G4Media.ro

EXCLUSIV AUDIO Noi înregistrări cu generalul SRI Dumitru Dumbravă: ”O să apară…

Foto: Inquam Photos / George Călin

EXCLUSIV AUDIO Noi înregistrări cu generalul SRI Dumitru Dumbravă: ”O să apară soarele și pe aleea dvs. Și o să ajungeți în Emirate să vă rezolvați problemele financiare” / SURSE Dumbravă a reclamat-o pe procuroarea Iorga Moraru la Inspecția Judiciară pentru că nu ar ține cont de înregistrarea pe care o consideră favorabilă apărării

Generalul SRI (r) Dumitru Dumbravă a reclamat-o pe procuroarea DNA Mihaiela Iorga Moraru la Inspecția Judiciară pentru că aceasta ar ignora o înregistrare pe care generalul SRI o consideră în favoarea lui, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Sesizarea la IJ ar fi fost depusă la începutul lunii decembrie 2024.

Generalul reclamă o probă pe care o consideră cheie. E vorba de înregistrarea unei discuții din 31 august 2023 dintre Dumitru Dumbravă, omul de afaceri-denunțător Cătălin Hideg și intermediarul Dan Tocaci.

Potrivit acestei înregistrări, Cătălin Hideg și Dan Tocaci ar fi venit la generalul SRI (r) Dumitru Dumbravă să îl convingă să preia cazul lui Hideg, prin firma sa de consultanță și prin intermediul avocatului Doru Trăilă. Lucru care s-a întâmplat în noiembrie 2023.

Hideg și compania lui Sanimed sunt judecați din 2022 pentru o presupusă fraudă cu fonduri europene ca urmare a unui dosar instrumentat de Parchetul European (EPPO). La cea vreme (august 2023), dosarul era în faza de cameră preliminară (nu începuse încă judecata pe fond). Cătălin Hideg avea (ca și acum) interdicția de a părăsi țara.

În înregistrare, omul de afaceri se plânge că are conturile și activele blocate de ancheta EPPO, nu poate face plăți și nu își poate continua activitatea pentru că partenerii companiei sale se feresc să mai cumpere aparatură medicală după ce firma a fost trimisă în judecată. Hideg spune în înregistrare că vrea să i se ridice controlul judiciar astfel încât să plece din țară, în Dubai, ca să aducă bani de acolo pentru firmă. El susține că are bani în casete de valori din Emirate și că se întoarce în țară, dacă ar fi lăsat de judecători să plece.

Pe parcursul discuției, generalul Dumbravă i-a propus omului de afaceri să aștepte până în octombrie 2023 când Curtea de Apel București urma să se pronunțe în camera preliminară, iar – până atunci – să continue cu avocații pe care îi avea deja.

Potrivit înregistrării, Hideg încearcă să îl convingă pe generalul Dumbravă să îi rezolve problema astfel încât instanțele să îi ridice interdicția a părăsi țara.

<< DUMBRAVĂ: Eu vă mint frumos dacă vreți. Dar nu sunt genul. E evaluarea reală. Deci, propunerea mea, haideți să punem pe hold. Speranța mea este că în luna asta… cât mai e o lună jumate, 2 luni aproape. Se va ...o să apară soarele și pe aleea dumneavoastră. Și o să ajungeți în Emirate să vă rezolvați problemele financiare. Și reluăm discuția după.

HIDEG: Și cum vedeți că dacă nu reușesc acuma până la următorul termen? Ce facem?

DUMBRAVĂ: Păi pe cât e?

HIDEG: Pe 4, luni. După aia mai stau 2 luni.

DUMBRAVĂ: Acum e un cartuș.

HIDEG: Da, era un cartuș acuma de aia spun că trebuia să…

DUMBRAVĂ: … care trebuia tras.

HIDEG: Eu nu zic că am să plec undeva sau nu, sunt serios sau…

DUMBRAVĂ: Nu-i vorba de asta, chiar nu-i vorba de asta! Haide că ar putea ridica controlul, că ce să faci? Și plus că asta cu plecatul unde pleci? Că dacă vrea cineva să te aducă…Lumea e prea mică ca să….

HIDEG: Asta e o tâmpenie.

DUMBRAVĂ: Nu vedeți că îi aduce din Italia?

HIDEG: Păi de asta spun cine credeți că mai asigură acuma? Să.. de ce să fugi de un proces. Oricum procesul nu va fi cred eu de lungă durată. Sau, poate nu.

DUMBRAVĂ: Eu vă spun că la anul pe vremea asta va fi tranșat. Deci vreau să spun că nu prindem cu proces prezidențiale. O să vedeți că nu în august că … na e vacanță, e asta. Dar prin octombrie anul viitor va fi tranșat. Pentru că din perspectiva parchetului și din ce am văzut eu și din experiența pe care o am, e un proces simplu, nu e complicat. E foarte simplu și poate să meargă foarte repede. Și cred că ăsta este un avantaj până la urmă. Că e chestia aia – se tranșează situația, se clarifică situația și vă vedeți în continuare de viață, de business. De copil, de nou-născut. Pentru că e mai complicat. Știți mai bine decât mine. Să fiți tată, vă dați seama. Trebuie să faceți. Pampers, să mai inventați ceva pentru nou-născut, o pudră specială…

HIDEG: Atunci propuneți să stăm până ajungem sau…. acum interveniți la celălalt.

