G4Media.ro

EXCLUSIV Județele Călărași și Ialomița au făcut doar 8 și 9 teste COVID-19…

EXCLUSIV Județele Călărași și Ialomița au făcut doar 8 și 9 teste COVID-19 în ultimele 24 de ore, Cluj și Timiș aproximativ 3000 de teste/ Cât a testat fiecare județ din țară în ultima zi și cum influențează asta rata de incidență

Mai mult de o treime din testele COVID-19 efectuate în ultima zi în toată țara au fost făcute în București, peste 12700, în timp ce șase județe au prelucrat sub o sută de teste, potrivit unui document obținut de G4Media.ro privind situația testării în ultimele 24 de ore în fiecare județ.

La nivel național au fost raportate sâmbătă în total 36.181 teste. Dintre acestea, 12.723 au fost efectuate în București (în Capitală fiind prelucrate și teste din alte județe, n.red.), în timp ce șase județe au efectuat sub 100 de teste:

  • Giurgiu – 94, Prahova – 85, Brăila – 70, Dâmbovița – 40.
  • Județul Călărași a efectuat doar 8 teste în ultima zi, iar Ialomița 9 teste. 
  • Următoarele județe care au efectuat teste puține în ultimele 24 de ore sunt Mehedinți (205), Vaslui (203), Buzău (188), Teleorman (160), Gorj (158) și Vrancea (137).

Niciunul dintre județele în care s-a testat cel mai puțin în ultimele 24 de ore nu se află în scenariul roșu, cu incidență mai mare de 3 infectări la mia de locuitori, în care s-ar impune restricții:

  • Giurgiu, unde s-au făcut sub 100 de teste în ultima zi se află în zona verde, adică sub incidența de 1,5 infectări la 1000 de locuitori.
  • Tot în zona verde se află și Călărași, cu a treia cea mai mică rată de incidență din țară, de 1,04, dar a efectuat doar 8 teste într-o zi.
  • Dâmbovița se află în zona galbenă, cu incidență între 1,5-3 la mia de locuitori, dar a efectuat doar 40 de teste în 24 de ore.
  • Ialomița și Brăila, cu 9 respectiv 70 de teste în ultima zi, au raportat incidență sub 1,5 infectări la 1000 de locuitori, iar Prahova, cu 85 de teste, e în zona galbenă, 1,5-3/1000 de locuitori.

Cele mai multe teste, după București, au fost efectuate în Timiș – 3151, Cluj – 2831 și Iași – 2030, primele două județe fiind în zona roșie, cu restricții și incidență de peste 3 la mia de locuitori, iar Iași în zona galbenă.

G4Media a explicat în exclusivitate cum influențează capacitatea de testare în ce scenariu intră fiecare județ. În urma analizei, președintele Klaus Iohannis a precizat, răspunzând unei întrebări a G4Media dintr-o conferință de presă de la Cotroceni, că va transmite grupului de experți ai Guvernului problema legată de măsurile luate în funcție de rata de infectare Covid, dată fiind diferența de teste între județe.

Cât a testat fiecare județ în ultimele 24 de ore conform informațiilor raportate de autorități

Alba – 863, Arad – 575, Argeș – 433, Bacău – 345, Bihor – 1272, Bistrița Năsăud – 260, Botoșani – 372, Brăila – 70, Brașov – 1027, Buzău – 188, Călărași – 8, Caraș Severin – 280, Cluj – 2831, Constanța – 514, Covasna – 1100, Dâmbovița – 40, Dolj – 456, Galați – 386, Giurgiu – 94, Gorj – 158, Harghita – 379, Hunedoara – 591, Ialomița – 9, Iași – 2030, Maramureș – 358, Mehedinți – 205, Mureș – 470, Neamț – 246, Olt – 328, Prahova – 85, Sălaj – 427, Satu Mare – 356, Sibiu – 614, Suceava – 846, Teleorman – 160, Timiș – 3151, Tulcea – 1261, Vâlcea – 375, Vaslui – 203, Vrancea – 137.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

39 comentarii

  1. Bun!Vrem sa vedem cate teste s-au efectuat la cerere si cate teste s-au facut „in baza definitei de caz”.

    • Definitia de caz a celor platite la particular de catre cetateni.

