G4Media.ro

EXCLUSIV Comisia de la Veneția va prezenta opinia privind modificarea Codului Penal…

EXCLUSIV Comisia de la Veneția va prezenta opinia privind modificarea Codului Penal pe 19 octombrie

Comisia de la Veneția va face publică opinia privind modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală pe 19 octombrie, a declarat joi pentru G4Media.ro purtătorul de cuvânt al Consiliului Europei. Tot astăzi, secretarul general al Consiliului Europei a cerut public României să aștepte opinia Comisiei de la Veneția înainte de a schimba Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Purtatorul de cuvânt al Consiliului Europei, Daniel Holtgen, a mai arătat pentru G4Media.ro că opinia Comisiei de la Veneția a fost cerută de Adunarea Parlamentară a Consiliui Europei pe 28 iunie, iar opinia este programată pe 19 octombrie. ”Împreună cu recomandările GRECO (Grupul de state împotriva corupției – o instituție a Consilului Europei – n.red.) opinia Comisiei de la Veneția are ca scop găsirea celor mai bune soluții pentru a rezolva chestiunile ridicate de proiectele de amendamente, în concordanță cu standardele europene și cu angajamentele României”, se arată în declarația remisă G4Media.ro.

Reamintim că PSD și ALDE au trecut prin Parlament în doar 48 de ore modificările la Codul Penal, modificări care îi scapă de dosarele penale pe Liviu Dragnea și alți politicieni. Dezbaterile parlamentare au fost practic inexistente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Hai Pudila, baga-te putin in seama si aici, lua-ti-as familionul in penis.

    • Doamna, dar cum va permiteti sa proferati asemenea injuruii? Suntem postaci onorabili, absolventi de Lomonosov la romano-portugeja!! Chiar asa?

  2. Prea tarziu, pana atunci suntem iesiti din UE si nu mai conteaza. Oricum nu conteaza pt sceleratii Scaraotzchi si Motocicleanu …

    • Adica ce vrei sa spui…? Ti-am lasat vreodata impresia ca as fi ”de loc” din Teleorman…?

  3. E cam „tardiv de tarziu”, domnilor, pentru ca in septembrie legile vor fi DEJA operationale.

  4. Excelent. E fix ca și cum o comisie de medici ar prezenta diagnosticul la vreo 3 luni după ce pacientul a murit

  5. eu cred ca ati citit in diagonala.. nu este raspuns pt sesizarea la legile justitiei, care intr-adevar sunt acum la iohannis si trebuie sa le promulge si „arde” buza sa vina mai repede draftul cu concluziile intiale acum in iulie si finale mai in toamna..

    este vorba de raspuns la ce au facut ieri in parlament, cu codurile penale.. ce vroiati, sa raspunda instant? oricum mai devreme de octombrie-noiembrie nu se pune problema sa ajunga la promulgare finala

  6. ”Comisia de la Venetia spune cat se poate de clar: Deciziile CCR trebuie aplicate”

    ”La cateva saptamani de cand seful CCR se adresa Comisiei de la Venetia, reclamand presiuni exercitate asupra Curtii Constitutionale, joi s-a aflat, pe surse, ca presedintele forului european i-a raspuns deja oficialului roman.”

    ”Astfel, intr-o scrisoare adresata lui Dorneanu, Gianni Buquicchio aminteste ca una dintre valorile fundamentale intr-un stat democratic, este libertatea de exprimare, doar ca detinatorii unor functii publice trebuie sa manifeste retinere cand e vorba de critici. “Deciziile Curtii Constitutionale sunt definitive si obligatorii si trebuie sa fie implemntate”, scrie, negru pe alb, in documentul adresat lui Dorneanu.”

    http://www.national.ro/news/comisia-de-la-venetia-spune-cat-se-poate-de-clar-deciziile-ccr-trebuie-aplicate-629455.html/

    • Adica tu tocmai demonstrezi ca toate legile adoptate dupa 2012 sunt nule de drept si de fapt?

      Pentru ca in 2012 CCR a decis ca parlamentul, conform referendumului, trebuie redus la 300 de indivizi. Ori nu s-a intamplat asta, dupa cum vede orice copil.

      Si inteleg ca „Deciziile CCR sunt definitive si obligatorii si trebuie implementate”. Deci avem o gasca de domni, vreo 450, care isi zic ilegal parlamentari. Pai asta e uzurpare de calitati oficiale. Ca sa nu mai zicca au incasat salarii si drepturi care nu li se cuvin legal, sper sa lupt impreuna pentru respectarea obligatorie a deciziilor CCR si recuperarea TUTUROR sumelor cheltuite din 2012 pana azi de acesti impistori.

      Totusi, cea mai grava chestie e ca astia s-au prefacut ca dau legi, aia de la Monitorul le-au publicat si astea au avut ILEGAL efecte. N-o sa fie usor sa recuperam cateva sute de milioane de euro de la 450 de parlamentari ilegali si nici sa anulam TOATE LEGILE date dupa 2012 darasta e. Ce sa facem daca Comisua de la Venetia a decis ca deciziile CCR sunt obligatorii?