G4Media.ro

EXCLUSIV Mărturia teribilă a unui medic infectat cu COVID: Mi-au blestemat familia,…

sursa: aradon.ro

EXCLUSIV Mărturia teribilă a unui medic infectat cu COVID: Mi-au blestemat familia, m-au făcut criminală, deși e foarte probabil să fi luat virusul de la un pacient. Avem o problemă mare în societate. Medicii sunt înjurați, deși sunt cei mai expuși

Un doctor infectat cu Sars-Cov-2 și spitalizat 4 săptămâni la Timișoara a acceptat să vorbească cu G4media despre exeperiența din spital și despre ce se întâmplă în ultimele săptămâni în România, odată cu creșterea numărului de cazuri de Covid-19.

Medicul, pe care îl numim Ioana, explică și de ce doctorii ajung în pragul colapsului, mai ales cei din linia 1. „Mie mi-au blestemat familia, de exemplu, tot felul de oameni, spunând că le-am infectat rudele. M-au făcut criminală, deși e foarte probabil să fi luat virusul de la un pacient. Avem o problemă mare în societate. Medicii sunt înjurați, deși sunt cei mai expuși.Și sunt acolo zi de zi pentru oameni, iar oamenii îi înjură.”

Doctorul a refuzat să-și facă publică identitatea tocmai din acest motiv. „Eu nu pot să mai îmi expun familia. Trebuie să ne înțelegeți, dacă doriți. Suntem oameni și noi. Să vezi că te înjură toți pe net, prin comentarii, că minți, că ești plătit de nu știu cine, că e conspirație… Nu se mai poate. Din păcate, atât de jos a ajuns societatea noastră”, spune Ioana.

Ioana s-a infectat într-un spital din provincie la finalul lunii martie. „Nu era nimeni testat. Nu aveam echipamente, căci așa e la noi, ne mișcăm cu încetinitorul. M-am infectat și mi-am infectat familia!” Mai bine să-i dăm cuvântul:

„Dragi negaționiști care îmbrățișați și teoria consiprației,

Sunt un medic de 40 de ani. Am fost în spital din prima zi, de la primul caz apărut în România, în 27 februarie. Autoritățile n-au fost pregătite, așa cum nici medicii n-au fost pregătiți. Nu știai ce vine. Citeai, citeai, pe cont propriu, dar în spital n-am primit nimic, o informare, măcar, care să ne spună ce proceduri avem, cum să facem, ce protocol să urmăm. Cei mai mulți ne-am uitat pe youtube, cum fac alții în străinătate. Nu aveam măști, nu aveam echipamente, combinezoane, nimic. Ne-am făcut singuri rost de măști. Și foarte grav, nu lucram nici pe ture, deși epidemia începuse. Nu făceam schimburi. Eram toți la grămadă și n-am înțeles de ce, mai ales că spitalul deja era destul de liber, se golise fiindcă se dăduse acea lege să fie eliberate. Mi-am trimis pacienții acasă, cu inima strânsă. și-au rămas cazurile mai grave.

În martie m-am trezit într-o dimineață cu durere în gât. Am făcut 38.5 febră și apoi mi-am pierdut gustul și mirosul. Am anunțat imediat DSP-ul, fiind sigură că sunt infectată. Îmi făceam probleme pentru soțul meu și pentru cei doi copii, care au 4 și 6 ani. Mă gândeam la pacienții mei, pacienți cu afecțiuni cronice, la colegii mei, unii având diabet, de exemplu.

Au venit echipați de la DSP, m-au urcat în ambulanță și-am fost transportată la Timișoara, la Victor Babeș. Respirația ți se taie. Am început să am dureri în piept. Groaznice dureri. Încercan să-mi mențin calmul, să fiu lucidă, dar nu reușeam și mă gândeam la ce este mai rău. Apoi m-a durut capul îngrozitor. Primeam câte un calmant, reușeam să adorm și mă trezeam cu o durere teribilă. Am avut pneumonie bilaterală, o formă moderată spre severă. Mai lipsea puțin și ajungeam pe ATI. Am primit tratament, inițial kaletra, acele pastile care se dau bolnavilor de HIV. Așa era protocolul atunci. Îmi era foarte rău, îți provoacă reacții adverse și apar vărsăturile, somnolența. Eram cu alți  medici în salon, toți internați cu Covid, toți infectați în spitale.

Îmi aduc aminte și acum că a doua zi au mers la mine acasă cei de la DSP și le-au făcut teste celor din familie. Toți pozitivi. Mi-am infectat familia. Mă gândeam că se vor simți foarte rău și ei, dar din fericire n-au avut simptome. Au mers cu tatăl lor în spital ambii băieți. Am zis atunci că renunț la meseria asta, dacă reușim să trecem peste. 

DSP-ul a făcut ancheta epidemiologică în spital, unde și alte cadre medicale au fost pozitive, alături de mai mulți pacienți. Primeam mesaje de încurajare de la unii dintre pacienți, iar astea îmi dădeau putere să merg mai departe. Vorbem zilnic cu familia și mă gândeam doar la ei.

Doi pacienți au murit peste o săptămână jumare, în urma infectării. Asta pentru cei care consideră că acest virus nu există sau e o simplă răceală. Da, unii nu fac forme grave, dar chiar nu se gândește nimeni la apropiați? În fiecare familie există cel puțin o persoană cu o anumită afecțiune. <<Ești o criminală!>>,mi-au scris rudele lor. Te gândești și la asta, ajungi să crezi că ești vinovat și trebuie să trăiești și cu asta, deși nu era nici o dovadă că eu am dus virusul în spital. Nici acum nu se știe de unde a apărut focarul, de la pacienți sau de la personalul medical. Nimeni n-a fost protejat.  După 4 zile la Timișoara, o doctoriță care era cu mine în salon, a avut nevoie de oxigen și-a fost transferată la ATI. Nu avea nici o altă afecțiune. A luat tot în spitalul în care lucra virusul. Are și ea familie, îngrijise pacienți zi de zi.

Patru săptămâni am rămas internată, până mi-au ieșit două teste negative la rând. Primele 10 zile au fost cumplite și nu-i doresc nimănui să treacă prin așa ceva.