DUMBRAVĂ: Nu!

HIDEG: Celălalt probabil pentru întoarcerea la rechizitoriu (procesul în cameră preliminară în care judecătorul putea lua decizia de a restitui dosarul lui Hideg la parchet – n.r.).

DUMBRAVĂ: Păi până acolo aveți avocați. Nu?

HIDEG: Da!

DUMBRAVĂ: Păi atunci epuizați partea asta, cât aveți asistență de asta cu avocați, plătită.

HIDEG: … Și eu da atunci, cu ce naibii fac? Că eu de atunci oricum că se întâmplă, se întâmplă, se întoarce, nu se întoarce, tot aia.

DUMBRAVĂ: Ne mai gândim, ne mai vine vreo idee, se mai întâmplă ceva! Știți cum e – Dumnezeu e mare. Se mai întâmplă. Știți cum e, nu puteți s-o duceți numai de asta, numai cu rău, pe negativ. Mai trebuie să se întâmple și ceva pozitiv. Dar altă idee, acuma chiar nu am. Eu pe ăsta, pe avocat (Doru Trăilă – n.r.), încă o dată, l-am rugat, avem o relație civilizată, lucrez cu el. Ne completăm, ne asta, dar nu pot să îi dau ordin. Să zic: ”Gata! Ia dosarul oricum ar fi!” Nu am cum. Aș putea să-i spun: ”Hai să luăm pro bono!”, adică să fie, să lucrăm gratis pe speța asta. Având în vedere că…. Adică asta aș putea să mă gândesc pentru că…. Nu. Iar, așa cum am spus, el nu e ieftin. Și iarăși serviciile noastre nu sunt ieftine deloc pentru că sunt costisitoare, știți, adică…. Da și nu pot să-l oblig să….

HIDEG: V-am zis de data trecută că am această problemă. Cu plecatul.

DUMBRAVĂ: Și eu vă spun că nu pot, eu nu pot, e ilegal să vă spun, să vă garantez: ”Da!”, O să fac ceva și o să scot o baghetă magică și o să puteți pleca. Nu pot să fac treaba asta. Dacă se întâmplă, Doamne ajută! Da nu pot eu să garantez chestia asta. Pentru că repet, ar fi ilegal. Și n-am cum! Chiar n-am cum să zic >>, este un fragment relevant din înregistrare.

ASCULTĂ DOUĂ FRAGMENTE RELEVANTE: 

ȘI AICI: 

Generalul Dumbravă consideră înregistrarea favorabilă și a reclamat-o pe procuroarea Iorga Moraru că nu ține cont de ea

În sesizarea depusă la Inspecția Judiciară, generalul SRI o acuză pe procuroarea DNA, Mihaiela Iorga Moraru – cea care instrumentează dosarul lui și al generalului SRI (r) Florian Coldea – de exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Generalul susține că procuroarea că nu ar ține cont de această înregistrare pe care o consideră favorabilă lui și pe care ar fi depus-o la dosar chiar din noaptea de 23 spre 24 mai 2024, când a fost inculpat, au explicat aceleași surse.

Generalul invocă articolul 306 alineatul 3 din Codul de procedură penală potrivit căruia:

”(3) După începerea urmăririi penale, organele de cercetare penală strâng şi administrează probele, atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului ori inculpatului.”

Dumbravă, ca și Coldea, acuză și erori de redare a înregistrărilor

Dumitru Dumbravă acuză și erori de redare în stenogramele DNA care transpun conținutul înregistrărilor depuse la dosar atât de generali, cât și de omul de afaceri denunțător Cătălin Hideg. Este o acuzație similară cu cea adusă de generalul Florian Coldea.

În octombrie, Coldea a emis un comunicat de presă în care a acuzat-o pe procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru căar fi a trunchiat și distorsionat intenționat stenogramele din dosar. Coldea a prezentat două exemple de transcrieri ale unor înregistrări despre care susține că sunt distorsionate de Iorga Moraru. Vezi detalii aici.

În replică, procuroarea DNA a dispus reascultarea înregistrărilor și îndreptarea erorilor de redare.

Cu toate acestea, în plângerea de la Inspecția judiciară, după o lună de la măsurile dispuse de procurorare, generalul Dumbravă reclamă în continuare erori de redare.

Generalul SRI o acuză pe procuroare și că ar fi dat presei ordonanța de inculpare înainte să li se comunice oficial și cu tot cu date personale

În plângerea de la Inspecția judiciară, generalul Dumitru Dumbravă o acuză pe procuroarea Iorga Moraru și de ”nerespectarea confidențialității” documentelor din dosar, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Dumbravă reclamă faptul că ordonanța – prin care au fost inculpați el și generalul Coldea – a apărut pe internet chiar dinainte să le fie comunicată și cu tot cu date personale, potrivit acelorași surse.

Ce spune generalul Dumbravă

Până la ora publicării acestui articol, generalul SRI Dumitru Dumbravă nu a răspuns solicitărilor G4Media.ro de a explica de ce a reclamat-o la Inspecția Judiciară pe procuroarea de caz, Mihaiela Iorga Moraru.