    • Și la ce te ajută?
      60% au fost făcute la „cerere” deoarece contacti. Surpriză, din păcate 20% pozitivi, deoarece contacti.
      Samd, progresie aritmetică, nu geometrică.
      Poezia Miorița….
      Sau Fefeleaga? Sau Moromeții? Sau Baltagul….

    • @rebo Implicarea guvernului la stoparea infectarii, prin comparatie cu alte state din UE!

    • Nimic din ce am invatat ca ar fi fost limba lui Mihail Eminovici nu corespunde cu realitatea.

    • Statul INTERZICE testarea contacților care intră în carantină dacă nu se simt rău, reducând astfel din start nr. de cazuri fată de cel real. Mulți cetățenii își fac în această situație testul pe banii lor, în ciuda interdicției. Eu am fost unul dintre ei iar rezultatul a fost pozitiv. Dacă era să respect procedurile, nu aș fi fost niciodată depistat ca bolnav de COVID, deoarece nu am avut simptome mai severe decât un guturai obișnuit.

  2. La Timiș îl au pe doctorul Musta care reușește performanța să facă 90 de teste COVID pe zi (300 de lei testul – clinica doctorului ia 83%, iar spitalul public care le prelucrează 17%). Să pună mâna Călărașiul și Ialomița să își facă și ei rost de câte un Musta.
    https://www.libertatea.ro/stiri/cifrele-oficiale-din-300-de-lei-pe-fiecare-test-covid-clinica-doctorului-musta-ia-83-iar-spitalul-public-care-le-prelucreaza-17-3212110

  3. G4 media , in raportare sunt peste 30 confirmați in județele de care vorbesti. Din 9 teste?

    • La DB, 40 teste, 126 confirmati. Ei nu inteleg (sau se fac ca nu intel3g) ca majoritatea clinicilor private din judetele adiacente Bucurestiului fac analizele in Bucuresti, asa ca la Bucuresti ai peste 12000 de teste, dar si pentru judetele adiacente. La fel la Cluj, Sibiu, Iasi, Timisoara, care reprezinta centre regionale.

    • Oamenii se testeaza si in alte judete, dar rezultatele sunt trimise in functie de localitatea de domiciliu.De ex. o pers. cu dom. in Urziceni se testeaza la Bucuresti, insa rezultatul este trimis si luat în calcul la Urziceni.În plus, confirmarile pot sa vina si din teste facute cu 48 de ore inainte.

    • Seb, ok, dar tot se compara mere cu pere. Una e capacitatea proprie a judetului de a testa (40 teste) si alta este este cat se testeaza efectiv pentru acel judet (in acelasi interval de referinta sunt 140 infectari). DSP-urile au protocoale cu clinicile private si suplimenteaza numarul de testari proprii ale judetului folosind capacitatile private. De-abia apoi vine testarea privata, la solicitarea persoanelor. E bine ca se dau unii mari ca testeaza de rup, cand de fapt testeaza de rup pentru vreo 5-6 judete? Vezi si commentul lui Nicky, mai jos, pentru referinta.

    • @Adrian si Seb- daca exista vreun laborator in cele 2 județe sigur poate prelucra mai mult de 9 teste in 24 ore. Nu e necesar să le trimita la București.

    • O placa de pcr are 96 godeuri, din care sunt necesare cateva godeuri pentru probele martor pozitiv si martor negativ.
      Raman 90 godeuri pentru probe.
      Apoi, in mod normal, proba fiecărui om testat se verifica pentru 3 gene, in triplicat. Adica, 9 godeuri/testat. Poate că se lucrează în duplicate, dar asta înseamnă 6 godeuri/ testat (nerecomandabil).
      Așadar, între 10 si 15 oameni pot fi testați pe o placa, iar protocolul de amplificare ar trebui sa dureze 2-3 h.
      Daca într-o placa intra probe de la mai multe persoane, testele sunt făcute de forma, si oricine poate presupune ca exista contaminări si rezultatele sunt gresite.

