G4Media.ro

EXCLUSIV Lege fără precedent inițiată de un mare latifundiar PSD: fermierii actuali…

Foto: Agerpres / Alex Micsik

EXCLUSIV Lege fără precedent inițiată de un mare latifundiar PSD: fermierii actuali vor avea monopol pe terenurile agricole din România. Interdicții și impozite uriașe pentru tranzacțiile cu terenuri impuse de fratele baronului Paul Stănescu

O lege inițiată de deputatul PSD Alexandru Stănescu, fratele fostului ministru Paul Stănescu și mare latifundiar din Olt, interzice practic românilor și străinilor care nu sunt fermieri să cumpere teren agricol în România. Dacă legea va fi promulgată de președintele Iohannis, actualii fermieri români vor avea monopol pe cumpărarea de terenuri.

Proiectul a fost inițiat în 2018 și până și guvernul Dăncilă a atras atenția că este neconstituțional pentru că îngrădește dreptul de proprietate consfințit de Constituție și de Tratatul de aderare la UE. În ciuda avertismentului formal, Senatul a adoptat proiectul în mai 2018, iar Camera Deputaților l-a adoptat în 3 iunie, fiind acum trimis la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege arată că dacă cei care care au drept de preempțiune pentru cumpărarea unui teren agricol scos la vânzare de proprietar (rude, arendași, vecini, tineri fermieri) nu își exercită dreptul de preempțiune, atunci terenul respectiv nu poate fi cumpărat decât de alți fermieri cu activitate în România.

Practic, noua lege votată de Parlament interzice cetățenilor români și străini care nu sunt fermieri cu activitate în România în ultimii cinci ani să cumpere terenuri agricole.

Dacă legea va intra în vigoare, doar fermierii români actuali vor mai putea cumpăra terenuri agricole în România. Practic, legea ar face imposibil ca un român să un cetățean străin care nu are afaceri în agricultură să mai poată deveni proprietar de teren și fermier.

Mai mult: legea inițiată de fratele baronului PSD de Olt obligă un proprietar care vinde un teren agricol mai devreme de 8 ani după ce l-a cumpărat să plătească un impozit de 80% pe suma ce reprezintă diferența dintre prețul de vânzare și prețul de cumpărare. Este un impozit uriaș, fără precedent în România.

Clanul Stănescu. Inițiatorul principal al legii este deputatul PSD Alexandru Stănescu, un mare latifundiar din Olt și fratele baronului PSD Paul Stănescu (fost stâlp al regimului Dragnea, fost ministru al Dezvoltării).

Alexandru Stănescu dețin în propriete, ca persoană fizică, 25 de hectare de teren agricol și este acționar majoritar, împreună cu familia sa, la Agromec Bucinișu, o mare explotare agricolă din Olt, potrivit declarației sale de avere.

Paul Stănescu, senator și unul dintre cei mai puternici baroni PSD, a început urcușul politic în 2008, când a devenit șeful Consiliului Județean. Specialist în tractoare și agronomie, fost șef al IAS Studina în perioada comunistă, Paul Stănescu și-a construit o puternică afacere în agricultură împreună cu familia în comuna Vișina, condusă de tatăl său ca primar. A fost șef la CJ două mandate (2008 – 2016) și unul dintre principalii aliați ai lui Liviu Dragnea, pe care l-a ajutat să devină președintele PSD în detrimentul Rovanei Plumb după demisia lui Victor Ponta (2015). Pentru Paul Stănescu a urmat o urcare rapidă în carieră, în binom cu Liviu Dragnea. În 2016 a devenit senator, în 2017 ministru al Dezvoltării și gestionarul banilor pentru toți baronii locali. L-a sprijinit masiv pe Dragnea în conflictele politice cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. L-a trădat pe Dragnea abia la finalul lui 2018 după o ceartă pornită de la bani (vezi aici detalii). S-a pus în spatele Vioricăi Dăncilă, cu care s-a certat însă după condamnarea lui Dragnea, supărat că premierul nu a vrut să împartă cu el puterea în partid. Paul Stănescu nu s-a mulțumit să fie singurul parlamentar din familie. L-a impus în Camera Deputaților încă din 2012 pe fratele său, Alexandru Stănescu, aflat la al treilea mandat deja. Și Alexandru Stănescu e ingriner agronom.

