G4Media.ro

EXCLUSIV Corectarea la examene va fi digitalizată de anul viitor. Ministrul Educației:…

Sorin Cimpeanu / Foto: gov.ro

EXCLUSIV Corectarea la examene va fi digitalizată de anul viitor. Ministrul Educației: Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei

Ministrul Educației anunță modificări radicale în corectarea lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, începând de anul viitor, după ce la Evaluarea Națională au fost depuse peste 20.000 de contestații. Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi lucrările elevilor să fie corectate online, “de către evaluatori care nu pot comunica între ei”, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro. Procedura este similară celei aplicate la olimpiada națională de matematică și explicată de profesorul Radu Gologan.

Aceeași procedură de corectare online a lucrărilor va fi aplicată, de anul viitor, și la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și la Bacalaureat, dar aici doar prin pilotare, a precizat ministrul. În plus, colectarea datelor se va face la nivel de item.

Contactat după ce profesorul Radu Gologan a criticat modul învechit în care Ministerul Educației colectează în prezent lucrările fizice ale elevilor și le transportă cu poșta securizată între centre de corectare pentru a le nota, Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro că va introduce digitalizarea corectării încă de anul viitor, la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a și prin pilotare la Bacalaureat.

“Chiar dacă este un obiectiv ambițios, o să insist să se desfășoare așa, de la anul, Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și să avem pilotare pentru Bacalaureat“, a anunțat ministrul Educației, în exclusivitate pentru Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Pana anul viitor vom avea cel putin 2 noi ministri ai educatiei schimbati, conform statisticilor. Deja stirea nu mai pare asa breaking.

  2. Anul viitor nu vor găsi destui evaluatori. Pentru cursul de evaluatori am corectat 2 lucrări. A trebuit să le listez. Este greu să te concentrezi pe 20 pagini pe monitor. Pentru 1000 de pagini este aproape imposibil.

    • Nu inteleg ce este asa complicat sa citesti un document pe ecran si sa corectezi.
      Si cu print si fara tot prost corectati.

  3. Ce m m garantezi tu prin digitalizare? Favoritismul vă fi la nivel național davan palm de bos cket ari SĂ VINĂ RU ȘII SĂ FACĂ DREPTATEA FU TU VĂ ODRASLELENGURA GRASE SLINOASE, ANOREXICE SI PR O TV OASTE O NAȚIE BUNĂ DE TRAS PE TUN, AȘTEPT AR M ATA S OV IETIC Ă SĂ PUNEM TOTUL LA PUNCT.

  4. mai dimineata citeam un articol in care se facea apel la metoda asta .. s-a miscat repede ministrul

  5. Să stea el cu ochii in calculator și să corecteze 100 de lucrări cu cate 5 foi fiecare(in medie). Și să mai și pună punctaj electronic. Care e groaznic de făcut. Așa macar vezi borderoul și îți dai seama ce punctaj pui dar așa va trebui sa facem 2 munci. Odată să corectam electronic și să mai scot și la imprimanta sa vad daca nu am greșit căsuța ce sa bifez . Dacă își închipuie că nu vor fi contestații multe se minte singur. Vor fi triplu numărul lor. Vor fi enorme greșeli de completare a borderourilor de evaluare. Și cine scanează in sala de examen 15 lucrări a câte 5 pagini. Cât durează examenul? 2(sau3)ore de rezolvare și încă 4de scanare. Plus că trebuie să fie în fiecare clasă un scaner, x20clase . De unde atâta logistica. In mediul rural cine asigura logistica sau în orașele de provincie? Mai rămâne modul de scanare pag1 pag 5 iar 2 apoi 6 și în ordine aleatoare. Cum au fost scanate la acel curs de evaluatori. Că au trebuit să găsesc subiectele rezolvate plimbându-ne pe calculator. Poate daca lasă interval de două săptămâni să corectezi 50 lucrări și sa de-a 100 lucrare poate găsește amatori. Sau face examenele grila. Așa cum a făcut evaluarea națională care a fost o porcărie . Nu s-au putut evalua cu adevărat nivelul cunoștințele elevilor. Cum poți tu să punctezi cu 0,10 un exercițiu care se rezolvă pe o jumate de pagină și cu0,50 un răspuns corect fără rezolvare. Grilele se copiază cel mai ușor și se fraudează fara efort.

    • Voi astia din invatamant sunteti batuti de calculator grav, da pe feisbuc si site-uri de stiri nu mai va dor ochii!? Nu va currenteaza?!

      Apropo exista scanere rapide fata verso, intr-un minut scanezi 5 pagini, da ce sa stiti voi astia sensibili la monitoare!

      Nu cunosc sistemul dar nota poti sa o pui online in sistem nu trebuie sa scoti borderouri, printat, se poate vedea instant cate lucrari ai corectat, as face o medie la notele pe care le dati si as depista si pe cei care corecteaza prost. Ati fi si voi ievaluati…

  6. si corrctarea ar trebui sa fie accesibila elevului, pentru ca e bine sa stii ce ai gresit sau sa stii daca are rost sa faci contestatie. Nu inteleg de unde atita secretomanie in jurul corectarii lucrarilor

  7. E o ăsură populista aceasta ! Sunt mai multe argunente:
    1. Lucrările dacă se scanează în fata elevilor, se poate ca marginile lucrării sa nu se scaneze cum trebuie, pot sa apară erori majore de notare din pricina aceasta.
    2. Din punct de vedere legal, nu poți sa dai elevului o nota pe un scan/ copie. Deci, fără original, nici în tribunal nu se poate de o sentința. Nu este olimpiada de matematica. Acolo e un concurs de excelenta pentru elevii merituoși la o anumita disciplina, aici e cu totul altceva, se decide viitorul unui elev
    3. De asemenea, măsura implica ca un profesor sa se uite în computer la lucrări, peste 1000 pagini, și acest lucru îl face sa își distrugă sănătatea oculara. De asemenea, dand scroll cu mouse-ul e posibil sa iti sară răspunsul elevului. Chiar și print la scanare , poate să ducă la imposibilitatea citirii scrisului, marginile lucrării unde a scris elevul sa nu fie scanate.