Acum văd că toată lumea îi înjură pe medici.  Eu m-am întors în spital și lucrez și azi.  Mie mi-au blestemat familia unii oameni și vreau să nu-i mai expun deloc.<<Ești plătită de PNL și de Iohannis să alarmezi>>, mi-au scris alții pe facebook, când încercam să atrag atenția asupra acestui pericol. Eu m-am resemnat. Spun ca fiecare să își vadă de treabă. De ce refuză mulți medici să mai iasă public? Din aceste motive. Ei sunt acolo, se îmbolnăvesc tratând bolnavii, iar alții îi înjură zi de zi sau îi fac mincinoși. De ce-ai mai vrea să te expui? Eu nu sunt puternică să ignor sau să trec cu vederea și pun totul la suflet. Alți colegi sunt puternici: nu îi băga în seamă, spun, dar eu nu pot. Văd proteste și scandări împotriva medicilor. Cu ce am greșit, oare, să merităm așa ceva? Sunt colegi epuizați în spitale, care nu și-au văzut familiile de luni de zile, care stau câte 12-14 ore până li se face rău. De ce? Să ne înjure populația?

Am renunțat să mai încerc să conving pe oricine de orice. Am fost recent la o terasă. Ospătarul avea masca pe barbă și nu purta nici mănuși. <<De ce nu respecți niște reguli simple?>>, l-am întrebat, iar el și-a dat ochii peste cap. Asta-i boala noastră, că nu ascultăm și le știm noi pe toate, ne dăm ochii peste cap.

Am fost într-un alt magazin și jumătate dintre cei de acolo nu purtau măști sau le purtau sub nas. Suntem singuri. Nu există legi, nu există bun-simț, nu există nimic. Cu cât cresc cazurile, cu atât oamenii par și mai înverșunați. E un paradox.

Suntem singuri.

Fiecare e pe cont propriu.”

Ioana, 40 de ani, medic într-un spital din Transilvania

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

68 comentarii

  1. Traim o tragedie, si zeci de mii de tampiti din lumea intreaga o fac sa creasca in intensitate. Dar parca la noi sunt mai multi pe metru patrat…

    • Nu este nici o deosebire între tâmpiții care neagă covidul și medicii homeopați. De asemenea firme de așa zise leacuri homeopate au sprijin guvernamental. Nimeni nu are voie să arunce cu piatra primul.

  2. Ca tara sufera la capitolul educatie formala si mai ales civica si compenseaza cu religie si mania persecutiei , stiam. Chiar Iohannis a indrugat ceva cu Romania educata pe la inceputul primului mandat si a ramas asa.
    Acum imi pun intrebarea ce procent din populatia Romaniei sufera de-a dreptul de boli psihice nedescoperite sau stiute si netratate. Nu sunt psihiatru dar ies la lumina din ce in ce mai multi concetateni care par iesiti din orice sablon care tine de un psihic cat de cat echilibrat.

  3. Pai doamna doctor nu te plange ,matale ai ales meseria de medic si asta presupune ca tratezi si din aia cu scoala si fara .
    Apropo ,cand vine unul de la o fabrica de medicamente sa iti ceara sa le prescrii exact pe alea facute de ei, ca sa te duci pe banii lor la congrese nu mai esti sensibila?

    • E plin de troli pe G4.
      La cât ți se termină bre programul?

    • Simt nevoia sa va injur de toate cele, pacat ca G4 cenzureaza limbajul colocvial.

    • Vai, ce activ sintem azi. Au intrat banii de la PSD?

    • Ce spune omul legat de companiile pharma este adevarata. Sunt oameni care colecteaza saptamanal copii de retete ca sa stie ce bonusuri dau medicilor care au preasris medicamentele.
      Este o problema mai de graba de moralitate decat de legalitate. Ce nu inteleg oamenii este ca astia nu iti dau vitamina c cand ai cancer ci iti dau un medicament pentru cancer doar ca iti dau de la firma care le da lor bonus mai mare etc.
      In ce priveste imbecilitatea romanului de rand, asta e clar ca a ajuns la proportii epice. Daca era acum o epidemie de ciuma sau holera cred ca mai bine de jumatate din populatie era la 2m in max 3 luni. Oamenii sunt pur si simplu tampiti de la atata TV si teorii al constipatiei livrate de cateva televiziuni ai au ajuns sa nu mai gandeasca rational.
      De parca negarea bolii face ca boala sa dispara…

    • Analfabet functional. Nu intelegi un text simplu.

      Medicul de mai sus nu s-a plans de munca facuta sau de faptul ca s-a imbolnavit, ea si familia. S-a plans de faptul ca a ajuns sa fie blestemata de unii ca „a raspandit boala” sau injurata de alti daca spune ca boala e reala si grava.

    • Și dacă a ales această meserie, atunci asta ne scuză comportamentul de sociopați?

    • Pelicane,dumitale chiar nu îți este rușine???
      Apropo:când te bolnăvești,mneatale sau vreo cimote,poate chiar mămicuța lu matale,unde te duci,la vraci,în capul satului,sau la un cabinet medical,la o policlinică ori chiar spital,în toate lucrând de-ăștia pe care îi iei acum la-mpins vagoane?

    • Cand o sa ma mai intrebe cineva de ce cred ca e nevoie de test IQ ca sa navighezi pe internet, o sa le arat comentariul tau.

    • Un papagal rusnac! Pasol na turbinca vidma!

  4. Avem o problema mare in societate când voi medicii nu sunteți în stare să puneți un diagnostic și faceți experimente pe oamenii care au probleme de sănătate . Sau când romanul care plătește dările la stat ,luna de luna și când vrea sa se trateze , va bateți joc de el și băgați cu faze cum că nu mai sunt fonduri și îl taxați pentru servicii pe care nu ar trebui sa le plătească, la câți bani ia statul român ,luna de luna. Sunt și medici buni dar multi sunt incompetenți .