Ce spune procuroarea Iorga Moraru

Contactată de G4media.ro, procuroarea DNA Mihaiela Iorga Moraru nu a dorit să răspundă reclamațiilor formulate la IJ de către generalul SRI (r) Dumitru Dumbravă.

Ce spune DNA

Generalul SRI Dumitru Dumbravă a depus la DNA două stickuri cu înregistrări, dar nu a depus dispozitivul (aparatul) cu care au fost făcute înregistrările ca să poate fi expertizate, au explicat  surse judiciare pentru G4media.ro.

Spre deosebire, omul de afaceri denunțător Cătălin Hideg a depus înregistrările care i-ar incrimina pe generalii SRI și telefoanele cu care a făcut înregistrările, iar acestea au fost expertizate de procurori pentru a li se confirma autenticitatea, au explicat aceleași surse.

Reclamații similare celor făcute de generalul Dumbravă au fost formulate și de generalul Coldea în cererea de recuzare a procuroarei Iorga Moraru de la finalul lunii octombrie.

În ordonanța prin care a respins cererea de recuzare, adjuncta DNA Tatiana Toader a constatat că plângerea privind trunchierea și distorsionarea unor stenograme a rămas lipsită de obiect în condițiile în care șefa Secției de combatere a corupției, care e și procurorul de caz, Mihaiela Iorga Moraru, a dispus deja reascultarea tuturor înregistrărilor, identificarea eventualelor erori de redare și îndreptarea lor.

Cu toate acestea, o lună mai târziu, în decembrie 2024, generalul Dumbravă a reclamat la IJ că problemele din dosar persistă.

În ce privește refuzul procurorului de caz de a depune la dosar probe considerate relevante de apărare, adjuncta DNA Tatiana Toader a argumentat că anchetatorul este suveran pe dosar și numai el poate decide ”dinamica urmăririi penale”, iar o cenzură a acestuia este realizată de instanță când ia măsuri procesuale (dispune măsuri preventive, trimitere în judecată, etc).

Privind scurgerea în presă a unor informații și documente din dosar pe care doar procurorul de caz le-ar fi deținut – adjuncta DNA a considerat reclamațiile generalilor drept nedovedite și speculative.

Context. În octombrie 2023, așadar după discuția din 31 august 2023, Curtea de apel București a dispus începerea judecății pe fond în dosarul lui Cătălin Hideg.

În noiembrie 2023, Hideg a încheiat un contract de asistență juridică în valoare de 600.000 de euro cu avocatul Doru Trăilă, care avea un contract de consultanță cu generalul Dumitru Dumbravă. Din acești bani, Hideg a plătit efectiv doar 100.000 de euro.

În februarie 2024, omul de afaceri Cătălin Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de către judecătorul Cătălin Gabriel Bunea, fost student al avocatului Doru Trăilă. Nemulțumit, Hideg a formulat un denunț la DNA împotriva avocatului Trăilă și a generalilor Coldea și Dumbravă.

El susține acum că, în realitate, contractul de asistență juridică a fost un paravan pentru trafic de influență.

Pe 24 mai 2024, DNA i-a inculpat pe avocatul Doru Trăilă și pe generalii SRI în rezervă Dumitru Dumbravă și Florian Coldea pentru trafic de influență. Cei trei sunt acuzați că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Cătălin Hideg să obțină o condamnare cu suspendare și să i se ridice controlul judiciar în dosarul de fraudă cu fonduri europene instrumentat de Parchetul European.

Denunțul omului de afaceri Cătălin Hideg îl poate ajuta în apel, în procesul prin care contestă condamnarea de 4 ani cu executare din dosarul fraudei cu fonduri europene. Potrivit legii, inculpatul care denunță noi fapte penale poate beneficia de reducerea la jumătate a pedepsei. Prin urmare, Hideg ar putea primi o pedeapsă de numai 2 ani de închisoare și – pentru că este o sancțiune mai mică de 4 ani – aceasta poate fi comutată în pedeapsă cu suspendare.

Citește mai jos transcriptul înregistrării din 31 august 2023 depuse la dosar de generalul SRI (r) Dumitru Dumbravă, probă pe care o consideră favorabilă apărării

REDAREA DISCUȚIEI PURTATE ÎN DATA DE 31.08.2023 ÎNTRE DUMITRU DUMBRAVĂ, CĂTĂLIN HIDEG ȘI DAN TOCACI

”DUMBRAVĂ: … Sunt 6 oameni care stau pe scara asta. Apă, vreți apă?

TOCACI: Nu că eu am plecat cu apa după mine. Ia apă minerală.

HIDEG: Noi am venit cu mâna goală. Hai că mai rece asta. Pahare. Nu. Și noi venim mereu cu mâna goală.

DUMBRAVĂ: Doamne ferește, stați liniștit. Deci ce faceți? Hai lăsați că mai e puțin.

HIDEG: Dacă rezist psihic acuma sunt convins că fac o criză de nervi.

DUMBRAVĂ: Țineți-vă bine cu capul că altfel.

