G4Media.ro

EXCLUSIV DOCUMENTE De ce se luptă Clotilde Armand cu Romprest, sumele enorme…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

EXCLUSIV DOCUMENTE De ce se luptă Clotilde Armand cu Romprest, sumele enorme cerute pentru serviciile de salubritate și cum poate fi reziliat contractul

Compania de salubritate Romprest a înaintat primăriei la începutul anului o estimare de buget de 240 de milioane de lei, conform documentelor publicate de Economedia.ro, pentru servicii de curățare a străzilor, colectare și depozitare a deșeurilor și deszăpezire. Cu facturi restante de alte 90 de milioane de lei pe 2020, pe care primăria însă le contestă, Romprest ar fi ușurat în acest an bugetul administrației locale de aproximativ 330 de milioane de lei.

Cu toate că este una dintre cele mai bogate administrații, această sumă reprezintă cam o treime din bugetul primăriei Sector 1 pe un an de zile. Primaria ar fi cheltuit, așadar, cam un milion de lei pe zi (200 de mii de euro pe zi) doar pe servicii de salubritate.

Serviciile Romprest sunt considerate de primăria Capitalei mult umflate, cam de 3-4 ori mai mari față de alte prețuri practicate în alte orașe. Compania este acuzată, suplimentar, că facturează lucrări neexecutate. Romprest neagă, invocă un contract și lucrări suplimentare de curățenie și dezinfectare efectuate în anul crizei sanitare.

Acesta este în esență motivul conflictului izbucnit încă de la începutul anului între Romprest și noua administrației de la sectorul 1 condusă de primarul USR, Clotilde Armand. Romprest a jucat în forță, cu cutitul la gât, așa cum procedează companiile de salubritate și în alte orașe mari când au de-a face cu o administrație ostilă, refuzând să mai ridice gunoiul și să curețe străzile.

Mutarea are un impact imediat. Presiunea comunității asupra administrației locale pentru a rezolva problema este uriașă. Oamenii vor pe bună dreptate ca primăria să găsească rapid soluții pentru a asigura serviciile de bază: ridicarea gunoiului, curățarea străzilor. Nu-i prea interesează detaliile crizei, ei văd doar gunoaiele din fața casei și străzile murdare. Este genul de criză din care orice primar iese șifonat, pierde rapid puncte, dacă nu rezolvă problema.

Or, raportul de forțe în războiul dintre Romprest și primarul Clotilde Armand este total inegal. Primarul are puțini aliați, un contract aproape imposibil de reziliat iar liberalii nu o mai susțin în Consliu Local când vine vorba de Romprest.

Nici mediatic nu stă deloc bine.

Romprest a avut de partea sa mai toate televiziunile de știri, care au început o campanie furibundă împotriva primarului. Cele mai multe au beneficiat de contracte și sponsorizări generoase sau au intrat în coliziune cu Clotilde Armand din alte motive, ca Digi 24. Televiziunea deținută de RCS-RDS a atacat-o după ce primarul a dispus prin luna aprilie demontarea cablurilor instalate ilegal pe stâlpi de companiile de telecomunicații.

În ce privește contractul încheiat în 2008 între administrația de atunci (Andrei Chiliman, PNL) și Romprest, clauzele de reziliere par scrise la sediul companiei, nu în interesul primăriei.

Din documentul consultat de G4Media.ro rezultă că Romprest deține exclusivitate pe serviciile de salubritate din sectorul 1 pe o durată de 25 de ani de la încheierea contractului. Așadar, piață închisă, monopol care încurajează comportamente arbitrare și prețuri umflate.

Dacă Romprest refuză să mai presteze serviciile, ca în cazul de față, există o singură sancțiune prevăzută în clauzele contractuale: primăria poate aplica penalizări de 0, 06 % pe zi din valoarea contractului. Atenție, 0, 06 % pe zi, adică maxim câteva mii de euro pe zi penalizări! O sumă neglijabilă pentru o companie ca Romprest, care își va permite oricând să lase o săptămână sectorul 1 în mizerie ca să fie înjurat primarul.

Sursa: G4Media.ro

Alte clauze de reziliere nu există. Primăria poate desființa contractul unilateral numai dacă compania intră în faliment. O clauză ridicolă și aproape inutilă.

În rest, primăria Sectorului 1 se vede legată de mâni și de picioare cu acest contract, care prevede, cum spuneam că Romprest deține exclusivitate pe serviciile de salubritate timp de 25 de ani. În consecință, primăria nu poate contracta în paralel servicii de salubitate în sectorul 1 câtă vreme contractul cu Romprest este în vigoare.

Clotilde Armand a anunțat că va depune plângere penală pentru șantaj împotriva Romprest și amenință cu rezilierea contractului, numai că pe căile obișnuite nu poate scăpa prea ușor de Romprest din mai multe motive. În primul rând, n-are susținerea liberalilor în Consiliul Local pe orice temă legată de Romprest.

Un eventual proces în contencios administrativ împotriva companiei durează minimum trei-patru ani de zile, în cel mai fericit caz, timp în care contractul funcționează, iar primarul Armand nu poate încheia altul din motivele expuse deja.

La cum arată contractul și ținând cont de faptul că Romprest își permite avocați puternici, nu este deloc sigur că la capătul celor trei-patru ani de procese primăria va avea câștig de cauză.

Foarte probabil că, din toate aceste motive, primăria își construiește acum argumente juridice pentru alt scenariu, în care ar avea mai multă libertate de mișcare: declararea stării de urgență în sectorul 1 din motive sanitare.

Cu sancțiunile aplicate de poliția locală Romprest (de unde și apelul către cetățeni de a reclama la poliție situația), cu somațiile și amenzile transmise Romprest de către Direcția de Sănătate Publică de a-și relua activitatea, cu miile de sesizări transmise de locuitorii sectorului 1 sufocați de gunoaie, cu acuzațiile de șantaj formulate oficial, primarul Clotilde Armand speră să convingă o instanță să rezilieze rapid contractul cu Romprest pe motiv că este pusă în pericol grav sănătatea cetățenilor mai ales că suntem încă în pandemie.

Așadar, o dublă criză sanitară în sectorul unu: criza gunoaielor suprapusă peste pandemie.

Doar într-un astfel de scenariu ar putea scăpa Clotilde Armand mai ușor de Romprest și ar putea contracta în regim de urgență un nou serviciu de salubritate.

Dar și acest plan depinde de bunăvoința prefectului Capitalei, colegul ei de partid, care ar urma să decidă azi, pe baza raportului Gărzii de Mediu,  dacă declară sau nu starea de alertă în sectorul 1.

