G4Media.ro

EXCLUSIV Încă un angajat fictiv printre oamenii lui Dragnea. Cum a câștigat…

EXCLUSIV Încă un angajat fictiv printre oamenii lui Dragnea. Cum a câștigat consiliera șefului PSD 1000 de euro pe lună timp de nouă luni de la Compania Națională Aeroporturi fără să lucreze

EXCLUSIV Încă un angajat fictiv printre oamenii lui Dragnea. Cum a câștigat consiliera șefului PSD 1000 de euro pe lună timp de nouă luni de la Compania Națională Aeroporturi fără să lucreze

Unul dintre consilierii liderului PSD, Liviu Dragnea, a încasat 43 de mii de lei timp de nouă luni de la Compania Națională Aeroporturi București, dar a fost prezentă la locul de muncă o singură zi, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Este vorba despre Cristina Elena Neamțu, consilier personal al lui Liviu Dragnea în perioada cât a fost ministru la Dezvoltare și consilieră la PSD. Numele ei a apărut într-un raport întocmit de corpul de control al fostului ministru al transporturilor Felix Stroe, fiind menționat alături de alte trei persoane care ar fi fost angajate doar cu numele la Compania de Aeroporturi.

Cristina Neamțu nu a răspuns apelurilor și mesajelor G4Media până la ora publicării acestui articol. Compania Națională de Aeroporturi București ne-a precizat că Neamțu a plecat pe data de 18 februarie prin acordul părților.

Numele Cristina Elena Neamțu n-a spus nimic opiniei publice și presei în ziua de 7 februarie, când Digi24 a publicat informații dintr-un raport realizat de corpul de control al fostului ministrul al transporturilor, Felix Stroe.

Informațiile despre problemele descoperite la Compania Națională Aeroporturi s-au scurs în presă la câteva săptămâni de la demisia premierului Mihai Tudose, aflat în conflict cu liderul PSD. Ministrul Transporturilor se pozitionase în tabăra fostului premier.

Raportul corpului de control ar fi ajuns la ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe, dar n-a fost făcut public. Stroe n-a putut fi contactat pentru lămuriri suplimentare.

Angajaţi doar cu numele

  • Cristina Elena Neamţu – în 9 luni, prezentă la locul de muncă mai puţin de două ori. A încasat 43.003 lei;
  • Mihai Petrescu – într-un an a încasat 130.378 lei, dar au existat zile în care nu a fost prezent la serviciu;
  • Mihai Comănescu – a încasat 127.879 lei dar au existat zile în care nu a fost prezent la serviciu;
  • Camelia Meţler – într-un an şi şase luni a fost prezentă la muncă 112 minute. A încasat în această perioadă 70.894 lei

Cei patru au fost angajați prin concurs, a explicat Compania Națională Aeroporturi București într-un răspuns pentru G4Media.ro. Compania susține că Neamţu a fost angajată pe postul de „referent de specialitate” iar contractul de muncă a încetat la data de 19 februarie prin acordul părților, deci la scurt timp după apariția informațiilor în presă. Ceilalți trei sunt în continuare angajați, se mai arată în răspunsul Comaniei Aeroporturi București. În ce privește sumele încasate, Compania invocă faptul că salariul este confidențial.

Vezi aici răspunsul integral al Companiei Naționale Aeroporturi București

Abonată la sinecuri de partid. Cristina Neamţu lucrează în prezent la secretariatul general al PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Pe Neamţu o găsim din 2013 până în 2015 la Ministerul Dezvoltării, în funcția de consilier al ministrului Dragnea. I-a stat alături practic pe toată durata mandatului (21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014)

Ultima declarație de avere a Cristinei Neamţu disponibilă pe portalul ANI este din mai 2015. Consiliera lui Dragnea raportează că în 2014 a încasat venituri din salarii de la MDRAP (consilier ministru) in valoare de 42810 lei anual, de la PSD (consilier) a luat suma de 24036 lei anual, de la Parlamentul European – grup PSD (consilier) suma de 26400 lei anual și de la APPS (consilier juridic) suma de 22494 lei anual. Asta înseamnă aproximativ 165.000 de lei pe an, deci cam 14.000 de lei lunar.

Consiliera lui Dragnea la ministerul Dezvoltării

În 2013, pe Cristina Neamţu o gasim deja consilier la cabinetul ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Pentru anul fiscal 2012 a raportat un venit anual de la 8689 de lei incasat de la RAAPPS (consilier juridic) și 26.391 de lei pe an (consilier parlamenar), aici sursa venitului fiind indicată “Catalin Ivan – repreentant Delegația Social Democrată în Parlamentul European.

Contactat de G4Media.ro, Cătălin Ivan a declarat că nu o cunoaște pe Cristina Neamţu, că nu a lucrat direct cu ea și că n-a fost angajată la cabinetul lui de europarlamentar. Întrebat cum își explică faptul că în declarația de avere a Cristinei Neamţu apare indicat numele său la sursă venitului, Cătălin Ivan spune că este foarte posibil să fi fost angajată în echipă de la sediul PSD din București care lucra pentru Delegația social democrată în Parlamentul European.

Mai există o singură referință pe net despre Cristina Neamtu. “PSD lovește din nou – Cazul Bombonica 2 – Cristina Neamtu”, se arată într-o postare pe o pagină wordpress dedicată personajului.