HIDEG: Mi-au venit 3 facturi de curent și e 50.000 de roni.

TOCACI: Domnule general, să vă explic eu care e problema?

HIDEG: Da tu de unde știi mă că eu n-am mai vorbit cu el de o lună. Da explică, explică-i tu.

TOCACI: Problema lui este cu businessul. Că același moment că asta voiam să spun. I se blochează business-ul. Adică el nu mai poate să producă bani. Deci business-ul nu mai produce bani. Banii sunt blocați în Dubai. Vin tot felul de licitații.

Din licitațiile astea și nu poate să participe când nu are bani. Mai departe am dreptate ce spun? Mai departe explică tu? Și că asta ar trebui să meargă. Am spus și așa să meargă în paralel. Într-un fel. Să avem sprijinul și din partea asta. Pe juridic și sprijinul ca să dăm drumul la asta. Să meargă business-ul ăsta. Tot ce se producea în business-ul ăsta, se făcea. Am explicat bine dacă n-am explicat.

HIDEG: Da că tu crezi că e așa sintetic? Atunci spune.

DUMBRAVĂ: [discuții despre inteligența artificială]

Deci revenind la chestiunea asta. Am avut și ieri discuții. Am avut o discuție ieri cu amicul nostru. Și el spune din experiență. El spune din experiența pe care o are. Că situația e și așa complexă. E complicată pe partea penală. Noi n-am făcut încă niciun pas. Într-o direcție pe latura penală. Ca să ducem lucrurile într-o direcție, să le punem pe șină. Ca să-i dăm un prim impuls inițial. Măcar să știm. Că lucrurile merg și s-au angajat într-o direcție bună. Măcar să știm că merge. Și că lucrurile s-au angajat într-o direcție bună. Nu am făcut chestiunea asta. Deci am tatonat, avem niște scheme în cap. Avem niște scheme în cap pe care le-am putea aplica, dar n-am făcut asta. Situația pe partea de business este la fel de complicată. Dacă amestecăm doua lucruri complicate și încercăm să le facem în același timp riscăm să se aleagă praful de tot. Adică și de business și de penal. De asta și eu înclin să cred că aici.

HIDEG: Dar nu le amestecăm.

DUMBRAVĂ: Nu în sensul ca… Resursele noastre sunt limitate. Echipele noastre cu care lucrăm pe zona de comercial-business. Sunt distincte de cele. Care sunt angajate pe partea asta de penal. Și atunci nu avem cum să amestecăm. Adică nu avem putere. Și nu mai.. Apreciem că ar fi o greșeală. Adică se alege praful de tot. Vă spun sincer. Deci, dacă nu aveam…. Pentru că trebuie să le luăm în ordinea priorităților. Eu înțeleg și durerea care vine din zona de business. Dar cât încă mai respiră puțin acolo, e bine. Pe partea asta e moarte clinică. Pe partea de penal. Cât nu dăm un prim imbold, un prim impuls la partea penală ca să știm că vedem o luminiță la capătul tunelului. Să ne apucăm de doua chestii în același timp, e și prea mult și periculos. Eu spun și din alte experiențe. Riscant, riscant rău. Vis-a-vis de cum ați spus de plecat în acolo ca să aranjați business-urile și asta, sunt proceduri, sunt reguli, sunt norme și există această posibilitate fără să putem să spunem acuma că da! Într-o lună de zile puteți să plecați. Sau, pentru că numai Dumnezeu știe când se va întâmpla. Speranța noastră este că se va întâmpla mai devreme decât mai târziu. Să vă puteți aranja ce aveți de aranjat acolo. Aveam iarăși și aici în cap câteva idei pe care am vrea să le punem în practică. Dar eu atâta vă spun nu e nici o supărare sau nicio de asta dacă spuneți nu așa … ne oprim aici și mergem, cu ce aveți acuma cu avocații. Un singur sfat pe care vi l-aș da pentru că ați venit așa cum ați venit și vă simt că sunteți un om bun cu suflet bun. Unul din avocații, cel puțin unul din avocații care sunt acum, nu e bun. Cel care a făcut până acuma din ce am citit eu… bălăriile alea, nu sunt… Trebuie să vă luați un alt avocat.

HIDEG: E singurul care s-a agitat, pe restul i-a durut în cot.

DUMBRAVĂ: Am înțeles este entuziasmul începutului, dar ideea este că trebuie să te agiți și cu știința nu numai cu energie.

HIDEG: Atunci haideți să o luăm în ordinea problemelor. Poate să se ducă și naibii că până la urmă.

DUMBRAVĂ: Nu luați așa.

HIDEG: Că nu mai rezist mult? Acuma vin de la birou, am iar doua liste de facturi. Plus că vine creditul la bancă. Nu mai rezist mai mult de sfârșitul anului.

DUMBRAVă: Iertați-mă, dar în ce sens moare, adică?

HIDEG: Nu se mai vinde, adică a fost atât de defăimată și de denigrată firma asta. Încât toate spitalele fug să mai cumpere marfă de la ea. În detrimentul unor companii străine. Pentru că eu sunt singurul producător român care a mai ținut piept la exporturile sau importurile.

DUMBRAVĂ: Păi și nu puteți să inventați un alt vehicul? Să inventați, să faceți un alt vehicul.