PS: Nu este de mirare că pe fondul unui război cu mize atât de mari, adversarii primarului Armand, aliații Romprest din politică și presă, apelează la acțiuni de stradă în încercarea de a o face direct răspunzătoare de criza gunoaielor din sectorul unu sau agită, mai nou, ideea unui referendum de demitere.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și

EXCLUSIV Documentul prin care Romprest cere o treime din bugetul Primăriei Sector 1 / Serviciile de salubritate, de cinci ori mai scumpe decât cele din Oradea

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

141 comentarii

  1. Raspunsul e simplu: pentru ca mai vrea inca un mandat. Iar o actiune de o asemenea anvergura ii poate aduce ce-si doreste. S-a nimerit sa fie despre gunoi. Dar putea sa fie și/sau despre… xxx sau/și despre… yyy

    • Citeste mai atent, astia taxeaza de pana la 5 ori mai mult decat media, au un contract pe 25 de ani, fura de rup din banii nostrii, iar tu ai dedus ca e mai bine sa-i lasam in pace! Iar daca nu-i lasam sa fure, de fapt e vina primarului 😉 Ești unul din acționari, sau vreun directoras?

    • Orişicare primar vrea alt mandat, dar nu toţi se gândesc occidental şi la banii cetăţenilor, nu doar la ai lor şi ai clientelei lor.

    • @ Liviu – primarul nu poate fi tras la raspundere pentru sumele cheltuite. O fi pentru ca a zis Curtea de Conturi ceva.
      Nu ti se pare suspect ca acea Curte de Conturi doar acolo a avut ceva de comentat?
      Controale se fac la toate primariile.
      La Sector 5 cand au fost in control au analizat doar a doua jumatate din mandatul de 4 ani al lui Florea de la PSD.
      Spectacolul conteaza si nu poate fi generalizat. Unii sunt „condamnati”

    • Spectacol pe Dracu’! Ați uitat că la Curtea de Conturi e șef un pesedist cu probleme urinare, fost condamnat penal pentru furtul unui sac de porumb?

    • Prostimea din Ro mai are decenii pana sa patrunda amploarea mafiei si coruptiei care „suge” sume colosale din banul public.

      Asemenea prostimea din Ro, mai are decenii pana sa inteleaga ca un edil sau alta persoana publica are in primul rand obligatia sa isi faca treaba in favoarea celui care il plateste, nu in favoarea lui personala (respectiv de a se imbogatii) sau a grupurilor infractionale pe care le dezvolta in jurul lor (vezi modelul pesede etc)

    • … dacă ai avea bună-credință, ca orice alt membru al haitei roșii, ai putea observa că o treime din bugetul sectorului reprezintă cam totul, restul fiind salarii și plata funcționării școlilor, spitalelor etc; adică, cine a inventat contractul, și pentru 25 de ani, este complicele furtului din buzunarul contribuabililor.
      Duminică, la prânz, câteva gunoaie roșii, tembelizate la guițăteve, au împrăștiat gunoaie, și printre ele, pe scările primăriei, și în preajma locuinței primarului ales, iar în urma atacului, gunoaiele umane au fost amendate cu peste 60.000 de lei. În concluzie, haita roșie face uz de toate armele manipulării, și prin tembeliziunea proștilor, pentru a da vina pe primăriță, dar adevărul nu mai poate fi spoliat de grupul infracțional organizat. Seara, zihairistul care scoate spume la gură, la propriu, a răstălmăcit, alături de alți invitați permanenți, încercând să ducă vinovăția tot către primar, iar nu către firma gunoierilor, miliardari din furt. Părerea mea.

    • Băieți,
      Incercați cu altceva, eventual aruncați vina in cârca mea, cum o arunca pe vremuri și nea Toma Caragiu:”și-a băgat Dracu’ coada…” , dar abandonați teoria asta legată de „spectacol”, că va râd și curcile..!
      Ați uitat că șef la Curtea de Conturi e un pesedist cu probleme urinare, fost condamnat penal pentru furtul unui sac cu porumb? Chiar și așa, adică cu o Curte de Conturi suferindă de Ciumă Roșie, unele combinații pline cu „diamante” nu pot fi trecute cu vederea…

    • eu nu am citit nicio analiza comparativa pe sectoare din care sa reiasa ca in sectorul 1 se plateste de 5x mai mult decat media…cand voi vedea o astfel de analiza comparativa defalcata atunci o sa pot afirma si eu asta, pana atunci consider afirmatia o gargara propagandista!

    • Nu ești foarte inteligent. Daca voia un alt mandat putea sa se relaxeze, sa dea Romprest suma cerută și să își vadă de ale ei.

    • măi PSD istule, ce cîștigă Armand din povestea asta și ce cistigă RomPrest și partidele sponsorizate de ei?

    • Câștiga fix ce castiga si Dragos Patraru cu emisiunea lui.
      Asa cum bucurestenii au carat apa calda de la bucatarie sa se spele-n baie… si s-au descurcat,
      asa o sa-si care, temporar, si gunoiul.
      Mai depinde si de ei cum se administreaza.
      Prea sunt multi cu nasul lor de bucurestean prea SUS.
      Asociatiile de proprietari pot sa-si deconteze cheltuielile… persoanele fizice pot sa-si cheme un… prieten

  2. „Dar și acest plan depinde de bunăvoința prefectului Capitalei, colegul ei de partid…”
    Interesant că acest coleg de partid a faultat-o zilele trecute când a amânat declararea stării de alertă…

  3. Clotilde, vrem sa stergi cu Romprest pe jos! Si vrem sa vada si colegii USR cum se conduce fara frica!

  4. În sfârșit, o opinie pro-Clotilde. Sau, mă rog, non-anti-Clotilde… :))
    Mă întreb cât va ține minunea!

    • În sfârșit, un articol care limpezește lucrurile. Ar fi trebuit să apară vineri, la începutul crizei, pentru că a răspuns la multe întrebări și a arătat clar care este miza, despre ce sume de bani vorbim.
      P.S. Sper să ajung să văd momentul în care Clotilde Armand, în fața camerelor de filmat, își scoate masca și spune: ‘Romprest, s-a terminat!’

    • ma intreb cati dintre talibanii pluseristi stau ca mine in sectorul 1 :)) si daca ar sta, sunt curios cati ar mai avea aceiasi parere ferma de propagandist :))

    • @jean: Nu știu câți dintre ‘talibanii pluseriști’, dar eu locuiesc în S1.

    • @Jeanv: Pluseristii nu vor avea niciodata „aceiasi” parere cu tine. Ei au trecut pe la scoala.

  5. In un exemplu de ce platim taxe si impozite mari la primarie.Pentru a se imbogati niste smecheri pe spatele contribuabilului.Ei, acesti scmecheri stau in vile de milioane de euro iar prostime plateste.

    • Gunoiul e o afacere de multi bani, strangerea si tratarea lui trebuie facuta direct de catre primarie. Privatizarea duce strict la aparitia unei mafii, de carec ne putem lipsi.
      Asta e de fapt miza atacurilor impotriva lui Clotilde.

  6. Slabe sanse sa fie declarata stare de alerta, dar speranta moare ultima. Alt plan mai avem?

  7. Hmm bun, dar nu poate si raspunde penal cine a semnat bataia asta de joc de contract?

    • Inițialele:”U-S-L” iți spun ceva ?