    • @mirela, medicina nu e acelasi lucru cu „impinsul vagoanelor”.
      la stadiul acesta e medicina acum, nu e o stiinta exacta. de ce nu ai invatat tu si nu te-ai facut tu medic sa pui tu „diagnostic corect”!? sa critici de pe margine e usor. singurul aspect la care sunt de acord cu tine, e ca nu ar trebui oamenii obligati sa plateasca impozite pentru sectorul medical. sa nu mai existe medicina de stat pe baza de impozit. fiecare sa se descurce cum vrea, sa se duca la spital privat sau la vrajitoare daca asa crede el ca e mai bine.

    • Chestia asta, cu asigurarile de sanatate e un bluf. Mai mult de jumatate din asigurati sunt scutiti de taxe, asa ca mai lasa-ma cu stangismele astea! Platesti 3 lei, dar vrei servicii de 30.
      Si daca medicii sunt toti asa de prosti, incompetenti, rai la suflet, ucigasi, Mengele, de ce te mai duci la spital? Sigur exista un ceai, o planta, o rugaciune, ceva, sã te faca bine

    • Una e una, alta e alta. Aici discutam despre Covid-19 si despre felul cum se raporteaza unii romani la boala asta.

      La subiect: ce parere aveti? E o boala grava? E nevoie sa purtam masca? E corect sa fie bagati in carantina cei confirmat cu Covid-19?

      Ca altfel, nu ne ajuta cu nimic in faza asta sa trecem la injurat doctori la gramada.

    • Din pacate asa este!! Platim la stat taxe, sporuri ,sanatate si cand ajungi la medic fara o „atentie” nu esti bagat in seama!! Ori nu au fonduri ori nu esti tratat corespunzator…asa ca nu va mai plangeti dragi medici ca fiecare in viata ne am ales ce sa facem ….aveti conturile „grase” si stiti de ce?? Ptr ca traiti lejer din ‘atentiile” pacientilor!!

  5. Spagarul in halat alb se victimizeaza, nu mai poate trai in aceasta lume nedreapta, in care este injurat. Pai cand luai spaga cu doua maini lumea era dreapta? Sau cand te striga un pacient sau o asistenta si te faceai ca nu auzi, sau cand dadeai cu flit in stanga si in dreapta si vineri incepea de joi lumea era bine? Si corect? Mai ales atunci cand plecai la prietena ta farmacista cu plasa de medicamente furate de pe tura. Era bine?
    Halate albe acum primiti ce ati sadit ani de zile, prin spaga, prin nesimtire, prin falsa superioritate! Doare? Ati tapat fiecare dintre voi mii de pacienti, cu plicurile cerute sau primite. Si acum va doare ca s-a oprit furaciunea si spaga! Si va victimizati…. Din spaga stransa puteai sa iti iei consumabile si materiale de protectie, dar nu, e injoseala sa dai bani ca sa te protejezi, trebuie statul sa iti dea. Asa ai infectat familia ta, din indiferenta (nu-mi pasa de nimic nu ma implic mai mult decit trebuie, nu imi construieste nimnei statuie), din falsa superioritate (lasa ca stiu eu mai bine), din arivism (cum sa dau eu din banii mei/spaga primita pe materiale de protectie?). Asa ai imbolnavit si pacientii.

    • Te autotratezi prin urinoterapie?

    • hai sa nu generalizam, sa presupunem prin absurb ca doamna asta anonima nu e asa si inca vreo cativa, nu bag mana in foc pentru restul

      la fel sa nu generalizam nici cu obrazul gros, nici cu .. nici cu ..

      acum ca au eticheta de spagari/doare-n-cot/smecheri/semi-zei E IN SPECIAL vina lor prin practicile , prin inchisul ochilor DAR si prin concursul dragilor nostri politicieni de la PSD + PNL + ALDE + UDMR + PMP (ca le numin pe astea de azi care au fost!! la putere) care au numit politic tot felul de analfabeti (VEZI NUMIRILE PNL DIN MANDATUL ASTA) si pe la DSP

    • Sărmane, interesul pacientului român cu Covid e să accepte tratamentul medical, nu să critice pe medic, pentru că tot pacientul are de suferit. Ce legătură are caracterul unuia numit medic cu acceptarea tratamentelor indicate de acesta pentru Covid ?

    • Tu esti unul din aia care isi injecteaza sperma, nu?

  6. Esti prost tare, te rog sa te vindeci acasa de orice boala, okei?

  7. Acum se dau loviti, dar cand dragneev le-a facut 5000 euro salariu, n-au mai zis nimic! Cand de luni de zile, multi dintre ei nu fac nimic, dar incaseaza salariu, iarasi nu au zis nimic! Ba da au zis, ca vor bani mai multi, fiindca se deprofesionalizeaza!
    Cand ne tineau cu copiii cate 4-5 ore pe coridoare, la urgenta, si ne tratau ca pe animale, iarasi nu comenta nimeni!

    Ziceti bai ca ati preferat sa incasati salarii care sunt peste puterea ec a romaniei, dar sa ramaneti cu conditii de africa! Nu conteaza ca lucrati in niste jeguri de spitale, ati inchis ochii, v-ati dus dupa bani! Atat!!!

    De-asta nu avem nici un respect pt voi!!!

    • Cu cât ai vrea să fie plătit un om care a făcut 6 ani de facultate, rezidențiat și are în mână vieți de oameni? Salariul minim pe economie, cumva?
      Pe tine asta te doare, cât câștigă un medic, nu? Nu te interesează să câștigi tu mai mult, eventual, ci să câștige ei mai puțin.
      Normal că sunt oameni pe coridoare, numărul de medici e mic, tot „mulțumită” salariilor mizere pe care le-au avut până acum 3 ani.
      Faptul că spitalul are condiții de Africa e vina medicului, oare? Sau a unui sistem medical subfinanțat?
      Ești gata să plătești taxele aferente ca sistemul să nu mai fie subfinanțat, să ai condiții ca în Franța? Nu, nu ești. Pentru că ești un zgârie-brânzâ care ar fenta si taxele pe care le plătește acum, mult mai interesat de faptul că un medic câștigă bine decât de propriul venit. Ești clasicul român care vrea să moară capra vecinului.