HIDEG: De asta voia Dan să zică să facem. Poate ne sfătuiți să facem ceva.

TOCACI: Adică să dispară el din peisaj.

HIDEG: Dar nu-i ușor să te duci acum la un client cu 20 de ani de experiență și să zici am și eu medii de cultură.

DUMBRAVĂ: Păi nu? Aici este o nișă ultra specializată.

HIDEG: E o nișă foarte îngustă și n-au încredere oamenii să cumpere de la unu pe care nu-l cunosc. Asta pe de o parte. Sanimed, așa de mult a fost denigrată pentru că eu, într-un final si la rugămintea lui și mi-am dat și eu seama și multă lume, a spus. Nu are sens să te războiești cu nimeni în sensul să arăți că firma ta a fost înjurată, denigrată si făcută harcea parcea. E enervant și plus că eu nu vreau să stau noaptea să mă stresez că nu știu ce am zis, că nu știu ce am mai făcut. Și așa de-abia prefer să mai…nu mai e focusul ăla dinainte că le-am luat ălora măștile și le-am făcut ceva. Cu prietenii mei. Acum problema este așa eu știți că data trecută, când am fost aici, v-am spus de la început. Nu am bani în România și se poate verifica. Nu există conturi bancare ale mele și nici ale familiei care să aibă o asemenea sumă. Și ca să pot eu să plătesc acuma suma de avans…

DUMBRAVĂ: Să știți că suma…

TOCACI: La avocat.

HIDEG: Nu zic ce sumă că știți despre ce e vorba.

DUMBRAVĂ: Am discutat, a venit prima dată cu o schemă și pe urmă…

HIDEG: Da am zis și eu. Am zis să nu mă fac de râs că…

DUMBRAVĂ: Acum, să știți că suma nu-i mai mare decât…, am văzut și sume mai mari.

TOCACI: Problema e că are banii afară.

DUMBRAVĂ: Am văzut sume mai mari la spețe mai puțin complicate.

HIDEG: Am înțeles că până la urmă, perioadă de timp. Că în perioada asta pot să fac și alte lucruri. Mi-am lăsat acolo o fabrică neterminată, nu mi-a luat banii. Am niște bani de încasat și n-am conturi la bănci. Pentru că mi-au pus pe conturi și nu pot să mut banii. Pentru că trebuie să mă duc să-mi deschid ăla să facă actualizarea de date. Asociatul meu m-a sunat și mi-a zis că ce faci că trebuie să vii să deschidem conturi la banca. Ce fac? Nu fac nimic. Stau și mă uit la…. Trebuie să primim niște bani niște facturi din urmă de un an și ceva. Am bani în conturile mele personale, blocați pentru că nu mai am. De peste 8 luni sau…. Și mai am niște bani în niște casete de valori care sunt pe numele meu. De unde să știu eu când am plecat de acolo? Am și eu niște bani, i-am pus într-o casetă – două. Și în portofel. Mai mi-am luat, am niște proprietăți. Am ce să fac? N-am cum să mă mișc aici.

DUMBRAVĂ: Am înțeles.

HIDEG: Toată energia mea am canalizat-o în ultimii trei ani acolo. Pentru că oamenii ăia m-au asimilat, m-au respectat, mi-au acordat încredere.

DUMBRAVĂ: Pare că e mai bine ca aici, în România.

HIDEG: Mi-au dat o grămadă de contracte. Au câștigat și 80 % din câte mi-au dat mie. Dar nu contează, important e că le-am făcut treaba și au fost foarte mulțumiți. Am venit aici, stau în țară. Ce am făcut? Am făcut o clădire unicat. Cu aparatură de recuperare incredibilă pentru țara asta. Și sunt arătat cu degetul. Ok, dacă se dorește să ajung la pușcărie. Vrea Europa să bage un prost la pușcărie care a făcut. Care a făcut în țara lui un rahat. Să mă bage. Eu ce să fac? Vorba lui Dan -măcar, bă măcar să ai niște bani să ai niște …două bucăți de pâine la pușcărie, dacă tot.

DUMBRAVĂ: Nici așa, adică să nu gândim așa.

HIDEG: Măcar niște bani acolo, de-o parte să ai…

TOCACI: Eu spun la câte am văzut.

HIDEG: La cât a văzut și el de-a lungul vieții. Da oameni așa luați. Trebuie să ne gândim la un scenariu posibil.

TOCACI: La o discuție pe care am avut o cu MM…..când i-a luat atunci… MM când a intrat acolo, a venit unul la el și-a spus – președintele României este directorul închisorii și prim ministru este șeful interlopilor.

DUMBRAVĂ: Cam așa se întâmplă. Nu e peste tot la fel. Dar cam asta e…

TOCACI: Aia e realitate – ce știi tu afară, uiți.

HIDEG: Curată mafie ascunsă închisă acolo între pereții aia.

