G4Media.ro

EXCLUSIV Extensia din România a scandalului Ukrainegate, pentru care democrații vor să-l…

Sursa Foto: Fox News

EXCLUSIV Extensia din România a scandalului Ukrainegate, pentru care democrații vor să-l demită pe Trump. Legăturile lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, cu fugarul Puiu Popoviciu

Fiul fostului vicepreședinte al Statelor Unite, Hunter Biden, a avut interese de afaceri și în România, nu doar în Ucraina, unde implicarea sa într-o companie de energie a stat la baza scandalului dintre președintele Trump și democrați. Surse apropiate omului de afaceri Puiu Popoviciu au declarat pentru G4Media.ro că Hunter Biden s-a angajat în afaceri imobiliare la București și că ar fi încercat să facă lobby în favoarea lui Popoviciu înainte de condamnarea acestuia în 2017.

Nu e clar în ce au constat acțiunile de la București, însă potrivit unor surse, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi contat pe fiul lui Biden în acțiunile de lobby extern atât înainte, cât și după fuga din țară.

La sfârșitul lunii mai, postul Fox News, apropiat de republicani, post tv de care președintele Trump s-a distanțat în ultima perioadă, dezvăluia că Hunter Biden a lucrat în trecut cu omul de afaceri român Puiu Popoviciu, pe care l-ar fi consiliat.

În august 2017, omul de afaceri a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la șapte ani de închisoare în dosarul afacerii imobiliare Băneasa.

A doua zi după condamnare, o serie de surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro că Popoviciu și alti oameni de afaceri români cu probleme în justiție încearcă să convingă congresmeni și oameni foarte influenți din establishment-ul american că sunt victimele unor abuzuri.

Una dintre persoanele influente cu care Popoviciu a legat o relație de prietenie este Robert Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, prin care ar fi încercat să-și susțină cauza inclusiv în Congresul american.

Puiu Popoviciu/ Inquam Photos / Autor: George Calin

Popoviciu s-a refugiat la Londra pentru a evita executare pedepsei, dar a fost prins iar între timp se judecă extrădarea sa. Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul șef al FBI, Louis Freeh.

Avocatul președintelui Trump, Rudy Giuliani, declara la sfârșitul lunii mai 2019 despre colaborarea lui Hunter Biden cu Gabriel Popoviciu că este „un caz care cere să fie investigat. Dacă nu va fi investigat, nu avem un sistem de justiţie egal în această ţară (Statele Unite – n.r.)”.

Dar înaintea acestor declarații anti-Popoviciu, Giuliani a făcut la rândul său jocul lobbiștilor anti justiție. În august 2018, avocatul lui Trump i-a transmis președintelui Iohannis o scrisoare anti-DNA, în care denunța presupuse abuzuri, despre care a admis ulterior că s-a bazat pe un raport întocmit de fostul șef al FBI, Luis Freeh.

Context. Democrații au anunțat, marți, că declanșează procedura de suspendare a președintelui american din funcție. Donald Trump este acuzat că i-ar fi cerut președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, să ancheteze o posibilă intervenție a fostului vicepreședinte, Joe Biden, pentru a-l demite pe procurorul general din Ucraina.

În calitate de vicepreşedinte în mandatul președintelui Barak Obama, Biden a îndemnat guvernul de atunci al Ucrainei să-l destituie pe procurorul şef al ţării, condiţionând ajutorul SUA de această decizie. Demersul a fost susţinut şi de alţi lideri ai lumii, care au calificat biroul procurorului ca fiind de o corupţie fără speranţă.

Pe de altă parte, președintele Donald Trump, avocatul său, Rudolf Giuliani şi alţi critici au spus că fostul procuror ancheta o firmă din al cărei consiliu de administraţie făcea parte Hunter Biden.

Biden a spus că nu a vorbit niciodată cu fiul său despre afacerile din Ucraina ale celui din urmă.

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru o companie ucraineană Burisma Holding din sectorul gazelor, în perioada când tatăl său, Joe Biden, era vicepreşedinte al SUA.