Textul din lege legat de noul impozit: ”Terenurile agricole situate în extravilan se pot înstrăina, prin vânzare, înainte de împlinirea a 8 ani de la cumpărare, cu obligația plății impozitului de 80% pe suma ce reprezintă diferența dintre prețul de vânzare și prețul de cumpărare, în baza grilei notarilor din respectiva perioadă”.

Ce spune legea despre cei care pot cumpăra terenuri agricole în România:

(1) În cazul în care titularii dreptului de preempțiune nu își manifestă intenția de a cumpăra terenul, înstrăinarea prin vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan se poate face către persoanele fizice cu respectarea următoarelor condiții cumulative:
a) să aibă domiciliul/reședința situat/situată pe teritoriul național pe o perioada de cel puțin 5 ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare;
b) să desfășoare activități agricole pe teritoriul național pe o perioada de cel puțin 5 ani, anterior înregistrării acestei oferte;
c) să fie înregistrată de autoritățile fiscale române cu minimum 5 ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan.”
(2) În cazul în care titularii dreptului de preempțiune nu își manifestă intenția de a cumpăra terenul, înstrăinarea prin vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan se poate face către persoanele juridice cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a)să aibă sediul social și/sau sediul secundar situat pe teritoriul național, pe o perioadă de cel puțin 5 ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare;
b) să desfăşoare activităţi agricole pe teritoriul național pe o perioadă de cel puțin 5 ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan;
c) să prezinte înscrisurile din care să reiasă că, din venitul total al ultimilor 5 ani fiscali, minimum 75% reprezintă venit din activități agricole, așa cum sunt prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, clasificate conform codului CAEN prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale;
d) asociatul/acționarul care deține controlul societății să aibă domiciliului situat pe teritoriul național pe o perioadă de cel puțin 5 ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan;
e) în cazul în care în structura persoanelor juridice, asociații/acționarii care dețin controlul societății sunt alte persoane juridice, asociații/acționarii care dețin controlul societății să facă dovada domiciliului situat pe teritoriul național pe o perioadă de cel puțin 5 ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan.

Vicii de neconstituționalitate. Guvernul Dăncilă a arătat încă din 2018, prin punctul de vedere transmis Parlamentului, că proiectul de lege are un viciu de constituționalitate, încălcând articolul 44 al Constituției, care arată că ”proprietatea privată este garantată și ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”.

”Întrucât măsurile propuse (prin condiționarea domiciliului/reședinței/sediului în unitatea teritorială unde se află terenul extravilan scos la vânzare) au ca obiect, indirect, și restrângerea dreptului cetățenilor statelor membre UE de a dobândi drept de proprietate asupra terenurilor agricole, acest proiect de lege încalcă prevederile Tratatului privind aderarea României la UE”, se arăta în punctul de vedere.

Guvernul a detaliat la acel moment de ce proiectul de lege încalcă atât Constituția, cât și Tratatul UE: ”Dobândirea în condiții restrictive a dreptului de proprietate, impunerea îndeplinirii unor condiții de către cumpărător, cum sunt reședința/domiciliul cu cel puțin un an înainte, desfășurarea de activități agricole pe o perioadă de cel puțin 5 ani anterior înregistrării ofertei de de vânzare, obținerea unui anumit procent al veniturilor din activități agricole pe raza localității unde se află terenul – dincolo de caracterul lor incert și nepredictibil, conduc la schimbarea regimului juridic al dreptului la proprietate asupra terenurilor agricole și pot fi calificate, în opinia noastră, drept măsuri de restrângere a exercițiului unor drepturi și libertăți”.

Culmea e că, deși reclama vicii de constituționalitate, guvernul Dăncilă a spus că ”susține adoptarea inițiativei legislative sub rezerva însușirii propunerilor și observațiilor” în punctul de vedere trimis Parlamentului.

Foto: Alexandru Stănescu (mijloc). Autor: Alex Micsik / Agerpres 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

57 comentarii

  1. Votati infractori si veti avea legi injuste.

    • te interesezi cum tu ca roman poti cumpara teren agricol in Germania, Olanda, Franta etc?
      si apoi comenteaza!

    • @kaltz nu bai hrantz ,eu ma interesez ca tânăr absolvent de agronomie cum pot sa-mi fac o ferma , da’ legea spune ca nu pot munci decât pălmaș la stanescu si alții!

    • Ca tanar absolvent, ba, nu-ti poti face nicaieri in UE o ferma! Mai intai experienta, valabil in orice meserie!