Invocată în dosarul Referendumul. Potrivit surselor G4Media.ro, Cristina Neamţu era consilieră la PSD încă din perioada referendumului de suspendare a fostului președinte Traian Băsescu. Numele ei este invocat de un martor din dosarul Referendumul, in care Dragnea a fost condamnat cu suspendare.

La unul din termenele procesului, martorul propus de apărarea lui Dragnea a explicat, în martie 2016, faptul că erau conectate cinci sau șase calculatoare, cu un singur username și o parolă ce a fost dată mai multor persoane. “Nu pot preciză persoana anume care a dat username-ul și parola. Știu câteva persoane care aveau parolă și usename, dar nu pe toate, respectiv Frunzette Iulia, Zobuian Iulia, Cristina Neamţu și alții”, a precizat martorul, citat de Digi 24.

Colega lui Neamţu ajunge și ea mare în Guvern

Fosta sefa de cabinet a lui Liviu Dragnea la ministerul Dezvoltarii

Șefa de cabinet a premierului Dăncilă este azi Iuliana Mihaela Zobuian. A fost numită la jumătatea lunii februarie, la scurt timp după instalarea noului guvern.

Zobuian a fost director de cabinet al lui Liviu Dragnea, când acesta era ministru al Dezvoltării, așadar colegă cu Cristina Neamtu, care era pe atunci consiliera ministrului. Cele două au fost colege și în secretariatul PSD în 2012, când au avut loc faptele pentru care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată și condamnat la doi ani de închisoare cu condamnare.

Iuliana Zobuian a fost martor în dosarul Referendumul, arătând că Liviu Dragnea nu era responsabil de trimiterea unor mesaje considerate încriminatoare de procurori. Martora a mai spus că drept de a trimite sms-uri aveau ea, Alexandru Batagui, Iulia Frunzetti, Ionuț Ciobotariu “si mai mulți tineri din PSD”.”Domnul Dragnea nu se ocupa de crearea sau expedierea acelor adrese. (…) Nu am identificat persoana care a redactat adresele și a decis expedierea lor. Nici eu, nici domnul Dragnea nu am identificat persoana”, a mai susținut aceasta.

Dosarul angajărilor fictive. Pe langa dosarul Referendumul, in care a fost deja condamnat in aprilie 2016, Liviu Dragnea este judecat si in dosarul angajarilor fictive. Liderul PSD a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Dosarul se apropie de final, următorul termen fiind 25 martie. Acesta ar putea fi chiar ultimul.
În dosarul angajărilor fictive a fost trimisă în judecată și fostă soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana. Potrivit procurorilor, la data comiterii faptei era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman.
Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că a intervenit pentru menținerea în funcție și plată drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.

Dăncilă, acuzată că a recuperat-o pe Botorogeanu. Deputatul USR, Tudor Pop, a scris pe data de 16 ianuarie, pe Facebook, că una dintre asistentele Vioricăi Dăncilă de la biroul de europarlamentar este „una din cele două persoane care au fost acuzate că ar fi fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman, de către Liviu Dragnea, fapte pentru care Liviu Dragnea este trimis în judecată.”
Numele asistentei de la cabinetul de europarlamentar al Vioricai Dăncilă este Adriana Botorageanu, iar numele care apare în dosarul DNA este Adriana Botorogeanu, astfel încât nu putem fi siguri că este una și aceeași persoană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Felicitari pt articol si pt intentia de a lupta in continuare impotriva borfasilor!

  2. Alta platofrma de stiri, dar aceeasi calitate de care ati dat dovada de fiecare data!
    Felicitari pentru articol, pentru proiect si mult succes in continuare!

  3. Camelia pare să fie șefa la bani; a luat 3900 de lei pe lună timp de un an și jumătate, fix degeaba.

  4. Recuperati la acest nou site de stiri de calitate si pe „PLECATII DE LA ROMANIA LIBERA”si atunci veti fi un bastion impotriva borfasilor din fruntea tarii.

  5. felicitari si mult succes in noul demers.
    pe cand un app pentru mobil?

  6. Imi pun o intrebare care poate parea naiva. La ce sunt buni si cu ce se ocupa consilierii.
    In afara de sinecura. In realitate, la ce e bun?
    Ca daca ne luam dupa cate probleme are in justitie pablito dragnea, concluzia este ca trebuie sa le dea afara pe respectivele/respectivii consilieri. Nu?

    • Au și ei atribuții,de spionaj în prim rundă,de aranjat chefuri și locuri de refacere după mahmureli,etc,etc.

  7. se verifica partidul este in toate si cam atat.

    de urmarit si alte anchete – multumesc!

  8. Oare a anuntat cineva DNA despre aceasta noua furaciune al infractorului condamnat definitiv Dragnea

  9. Dar ce ar fi putut sa lucreze, cand cerintele postului nu au nici o legatura cu acesti „specialisti” care reprezinta doar un balast politic in firmele de stat? Poate doar sa stea sa-si bea cafeaua, sa fumeze, sa vorbeasca toata ziua la telefon si sa navigheze pe net in cadrul institutiei. Dar oricum, mare castig pentru firma nu ar fi fost…

  10. Justitie, nu coruptie!

  11. Stau si ma intreb: la ce bun SRI (era sa scriu SRL), SIE, SPP, DIICOT, Armata etc., plus alte servicii…daca toate boarfele si toti PENALII isi fac mendrele, isi bat joc de institutii, ca sa nu mai zic de tara? Sau si ei sunt „pe felie”…
    P.S.
    Ma intreb ca prostu’.