DUMBRAVĂ: Din nefericire am luat contact direct în niște circumstanțe și cu lumea asta așa și realizez că ai putea să scrii un roman despre fiecare destin care este închis acolo. Și care încearcă într-o luptă de supraviețuire să se reinventeze. Eu spun că sunt drame personale. Am văzut oameni în evoluție prin asta. Doamne ferește, fiecare este cu destinul lui, dar. Nu vă gândiți la asta. Pentru că știți cum sunt gândurile? Trebuie să rămână pozitive. Că acolo există forme, acuma haideți să o luăm pe partea optimistă, pentru că eu sunt un optimist. Există formule pentru că sunt mai multe regimuri. Pentru executare există alea închise. Semi-deschise. Există variante în care lucrați afară.

HIDEG: Domnul general. Dar în general, haideți. Domnule general, haideți? Nu, eu nu ajung acolo, mă găsește pe undeva. Nu e cazul să mă gândesc la așa ceva.

TOCACI: Hai să luăm așa. Ca să putem pleca și să ajungem la subiectul prima treaptă. Cu avocatul ce a fost. Tu bani trebuie să te duci în Dubai. Și să-ți ridice restricția ca să poți să plătești.

HIDEG: Da banii ăștia foarte mulți pe care trebuie să-i plătesc domnului avocat, se pot plăti dacă mă duc la o bancă oarecare și fac un nou credit. De pe card, știe și domnul general, nu pot să plătesc decât o sumă limitată. Iar eu cardurile nu le mai am funcționale.

TOCACI: Bun și ca să faci OP-ul ăla cum trebuie să faci?

HIDEG: Să mă duc să redeschid înapoi. Banii sunt acolo, dar nu pot să am acces la ei. Despre asta e vorba și știe și dânsul. Adică procedurile bancare acum sunt foarte stricte.

DUMBRAVĂ: Da, așa e.

HIDEG: Haide nu-ți confiscă banii din bancă. Îi ai acolo, dar nu ai acces la ei. Vă arăt pe telefon. Am aplicație la patru bănci. Niciuna nu funcționează. Eu nu pot să transfer bani de pe telefon aici. Ca să aduc cash e o variantă să aduc 10.000 EUR. De persoană. Să-i pun în avion să vină cu ei în buzunar. Trebuie să aduci 20 de persoane. De unde să scot 20 de persoane. Doi, trebuie să îi și scot de undeva dintr-un cont, dintr-o bancă, din seif, de unde dracu îi am. Că am destui bani acolo, dar ce să fac cu ei dacă nu pot să-i iau? Eu n-am putut să aduc și nici n-am vrut să aduc bani în România. Decât cât mi-am ținut compania asta. Acum am reușit să fac o factură, să primesc niște bani. Să-mi plătesc datoriile pe care le-am găsit la aia din urmă. Si de 3 luni de zile plătesc în continuu datorii.

DUMBRAVĂ: Deci în speța dată și având în vedere condiționarea asta. Cât aveți de când sunteți cu controlul asta?

HIDEG:  Din aprilie anul trecut, deja mai mult de un an.

DUMBRAVĂ: Da, e mai mult decât…

HIDEG Adică, da este. De neimaginat speța.

DUMBRAVĂ: Pe de altă parte, nimeni nu vă poate garanta….

HIDEG: Care e speța mea? Ce am făcut? Și dacă plec ce? Ce am făcut?

DUMBRAVĂ: Uneori e excesivă și justiția.

HIDEG: Că ce că e un proces la fonduri europene? Ei și ? Păi ce ăștia sunt mai ața decât? Tâmpenia asta… ce zicea Ciutacu că eu sunt fugar. Că eu am fugit, că n-am venit. Poftim, am 20 de veniri România.

DUMBRAVĂ: Pai dacă ne luam după ce zice Ciutacu…

HIDEG: Am venit de 20 de ori în România până în aprilie anul trecut. Unde? M-a chemat cineva înainte să zic, domnule, vino-ncoa că te chemăm să dai o declarație și n-am venit? Voiau sa mă ia din casa așa cu excavatorul?

DUMBRAVĂ: E o inerție și o anumită comoditate. Ca să înceteze măsura trebuie să…. nu e nimeni care să spună – „hai țineți-l aici pe Cătălin Hideg!”. Nici vorbă.

HIDEG: Și care e…?

DUMBRAVĂ: Motivul este puturoșenia.

HIDEG: Mi-au distrus firma aici. Mi-au distrus firma acolo. Mi-au dat …

DUMBRAVĂ: Sunt lumi diferite. Așa cum spuneți. O lume pe care….Așa cum e în pușcărie, așa e și magistratura. Fiecare lume cu…

HIDEG: Magistratura nu judecă ce vrea.

DUMBRAVĂ: Si nu judecă în termeni …Eu știți ce văd ca idee? Nu vă poate nimeni, și eu, cu atât mai puțin să vă răspund – Da! Haide că o să fie într-o …în 2 săptămâni sau în 3 săptămâni sau într-o lună să plecați acolo.

HIDEG: Eu i-am spus lui Dan să vină cu mine. Că nu mă întorc, de ce să nu mă întorc? Am luat firma înapoi. Am dat 30 de milioane de euro. Băgați, nu e o firmă de doi lei. Veniți să vedeți că nu e o jucărie. Da mi-e ciudă, o dau dracu, închid până la urmă până la sfârșitul anului. Și am terminat. Să fie sănătoși și pup bască pe toți care ne-au…. Și să se descurce România cum vrea.

