G4Media.ro

EXCLUSIV Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, europarlamentari SOS, respinși de partidul german…

sursa foto: Inquam Photos/ Vali Marin

EXCLUSIV Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, europarlamentari SOS, respinși de partidul german de extremă dreaptă AFD  / Europarlamentar AFD: Am avut o discuție cu cei de la SOS și am decis în unanimitate să nu îi primim în viitorul grup din Parlamentul European

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, cei doi europarlamentari SOS, nu au fost primiți în grupul Suveraniști din Parlamentul European, la care au încercat să adere din cauza opoziției partidului german de exremă dreaptă Alternative fur Deutschland (AfD), au declarat pentru G4Media.ro surse de la Bruxelles. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de europarlamentarul AfD Cristine Andreson.

”Am avut o discuție cu cei de la SOS și am luat decizia în unanimitate să nu îi primim în grup. Aș prefera să nu discut motivele respingerii”, a declarat Anderson.

Comitetul Naţional al S.O.S. România a decis, marți, în unanimitate, aderarea formaţiunii la Grupul „Suveraniştii” din Parlamentul European prin cei doi europarlamentari ai partidului.

În cazul în care nu vor fi primiți în nici un grup din PE, cei doi eurparlamentari SOS, Șoșoacă și Lazarus, vor activa ca neafiliați și nu vor avea nici o putere de negociere în legislativul de la Bruxelles.

  • UPDATE 13.55: La scurt timp după publicarea informației că a fost respinsă de AfD, Diana Șoșoacă a postat pe Facebook următoarul text: Iată cum Diana Iovanovici-Șoșoacă și SOS România au ajuns să influențeze agenda politică UE! Nu voi abdica de la principiile naționaliste și nou voi negocia independența și suveranitatea României. Pentru prima dată în istorie un europarlamentar român și președinte de partid dă peste cap politica UE! Dacă vreun partid din acest grup vrea să fie politically correct, eu nu am ce căuta în acel grup! Eu  nu sunt ca tinichelele. Merge înainte e același drum, până la capăt, cu victorie totală! Fără compromisuri!”

Diana Șoșoacă participă frecvent la evenimente organizate de ambasada Rusiei. Șoșoacă a susținut constant poziția Rusiei în ieșirile sale publice și în discursurile sale din Parlament. Ea a depus și un proiect de lege care cerea anexarea unor teritorii din Ucraina, proiect respins rapid de Parlament.

Publicația Euractiv a scris pe data de 25 iunie că  trei dintre aceste partide candidate urmează să fie „verificate încă o dată”. AfD urma să stabilească dacă o asociere cu mișcarea prietenoasă cu Rusia maghiară Mișcarea Patria Noastră și naționalistă SOS România este fezabilă, în timp ce mișcarea extremistă Republica din Slovacia va fi, de asemenea, analizată.

Se teme că „sunt incontrolabili”, a declarat o sursă de la Bruxelles pentru Euractiv.

Euractiv a scris acum două zile că delegația AfD, condusă de René Aust, a decis să nu meargă până la capăt cu planul lor de a anunța un nou grup parlamentar, planificat inițial pentru sfârșitul săptămânii.

Problema formării propriului grup parlamentar este de așteptat să fie discutată la conferința partidului federal din weekend. Decizia finală va fi luată, probabil, atunci când delegația UE a AfD se va reuni din nou pe
marți (2 iulie).

Pentru a fi înregistrat la timp înainte de prima ședință plenară a Parlamentului European și de a beneficia de o sumă importantă pentru comunicare și activități parlamentare, un nou grup trebuie să fie anunțat până joia viitoare, 4 iulie.

Context

După ce a fost exclus din grupul de extremă-dreapta ID, dominat în prezent de gruparea franceză Rassemblement National, partidul german de extremă dreapta AfD a încercat să își formeze propriul grup în Parlamentul European.

Euractiv scrie că AFD intenționează acum să examineze mai întâi unii dintre potențialii membri ai viitorului grup, deoarece unii elemente ale partidului se tem să fie asociate cu o imagine extremistă pe care o atașează
altor partide din Parlament, în timp ce ei doresc să se debaraseze de a lor.

Mai multe surse AfD au explicat că grupul ar fi putut fi format conform planului din punct de vedere tehnic, deoarece lista de candidați stabilită a îndeplinit cerința de a reuni 23 deputați din șapte țări diferite.

Pentru un partid care este investigat de serviciul de informații interne pentru a defini dacă este o mișcare extremistă confirmată, decizia de a se alia cu unii dintre cei mai naționaliști extremiști din Parlamentul European stânjenește o parte din AfD.