    • @Scara:ei,chiar USL,nu!
      Însă PNL condus de Tăriceanu,DA-semnătura este a primarului liberal Chiliman.
      Iar USL avea timp să modifice în favoarea cetățeanului de rând prevederile contractuale.
      Numai că USL fix la binele cetățeanului de rând nu se gândea.

  8. Publicarea actelor cu Romprest poate atrage atentia unui avocat priceput care sa formuleze o plangere mai complexa decat doar pentru santaj.
    Altfel, Clotilde are viata grea cu astia.

  9. Eu tot nu vad sanse de reziliere pe cale juridica. Daca refuzul Romprest de a presta serviciile este acoperit de o clauza din contract, starea de alerta nu reprezinte o cale de a rezilia contractul. da, Primaria poate apela pe moment la serviciile altui prestator. Dar la incetarea starii de alerta, tot contractul cu Romprest va fi in vigoare.
    Atat timp cat contractul nu va fi reziliat sau renegociat, el va ramane in vigoare.
    Ca este vadit ca are preturi umflate, atunci nu se poate face altceva decat sa faci plangere penala impotriva fiecarui membru CL din trecut si prezent ca actioneaza impotriva interesele cetatenilor, si pagubele sa le plateasca acestia.
    O inteleg pe Primarita. Prin jocul ei, nu face altceva decat sa-i determine pe cei de la Romprest sa cedeze astfel incat sa fie de acord cu rezilierea sau cu renegocierea contractului

  10. Ma intreb daca monopolul este o chestie legala. Ar putea fi si acesta un motiv de reziliere.

    • Daca Primaria, pe vremea cand a semnat contractul, a fost de acord, atunci e legal! Ideea e ca mizerabilii care a ufost de acord cu asemenea contract monopolist pe un sfert de secol merita puscarie grea!

  11. Vă dați seama, ce bani a rupt Romprest în cei 12 ani, în baza unui contract evident în favoarea lui ( ca durată și preț ) ? Numai la contracte de concesiune am văzut durată de 25 de ani, fără să existe cale de reziliere serioasă. Jaf la lumina zilei. Chiliman ar merita să fie pus la rece fără interogatoriu, nu apărat de pnl. Iar dacă vine cineva să facă ordine, e luat la mișto. Comportament de tip mafiot a consilierilor liberali – nu contractul otrăvit îi interesează – ci faptul că cel ce a închietat contractul ( Chiliman ) este din gașca lor. . E un mister și ce a făcut Curtea de conturi în 12 ani !

  12. Rompres au supt muuuuult timp cât a fost Tudorache, primar. Trebuie găsită o altă firmă, iar Romprest sa fie dată în judecată, și să se ducă dracului.

    • @Driver – Excellent comentariu dar, Andrei Chilian a supt multi bani impreuna cu Tudorache si alti politicieni „corecti”

  13. Dar Guvernul de ce se luptă cu pensionarii, ce i-au făcut ei?!

  14. PNL + PSD = LOVE

  15. Trebuie gasita urgent o firma controlata de plusere, sa manance si gura noastra. Jos Mafia! 😂

  16. Ce nu ati spus domnule Tapalaga este ca sectorul 1 este cel mai mare din Bucuresti, cred ca cea mai mare Primarie din tara practic. Are si bugetul cel mai mare, si nr de locuitori cel mai mare si nr. de firme mai multe. Deci logic ca un contract de salubritate pe sectorul 1 va fi semnificativ mai mare decat la sectorul 4 sau ca la primaria Ploiesti.

    • Dar ceea ce a spus D.T. este că, indiferent de mărimea sau bogăția sectorului, banii încasați de Romprest reprezintă aprox. 1/3 din bugetul sectorului.

    • Nu sunt asa sigura ca are cel mai mare numar de locuitori neaparat. Am cautat ieri pe net o cifra, asa orientativ, sa fac un calcul si nu era cea mai mare, comparativ cu alte sectoare.

    • Greșit! Sectorul 1 are cea mai mică populație dintre sectoarele Bucureștiului!
      Sectorul 1 – 254.074
      Sectorul 2 – 372.032
      Sectorul 3 – 478.214
      Sectorul 4 – 329.472
      Sectorul 5 – 303.145
      Sectorul 6 – 394.097

    • Sectorul 1 are probabil printre cei mai putini locuitori. In mare parte sunt cartiere de case si zone de birouri/ comerciale. Un bloc din sectorul 6 produce gunoi cat 1/2 strazi de case. Zona Dorobanti care sunt diferite sedi de firme si cativa bogatani, zona Gara de nord impreuna cu zona liniei pana in Chitila care este foarte slab populata, zona herastrau/kiseleff unde casele le numeri pe degete! Mare parte locuitori sectorului 1 sunt cei din Bucuresti Noi / Soseaua Chitila / 1Mai-Domeni( aici sunt cateva blocuri) / Aviatiei ( ca Baneasa are 3 blocuri de 4 etaje in rest sunt sedi de banci, sediul Antenei, aeroport, zona pomicola, reprezentante de marci si alte prosti)

    • Cred ca 3 ar fi cel mai mare sector, nu 1.
      Comentariul cititorului e de un trolling abject, la fel ca bo$$ulicii lui.

    • Deci prețul multiplu de 3-4 ori în comparație cu alte orașe mari reprezintă taxă de gabarit ?
      Nu sunteți cumva acționar la Romprest ?

  17. Cea mai smechera primarita. ARDEI ARMANDDDDDD

    • „ARDEI” tipic useristilor fără carte haha =))

      Doamne, cum va mai rabdă Pământul?

    • Uite ce panarama de nume am eu si tu la fel =)) Bine ca esti tu PSD-ist . Cand o sa ai si tu fata de sectorul 1 sa ma cauti, traieste tu in sectorul 1, 6 luni si o sa observi de ce locuitori tin cu Armand. Toate casele sunt in general firme, nu traieste nici naibi in ele. Pe strada la mine sunt 50 % firme si blocuri de firme care nu mai au activitate din cauza pandemiei, atunci o sa intelegi ca Romprest nu are ce gunoi sa ridice de aici si cu toate astea e platit de 5 ori mai mult.

  18. Clotilde Armand duce lupta singura, pnl ul n-o sustine, presa si televiziunile imprastie noroi, manipuleaza ca ar fi singura responsabila de situatia creata, prefectul capitalei nu intervine, si mai grav, primeste amenintari si i se deterioreaza bunurile personale.
    Nu stiu daca populatia S1 o sustine cu adevarat in acest demers.
    200 de mii de €/ zi pt servicii de salubritate, pt o comunitate de 200.000 locuitori este o suma imensa, din pacate nu intereseaza pe nimeni, ca asa-i romanul, ei vor sa aiba curat in fata casei. In cazul acesta ar fi mai bine sa se schimbe regulile la primarie si fiecare cetatean din S1 sa plateasca din buzunar serviciile de salubritate, iar primaria sa se rezume la a face controale si aplicat amenzi acolo unde nu se respecta regulile si normele, la nivel de cetatean sau societate de strans gunoiul.