    • Şi, dacă nu rămâneau, cine vă trata copii cu care aţi aşteptat pe hol?
      Cumva, credeţi că au obligaţia să aducă de acasă materiale, dotări, la urma urmei e treaba lor să iasă în piaţă să protesteze că nu au mănuşi, măşti, oric ealt fel de dotări sau e obligaţia statului care asigură acest serviciu public să o facă, ceea ce nu are nicio legătură, dar absolut niciuna cu nivelul salariilor lor?
      Oamenii aceştia, cel puţin cei mai tineri dintre ei, inclusiv doamna care a avut parte de mârlănia deplină, grotescă, atât de des întâlnită în rândul acestei populaţii româneşti (mulţi nu reuşesc, de altminteri, să lege un subiect de predicat cum trebuie, dar îşi înjură medicul sau, vezi Doamne, nu au „respect” pentru el), adică până în 50 de ani, pot pleca şi mâine din ţară pentru că sunt înalt calificaţi, au absolvit o facultate unde se intră enorm de greu în orice ţară din lumea aceasta, unde se pierde jumătate din tinereţe, dacă nu toată tinereţea, învăţând prin rezidenţiate şi apoi pentru examenele de promovare în grade profesionale, fiind absolut normal să aibă printre cele mai mari, dacă nu cele mai mari, salarii plătite de stat.
      Că, altfel, pleacă.
      Şi nu „producem” medici peste noapte şi nici întru-un an sau doi, cum se califică un strungar ori un electrician, cu tot respectul pentru aceste meserii, oferite cu titlu de exemplu.
      Că serviciul public nu e corespunzător organizat, că se aşteaptă prea mult (se aşteaptă peste tot în sistemul public, staţi liniştit, întrucât, de cele mai multe ori, cei care apelează sunt mai mulţi decât cei care realizează serviciul, e o constantă a serviciilor publice, de aceea sunt şi publice, pentru că nu este rentabil să le prestezi în regim complet privat, privaţii îşi iau, de regulă, „nişele” care aduc profit, inclusiv în materie de medicină), că unii au o atitudine care trebuie serios descurajată prin cercetări disciplinare la finalul cărora respectivul să îşi caute de lucru în altă parte, nu mai vorbesc despre cei care încă pretind mită pentru a-şi face datoria etc., da, aşa este, toate sunt probleme reale, dar nu au nicio legătură cu nivelul salariilor medicilor.
      La urma urmei, nici nu contează că aveţi sau nu „respect” ( o exprimare devenită clişeu pentru tot soiul de alte amărăciuni personale), căci,dacă nu vă place cum sunteţi tratat, mergeţi în privat, că , acolo, la un cât de mic scandal, sunteţi scos de ciuf afară.
      Cât despre contribuţii la asigurări de sănătate, sunt puţini cei care contribuie, încă şi mai puţini cei care contribuie cu sume de ordinul miilor de lei pe lună, iar cei mai mulţi dintre beneficiarii de peste 60 de ani nici nu au contribuit decât maxim câţiva ani, până la ieşirea la pensie, la sănătate întrucât abia din anii 1998-1999 a fost introdusă această cotă de contribuţie.
      Înainte, nu existau asemena contribuţii căci statul comunist şi, o perioadă, şi urmaşul său, au mers pe ideea statului super ocrotitor, providenţial, care îţi oferă „tot”_în realitate, mai nimic_ , inclusiv asistenţă medicală „gratuită”.
      Ce fel de asistenţă, se cunoaşte, nu aveam aparatură, iar cunoştinţele, racordate la ultimele evoluţii în medicină, se opreau, cel mai probabil, la nivel de anii 70-75, în anul 1989, cu excepţia, probabil, a unor centre nişate, acolo unde nu ajungea „populimea”.
      Şi eu am avut experienţe neplăcute cu medici, dar am avut şi experienţe absolut ok., iar, dacă am învăţat să nu fac ceva de când sunt adult, aceasta este să nu generalizez.
      Gândirea care generalizează e întotdeauna înţepenită în anticamera frustării şi a justificării(în sensul stabilirii relaţiei cauză-efect) atitudinilor extremiste.

  8. A fost injurata de nebunii antrenati de guvern sa creada ca in Romania circula doar cativa virusati care pot fi TOTI arestati la spital pentru a fi populatia in siguranta.
    Nebunii cand aud de un bolnav cred ca ala e el de vina ca s-a imbolnavit si acum e un nenorocit care omoara pe altii si trebuie eliminat din societate.

    Pentru ca asta le spune Arafat in fiecare zi, de 3x pe zi. Daca te-ai virusat, esti un nespalat fara masca si acum omori pe altii, mars la arest. Cum zicea Klaus, „ori esti precAut, ori esti prost”.

  9. mda mai pasarica verde cum le stii tu pe toate.
    daca e asa de simplu de ce nu te-ai facut tu medic ca doar dupa tine e trai pe vatrai, nema munca si te ingropi in bani fara sa faci nimic ?

    cand nu va mai cheltui statul roman banii pe asistati sociali care vor doar sa primeasca nu sa si contribuie la societate, pe pensii speciale nemeritate, pe borduri si asfaltari de 5 ori in 3 ani a aceleiasi strazi, pe ciocane de 500 lei si masti de 50 lei atunci vor fi medicii dotati cu minimul necesar pentru exercitarea meseriei, le vor fi platite de stat cursurile de specializare si cartile pe care acum fiecare si le cumpara din buzunarul propriu.
    ai idee cam cat timp, bani si nervi aloca un medic studiului ?
    ca isi risca sanatatea proprie si a familiei zi de zi ?
    tu pentru cati bani ti-ai infecta familia ?

    da, sunt si uscaturi printre ei, ca in orice meserie sau grup de oameni.
    insa hai sa vedem si cine a promovat incompetenta si coruptia in societate (si in cadrul spitalelor) si, poate mai important, ce facem fiecare dintre noi pentru a o elimina !

    ca de stat pe tusa cu mainile incrucisate sa ii injuri pe cei care fac totusi ceva e simplu si sportul favorit al parazitilor umani !

    • Excelent rechizitoriu la adresa pomanagiilor frustrați!
      N-au decât 12 ani de școală,dar ar vrea să fie plătiți ca un medic sau ca un pilot care are în mâini viața a zeci ori sute de oameni zilnic.
      Au făcut facultăți la „distanță” sau particulare desființate între timp,dar au pretenții să fie în primul rând al societății…

  10. Cand sanatatea si viata fiintelor umane este pusa in pericol major, constitutia si legile de orice fel nu se mai aplica, daca ele sunt interpretate in mod rauvoitor de niste ignoranti sau de niste lichele.

