Justiția după ce ca era oarba acum e si șchioapă…

  22. Pai atunci și la partid sa cotizeze cine vrea. Sa facem un referendum sa vedem cine mai vrea ca partidele parlamentare sa primească 6 % din PIB prin legea partidelor parlamentare. Cu banii aia aproape s-ar elimina deficitul bugetar. Domnul Prim Ministru nu a zis nimic de economii acolo. Sau de tăieri!

    • „cine mai vrea ca partidele parlamentare sa primească 6 % din PIB prin legea partidelor parlamentare”

      6% din PIB???? Ati cam gresit sumele. Partidele politice primesc de la buget 0,03% din PIB-ul tarii. Incercati sa eliminati deficitul bugetar de 7% din PIB cu banii astia.

  23. Asta crede că o să stea pe scaunul ăla pînă la bătrînețe,să facă ce vor mușchii lui.Dacă o să i se blegească mușchiu?

  24. Bravo. Bravo. Bravo. Chapeau bas! Da, de data aceasta Catule bravo in mod public. Faptic insa, in sectorul public se va merge pe aceeasi manevra de culise a sindicatului cu financiarul si salrizarea din institutii. Adica se va trage in continuare luna de luna cascavalul sindical din salariul angajatului. Important este sa interziceti prin lege structurilor de financiare/de salarizare sa faca plati in contul sindicatului. Asta trebuie facut! Institutia publica sau privata nu mai trebuie sa faca viramente in contul sindicatului!

  25. masura este corecta si de mult necesara!
    de asta se si zvarcolesc limbricii!

  26. Nea Catu, te deranjeaza sindicatele si vorbesti sa nu adormi, este? Intri in sindicat si platesti cotizatie DOAR daca vrei, nu e obligatorie. Cand am simtit ca sindicatul nu ma (mai) reprezinta, m-am retras din sindicat fara probleme. Am explicat in cerere ce ma nemultumeste si asta a fost tot, luna urmatoare nu mi s-a mai oprit cotizatia. Dupa niste ani, cand sindicatul a revenit pe drumul corect, din punctul meu de vedere, am revenit fara sa fiu obligata. Am fost si eu la pichetari, unde ne-am comportat civilizat, am respectat regulile, nu am blocat circulatia. Nu e bine nici asa? Vrei ca sindicatele sa taca, sa va lase sa faceti numai ce va taie capul, fara sa aiba vreo reactie? Acest lucru nu cred ca se va intampla! Sindicatele fac parte din societate, asigura un echilibru, trebuie sa considerate parteneri de discutie, nu dusmani! Daca e nevoie, platim cotizatia „din mana” si tot mergem mai departe!

    • Felicitări pentru comentariu, Dolphin!

    • a facut si Boc si plingeau sindicalistii,pt ca in momentul in care ceri cotizatia te mai intreaba si cu ce te ocupi,cert este ca a venit psd ul si primul lucru au reintrodus taxa obligatorie

    • Sunt ingradite ceva drepturi sindicale?Nici vorba ,n-ar trebui singularizat,or fi si sindicate
      care nu s-au vindut,da’ marea majoritate sunt cartele mafiote,cind cer cotizatiile oamenii mai pun intrebari…

  27. Asta mai era de rezolvat, in rest totul e perfect.

  28. Finantarea partidelor politice din bugetul statului va fi sistata, mr.Citu?

  29. Nu se poate! Oricum un membru de sindicat completează un formular și semneaza că este de acord sa plătească lunar cotizația.
    Vorbe în vânt din necunoaștere, lucrurile astea nu duc decât la o învrăjbire a relațiilor guvern-sindicate.

    • „semneaza că este de acord sa plătească lunar cotizația.”

      Semneaza ca e de acord sa o plateasca el. Nu sa faca aparatul de stat calcule in fiecare luna si sa trimita automat banii in conturile sindicatelor.

    • Silocoane…. Semnează ca este de acord sa i se rețină lunar din salariu suma reprezentând cotizația și sa fie virata într-un cont bancar…. La fel se procedează și cu reținerile pentru rate la CAR, pensie alimentara chirie…
      Sa voteze Câțu o lege prin care financiarul sa nu nai poată să-ți retina din salariu ratele neplătite la bănci….. Executorii sa nu-ți mai poată bloca contul pentru datorii la amenzi etc…
      Salariatul sa plătească orice numai dacă dorește… 🤣

  30. FOARTE BINE,trezorierul sa stranga cotizatiile !

  31. Corect. Sindicatele au devenit un fel de dictatură. Vrei ,nu vrei , plătești cotizație.

  32. Eu sunt oltean și chiar cu origini de Vâlcea. După cum știți oltenii sunt șugubeți, chiar și atunci când pun porecle(după aceste porecle avem acum numele de familie). In Oltenia ,va las sa ghiciți cum se spune la bibilica(celebra pentru inteligenta ei)… După ce aflați ,veți deduce și denumirea masculului speciei ..