În urma acestui scandal, democraţii, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au anunţat marţi lansarea unei anchete oficiale în vederea punerii sub acuzare a preşedintelui, care poate duce la destituirea acestuia (impeachment).

Susținătorii democraților din presa susțin însă că procurorul ucrainean a cărui concediere a forţat-o Biden a fost acuzat că a cerut mită şi că nu a combătut corupţia. Ca vicepreşedinte, Biden a făcut parte dintr-un consens occidental pentru a-l presa pe procuror să demisioneze.

”La momentul în care Biden s-a implicat, compania pentru care a lucrat fiul său nu mai făcea obiectul unei investigaţii active, iar procurorii ucraineni spun că nici nu a existat vreodată vreo sugestie privind o infracţiune din partea lui Biden.

Implicarea lui Giuliani este ironică, având în vedere eforturile sale de a interveni în eforturile anticorupţie din regiune, chiar în timp ce era pe statul de plată al lui Trump. The Washington Post a relatat în august anul trecut că Giuliani a intervenit într-un efort anticorupţie în România, posibil în numele unui partid al cărui lider este acum în închisoare pentru corupţie”, notează alternet.org

Discuția interceptată de serviciile americane. Preşedintele american Donald Trump a discutat, în convorbirea telefonică avută pe 25 iulie cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şi despre investigaţia pentru corupţie desfăşurată de autorităţile de la Kiev împotriva fiului fostului vicepreşedinte american Joe Biden şi care ar fi fost oprită în urma intervenţiei acestuia din urmă, conform stenogramei convorbirii publicate miercuri de Casa Albă.

”Există multe discuţii despre fiul lui Biden, că Biden a oprit investigaţia şi mulţi doresc să afle despre aceasta, aşadar dacă aţi putea face ceva cu procurorul general ar fi minunat. Biden s-a lăudat că a oprit investigaţia, deci dacă aţi putea vedea despre ce este vorba … Pentru mine sună oribil”, i-a spus Trump lui Zelenski.

Acesta din urmă i-a răspuns că este ”la curent cu această situaţie” şi l-a asigurat că viitorul procuror general ucrainean se va ocupa de această problemă. ”Viitorul procuror general va fi 100% omul meu, candidatul meu (…) El sau ea va examina această situaţie, în mod specific compania pe care aţi menţionat-o în acest caz.

Ideea investigării acestui caz este să restabilim corectitudinea, aşadar ne vom ocupa de aceasta”, l-a asigurat Zelenski, cerându-i lui Trump ca în cazul în care dispune de informaţii suplimentare utile acestei investigaţii să le pună la dispoziţia Ucrainei.

Această convorbire, interceptată de serviciile secrete americane, a fost urmată de un denunţ intern al unui membru al acestor servicii, presa relatând în urma acestui denunţ că Trump i-ar fi făcut o ”promisiune” neobişnuită lui Zelenski şi l-a încurajat în privinţa unei investigaţii asupra lui Hunter Biden.

Citește și

ANALIZĂ Ce riscă președintele Trump în scandalul Ukrainegate după ce Democrații au lansat procedura de impeachement

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Nu exista asa ceva. SUA si ambasada americana au sustinut lupta anticoruptie. Nu se poate sa fi facut presiuni pe aici sau sa fie exportatori de coruptie. Iarasi, cred ca organizatiile lui Soros nu au cum sa fie corupte. Coruptia ucide! Vreti sa spuneti ca SUA ucide?! E un non-sens. De cand Romania a fost sub grija Uniunii Sovietice si cu Armata Rosie eliberatoare pe teritoriul ei, nu s-a mai intamplat ca tara sa fie atat de ocrotita cum este acum sub umbrela SUA.

    • Bati campii, la pariu ca trump iese intarit din faza asta, si biden scade?