    Orice persoana cu risc de contagiozitate pentru comunitate este SALTATA de pe strada si tinuta in izolare in orice stat civilizat de pe planeta asta. In momentul in care esti contagios, adio libertati, pentru ca poti afecta grav libertatea celorlalti!

    • În Grecia, cetățenii europeni cu drepturi egale, intra cu test covid-19 făcut, dacă iau corona, stau in carantină forțată 14 zile. Nu am auzit pe nimeni sa comenteze, nu a ieșit nimeni în Piața Victoriei să protesteze că le sunt încălcate drepturile…acolo se supun regulilor, aici sunt șmecheri. L-am văzut și pe Cataramă cum a&a confirmat în Grecia, avea masca frumos pe figura, in schimb aici, nu. Acolo e fix pix!

  11. Doamnă, nu am ajuns atât de jos cu societatea, aici am fost tot timpul. Înjurați-i pe politicienii care au guvernat această țară în ultimii 30 de ani, acești bandiți și-au bătut joc de sistemul educațional, dezintegrându-l pur și simplu. Acești oameni nesăbuiți, care cred în conspirații de tot felul și în cine știe ce scenarite, sunt rodul acestui sistem educațional și politicii de spălare perpetue pe creier. Vom asista la o tragedie, ce e mai rău abia urmează, tot mai mulți sceptici și mai puțini care respectă regulile. Nu putem avea un popor educat și rațional, cât timp nu am cultivat așa ceva.

  12. Se întrebau unii de ce continua sa plece medicii din Romania mai ales că acum au și salarii mari….?
    Citiți comentariile de mai sus și veți avea răspunsul.

    • De incompetenți ce sunt , pleacă. Au rămas doar scursurile care vor bani de pomană.Ba ai dracu , numa eroi printre noi de când cu pandemia :)))))). Medicina asta nu o fi știință exactă dar nici pentru unii care sunt medici doar cu numele. Că vezi domle mergi la medicină că dacă ieși medic se câștigă mult și freci menta toată ziua.

    • @Mirela, se vede de unde ești!
      Daca sunt așa incompetenți și pleacă, poate ne explici cum se face că toți ajung sa lucreze pe salariu de la duble in sus, în clinici dintre cele mai faimoase din lume?!
      Apoi, tu spui că au plecat „incompetenții” și ne-au rămas „scursurile care vor bani de pomană”…bun, atunci cine face transplanturi in tara asta, cine face operații, cine mai sta in gărzi, prin saloane?!
      Și ultima curiozitate: când un membru al familiei tale e bolnav, la cine apelezi? La „scursurile” din spitalele noastre sau la „incompetenții” din spitalele din străinătate, unde va trebui să plătești?

    • Mirela nu se imbolnaveste ca se roaga la moaste.

  13. Parfum de fake news.
    Brusc doamna doctor descopera ca in romania pacientii nu ii respecta pe medici. Buna dimineata, doamna doctor! Unde ati trait pana acum?
    Din pacate aceasta abordare de telenovela turceasca e contraproductiva. Asa face si arafat: mai o amenintare mai o smiorcaiala doar doar trece legea carantinarii si mai bagam un import de masti la suprapret.
    Din pacate e pura vorbarie din partea autoritatilor. Iar doctorii si cei din „linia intai” ( suna groaznic expresia asta!) cat si ceilalti sunt prinsi la mijloc. Pe de o parte trebuie sa trateze oamenii cu alte afectiuni (cancer, infarct etc) pe de alta parte pe cei cu coronavirus. Din pacate autoritatile nu au un raspuns la aceasta dilema ci numai amenintari.
    Pana la urma ce e greu de inteles? Fiecare e pe cont propriu!

    • Am fost altădată altfel?!

    • @radulescu marcel
      Desi la prima vedere pare o stire „serioasa”/ credibila este exact genul de stire care submineaza increderea oamenilor in medici.
      Nicio stire „serioasa” nu foloseste in titlu „EXCLUSIV” sau marturia „teribila”. Or g4media pretinde ca nu e tabloid online si nici telenovela….

    • Te alinți degeaba.
      Nu-ți doresc să ajungi la ventilator, tu sau cei din familia ta, pe de altă parte ai merita-o. Așa, să-ți dai seama că ai ceva de pierdut amestecând planurile discuției moralitate medici/tratamente Covid.

  14. Asta este rezultatul a zeci de ani de indobitocire sistematica. Romania este pe primul loc la prostitutie si munca de jos. Uitati-va ce rata de promovabilitate este la bacalaureat si la ce emisiuni sunt promovate. Maruta, Capatos, Dan Negru, Teo, manelisti, analfabeti, curve, Becali, Basescu. Astia sunt groparii unei natii care a ajuns in proportie de 70% dominata de dobitoci. Daca vine maine BOR si spune ca vinovati de Covid sunt inginerii blonzi stangaci sau arhitectii divortati – maine ii vor arde pe rug enoriasii-ortaci. Atat sunt de prosti.

    • hai sa zicem mai degraba ca EDUCATIA = DUSMANUL DOBITOCILOR, azi e articol despre medicina si spagarii ei, maine e despre arhitecti …

  15. sa multimim PSD&latrina 3& si alte gunoaie media&alti politicieni (chiar si PNL ca nu stiu sa comunice, sau nu vor, fiind complici in felul asta jegurile PSD+ALDE+UDMR+PMP) pentru nivelul de tembelizare

  16. Mai oameni buni nu intelegeti pericolul acestei pandemi?inseamna ca sunteti manipulati,prosti sau idioti .nu bor va vindeca,medici care zi si noapte sunt la datorie si se lupta sa fie bine cetatenilor,iar uni tampiti injura,ignora munca lor

  17. Aceeasi haita de vociferatori pesedisti, daca li se impun restrictii ii blestema pe cei care nu-i lasa sa-si vanture hoitul aiurea din cauza unui virus inexistent, daca ajunge virusul la ei pe scara sau la vecini nu le mai ajung injuraturile, amenintarile si blestemele de invinovatire.