DUMBRAVĂ: Deci se va întâmpla, se va întâmpla mai devreme sau mai târziu.

HIDEG: Ce se fac acum acolo. Eu nu suport căldura, sunt 50° acolo. Eu nu suport căldura aici. M-am și îngrășat, m-am și apucat de băut. Că dacă n-ai ce să faci, te plictisești. Pe unde te duci toată lumea îți plânge de milă.

DUMBRAVĂ: Hai să nu vă dau eu sfaturi, dar e ultimul refugiu ăsta.

HIDEG: Dar nu-i din cauza mea. Și stresul probabil. Nu vă gândiți că beau acuma….

DUMBRAVĂ: Este și un liant social acuma. Dacă te duci acasă, hai să-ți pun ceva de băut.

HIDEG: Sunt cu o fată acum, a mai rămas și aia gravidă.

DUMBRAVĂ: Doamne ajută! Măcar un motiv de bucurie să aveți.

HIDEG: Este singurul motiv pentru care m-am gândit să mai lupt puțin zilele asta. Poate nu-i așa de negru…

DUMBRAVĂ: Venirea unui copil e un motiv valid.

TOCACI: Si-atuncea cum să facem planul?

HIDEG: Domnule general, măsurile care s-au luat cu mine, și asta nu e o văicăreala, e o constatare…. în sensul că mi-au pus sechestru pe 11 clădiri si pe alte 3-4 plus terenul casei. Mi-au dat interdicția asta ciudată în care practic m-au ținut legat de nu mai îmi puteam desfășura activitatea profesionala, normală. Mi-au luat creditele la bănci, mi-au luat accesul la fonduri europene. Am proiecte de cercetare în derulare care trebuie să continue în următoarea etapă…. care nu mai pot să le accesez pentru că sunt arătat cu degetul în Registrul Comerțului acolo, ca firmă care are dosar penal pentru fonduri europene, nu știu cum. Ce fac eu cu instituția de 10 milioane de euro și cu oamenii aia că nu mai am acces la fonduri. Eu sunt un caz extraordinar de atipic și foarte ciudat. Nu știu cine vrea să vadă chestia asta. Nu știu ce am să fac nici până la demența mea nu o să mai țin cont de nimic. La un moment dat, dacă nu se înțelege că eu chiar nu merit chestia asta. Nu știu ce o să fac. Problema este că de aia am zis și lui Dan. Băi, hai cu mine, poate găsim o înțelegere. Ca oamenii care au condus și poate conduc în continuare si poate vor conduce țara asta, să înțeleagă că acolo nu e o bătaie de joc, nu e o țigănie făcută și a fost ceva neapărat furat. Nu e nimic furat, este o nebunie în capul lor. O invenție cu o licitație banală care a fost făcută.

DUMBRAVĂ: Dar un memoriu la administrație, la ministrul sănătății ați făcut, la premier?

HIDEG: Nu știu la cine. De asta, suntem aici.

DUMBRAVĂ: Nu știu, eu asta vă întreb.

HIDEG: Dacă ne puteți sfătui cum să reparăm. Că data trecută ne-ați spus că ar trebui începută și o, ușor, ușor o revenire și o reparare a imaginii și-a numelui companiei și a oamenilor care muncesc acolo.

DUMBRAVĂ: Pentru a ridica blamul ăsta și a nu fi demonizată.

HIDEG: Așa ați spus data trecută. O din asta de campanie.

DUMBRAVĂ: E un lucru pe care noi îl avem, cumva ca instrument. Ca instrumentar. Evident că noi facem doar planul și proiecția și discutăm cu persoane care sunt în piață și care sunt specializate și care au spații pe la televiziuni, la radiouri. Pe la…unde au ei…

HIDEG: De unde naiba bani și pentru aia? Ca ei m-au denigrat gratis sau plătiți de alții. Că nu aveam voie așa mult interes cu mine. Dacă ne uităm în pandemie, vă dau eu 20 de firme care au furat. Chiar pe bune.

DUMBRAVĂ: Cred că sunt mai multe.

HIDEG: Pai vi le dau eu că văd că de aia nu zice nimeni. Vi-l dau pe Botezatu că vindea halate furate de la…în fine…Nu, nu se poate așa…

TOCACI: Ce voiam să spun, cred că întâlnirile astea cred că ar trebui să facem un plan și să ne ținem de el. Pentru că acuma zic așa. Cătălin s-a văzut cu avocatul, și-a spus ceva.

DUMBRAVĂ: Și nu s-a căzut la pace.

HIDEG: Nuuu! Am lămurit-o cu banii, dar nu știu cum să-i dau. Deci eu am acceptat contractul. Numai că nu am cum să-l onorez.

TOCACI: Stai puțin …deci treaba cu avocatul trebuie în primul rând ca să căpătați și dumneavoastră încredere că ne-am întâlnit de trei-patru ori și tot, deci trebuie dați acești bani.

DUMBRAVĂ: Nu de asta e vorba. Aicea…

TOCACI: Nu, nu, nu. Aici e business. Aici vorbim de business.