    • Deja infractorii au fost votati si opereaza.
      Ca sa faci alipirea sub acelas numar cadastral a trei terenuri mai mici pe care le posezi, e aproape imposibil, sunt multe etape si toate absurde. Nimeni nu te informeaza exact, iar legile sunt infiorator de neclare si pline de modificari, dupa interesele initiatorilor.
      Te poarta de la o institutie la alta, se cer hartii peste hartii. Doar unele primarii pot elibera certificate de urbanism pentru terenurile extravilane, trebuie sa te inchini la Consiliul Judetean.
      Alte hartii, trebuie sa le obtii de la OCPI, dar functionarii de acolo sunt inca in carantina ca niste bebelusi!
      Si, cu toate ca exista acte cadastrale la aceste Oficii de cadastru, metodologia cere sa platesti unui cadastrist privat, ca sa faca si el o parte din operatia respectiva.
      Numai in absurdistanul Romania se poate intampla asa ceva. Iar scopul, se vede. Este acelasi cu al legii nesimtite care tocmai s-a votat: sa te faca sa renunti si sa le dai lor.

    • @ion de unde știi tu BA câți bani mi-a lăsat tata?

    • Bai psd-aci tristi (la kaltz si nea ion, ca si el e om, ma refer) aici e vorba de posibilitatea romanilor de a cumpara pamint in Romania. PSD-acii de pamint (de la tara, adica), cei mai reactionari insi din cel mai reactionar partid din Romania, vor sa isi dea monopol legal in cumpararea de teren agricol.
      Hai ca deja am scris mai mult de trei rinduri si nu mai puteti sa urmariti.

  2. Romania are o lunga traditie a legilor date cu dedicatie, tara de ticalosi

    • E cam pe contrasens cu regulamentele UE, asa ca faci un Stanescu si tragi apa. PSD apasa pe toate butoanele cu impact nationalist pentru castig electoral, zic eu, si nimic mai mult.

    • Tara de mamaligi. Care accepta toate manevrele ticalosilor.
      Au adunat mosii uruase.

  3. Toate legile din agricultura au fost date doar in favoarea fermierilor in detrimentul taranilor proprietari de terenuri, se ajunge ca o arenda sa fie data LA taran de 40 litri ulei din ala din supermarket luat de fermier cu 3 lei litru si date la taran pe un an de an zile rezulta o arenda de 120 de lei pe ha Fara sa I see plateasca LA taran impozitu LA primarie

  4. NECONSTITUTIONAL ! La o rapida citire a acestei legi se observa ca ea incalca art 16, art 20 si art 44 din Constitutie ! Dar cred ca nu doar astea !

    PPS. Milion in suta o s- o atace Iohannis la CCR !

  5. Piata terenurilor trebuie sa fie liberă, să poată cumpăra oricine și oriunde, doar așa va creste concurenta prețurile terenurilor vor exploda vor veni investitori cu putere financiara mare care vor dezvolta zonele rurale vor plati salarii mari angajaților , nivelul arendei va creste substanțial iar statul are de câștigat din urmă platii impozitelor. Terenurile nu sunt că fabricile pe care le-au cumpărat le-au închis au rămas milioane de români fără locuri de munca , au vândut tot la fier vechi apoi terenurile, in locul lor au apărut mall sau supermarket. Terenurile vor rămâne aici producții oricum pleacă la export. Agricultura performanta se face pe suprafețe mari de firme puternice cu angajați cu caracter permanent .

    • Imi arati si mie unul care face asta, acum … salarii mari, arende mari platesc impozite in tara… Asta este retorica care a stat si la baza ideii lu Petrica; Industria romneasca este un morman de fiare vechi sa o dam pe nimic strainilor!

  6. Anul 2020,tractoristul fruntas al Romaniei , vrea sa ne-ntoarca in 1989. Ce nu va mai ajunge? Tot mai vreti? Lacomi si pungasi ce sunteti …

  7. Eu sunt de acord ca pe o perioadă de timp terenurile să nu fie vândute decât cetățenilor români. În perioadele de criză unii profită să cumpere țări întregi la bucată.