    • 200.000 de locuitori in Sectorul 1? Este că te bate matematica? Mai aveți să spuneți faptul ca S1 are 5 locuitori, numai ca să îi găsiți scuze penibilei de Clotilde. Instituțiile, firmele, din Sectorul 1 nu le pui la socoteală? Când o să înțelegeți faptul că această imbecila de franțuzoaică a fost pusă în functie de MAFIE. Aveți în plm înregistrările cu furtul, IMBECILILOR, TROLI ÎMPUȚIȚI!!!

  19. Problema este una profundă, de monopol și corupție la nivelul administrației. In loc să trateze cu o singură firmă, ridicarea gunoiului poate fi alocată pe străzi. De ce să nu-mi cumpăr o mașină mai mică, să ridic gunoiul în zona mea de blocuri și să pun ceva de mâncare pe masă? La fel și cu deszăpezirea.
    Împărțirea cașcavalului la firme mai mici, nu una centrală, ar scădea puterea de șantaj al unui singur operator, ar fi mai flexibil când unul pleacă și ar aduce bunăstare celor ce vor să muncească.

    • Excelentă ideea ta. Asta ar presupune liberalism. Dar nu făcut de mafia PNL. Ei nu se caracterizează prin politica liberală. Ei sunt mafia …Pe 25 de ani contract asigurat? Unde naiba în lume mai exista așa ceva?

  20. Unul din unghiurile de atac, este verificarea procedurii de acordare a contractului. In 2008, Romania facea deja parte din UE și primăria sectorului, trebuia sa aplica procedurile standars UE: appel de oferte, pentru un contract public. Pentru o delegare a unui serviciu public.
    Apoi, consemnarea câștigătorului și a motivelor pentru care a fost desemnat câștigător, fata de ceilalti participanți.

    Este usor de găsit, totul fiind (bănuiesc) consemnat pe hârtie in Romania, mai ales in acea perioada. Daca nu a fost respectata procedura standardUE, pentru accordarea unui contract de delegatie a unui serviciu public, contractul poate fi usor atacat. Pentru ca este public, nu privat.

    Succes

    • Ma gandesc ca primarita a avut o mie de euro sa ceara opinia juridica a unei case mari de avocatura. Faptul ca nu iese cu aspecte palpabile legate de natura juridica a contractului, ma face sa ma gandesc ca treaba nu e asa simpla

    • @amok
      Se poate sa aveți dreptate.
      Am scris, citind articolul. Daca a fost respectata procedura, numai prefectul poate lua o decizie, in urma unei stări de fapt, punerea in pericol a sănătății publice.
      Cheama partile si incearca sa le faca sa aplaneze conflictul, sau, constatand imposibilitatea sa, numirea unei companii (provizoriu) pentru iesirea din impas.
      Daca procedura a fost respectata, banii Dv (primaria nu ara alti bani, decat cai ai Dv) for fi in continuare șifonați, pana in 2033.

      Am citit dimineata, un interesant articol, despre acționarii societății de salubritate. 43% din actiuni, sunt detinute de un domn…nascut la Moscova 😉

    • Scuzele mele pentru greșeli, corectorul automat al Mac-ului meu, isi cam face de cap 😀

    • Daca exista solutii pentru a desfiinta/rezilia acest contract in mod legal, ar fi super. Si mai ales o palma USL-ului (PNL + PSD). Coruptii naibii…

    • Cică acest contract datează de prin 1995.

  21. Mă întreb, oare ADP – urile din sectoare cu ce se mai ocupă????!!!!! Cândva ADP-ul se ocupa de curățenie și era ok.!!!!!!

  22. unde e CTP ul si Pandaru sa o rastigneasca pe Clotilde ca alimenteaza mafia gunoaielor in continuare?

  23. Am o priuta de Dinti noua pentru toti de aici, sa nu rămâneți cu gust de Branza Cu Mucegai in gura la cate limbi in pi_da FRantuzeasca dați.

    • Abordare civilizată, aidoma unuia cu 10 biți ))) Chici cifra !

    • Păcat că nu are moderare secțiunea de comentarii. Atât de simplu e să faci mișto se unul care și-a luat diamante la kilogram din „muncă cinstită”. Nu mai zic de cei care îl susțin… Mai bine mă abtin.

  24. Din păcate, așa cum se întâmplă în România de peste 30 de ani, lucrurile sunt dictate de clanuri mafiote și interesele șmecherilor, indiferent de domeniul de activitate la care ne raportăm, și nici într-un caz de aspecte normale, care, și în cazul de față, ar trebui să primeze. Banul public e al tuturor și de fapt al nimănui sau, după caz, al șmecherilor ce gravitează în jurul lui și e prieten cu cel care îl gestionează. Indiferent de spectrul politic și de gruparea din care face parte, dacă într-o astfel de speță nu ești de partea primarului, ca cetățean onest și corect, înseamnă că-ți meriți soarta cu vârf și îndesat. Acești borfași care taie și spânzură în această țară, știu foarte bine, având de partea lor mass-media, care beneficiază și ea de cașcavalul cuvenit, că dacă fac scandal într-o astfel de speță, iar vâlva este bine ilustrată în presă, firește, ca întotdeauna, într-o țară atât de coruptă și putredă, vor avea câștig de cauză. Ne merităm soarta, încă stăm bine la cât de mizerabili și tâmpiți suntem! Sper să crească taxa de salubrizare, iar tot bugetul local să fie alocat numai acestei firme, nu de alta, dar se revoltă și nu mai vrea să adune gunoaiele. Ce rușine de țară, ce mizerie de popor, dar și câtă corupție! Doamne apără și păzește!

  25. Dane, ia vezi ce scrie Claudia Postelnicescu, fosta colega a Clotildei, pe Facebook despre franțuzoaică. O pramatie de om primarul asta

  26. Cel mai important ar fi ca primarul actual din S1 să fie Smart, ceea ce momentan nu este cazul, nu cu barda ci cu bisturiul se poate scoate Romprest din sector

    • @liniste si pace
      Da exemple de bune practici in sensul asta „cu bisturiul”, ar fi util; primarul nu are sprijin majoritar in CL, poate ca nu are cei mai buni avocati si orice idee e bine venita.

    • Ha, ha, ha, pluseristii sunt in pana de idei? Aveti suficienta marja de miscare: din colt in colt. 😁

  27. Cand mai multa lume iti zice ca esti beat , te duci la culcare.
    In cazul USR-istilor si talibanilor care ii sustin asta nu se aplica : de vina este mafia, ciuma rosie, ciuma galbena , televiziunile cumparate etc. etc.
    Articolul nici macar nu incearca sa prezinte ambele pozitii.
    „primăria poate aplica penalizări de 0, 06 % pe zi din valoarea contractului” – care e valoarea contractului ? Cum adica sunt cateva mii de euro ? De unde calculul asta? Autorul nu intelege limba romana din contract sau se face ca nu intelege ?