    Nu te poti pune cu prostii pentru ca asa cum se spune in popor au mintea odihnita. Ratiunea e un mister pentru bolovani.
    DOAR amenda care le arde buzunarele grav ii opreste!

  18. Bai baiatule, unii au facut mai mult de cat faceti voi la medicina, si pt asta nu s-au manjit, nu au pus mana pe banii statului, nu s-au aruncat asa ca voi, ca termitele!

    Da, 5000 euro net mi se pare prea mult pt romania! Pt puterea ec a romaniei! Dar, 5000 euro nu inseamna competenta! De-asta ati terminat toti medicina la ct, bv, sb, oradea si alte orase, la duzina! Nu mi se pare normal ca daca ai titlul de medic, sa intrii pe statul de plata la 5000 euro net per luna!

    Si da, avem peste 6 ani de scoala, si nu suntem bugetari ca voi! Voi papati bani de la bugetul tarii!! Acolo unde noi, restul, astia micii, contribuim si dam zeci de mii de lei pe luna, pt a le incasa voi !!!

    Voi vreti doar salariul, nu va intereseaza ca nu exista spital, conditii, infrastructura etc Va intreseaza doar banul si atat!

    • @@Stratosfericu’ pai si cine te tine sa nu te faci si tu medic si sa iei 5000 euro?! a … stai putin … nu te duce capul 😀 asa ca stai si injura si sa te duci sa te vindeci in pesteri la vrajitoare!
      si stai linistit, din fericire sunt si medici dedicati. dar tie iti recomand sistemul de sanatate din europa de nord, sa vezi acolo ce bine esti tratat, daca tot te plangi ca la noi e dezastru 🙂

    • Per primo,nu iau TOȚI medicii 5000 Euro.
      Per secundo,bine zice bug,de ce nu vă faceți și dvs.,stratosferic cum vă aflați,medic?
      Tertium,de ce ar merita un IT-ist 5000 Euro,iar un medic care salvează viaeți,NU?

    • Nu stiu unde visati d-voastra IT-isti la 5000 de euro !!! Poate 5% din IT-ul romanesc sa castige atat!
      Hai sa fim seriosi, majoritatea it-ului romanesc se invarte intre 5000 ron – 13.000 ron!!!

      Va sar la toti ochii de IT dar nu vedeti ca un medic ia 5000 euro, un procuror ia peste 5000 euro + chirie, nu vedeti ca masa bugetarilor e la 10.000 ron net !!!! Si tot asa, dar va sar ochii de IT!!! Neam de idioti!
      IT-ul e platit din privat, aduce bani in tara! Ceilalti, ca sunt medici, justitie, bugetarime, doar toaca bani de la buget!!! Atat!!!!

    • Câteva lămuriri:
      1. Nu sunt medicinist, nici medic. Numai o minte ușoară ca fulgul putea sa îșî închipuie că un medic ar fi răspuns pe-aici. Și nici bugetar nu sunt, și nu am fost nicio zi din 17 ani de muncă. Dar de dragul discuției, unii au făcut… ce? Unii care? Tu? O, vai, ce caracter erect…
      2. Vrei sistem medical de Stat gratuit? Atunci doctorii se plătesc la un nivel la care să aibă de ce rămâne în sistemul de Stat. Nu îi plătești? Atunci ei pleacă, fie în sistemul privat, fie direct afară din țara asta (că merită din ce în ce mai mult să pleci). Tu și cei cu gândirea ca a ta uită că nu i-ați câștigat pe medici la păcănele, să muncească pe 2500 lei că așa îți pare ție normal.
      3. În toată țara trebuie că ai maximum 50-60 de medici care să câștige cât pretinzi tu, iar ăia și-au tocit nervii invățând câte 30 de ani, cu specializare, primariat, sunt fie conferențiari fie profesori universitari, profesioniști pe felia lor. Restul câștigă pe la 2-3000. Te oftici? Asta e. Ai ratat șansa de a face niște bani buni că nu ți-au plăcut anatomia, chimia și fizica.

  19. Ce fac acum unii oameni vizavi de medici e reprobabil, fara indoiala.

    Dar pe bune, toata tara stie ca in spitale nici asistenta nu se uita la tine daca nu-i bagi ceva in buzunar, iar medicii in general nu au probleme sa fie condusi de manageri al caror singur plan managerial e sa sifoneze bugetul spitalului catre cine trebuie. Si acum ne miram de lipsa de incredere? Pe bune?

    Si o analogie pentru cei care nu pot mai mult de „dece te-ai facut medic, daca nu vrei sa tratezi pacientii?” Tratarea pacientilor presupune anumite conditii. Nu i-ati predinde unui soldat sa plece la lupta fara pusca si munitie, pentru ca, nu-i asa?, de-aia s-a facut soldat, sa lupte.

  20. Mi-am facut bagajul, mai am de asteptat o luna si v-am pupat. Sfatul meu pentru orice om tanar si de buna credinta care are cel putin jumatate de creier asta e: valiza si carati-va fratilor. Romania nu e o tara. E un azil de nebuni fara nici o luminita la capat. Asa a fost si asa o sa ramana in vecii vecilor amin. Si n-am de gand sa imi cresc aici copiii.

  21. „toata tara stie ca in spitale nici asistenta nu se uita la tine daca nu-i bagi ceva in buzunar”

    Acum cateva luni o ruda era in spital. Aveam nevoie de tranchilizante si sa-i schimbe cearceafurile. Am plecat impreuna cu o alta ruda in cautarea unei asistente pe holurile spitalului. Aveam imaginea aia in cap de cand am plecat ca trebuie sa bagi ceva in buzunar ca sa fii ajutat … De parca e inscris in genele poporului roman. Nu conteaza ca am plecat tocmai ca nu imi placea ideea de a „baga in buzunar”. In fine, chiar si eu, avand in vedere oroarea de spaga, imi pregatesc o bancnota, sa o am la indemana. Ruda mi-a spus ca nu e nevoie, a insistat, dar eu m-am gandit la pacient, care era grav. Gasim asistenta, ii explicam situatia, ne confirma ca vine, dau sa-i dau bancnota. O refuza, dar asa serios.