  8. Agricultura noastră, din cauza subvențiilor e tot felul și a schemelor de plata a de milioane de euro, în a ajuns gaura neagra a economiei prin evaziune fiscală și munca la negru. Tot felul de mafioți analfabeți fac agricultura dar nu au nimic în comun cu acest fenomen. Nu a fost nimeni sa facă ordine în aceasta ramură, se baga miliarde de euro din care statul nu scoate nimic. De ce milioane de români lucrează în agricultura altor state? De ce agricultura noastră de se bazează doar pe zilieri la negru? Acum se dau despăgubiri de seceta minim 150 de euro pe ha fără sa se meargă la pe câmp sa se vadă exact pagubele ca nu peste tot a fost seceta, dar de ce acești bani nu ajung în infrastructura de irigații. Controale permanente pe teren și indroduse criterii stricte de acordare a subvențiilor. Nu este corect ca un PFA cu 500 de ha sa nu aibă un angajat. Toți tractoristii care înainte de 1989 furau și dormeau pe sub tractoare acum sunt mari fermieri. Au fost cazuri dovedite de instanta sau relatate de presa a unde mii de ha nelucrate statul acorda subvenții pe ele sau crotalele animalelor stăteau în sertar si se încasau subvenții pe animale ajunse salam de mult sau cazuri când fermierii își muta stupii sau animalele ca să beneficieze mai mulți de subvenții pe aceleași.

  9. In Europa nu există nicio țară în care piata terenurilor agricole e atât de liberă ca în România.Daca nu vom pune restricții severe azi,mâine toată România va fi cumpărata pe nimic de străini care nu vor produce nimic.Bogatasii lumii n-au nevoie să producă,ei își doresc sa fie doar stăpâni.

    • Bla, bla, bla, „nu ne vindem tara”, „noi muncim, nu gandim”, „moarte capitalistilor”.

    • Nu exista piata libera cu un teren finit. Orice fond suveran poate face praf piata romaneasca cu terenuri daca isi doreste. Cat despre vanzatorii de tara de care geme Romania, lingaii Vesticilor, pot merge sa cumpere teren in Vest sau in Europa Centrala si sa ne scrie aici cand reusesc.

    • Noroc cu patrihoții, românii verzi, care veghează la bunăstarea scumpei noastre țărișoare și a obiditului popor român.

    • Pe altii ii intereseaza doar deschiderea unor gropi de gunoi, cultivarea rapitei sau gaze de sist si cam atat-celalte produse vor fi distribuite doar de catre UE, romania fiind o piata de desfacere unde cu greu poti vinde, mai ales in supermacheturi, produsele autohtone.

    • Da, de aceea în occident lucrurile merg atât de prost și societatea este atât de corupta.
      Noi singuri ne furam căciula și ne tăiem craca de sub noi, nu străinii.
      Lozinci d genul „noi nu vindem țara” nu au făcut decât sa ne țină pe loc.
      Documentează-te sa vezi cum stau lucrurile în fermele deținute de investitori străini.
      Ca fapt divers, terenurile agricole din România sunt la mare căutare de străini deoarece pot produce bio, pământurile nefiind tratate cu chimicale (pe vremea lui Ceaușescu nu se procesa asa pe motiv ca nu exista bani).

  10. Mai lăsați mă si cu fermieri romani ca au mentalitate de comuniști ca statul trebuie sa ii ajute cu subvenții si tot felul de ajutoare de stat. Subvențiile au ajuns mai rele decât ajutoarele sociale care încurajează fraudă evaziune fiscala si nemunca. Mergeți prin satele noastre să vedeți ca dispar de pe hartă ,sunt jalnice de îmbătrânite, tinerii nu au unde să lucreze iar dacă au sunt plătiți la negru cu 50 de lei pe zi lumina din noapte in noapte mai rău ca oe sclavi. De ce nu da statul o lege ca nivelul arendei să fie egala cu nivelul subvenției. Fermierul nostru ia 200 de euro minim pe ha subvenție plus producția iar la taran îi aruncă la mișto 400_500 kg arendă din n care il fura si la cântar / femierii au ajuns peste noapte bogați nu le mai ajungi la nas de nesimțiți ce sunt aroganți cu bani multi cu mașini scumpe/ să ferească Dumnezeu de o răscoală țărănească ca ajunge cuțitul la os.

    • Taranul fara arendas n-ar produce nimic cu terenul lui. ZERO LEI! Asta e alternativa lui, ZERO lei, ZERO produse! De aia sunt multumiti si cu iese de la arendas! De la nimic la ceva cu zero munca e imens!

    • Rascoala ca Rascoala cum zici dar… taraneasca?Ma faci sa zimbesc!Zombi de astazi care populeaza marea majoritate a satelor nostre pot fi orice dar nu tarani.