  4. Practic în județele pesediste nu se face nimic, doar în cele PNListe, votați PNL pentru a trece peste pandemie eficient și cu bani în buzunar și loc de munca

  5. Ok, explicati-mi urmatoarea nedumerire: ziceti voi ca Dambovita, in ultimele 24 ore, a efectuat 40 de teste, dar, conform GCS, are, tot in ultimele 24 ore, 126 infectati!
    Iar Bucurestiul a rupt tot, are 1/3 din testele din tara! La fel, Giurgiu are extrem de putine, ca si alte judete de pe langa Bucuresti. Hai sa va explic: 40 de teste la DB sunt cele facute la UPU, restul sunt colectari in mediul privat. Spre exemplu, Medlife, la Targoviste, de-abia face fata la afluxul de clienti. Si mai sunt inca vreo 4 sau 5 clinici particulare in aceeasi situatie. Da’ ce sa vezi? Medlife Targoviste trimite probele spre analiza la (suspans!) laboratorul de pe Griviteii, din Bucuresti, penteu ca Medlife nu isi face lab in fiecare judet. Asa ca DB apare cu 40, iar Bucuresti cu 12000, in consitiile in care in B se analizeaza probele recoltate din judetwle invecinate. La fel, vedeti ca la CJ, SB, IS, TM sunt centre regionale ale clinicilor private, care analizeaza si pe cele din judetwl3 din jur, asa ca mai usor cu testarea masiva din anumite judete, pentru ca e un pic de fake news.

  6. E vorba de testele efectiv prelucrate in fiecare judet, nu de probele prelevate de la suspecti pentru a fi trimise la testare. Judele sarace din sudul tarii nu au decat 1-2 aparate PCR in spitale si nici kituri de testare (oare cine o fi de vina?), asa ca trimit probele in Bucuresti. Rata de pozitivare de astazi, la nivel taional a fost de aproximativ 15%, iar la un calcul simplu pentru cele 12700 de teste efectuate in Bucuresti ar fi trebuit sa fie aproximativ 1900 de cazuri in Capitala si nu doar 593. Deci 1300 de cazuri sunt din judele limitrofe, unde sunt si raportate, asa ca domnilor redactori nu mai induceti falsa opinie ca in unele zone ale tarii nu se testeaza deloc!

  7. Mai util ar fi sa stim cate teste se fac in fiecare judet, nu unde se prelucreaza. Imi imaginez ca pentru cei 33 din Calarasi testele au fost prelucrate prin Bucuresti cel mai probabil. Asa se poate calcula si o rata de pozitivare pe judete. Imi e greu sa cred de ex ca in Bacau rata de pozitivare e 37% si in Iasi de doar 10%.

  8. In Db e haos si jale. Se infecteaza oamenii pe capete. Mergeti in Pucioasa, Moreni sa vedeti cata lume e infectata. Se duc oamenii cu simptome de covid la boli infectioase la Targoviste si ii trimit acasa cu saturatie 90 sa astepte 3-4 zile pana le vine rezultatul la testare. Colcaie judetul de covid. Sunt foarte multi simptomatici care nu se declara si nu se testeaza. Ambulantele nu mai fac fata sa care bolnavii. Sunt cozi de ambulante la Spitalul judetean Targoviste. Sunt oameni internati care in 24h nu au primit o pastila sau un pahar cu apa. Sau li s-a facut radiografie si dupa 10 ore nu s-a uitat niciun medic pe ea. Sunt oameni cu AVC-uri la activ care stau cu tensiuni de 160-170 poate si 24h si nu isi primesc pastilele cu care au venit in bagaj pentru ca nu se ocupa nimeni de ei. Sunt bolnavi care implora sa nu fie dusi cu ambulanta la Targoviste si spera la un loc in alt judet.

    • Si PNL insista sa faca alegeri in conditiile astea. Ce dezastru!!!

    • Florine, si PSD insista ca virusul nu exista! Ce dezastru!!!

      Ti-l aduc aminte pe tractoristul ala nebarbierit, care nu suporta masca pe figura, pentru ca el are deviatie de sept si „nu poate respira!”. Asta pe de o parte.
      Pe de alta parte, nu ti se pare cam nesimtit unul care e la putere si tipa din toate puterile sa nu fie facute alte alegeri, ca nu cumva sa piarda ciolacu? Pardon, ciolanu’?

      Ti se pare dezastru ce e in tara zilele astea? Si crezi ca in martie va fi mai bine?? Pe ce te bazezi? Pe predictiile lui Gadea?
      In loc sa stati cuminti in case, sa purtati masca si sa va spalati pe maini ca niste oameni din secolul XXI, preferati sa va dati in stamba pupand oase si urland din toti rarunchii ca vi se incalca libertatile cand cineva va pune sa fiti sanatosi!
      N-aveti in cap decat „pelerinaje” si „petreceri”. Dar n-ati sta doua saptamani in casa, ca sa intrerupeti lantul de contagiune, nici morti! Pentru ca „stiti” voi, maimutelor, ca boala e o conspiratie mondiala, si va tratati cu zeama de usturoi si alcool sanitar trecut prin paine!