    Morala: Ce credeti ca mi-am spus dupa aceasta intamplare? Sa fi fost (1) Oamenii s-au schimbat rau, e alta moralitate, nu mai e ca intainte. Sau (2) I-o fi frica ca or fi dat astia vreo lege si daca accepta s-a ars. Cu regret, m-am gandit la (2)….

  22. Azi, amanifestarile ocazionate de Ziua Frantei au fost puse sub semnul OMAGIULUI pentru personalul medical greu incercat in aceasta perioada…la noi,ii lapidam azi-maine ; aud ca mai exista in tara cca.150 de epidemiologi – ce ar fi daca am avea 600 de epidemiologi (desigur,ar fi nevoie de mult mai multi ) si 150 de” parlamentari” ? credeti ca le-am simti lipsa (a parlamentarilor,desigur,ca -daca ar fi mai multi epidemiologi-probabil ca ar fi mai putine infectii,de toate felurile)?

  23. Studiu: Femeie ASIMPTOMATICA a infectat cu Coronavirus 71 de persoane, după ce a folosit LIFTUL clădirii în care locuia.
    Un STUDIU publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA prezintă cazul unui femei infectate cu coronavirus, asimptomatică, care s-a întors din SUA în China și care, după ce a folosit liftul clădirii în care locuia a dus la infectarea a cel puțin 71 de persoane. Doctorii au ajuns la această concluzie după ce au observat că secvențele genomice ale virusului au fost distincte de genomele virale care circulau la acel moment în China.

    „Înainte de 9 aprilie 2020, provincia Heilongjiang, China, nu raportase niciun caz nou de COVID-19 din data de 11 martie 2020. Pe 9 aprilie, SARS-CoV-2 a fost diagnosticat la 4 pacienți. Până la 22 aprilie, peste 71 de persoane fuseseră infectate. Originea probabilă a acestui grup este un caz importat de la un călător asimptomat”, se arată în studiul publicat de CDC.
    Femeiea care s-a întors din Statele Unite pe 19 martie nu avea niciun simptom și chiar fusese testată negativ la coronavirus, însă i s-a impus să stea în carantină 14 zile. Aceasta a folosit liftul clădirii în care locuia, iar studiul arată că vecinul care a folosit același lift, deși nu a avut un contact apropiat, s-ar fi infectat și ar fi transmis boala mai departe.
    În zilele următoare, vecinul, mama sa și iubitul mamei au participat la o petrecere cu alte persoane, dintre care la câteva zile distanță una a ajuns la spital din cauza unui atac cerebral. Alături de această persoană au stat și fii care au participat la petrecerea respectivă.

    Pentru că persoanele respective nu se încadrau în definiția de caz, nu au fost testate pentru coronavirus și nu au fost luate măsuri. La câteva zile distanță au început să apară simptomele.

    Primul caz confirmat pozitiv a fost contactul direct al vecinului, respectiv iubitul mamei sale. A urmat vecinul și mama sa, dar și pacientul internat în spital în urma accidentului cerebral. Acesta fusese mutat între timp la un alt spital.
    În timpul internării, alte 28 de persoane au fost infectate cu coronavirus în zona de gardă și alte persoane în zona computerului tomograf sau pe alte secții ale spitalului, inclusiv 5 asistente și un medic.
    La cel de al doilea spital au fost 20 de persoane infectate de pe secția unde fusese internat pacientul.

    Ancheta epidemiologică a arătat că niciuna dintre persoanele care au transmis virusul nu a avut antecedente de călătorie sau ședere în zonele afectate cu transmitere susținută a SARS-CoV-2 în cele 14 zile înainte de diagnostic, sugerând că SARS-CoV-2 provenea de la contactul cu alte persoane.

    Abia pe 9 aprilie cei care realizau anchetele epidemiologice au aflat de femeia întoarsă recent din Statele Unite.
    Aceasta a fost testată, iar testul pentru anticorpi a ieșit pozitiv.

    „Pe 15 aprilie, Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor a secvențiat întregul genom din 21 de probe din cluster. Genomii virali au fost identici în 18 cazuri și alte 3 cazuri au avut o diferență de 1-2 nucleotide, ceea ce indică faptul că SARS-CoV-2 provenea din același punct de origine. Secvențele genomului viral din cluster au fost distincte de genomurile virale care circulau anterior în China, indicând virusul originar din străinătate și sugerează că cazul A0 este originea infecției pentru acest grup”, concluzionează studiul publicat de CDC.

    „Rezultatele noastre ilustrează modul în care o infecție SARS-CoV-2 asimptomatică unică ar putea duce la o transmitere pe scară largă a comunității”, este concluzia studiului semnat de doctorii Jingtao Liu, Jiaquan Huang și Dandan Xiang de la Universitatea de Medicină din Hubei.

    • Bun comentariul, sa fim mai umani poate, răutatea și ura împotriva semenilor nu va face decât sa se întoarcă ucigandu_ne câte puțin, dar cum s_o faci fără educatie?!?!

  24. Ce spune doamna doctor e evident o bucatica de poveste asa cum a trait-o si asa cum o intelege. Majoritatea romanilor nu blesteama si nu ameninta medici (in niciun caz „toata lumea”). Multi dintre noi avem rude care-s medici sau experiente pozitive cu medici. Medicii nu sunt chiar asa de multi, daca toata populatia i-ar uri, n-ar mai ramane picior de medic in Romania. Deci cei care blesteama medici sunt o exceptie, nu o regula. Tot asa, medicii care se infecteza sunt exceptii (speram noi) si nu o regula, in special medicii care aduc virusul in spital si-si infecteaza pacientii si colegii.

    Ma opresc un pic asupra urmatoarei fraze din „marturia teribila”:
    ” Doi pacienți au murit peste o săptămână jumare, în urma infectării. Asta pentru cei care consideră că acest virus nu există sau e o simplă răceală. Da, unii nu fac forme grave, dar chiar nu se gândește nimeni la apropiați?”