  11. De acum sa dea fermierul cat vrea arenda iar el sa se îmbogățească peste noapte statul să ii ajute non stop să le ducă apa la picioare ba chiar sa le irige si culturile tot statul să le toarne asfalt printre tarlale fermierii doar să își Ia recolta din câmp sa o puna in tir si direct in portul Constanta si să le învârtă prin port apoi marfă de lei import. Dați liber fermierilor să facă ce vor ei sa muncească sclavii ptr ei pe degeaba să dea arendă odată la 10 ani și cat vor ei daca mai au cui .

  12. Cretinii de la PSD iar si-au luat avant (si politicienii si postacii) 🙂

  13. Oare de PSD mai scăpăm vreodată?? Ei au ținut tara și agricultura pe loc nu au lăsat sa se dezvolte să între capital străin în țară au ținut populația în sărăcie pe sistemul pe săracii prosti ii dirijam cum vrem noi. În frunte cu dragnea, daea, Viorica etc au pus monopol pe țară. Trebuie sa vină în țară firme mari de renume mondial cu capital integral privat mai ales în agricultură unde suntem în urma cu mulți ani.

  14. cine face legi in romania ? printre altii, cei din clanul tractoristului stanescu !

  15. @ion din balon un postac infect și analfabet carevpe doi lei mănâncă la rahat cu pumnul, de unde știi tu mă gunoiule așa multe că te vad comentând peste tot ? Acum te pricepi și la agricultură ? Din față calculatorului le vezi tu pe toate ? Ai fost vreodată n mediile rurale să vezi realitatea ? Să vezi sclavia pură , sărăcia cruntă , in care nimeni nu mai are nicio speranță. Rușine să îți fie.

  16. „Culmea e că, deși reclama vicii de constituționalitate, guvernul Dăncilă a spus că ”susține adoptarea inițiativei legislative sub rezerva însușirii propunerilor și observațiilor” în punctul de vedere trimis Parlamentului.”
    Si ce daca Guvernul Dancila „reclama vicii de NECONSTITUTIONALITATE”, la PSD e vorba aia: e „putin Neconstitutionala”, pe model „putin gravida”…
    Astea-s javrele care reclama la CCR-PSD orice initiativa a guvernului liberal!

  17. Este o lupta ascunsa de acaparare a unei părți cât mai mari din pământul țării de către marii moșieri prin forțarea micul proprietar român de teren agricol să il vândă acestora, la preț mic, (căci cererea se va micșora dacă numai unii vor putea cumpăra).
    Practic dacă un român își dorește sa devina fermier pe viitor… cf. acestei legi, nu mai poate.
    Una este interzicerea vânzări către străini și alta este îngrădirea și a cetățenilor tarii sa cumpere teren agricol și sa devina fermieri. Legea e cu dedicație clară.
    Țăranul roman nu a fost sprijinit niciodată.
    Fratele acestui inițiator al legii deține a treia cea mai mare parte a exploatării agricole din tara și cea mai mare a terenul amendat de la stat, prin fondul de investiții Al Dahra Holding (arabi n Emirate și libanezi). E vb de Paul Stanescu.
    Ei nu vor ca străinii sa nu cumpere. Ei nu vor ca ALȚI străini în afara de ei sa nu cumpere. Și nu vor nici ca romanii de rand sa cumpere. Numai ei, cei la putere și bine înfipți în deciziile politice ar trebui sa aibă acest drept. Și sa ne controleze și sursele de hrana (monopol) dacă se poate.
    https://www.economica.net/top-latifundiari-pe-terenul-statului-2019_166685.html

  18. Unde sunt locurile de muncă ale tinerilor absolvenți de facultăți cu profil agricol dacă statul nu dă o lege prin care la 100 de ha subvenționate a aibă un angajat cu studii superioare în domeniu. Sunt tineri dornici sa muncească dar nu au unde. Nu știu de ce statul aruncă cu bani în agricultură dacă nu se fac controale pe teren, să nu vadă dacă se fac lucrări după tehnologie dacă se respectă normele UE dacă se insamanteaza semințe certificate de aia subvenții trebuie transformate în imputuri agricole.