      Pimen ala a murit degeaba, ca voi nu vedeti nimic, decat ce va spune t@mpitul de Gadea la tembelizor!
      Iar dupa toate astea, tot PNL e de vina? Nu, maimut! TU esti de vina! Nu e nimeni altcineva de vina pentru faptul ca esti prost in afara de tine!

  9. Ceva nu se leagă in Constanta. Ieri au avut 250 de cazuri noi și încă 200 la cei care erau deja pozitivi dar au făcut doar 500 de teste…

    • La aia e alta escrocherie.Nu raportează testele de la privat,doar cele din sistemul public.Se pare că cazurile încă sunt declarate

    • @vld L-am auzit mai demult pe Dr Marinescu spunând că în weekend , fiind personal mai puțin, se testează țintit adică pe cei care au simptome clare. Ar putea fi o explicație.

  10. O harabanura denedesvris in toate domeniile. ..și astia de ne conduc”se bat cu pumnul în piept că au favut, că fac, că vorfave…că. ., că că că dacă nu ar fi ri yotul ar metge mult mai bine in țara noastră și am mai avea și resurse multe carenu ar mai avea cine să le fure și ar putea fi folosite multmsi eficiemt acolo unde este nevoie.

  11. poate pricep eu mai greu dar… daca testele sunt mijloacele prin care se depisteaza infectia nu este logic ca la teste putine sa ai numar mic de infectii ?
    8 sau 9 teste pe zi comparat cu 3000 normal ca esti pe verde

  12. @vld L-am auzit mai demult pe Dr Marinescu spunând că în weekend , fiind personal mai puțin, se testează țintit adică pe cei care au simptome clare. Ar putea fi o explicație.

  13. Ce atatea teste ? Mergeti la slujba si la moaste sa va rugati.
    Aveti ce ati votat: paine (anafura) si circ

  14. Aia care-si tin indexul lui Peste sub trei sint niste destepti.
    Inca o data, indicele asta nu inseamna nimic, nu schimba cu nimic situatia intr-un loc, e o burtometrie, o gaselnita arbitrara dupa care unii iau diverse masuri ca sa-i vada lumea ca fac ceva, ca se preocupa.
    Ca asta-i principala preocupare a politicianului, imaginea.

  15. În Olt nu înțeleg cum a fost calculat coeficientul de doar 1,3%, astăzi fiind raportate 130 de cazuri iar media în ultimele 14 zile este de peste 100 . La o populație a județului de 420000 și o medie de 100 infectați/zi ar rezulta un coeficient de 3,33 . Au fost zile în care numărul cazurilor era mult mai mare fata de ziua precedenta iar coeficientul calculat în scădere!

  16. Ar trebui sa fie luate in calcul doar rezultatetele de la testele obligatorii. Asa ar fi o echilibrare corecta (aproximativ) intre toate judetele

  17. Nu-s foarte relevante aceste testari/judet. Foarte multi din Resita s-au testat in Timis…mai exact la Lugoj, deoarece acolo au fost trimisi de firma la care lucreaza …..

  18. Conspiraționiștii tot încearcă să acrediteze ideea conform căreia domnul doctor Musta este proprietarul unei clinici particulare, Profilaxis, unde se fac teste covid pe bani.

    Este fals, domnul doctor Musta este ANGAJATUL clinicii particulare, care efectuează, printre altele, și teste covid.

    • dar cand mai are timp acest erou sa consulte la clinica privata, cand e zilnic in prima linie la spitalul de boli infectioase? parca e si sef pe acolo, deci are si de manageriat achizitia de medicamente pentru aplicarea schemelor terapeutice care salveaza vreo 30 % din pacientii internati.

  19. Pentru toti de pe aici care sunt nedumeriti de numarul de teste si de cel al infectarilor : in numarul de teste la nivel national si la cel judetean raportat in fiecare zi nu intra decat testele facute in laboratoarele de STAT , NU si cele facute in PRIVAT , dar cazurile pozitive de la privat intra in numarul total de infectati , de asta sunt situatii in care numarul de infectati e mai mare decat numarul de teste.