    • Comentariu de PNL-ist abject. Mai clar ca lumina zilei ca un primar PNL-ist (Chiliman) a facut un contract de monopol pe 25 de ani cu un prestator de servicii la preturi de 4-5 ori peste pretul pietei. (Ca si cum tu pt familia ta ai face contract la gaze pe 25 ani de 4-5 ori mai scump decat vecinii, fara posibilitatea de a iesi din contract). Dar PNL-istii o tin danga ca nu are basca.
      Comentariile de PSD-isti le recunosti dupa: „Vor sasi aduca mafia lor din franta”
      Comentariile de AUR-isti: „Fu…t mm de franzusoica ca neai manct mindria”

    • AndreiG, ne arăți vreun document din care reiese faptul că prețul aplicat de romprest este de 5 ori peste prețul pieței? Să mănânci căcat este foarte ușor, mai ales că ție îți place acest lucru.

  28. dl. tapalaga nu intelege nici cum se calculeaza penalitatile si nici nu stie ca exista o dobanda legala care se poate aplica indiferent daca este specificata sau nu in contracte si care se poate cere in instante…nu este economist, dar se arunca in valuri ca si cum ar fi…tva-ul se compenseaza, dintr-un sfert care si ala era umflat de clotilde armand s-a ajuns la 1/3 din buget…si din ce observam pe real bugetat e 176milioane la romprest pe 2021, tva-ul se compenseaza si restul merg in alte buzunare, nu la romprest :)) nu ni se prezinta nimic comparativ cu alte companii si bugete din bucuresti de parca doar in sectorul 1 se face curatenie, nicio analiza de tarife, NIMIC…noi trebuie sa-i credem pe cuvant pe useristi si fanii lor cu „sursa:clotilde armand” :))) incompetentilor! macar fiti profesionisti daca vreti sa ne convingeti de ceva! e vai de capul vostru!

  29. pluseristoida toxica si mizerabila ce esti, jet inapoi in franta, mafioata mahalagioaca buna de nimic, nici de pvla

  30. Normal ca mafia se mufeaza la cele mai bogate primarii.
    Nu se incurca ei cu maruntisuri si contracte pe 2-3 ani, dupa care se renegociaza daca si-a facut treaba.
    In rest, cetatenii urla ca nu mai vor coruptie si sa nu mai fie delapidat banul public si cand vine cineva sa faca treaba asta, de vina e Armand, nu mafia. Asa disonanța cognitivă mai rar gasesti.

  31. VAI DE MAMA EI DE MATE, NIMIC NU BATE CU SUMELE ARUNCATE IN ARTICOL 🙂 (200 de mii de euro pe zi) E ARUNCAT COMPLET LA PLEZNEALA

    • @SICA POPA

      1/3 di bugetul S1 nu-i suficient pt tine? Nu trebuie sa mai faci alte calcule.

    • Nu bate cu matematica, zici? Eu văd acolo un act scanat: 240 mil. lei. La care, cum spune articolul, se adaugă 90 mil. datorie de anul trecut = 330 mil lei. Împărțit la 365 de zile înseamnă 904 mii de lei/zi. Adică… aproape 200.000 euro. qed.

    • FA PRETENE CA AMERICANU PE AN NU ADUNA MERE CU PERE DACA E DATORIE DIN SPATE CE TREABA ARE NU TREBUIE PLATITA SAU CE? estimare de buget de 240 de milioane de lei FACUTA DE INTELIJENTII DIN PRIMARIE , ADICA PE LA 48 MIL. EURO PE AN/ 4 MIL. PE LUNA , aproape 135.000 EURO PE ZI. E MULT, E PUTIN NU STIU INTREABA-I PE AIA DIN PRIMARIE

  32. Mafia gunoaielor trebuie exterminata.
    SRI mai exista?
    Cine decide in tara asta mafia?

  33. Clotilde Armand va dispare din peisaj in trei ani si va lasa Romprest,ca mostenire,urmatorului primar. Dixit.

    • „va dispare”
      Eu zic ca te-ar ajuta mai mult sa treci pe la scoala stimate analfabet in loc sa asasinezi limba romana incercand sa emiti o parere despre un subiect care cere un pic de inteligenta, mult peste posibilitatile tale

  34. sa intelegem ca dna Premar vrea sa isi aduca firma de casa sa ia tot banetul ala, din cauza asta vrea sa rezileze contractul. Ca dna Trandafir desi a fost angajata sa rezilieze contractul a luat doar cateva zeci de mii de euro si nu a facut nimic. oare e normal sa platim o tanti care se face ca munceste cu 100 euro/zi – 12 ore /zi (faceti voi socoteala cat iese in 22 de zile lucratoare pe luna). Oare din banii astia cati au ajuns parandarat la madam primar. sau de firmele de aprtament pregatite sa preia curatenia din sectorul 1 nu avem voie sa vb.

  35. Nu exista o sansa sa fie reziliat acel contract mai usor daca se cauta putin in conturile/sub salteaua acelui primar din 2004 care evident ca a primit o mita substantiala ca sa semneze o asemenea prostie de contract?

  36. Nu inteleg de ce nu-mi publicati comentariul?!

  37. Orice contract privitor la prestari de servicii incheiat pe 25 de ani este un contract aleatoriu (adica se intemeiaza pe „hazard”), situatie in care are aplicabilitate „principiul echilibrului contractual”, pentru ca este imposibil ca partile contractului sa prevada la momentul perfectarii acestuia ca executarea contractului va deveni excesiv de oneroasă „datorită unei schimbări excepţionale a împrejurărilor care ar face vădit injustă obligarea debitorului la executarea obligaţiei” … iar schimbari exceptionale ale imprejurarilor in mod categoric au avut loc intre data incheierii contractului cu Romprest si prezent.

    Primaria sectorului 1 poate valorifica starea de alerta deja declarata (nu mai e nevoie de o alta bazata pe alt motiv) pentru a pretinde unei instante sa judece cauza in mod urgent. Insa pretentia nu va trebui sa fie aceea de „anulare” a contractului, ci aceea de „adaptare a obligatiilor” …

    Am zis suficient, restul stiu sa faca juristii primariei….

  38. Deja m-am apucat sa-mi reorganizez ambalajele. Pe cele care pot fi refolosite, le pastrez, pe celelalte, le spal daca e cazul, le turtesc si le indes in cosul special de reciclat si nu mai cumpar ambalaje inutile, lucruri inutile … Daca nu miroase, gunoiul din plastic poate fi pastrat si o saptamana.
    Avantaje: gunoi menajer mai putin voluminos, organizare buna, bine si pentru mediu si pentru cei care selecteaza, economie la mine in buzunar.
    Irosire mancare tinde spre 0 => gunoi menajer putin, in caz ca nu mai vine sa ridice gunoiul, aruncat ce se poate unde se poate, eventual ingropat in pamant daca e curte sa fie roditor. (cred, sper)
    Exercitiu, practica si bunavointa din partea concitadinilor(nici nu trebuie sa fie chiar asa multi, doar 1 din 5) din celelalte sectoare, inseamna pentru cei din sectorul 1, loc in plus la pubelele de reciclare de la coltul strazilor, unde am inteles ca si-au lasat si ei in saptamana cu probleme gunoaiele si sah mat pentru Romprest. Numai sa fim anuntati din timp daca vor mai fi episoade similare. Pana atunci, eu exersez.
    Mai trebuie lucrat putin sa fie lumea unita si nu-si mai bate nimeni joc de cetateni.