    • În acest moment se pare că acuzațiile democraților nu sunt fără substanță. CNN a dat publicității o scrisoare redactată de Inspectorul general al comunităților de informații despre afirmațiile unei surse confidențiale despre convorbirea lui Trump, în Iulie a.c. cu președintele Ucrainei. Atunci, Trump a sugerat de repetate rânduri să se investigheze realațiile fiului lui Biden.

      https://edition.cnn.com/2019/09/26/politics/read-icig-report-dni-whistleblower-complaint/index.html

    • De fapt scrisoarea face referire la incercarea presedintelui de a-l convinge președintele Ucrainei să intreprindă ”acțiuni în sprijinul realegerii sale” . Legile americane interzic acest lucru și dacă este adevărat, faptul face obiectul unei ”ingrijorări serioase” pe linia încălcării legilor americane.

  2. Acuzații reciproce, se pare nu fără temei. Acuză ciob o oală spartă. Este treaba americanilor să stabilească care a făcut mai grave matrapazlâcuri, fiul lui Biden în Ucraina, sau fiul și ginerele lui Trump în Rusia. În orice caz, Trump s-a dovedit a doua oară prins cu mâța-n sac, atunci când a îndemnat rușii să găsească compromaturi despre Hillary Clinton și acuma când îndeamnă pe ucraineni să cerceteze legăturile lui Biden. Evident, toate acestea poartă pecetea importanței alegerilor din anul viitor și, evident lupta candidaților democratici pentru nominalizare de către partid ca și challenger a lui Trump. Biden, Sanders și Warren sunt principalii favoriți.

    • Va dati seama ca daca ar castiga Sanders, SUA ar avea un presedinte socialist declarat. S-ar inversa lucrurile. Pe vremuri, Ceausescu era socialistul in relatiile bilaterale…

    • Nu mai arunca cu tâmpenii. Singurii care se (tot) fac vinovați sunt democrații. Hillary, Biden (și Obama) s-au dovedit a fi adevărații criminali: Benghazi, vânzarea uraniului american către ruși, afacerile murdare in Ucraina și, se pare, și in România. Când a fost prins Trump? Ai citit transcrierea conversației cu președintele Ucrainean? Ce scrie acolo ce ar putea fi considerat compromițător?? Nimic! .

    • Nu este vorba doar despre ceea ce a spus fostul nr 2 din administratia Obama sau actualul presedinte ,ci daca aveau prerogativele necesare, de a face asta . Le permitea sau nu , functia ocupata in stat, sa spuna , sa ceara etc . Cind toate convorbirile , ce tin si ce decurg , din aceasta situatie vor fi publicate se va intelege mai clar despre ce este vorba .

  3. Presupusele fapte ,discutii telefonice , cereri adresate presedintilor ucraineieni etc etc ( Vom afla poate mai tirziu si alte lucruri ) par a nu putea fi separate si par ca sunt intr-o strinsa legatura . In fapt, in aceasta strinsa legatura sta toata cheia problemei .

  4. Trump nu a fost prins cu nimic … CNN si-a racit gura de pomana spunand ca atunci cand Muller Report iese Trump e terminat. A iesit raportul lui Muller si a fost fix o besina rasuflata. Nici macar nu a stiut ce scria in propriul lui Raport . uitati-va si minunati-va https://www.youtube.com/watch?v=trnsortcQPU … Dar bineinteles ca CNN (fake news) sunt vanduti … acum au venit cu asazisul wistleblower care nu stie nimeni nimic de el si cica nu vrea sa isi dezvaluie identitatea pentru ca a primit amenintari… ba esti prost ? daca nu site nimeni identitatea cui au fost adresate amenitarile? s-a dus la presupusa sursa si a zis : „ba zi lu ala ca ii rup capu daca zice ceva” ? … nu are nici o logica … Daca nu va este deja clar ca sunt niste jucatori pe scena globala (li se mai zice si globalisti sau deep state) al caror plan pentru hegemonia si controlul toatal global este in proces de dezmembrare, sunt disperati sa il dea jos pe Trump (si cei ce lucreaza cu el) doar pentru simplu fapt ca nu le mai face jocul si pierd teren, atunci inseamna ca nu aveti ochi sa vedeti cu adevarat …