  19. Probabil că nu găsești sau nu ți-l permiți, dar sigur nu este interzis, pentru că ar încălca tratatele UE. Orice cetățean UE are același drepturi de a cumpăra orice pe teritoriul UE. Mulți postaci, multă propagandă

  20. ASTA-I O DOVADA CA ROMANIA ESTE STAT MAFIOTIZAT 100%……..

  21. Îți recomand seo lași mai moale.
    Poți cumpăra, ca străin, teren agricol în Germania. Diferența față de noi este ca statul verifica tranzacția și un funcție de situație, poate refuza vânzarea.
    https://agrointel.ro/80698/conditii-cumparare-teren-agricol-in-germania/

  22. judetul Olt.. tinut in evul mediu de niste tractoristi si interlopi..cu carnet de partid.. GIO PSD..se doreste fortarea celor cu suprafete mici..sa le vanda tot lor.. hienele astea trebuie sa ajunga la boss ul lor.. puscariasul dragnea nicolae.. sri olt exista ? politie ? probabil sunt cumetrii cu totii..tot de acolo provine si celebrul disparut darius valcov.. meritau la targoviste, jegurile astea

  23. Felicitări G4 media ptr articol si pe această cale poate se vor demara niște anchete jurnalistice in mediile rurale să ne prezinte adevărul chiar de la fața locului să discute cu oamenii din acele zone

  24. Comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie!

    In romania au jefuit de doua ori. Prima oara dupa razboi si a doua oara dupa 89!

  25. Practic, urmeaza noua Colectivizare. De data asta invaluita sub pretextul profitului pe care doar marele fermier il poate face. Fermier care plange dupa banii din taxele si impozitele saracilor, pentru ca el fermierul trebuie ajutat prin subventii si scutiri sa obtina profit.
    Ne putem lua adio si de la combaterea saraciei in mediu rural. Nu se va intampla vreodata. NU va fi cu adevarat sprijinit satul romanesc. Nu va fi sprijinit micul producator care munceste pentru el si pentru inca cateva familii.
    O data cu improprietarirea e facto a marilor boieri. Nu stiu de ce nu li se spune boieri in sensul perioadei otomane si li se spune baroni.
    Urmeaza sa fie si saracii legati de glie? Sa fie serbi? Bine prin anumite locuri din tara se practica si treaba asta.
    Marea desproprietarire, poleita cu asa zisa pastrare a suprafetei tarii in mainile celor putini, pentru ca cei multi care au suprafete mici de pe care castiga existenta nu trebuie sa existe.
    Cum spun cei care ii voteaza mereu: Toti ie la fel! Fura dar ne da si noua!(sa vedem ce iti da poprietarul unui fond de teren imens creditat pentru toata viata lui si a familiei lui, pana va avea bani sa il cumpere pe tot).

  26. Asta este nația noastră spurcată , că ajunge boier ,baron , in general miliardar nu mai ține cont de nimeni și de nimic se calcă pe cadavre numai sa iasă banu. O să se distrugă satele românești din cauza acestor legi .

  27. Modelul ungurului Orban prinde teren si la romani. Subventia APIA este tot ce mai tine coruptul PSD deasupra liniei de plutire.

  28. Opriti jaful tractoristului , a fratelui si a ciocanilor, toti nesatui, si dupa cat au furat.

  29. Sa elimini din agricultură mafioți trebuie sa schimbi modul de acordare a subvențiilor in orice dar nu cash acordate direct in contul fermierilor fara sa ceri nimic la schimb ,fara niște criterii de acordare, doar in bază unor documente depuse la Apia si fara controale pe teren. Toți tractoriștii care se ocupau cu furatul au ajuns fermieri si de furat tot nu se lăsa.

  30. Legea asta ca sa o aducem pe intelesul tuturor celor care cred ca promoveaza interesele nationale ar fi foarte fireasca daca ne qam intoarce ccu totul la regimul ceausist. Nu ai voie sa faci concedii in strainatate ca sa ti le faci in hotelurile luate de ei pe nimic, nu ai voie sa consumi produse de afara, trebuie incurajata doar productia interna, nu tn sa folosesti nimic din strainatate, sa fim noi intre noi cu un venit care te trezesti ca pus intr un curs de schimb face 20 de dolari pe luna cum era in 1990. Asta e realitatea despre ecnomia nationala, daca te rupi de sistemele internationale de fapt nu valorezi nimic.
    Oricum o astfel de lege incalca tratatul UE si nu va putea fi impusa dar arata interesele mafiote ale politicienilor respectivi in paralel cu inculturaa juridica.

  31. lasa ca si-a lasat daddy oamenii

    http://oameniiluidragnea.ro/?focus=paul-stanescu