  39. Nu inteleg de ce ai nevoie de 1 saptamana sa constati ca ai gunoi pe strada.

    Compania a declarat ca nu mai ridica gunoiul incepand din ziua X.

    In ziua X s-a instalat starea de urgenta.

    In 2021 stim care sunt efectele mormanelor de gunoi lasate pe strazi.

    Prefectul fie e incompetent fie are interese care nu converg cu cele are bucurestenilor.

  40. Mai zic ceva: in prezent, legea ajuta si pe prosti … adica chiar si atunci cand esti prost si nu ai suficiente cunostinte cu privire la ceea ce urmeaza sa consfintesti printr-un contract legiuitorul a stabilit ca o instanta te poate „salva”, pentru ca cel cu care au incheiat contractul a profitat de prostia ta:
    ” Art. 1.22 C.civ. – (1) Există leziune atunci când una dintre părţi, profitând de starea de nevoie, de lipsa de experienţă ori de lipsa de cunoştinţe a celeilalte părţi, stipulează în favoarea sa ori a unei alte persoane o prestaţie de o valoare considerabil mai mare, la data încheierii contractului, decât valoarea propriei prestaţii.
    (2) Existenţa leziunii se apreciază şi în funcţie de natura şi scopul contractului.
    (3) Leziunea poate exista şi atunci când minorul îşi asumă o obligaţie excesivă prin raportare la starea sa patrimonială, la avantajele pe care le obţine din contract ori la ansamblul circumstanţelor”.

    PS
    Atentie mare, nu acesta este temeiul legal la care m-am raportat cand am facut comentariul anterior !

  41. Prevederea unei clauze penale pentru nerespectarea unei convenţii nu constituie o renunţare a creditorului la dreptul de a solicita rezoluţiunea convenţiei (Cass., s. civ., 22 februarie 1978, Bull. civ. III, nr. 99).

  42. Putea să transeze foarte ușor problema, își asuma rezilierea contractului și gata, dar nuuuu, madam vrea circ ca să primească likeuri pe Facebook, circ pe spinarea cetățenilor.

    • Să înțelegem că sunteti speriați ca de D..acu’ (n-am voie să-i pronunț numele, altfel nu-mi publică postarea, decât după ore bune) și v-ați mulțumi, la o adică, și cu incasarea penalităților contractuale ?
      Citeste ce spune @D.T. in articol și @Area la comentarii! Nu se poate rezilia un contract de o asemenea amploare bătând din palme și ,probabil, se asteaptă declararea Stării de Alertă in S1 pentru a se putea rezilia contractul lăsând Romprest cu ochii in soare …

    • Parte din control e consiliul local, nu primăria. Iar Consiliul e cam usl-ist, nu vrea nici măcar o minimă renegociere…

  43. Ce a facut Chiliman e abuz in serviciu contra intereselor publice. A pus bazele unui jaf la PS1. Continuat si girat de primarul Dan Tudorache.

  44. Demonstrati va rog ca ar fi un un contract de prestare scump cel Romprest! Ca asa din vorbe putem scrie la comanda pentru USR-PLUS.

    • Desigur, acesta va fi un aspect ce va fi analizat intr-un eventual proces.

    • Demonstreaza-ti singur! Ia o foaie si un pix, ai documentele, fa un calcul si daca iti iese un pret mai mare decat cel care se cere in alte parti din tara, ti-ai terminat demonstratia. Simplu.

  45. Nu mi se publica comentariile in care spun ca nu exista dovezi care sa ateste ca Romprest incaseaza foarte multi bani!

  46. Doamna Clotilde trebuie sprijinita ! Cum sa permiti un asemenea jaf din banii populatiei ?Normal ar fi ca totul sa se rezolve prin ordonanta prezidentiala si Romprest sa raspunda penal pt ceea ce face !

  47. Si unde sunt documentele ? E atat de „exclusiv” acest articol ca nu ne lamureste cu nimic. Interesant e ca jumate din cei ce comenteaza nici nu stau in S1. Mai interesant e ca nimeni nu s’a plans de activitatea acestei firme pana la scandalul Clotilde. Vrem sa vedem datele exacte, cat plateste cetateanul in Sectorul X fata de Sectorul 1. Momentan aveti un articol cu vorbe’n vant. Unde sunt aceste date daca doamna Primar tot urla de ele. Nicaieri, niciun articol, nu prezinta aceste date clare, negru pe alb, cu cat plateste mai mult cetateanul din S1 fata de alte sectoare. Momentan doar baliverne, articol facut din 3 – 4 articole de pe net. G4 media the best ! Inca un lucru ce merita mentionat: de cand se duc „lupte” in favoarea cetateanului la TV/facebook sau media. Daca stimata frantuzoaica are dovezile clare ca se santajeaza/fura de ce nu se duce direct in instanta ? Locul unde se solutioneaza cazurile de genul. Femeia urla de 8 – 9 luni aceeasi placa dar nu se intampla nimic pe cale juridica, intrebarea este de ce ? Oare ii e frica ca pe cale juridica o sa piarda impotriva firmei ? Afara de scandalul Romprest nu vad nimic sa fi facut aceasta doamna. Afara de gunoi mai avem X probleme: trafic, gropi, strazi nemodernizate in S1 in 2021, parcurile din Sector arata ca dupa razboi (in Herastrau cade malul pe jumatate din parc). Si daca este adevarat ce zice dansa restul de atributii cine trebuie sa le faca ? Am inteles, gunoi gunoi, dar restul ?

    • Documentele sunt in alte 2 articole de pe G4.
      Titlurile incep cu:
      1. „EXCLUSIV Documentul prin care Romprest cere o treime din bugetul Primăriei Sector 1”;
      2. „DOCUMENT Clotilde Armand publică facturile plătite la Romprest”.
      In ele ai estimarile facute de Romprest si facturi achitate de primarie catre Romprest.
      Fa si tu un calcul sa vezi cat s-a achitat si cat s-a estimat!
      Instanta are nevoie de timp sa rezolve procesele.
      Eu stiu ca doamna a facut.
      Parcul Herastrau este administrat de primaria generala.
      „Am inteles, gunoi gunoi, dar restul ?”
      Trebuie sa platim pretul corect pentru gunoi, sa ne ramana bani si de altceva.

    • Corect Stefan, ai un mare like. Din păcate, Clotilde oferă nutrețuri pentru proști, scandal și iarăși scandal. Ce faci când ești depășit de funcția pe care o deți, sau cand vrei să nu se mai vorbească despre cum ai ajuns în acea funcție prin furt de voturi, creezi o diversiune. Voi ăștia comentacii de serviciu, nu ați învățat nimic de la Băsescu.