    Au murit deja aproape 2.000 de oameni in 6 luni, aproximativ 11 pe zi de la inceputul epidemiei, au murit jumatate de milion de oameni pe toata planeta. Nu cred ca mai considera cineva ca-i o simpla raceala (iar cei care afirma ca „nu exista” sunt o categorie pe care n-o inteleg si nici n-am intalnit-o in astea 6 luni, doar aud din povesti ca exista). Este o raceala pentru cei care fac o forma usoara (si asimptomatici) care sunt cam 95% din totalul celor care iau. Expresia „da, unii nu fac forme grave” (adica 95%) trebuie inteleasa „da, unii fac forme grave” (5%). Patetismul din „chiar nu se gandeste nimeni la cei apropiati?” e deplasat chiar si pentru un medic, chiar si daca-i traumatizat. Ar fi frumos sa ne vedem fiecare de cei apropiati si pe care-i iubim si sa evitam sa le spunem celoralati sa faca acelasi lucru pentru ca-i obraznicie si mojicie. Se prezuma ca ne gandim la cei apropiati noua, ca le purtam de grija si ca toti ceilalti fac la fel. Nu se dau sfaturi de tipul asta decat daca esti atat de egocentrist incat iti inchipui ca esti o categorie cu totul speciala de individ, una care are voie sa-i jigneasca la intamplare pe toti ceilalti si care e scuzata de faptul ca a trecut printr-o exprienta traumatizanta. Istoria doamnei, cu familia, colegii si pacientii ar fi trebuit s-o opreasca din a ne spune asa ceva. Imi pare rau, dar eu asa vad lucrurile, puteti sa ma injurati cat vreti.

  25. Mda, asta tine de nivelul de educatiei, de dezvoltare a societatii, de bunul simt.
    In tarile civilizate medicii sint vazuti ca eroii care lupta in prima linie de front.
    La noi, gandirea a ramas ca in evul mediu cu dispretul fatza de cei care aveau lepra, ciuma, etc.
    Poate o sa spuneti ca la noi numai daca dai ciubuc se uita la tine, etc. eu insa tot mai cred ca sint doctori nepatati.
    Sa lasam doctorii de o parte.
    Insa de ce atita ura pe o perosana care e bolnava de COVID?

  26. G4, mai bine ați vedea că Danjarmeria se joaca cu focul!!

  27. ” Avem o problemă mare în societate. Medicii sunt înjurați, deși sunt cei mai expuși.”
    Radio Erevan: nu avem o problemă mare în societate, ci mai multe și nu sunt doar medicii înjurați, ci orice categorie socio-profesională adusă de politicienii mafioți și de mafia media în gura priștilor care cască gura la Ministerul Adevărului.
    Din ’90 au fost țintiți intelectualii, magistrații, etc, Acum e rândul medicilor…
    Roata asta se va învârti mereu, atâta timp cât sunt destui spălați pe creiere și instituții (gen CNA) slugărite de partide mafiote.

  28. Mi-am aruncat privirea si am revazut niste comentarii la articolele de prin lunile Ianuarie Februarie 2020, privind unele evenimente neplacute petrecute in spitale din sistemul sanitar de stat ( cazul Beuran,cazul batranei care a murit pe holurile spitalului Constanta si altele)
    I-am regasit pe acolo chiar si pe unii dintre comentatorii actuali.
    Doamne (!),cata ipocrizie si oportunism mai poate exista in romani !
    Ti se face scarba.Se emit pe aici tot felul de tampenii,numai de frica de a nu ajunge cumva pe mana vreunui medic (de parca asta chiar ar ajuta).
    Celebrul pupincurism romanesc este manifestat la cote maxime.
    Macar tampitii aia care neaga existenta virusului au
    o cauza justificativa .
    Dar cei care lauda acum cadrele medicale pe care le spurcau cu doar 4-5 luni in urma ce scuza au ?

  29. Stați dna doctor liniștită! Cei care înjura, injura tot: doctor.. . profesor…preot…
    Atat pot ei face pentru a părea mai grozavi!
    Ne umplu de lehamite pe cei care mai avem un dram de bun simt și de disperare… Nu ne mai facem bine ca nație! Urata nație avem!

  30. Doamna doctor are PERFECTA dreptate! Responsabilitatea e a fiecaruia si trebuie sa ne indreptam gandul spre cei din familiile noastre si spre cei din jur! Lupta e cu un inamic nevazut, e o lupta nedreapta! Mastile se poarta mai nou pe mana, poate ca protectie solara!!!! 🙁 Medicii chiar sunt cei mai expusi si istoviti, si necrezuti, si „cei ce alarmeaza”! Problema e ca doar ei vad si simt realitatea…se simt poate neputinciosi in fata unui pacient caruia nu stiu ce sa-i mai faca ca nu exista inca un tratament clar. Trateaza simptome. Credeti ca ei sunt mai fericiti? Se duc la serviciu si-si fac meseria, pe care unii chiar si-au ales-o cu drag, si ca orice salariat, ca nu le pica bani din cer, isi incaseaza si salariu! E normal, firesc! Trebuie sa traiasca! Oare cei care scriu aici de bani au resurse care le pica din cer! Se hranesc cu prana divina!!!! Nu comentez la postari sau alte comentarii, dar cand vad cat de nedrept gandesc unii ma infior, ma revolt si simt nevoia de a intari si a sustine spusele doamnei doctor! Ii felicit, dar ii si compatimesc in acelasi timp, pe toti medicii implicati!

    • @anonim
      Inca un pic si-mi dadeau lacrimile. De ciuda, nu de emotie. Daca stiam, ma faceam macar ortoped, as fi fost macar medic.
      E o lupta nedreapta, asa-i. Boul de virus moare cand murim si noi si nu-i pasa, plus ca nu se vede cu ochiul liber, da. Daca-l vedeam mai bine, ne puteam apara mai bine, macar aia cu vedere buna. Doar medicii vad si simt realitatea, noi vedem si simtim ca-n Matrix, ceva butaforie si efecte speciale. Familiile, rudele si prietenii victimelor nu simt nimic si sunt niste orbi toti. La fel si cei care nu-s medici (cum ar fi asistentele, brancardierii sau biologii): toti sunt orbi sau macar chiori.
      Asa este.

  31. Suntem unde suntem deoarece educatia a fost lasata de izbeliste dupa revolutie. Nu ma refer doar la cea din scoli.