În plus, trebuie făcută o alegere între asumarea statutului de partid neafiliat în Parlamentul European, împingându-l și mai mult în izolare, sau riscul de a fi asociat cu un grup de partide cu opinii naționaliste marginale, de care extrema dreaptă din Germania ar dori să stea departe, mai notează Euractiv.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Dar nu e nicio surpriza! Sosoaca-Lazarus nu sunt extremisti, ei sunt „exhibitionisti politici” pe persoana fizica!
    Cred ca AFD le-au cerut statutul partidului ca sa il consulte si Sosoaca le-a spus: Statut?! Ce e ala?! Partidul c’est moi iar Luis dadea din cap ca o foca si o aplauda asisjderea!
    Doar n-o sa decada extremismul european in asemenea hal incat sa ii primeasca pe cei doi saltinbanci putinisti in randurile lor?!! :))

  2. Mai, și erau cei mai buni pe care-i puteam da și cei mai reprezentativi!

    • Adica cei mai extremi; atat s-a putut!

    • Soso si Luis sunt precum erau odinioara prin targurile de provincie Femeia cu barba si Alchimistul care transforma aurul in rahat! Ptiu, drace… am vrut sa spun rahatul in aur…

  3. Reprezentantii sosocarilor sunt ciuma! 🤣🤣🤣🤣 Lazarus sta in picioare ca ii ocupa sosoaca si scaunul lui!

    • Pai si? rezematoarea de brat dintre scaune?…

  4. Vreau să știu și eu cum de a ajuns purcica in parlamentul european ?Care sunt criteriile ?Cum poate cineva ajunge in parlamentul european daca este iubitor de bolșevici?Nu cumva face jocurile Kremlinului ca spion?

    • Va reamintesc, domnu’ Joe, ca una din directivele UE este toleranta, in toate formele ei, chiar si cand vorbim despre tonajul net de carne vie.

    • @Nini Cretu
      Corect! Deci doamna #mai mult lata decat lunga, cum de a ajuns in PE?

    • @Su
      „Mai greu de ocolit decât de sărit”
      Fără a mai pune la socoteală stropii.

    • @inapasevedeinvers
      Asta-i! :))))

    • A cumparat voturI??

  5. Plutea în aer refuzul. Afd este analizat acasă din cauza legăturilor rusești și nu cred că-și putea permite riscul ca să accepte o persoană într-adevăr incontrolabilă, de teapa lui Soșoacă. Nimeni nu poate avea incredere în ea fiindcă are probleme la mansardă. Degeaba ai fi pus-o să semneze un angajament că va respecta linia fracțiunii, cum l-au obligat pe Simion și acoliții săi. Mișcarea ungară Mi hazank ( patria noastra ) nu este cu nici o iota mai extrema – cel puțin nu în problematica războiului din Ucraina – decât fidesz.

  6. Apropo fidesz. Nici partidul lui Orban nu este în prezent membru în nici o fracțiune politică. Dar conform știrilor confirmate, lucrează la cioclopedirea unei grupări politice, din partide centru-europene ( cehi, slovaci, polonezi, poate sloveni ). Să vedem ce va ieși din asta.

  7. Păi normal că nu i primește nimeni pe ăștia, ei reprezintă partidul balamuc de România, și au întrat cu ok ul lui Ciordacu în parlamentul UE, și fonduri de campanie de la Putin

  8. Păi normal că nu i primește nimeni pe ăștia, ei reprezintă partidul sca.ndal de România, și au întrat cu ok ul lui Ciordacu în parlamentul UE, și fonduri de campanie rusă

  9. Ce problemă își pune șoșoaca! Nici nu va fi pusă în situația sa negocieze ea ceva pentru România. Cu atât mai puțin independența și suveranitatea României. Chiar dacă acestea vor deveni subiect de dispută nimeni, nici măcar sponsorul de la Kremlin nu o va lua în seamă că și cum greutatea ei ar conta la negocieri.
    Nimeni, în afara de cei responsabili cu întreținerea mobilierului…

  10. Mai au timp până pe 16-7 să se lipească undeva. Oricum în Parlamentul European se tolerează traseismul.

  11. Dragă Redacție,
    Văd că în cazul numelui de familie al Dianei, adică Șoșoacă, ați folosit diacritice, dar nu înțeleg de ce nu le-ați folosit și în cazul numelui de familiei al lui Luis !?
    Mulțumesc anticipat!