  48. Locuitorii Sectorului 1 care o injura pe C.Armand nu au pic de intelegere financiara (si asta e sectorul cu oameni mai instariti). Ei nu inteleg ca 1/3 din buget se duce pe ridicarea gunoiului. Li se pare chiar ok ca USL i-a angajat (da, pe cetateni, ca ei si copiii lor platesc) la aceasta cheltuiala pe 25 de ani. INCREDIBIL, pur si simplu..INCREDIBIL. Citesti comentariile si te crucesti. Singura speranta e ca sunt multi trolli care nu cred ceea ce scriu, dar tare mi-e ca sunt si multi tampiti care ii regreta pe Chiliman si pe Tudorache.

  49. Prefectul tocmai i-a dat Clostridiei o mare UE respingand cererea ei de instituire a starii de alerta. Tutuza poate cel jult sa ia matua si sa sa faca curat pe strazi, ceea ce n-ar fi rau si ar fi in concordanta cu talentul ei!

  50. Daca doamna primar considera contractul defavorabil institutiei nu are decat sa se adreseze justitiei pt. asumarea raspunderii celor care l au semnat din partea institutiei (primar, consiliu local) si sa recupereze prejudiciul. Dar in tot acest timp trebuie sa onoreze contractul. Circul mediatic nu poate inlocuii starea juridica de drept.

  51. CTP tuna so fulgera la digi24 contra lui Armand, dar nu a răstit la angajatul romprest.

    E de mirare sa reziste Armand mult timp cu demnitatea înainte de toate in Romania.

    • Face si sondaj de opinie: daca noi credem ca Nicusor si Clotilde ar trebui destituiti.
      Tin minte ca la un monent dat, l-a luat si pe seful de la Romprest putin mai tare. Vezi emisiunea de vinerea trecuta de la ora 20!

    • Marele ganditor si gazetar CTP in primul rand vorbea ca un mitocan cu o femeie, dar asta nu e de mirare. In al doilea rand nu intelege un lucru elementar: statul nu iti garanteaza ca nu va intra un infractor in casa ta, nu iti garanteaza ca nu va da nimeni peste tine pe trecerea de pietoni, nu iti garanteaza ca firmele de salubrizare iti vor ridica gunoiul din oras. Primaria a facut tot ce tinea de ea. Ce e asa de greu de priceput!?!

  52. „Romprest” trebuie pusa sa plateasca(si sa plateasca) toate surplusurile financiare de la inca prima semnatura. La fel si Restul celor ce-au semnat cu Statul. Din 1866 incoa.

  53. Nu mai scapam in veci de gunoaiele astea mafiote, de televiziunile lor fondate de securici, platite din banii nostri, de deontologii si lingaii de serviciu platiti tot din banii nostri. Clotilde, Drula si Octavian Berceanu ce mai incearca sa schimbe ceva, prea putin pentru toata administratia asta mizerabila si vanduta. Cat despre PNL, nicio sansa, tot hoti ca PSD, dar spalati de CTP si ceilalti deontologi ai neamului ca sa mai prosteasca urbanul mare cat se mai poate.

  54. Cum ba e nasol contractu incheiat de leprea galbena? Peneleprele la puscherie 😄

  55. PAI DACA TRECEAU IN LOC DE 25 ANI 150 ANI, SECTORUL 1 ERA SUBJUGAT 150 ANI DE CATRE O FIRMA?

    ESTE SUBJUGARE A CAPITALULUI UNUI ORAS DE MICI DIMENSIUNI. 25 ANI INSEAMNA JUMATATE DE VIATA DE OM.

    SI ACEASTA SITUATIE NU ATRAGE ATENTIA AUTORITATILOR PRINCIPALE ALE STATULUI?
    ESTE DE.A DREPTUL STRIGATOR LA CER!

    MA ASTEPT CA AUTORITATILE SA INTERVINA DE URGENTA. ANCOM, DNA, …ORICINE, ASA CEVA NU SE POATE. NOI MAI SUNTEM OAMENI INTREGI LA CAP?

    • Aveti perfecta dreptate in cele ce spuneti , dar din nefericire acel contract a fost aprobat de catre Consiliul local al Primariei Sector 1 , nu Ghiliman putea cu de la sine putere sa aprobe asa ceva .
      Cred ca nu s-a uitat , cand Basescu era primar , si consilierii nu ii aprobau propunerile , era legat de maini si de picioare .

  56. Tăpălagă dragă nici tu nu crezi ce spui. Clotilda voastră se luptă pentru:
    1 ca să nu le mai ia ăia de la AUR voturi
    2 ca orice directoraș se agită să îndeplinească sarcina primită de la șefi
    Barna o susține din aceleași motive plus voturile USR sector 1 pentru șefia partidului

    • Astia care au voturi in spate nu mai au sefi. Dar… putem presupune ca vor lupta atunci cand rezultayul le poate intari pozitia si mai mult.

    • Slăbuț, d-nă Popa! Solidaritatea feminină vă impiedică să loviți mai cu sete sau zgârie-brânză acela de Tudorache incă n-a desfăcut baierele punguței cu diamante.. ?

  57. istoria recenta ca o repetitie. la nesfarsit. cand in pnl „contau” Tariceanu si Chiliman am cautat sursa „puterii” lor de influenta. Tariceanu? evident. pe Andrei Chiliman nu l-am inteles. baiat al unui „dusman al poporului” comunism, absolvent de Automatica, campion national la un sport exotic..poate acolo e sursa. cine stie? clar este ca adoptat, impreuna cu Tariceanu, schema „baiatilor destepti” de aduce bani „partidului national si l8beral”. o schema patentata de Nastase si continuata cu succes de Basescu ce consta in
    transferul de bani de la stat spre „privații nostri” cu acoperire ” legala” prin contracte, discret si cat se poate de sigur.

  58. Salut, va scriu din Cluj, unde platesc 17 lei/persoana pentru salubritate. Acuma am citit pe factura de la asociatie. Vad anumiti comentatori, posibil locuitori din S1, foarte nemultumiti de situatia actuala. No dragilor, daca eram primar as fi incercat sa mut taxa de salubritate asupra cetateanului. No ia sa va vad platind 100+ lei/persoana si apoi liber la opinii pe net. De ce sa plateasca primaria pentru gunoaiele cetatenilor?!

  59. Intreb doar, fiindca nu vad din 123 de comentarii sa fi pus cineva problema: s-au organizat locatarii de la macar un bloc din sectorul 1 sa plateasca prin administratia de locatari cate o platforma sa le transporte gunoiul de doua ori pe saptamana? Sau asa e romanul, ii place sa stea in jeg si doar sa se planga pe net, fara sa rezolve nimic?

  60. În afară de firmele de salubritate, Direcțiile de Mediu din sectoare, trecute la Poliția Locală, nu și-au făcut treabă timp de 20 de ani. În Ro nu se respectă principiul UE „poluatorul plătește” sau „stoparea poluantului la sursă”, pentru că nu se cunoaște legislația de Mediu. Astfel, OG 195/2005,
    aprobată prin Legea 265/ 2006 sunt expresia ratificări de către Ro a legislației de mediu din UE, care este obligatorie, dar nu se respectă, încurajând „marii poluatori” (firme de construcții și demolări, mari și mici, antreprenori) să tocmească rețele de cărăuși (vezi anunțuri pe net sau pe stâlpii stradali), bine organizate, care să polueze terenurile de la periferia Capitalei. Câte camioane au
    fost confiscate, câte amenzi au fost date făptașilor in ultimii 15 ani, ori rețelelor de hoți de fier
    vechi, care „valorifică” toate gardurile (inclusiv gardurile Dâmboviței), cabinele telefonice, băncile din parcuri, capacele de canal, de pe domeniul public, ignorați, din motive obscure, de forțele de ordine însărcinate prin lege să păzească proprietatea publică și privată, fără discriminare. În schimb, sunt amendați proprietarii, care nu sunt decât victimele mediului infracțional, bine organizat și nebăgat in seamă de autoritățile locale. „Nu putem noi curăța cât pot ei arunca !” constată Ministrul Mediului, dar nu pedepsește nimeni sursa poluării, adică pe „marii poluatori”.

  61. Eu nu stau in Buc, deci imi permit o opinie neutra:

    – nu poti cere declararea starii de alerta cat timp tu esti cel care a generat-o prin nerespectarea unui contract
    – cat timp exista un contract legal trebuie urmate caile legale de desfiintare a lui, indiferent cat ar dura altfel nu ne deosebim cu nimic de iliescu care spunea ca proprietatea e un moft
    – tocmai a fost declaratia neconstitutionala legea starii de alerta, deci s-a inchis si acest drum

  62. Tot se afirma ca se cheltuiește mult mai mult pe salubritate în sector 1 decât în celelalte sectoare… Puteți sa afișați o dovada în acest sens? Sunt curios cât plătesc suma bruta și per cap de locuitor celelalte sectoare și provincia. Abia apoi putem compara și concluziona.

  63. Multumim G4 media – pentru primul articol pertinent scris pe aceasta tema din ultimele saptamani. Cititorii se bucura de jurnalismul corect si neinfluentat de Romprest.

  64. „PS: Nu este de mirare că pe fondul unui război cu mize atât de mari, adversarii primarului Armand, aliații Romprest din politică și presă, apelează la acțiuni de stradă în încercarea de a o face direct răspunzătoare de criza gunoaielor din sectorul unu sau agită, mai nou, ideea unui referendum de demitere.”
    Dane, tu ori ești nesimțit, ori te prefaci. Cine este de vină pentru criza gunoaielor dacă nu însuși Clotilde? Prietene, un contract nu îl reziliezi cu circul pe care îl face Clotilde. Cetățeanul, plătitor de taxe și impozite nu este interesat de circul acesta.
    PS: Vezi că te-ai mânjit de „servicii” pe mâini. Dacă ăsta este un articol al presei independente, înseamnă că eu sunt mai inteligent decât Elon Musk. Ești cancerul presei, tu și acoliții tăi.

  65. Scandalul cu Romprest a luat proportii nationale pt ca miza este f mare si interesele uriase. Clotilde Armand si-a facut multi dusmani, toata presa, televiziunile cu fosilele lor comuniste si securiste.
    Citind comentariile constati ca majoritatea cetatenilor sunt deacord sa se plateasca 1/3 din bugetul primariei pt gunoi, bani care intra in buzunarele mafiei politice. Banuiesc ca din cele 2/3 ramase se platesc salariile si mai raman cateva firmituri pt sanatate, invatamant, cultura.

    Interesant ar fi un audit serios la Romprest sa vedem unde se duc banii publici; un contract in exclusivitate facut pe 25 de ani a fost o sursa f buna pt toate partidele politice. Are cineva curajul sa ceara sau sa demareze acest audit dupa cazul Arad ?

  66. Nu inteleg de ce toata discutia se duce in directii absurde pe toata media, gen stare de urgenta/ alerta necesara, etc..
    Realitatea este in esnta una singura : astia factureaza la un pret mai mare de 5 ori decat media. Nu trebuie nici o stare de urgenta, nimic ca sa le reziliezi un contract abuziv. Eu in locul Clotildei chemam frumos Consilul Concurentei, protectia consumatorului si reziliam un contract abuziv pe singurul considerent ca este abuziv.
    Daca o duce mintea lua preturile de salubritate de la celelalte sectoare si de la primaria capitalei si faceam un tabel in excell si demonstram tuturor ca astia sunt doar niste hoti. ca ei au niste operatiuni pentru care sunt platiti , operatiuni care se fac peste tot, nu doar in S1.

  67. La mine în sat plătim 50 lei/ an/persoană. 10 euro, sa nu credeți că am greșit. Vine gunoiera de două ori pe saptamana. Aroneanu, județ Iași.
    Îi dau dreptate lui C Armand. 200 000 euro/zi la 250 000 persoane inseamna aproape 1 euro/zi, adica de 30 de ori mai mult decat la noi in sat.

  68. 25 de ani de contrat Veolia e de bine?

  69. Este un alt material plin de inexactități. Ca și în multe alte conflicte, fiecare are dreptate pe ceea ce susține, singura problema este că fiecare susține , de fapt, altceva. Dacă îți pui niste întrebări logice, apar și răspunsurile. Din ce an exista acest contract? Daca este de mai mult de un an, cum s-au putut plăti în trecut și acum, nu se mai poate ? La fel, este falsă afirmația cum că gunoiul nu poate fi ridicat de altcineva. In realitate, el poate fi ridicat dar nu se poate factura pentru că, in primul rand nu exista o licitație pentru această operațiune și în al doilea rând exista un contract facturabil pentru o operatie similară, dar orice avocat poate face un contract (pe baza de licitație) asemănător dar nu identic. Asta că sa nu mai amintesc de faptul că fără a fi facturat, gunoiul poate fi ridicat de oricine altcineva și se rezolvă problema, momentan. O ciudățenie neremarcata este aceea prin care contractul s-a atribuit pe 25 de ani. Nu există așa ceva într-un contract legal.

  70. Sunt alaturi de Clotide Armand!Contractul cu Romprest este minat de coruptie!

  71. Mafia gunoaielor,parcurilor (frunze,flori,toaletare copaci, mobilier, leagane,cosuri gunoi,flori,gazon )mafia pietelor, mafia florariilor,mafia Garii de Nord, prestari servicii (,daca mai exista) are o existenta veche cred ca dinainte de Ceausescu si Dej face parte din ADN-ul-ARN-ul Bucurestilor ca si a tuturor oraselor mai pregnant in cele mari. Nu cred ca avem speranta ca va fi starpita vreodata sau macar adusa la parametri acceptabili. Sa nu uitam mafia imobiliara,a cumpararii drepturilor litigioase, cand cel care revendica se judeca in zadar zece ani si cum vinde cui trebuie se rezolva in sase luni. Aici s-au invartit sute de milioane,daca nu mai mult, de dolari-euro si nimeni nu i-a dat,n-a vrut, sa-i dea de(la) cap ! Pana unde ajung banii, la cati si cat de sus ? Asa ca… o zi buna tuturor.