DUMBRAVĂ: Dar nu e business-ul meu. Eu sincer, fiind un caz foarte controversat, dacă ar fi fost primul impuls și nu veneați cum veneați, spuneam, domnule mulțumesc, eu am de lucru. Credeți- mă, chiar am de lucru.

TOCACI Păi tocmai de aia.

DUMBRAVĂ: …Și spuneam, mă bucur că v-am cunoscut. Așa cum estimam eu, nu sunteți un diavol, un demon cum v-a pictat toată presa. Eu știu asta pentru că și eu, la rândul meu, am făcut obiectul unei campanii și lumea care mă vede zice – Bă, nu sunteți chiar așa de rău. Chiar nu sunt, nu sunt. Un om normal, adică așa. La modul ăsta, chiar empatizez și știu. Adică vă înțeleg perfect. Sunteți un om normal. Și eu la fel, dintr-o dată m-am trezit cu noroi aruncat… nenorociri. Că am făcut și am dres și nu știu ce. Deci primul impuls ar fi fost dacă n-ar fi fost să veniți cu recomandare, aș fi spus, domnule…mulțumesc sau nu știu ce. Deci nu e vorba de încredere. Și ați văzut cu toată deschiderea v-am spus ce pot face, cum pot face.

TOCACI: Cum ați spus și dumneavoastră să începem odată să dăm drumul. Pentru că dacă tot stăm, se duce timpul și…

DUMBRAVĂ: Dar oricum, în momentul ăsta… eu vă spun încă o chestiune….

TOCACI: …Adică să ne facem o strategie și să ne ținem de ea.

DUMBRAVĂ: Dumneavoastră oricum, aveți contract cu avocații. Cu echipa.

HIDEG: Da! Păi sunt plătiți aia.

DUMBRAVĂ: Până când? Până în octombrie.

HIDEG: Până la trecerea în…

DUMBRAVĂ: Până în judecată.

HIDEG: La trecerea în judecata expiră toate contractele.

DUMBRAVĂ: Până atunci, Doamne ajută! Să se întoarcă înapoi sau să nu știu ce! Ceea ce. Eu Doamne ferește să nu fie așa, să am dreptate, șansele sunt 0,0001 %.

HIDEG: N-ar trebui să fie. Într-un proces normal, nu al meu. Nu au dreptate ce au făcut acolo. Că au găsit ei niște dovezi prin Spania la niște firme care e o aiureală.

DUMBRAVĂ: Nici nu se judecă așa. Se judecă pe excepții.

HIDEG: Eu numai cu acest proces, eu m-am trezit la final direct inculpat.

DUMBRAVĂ: Se judecă pe excepții si pe fond, ce spuneți dumneavoastră se….

HIDEG: Câți ați mai văzut așa inculpați?

DUMBRAVĂ: Sunteți o premieră, e o premieră, e unul din primele dosare.

HIDEG: Câți mai știți inculpați așa direct? Într-o zi. Fără să te întrebe nimeni, nimic timp de doi ani jumate mă ia din casă și în seara aia mă face inculpat. Bine că nu m-a băgat la pușcărie, nu știu cum de l-a scăpat. Puteau să mă umilească de tot.

DUMBRAVĂ: Eu aș propune așa: Așteptăm până se epuizează etapa asta. Până în octombrie.

HIDEG: Ar fi fost foarte important dacă dosarul s-ar fi întors la procuror pentru că acolo am fi putut juca altfel jocul.

DUMBRAVĂ: Da! Este un demers important, dar, după părerea mea, șansele să se întoarcă, sunt zero virgulă, puneți patru de zero.

HIDEG: De ce ? Pentru că drepturile mele au fost încălcate. Ce procurorii ăștia europeni au 3 capete? Gândesc ei mai altfel sau ce? De ce dar, de ce au făcut abuzul ăsta?

TOCACI: Eu trebuie să iau niște medicamente, care unul pe moarte. Cu Covid, cu asta și am găsit niște medicamente.

HIDEG: Hai lasă-mă ca azi m-au sunat trei. Disperați. Iarăși a început cu covidul. Nu știu ce problemă… cancere descoperite. Sunt persoane, să ajut eu, nu mai mă duc în spital nicăieri. Sunt așa, mă întâlnesc cu oameni pe stradă sau la restaurante. Mă salut așa. Și pleacă. Ca și cum… Ce v-am făcut, mă frate? V-am furat eu vouă ceva? Adică și probabil ușor, ușor, mă va determina și mai mult. Să stau cuminte în banca mea… că am o vârstă. Nu mai vreau să fiu moț la nimic. Gata am încheiat.

DUMBRAVĂ: Da, dar asta ține și de soartă, de predestinație. Eu aș propune așa. Să punem pe hold în momentul de față. Până când se epuizează etapa asta care nu mai are mult. E o lună și…

HIDEG: Da, și oricum sunt ăștia agitați ai mei.

DUMBRAVĂ: Da! Lăsați-i să-și facă ei…

HIDEG: Acuma eu sincer, nici nu vreau să mă erijez într-o chestie penibilă, că nu asta îmi doresc și vreau să înțelegeți asta. Problema este că eu ca să mă împrumut în țara asta de atâția bani, nu am de la cine.

DUMBRAVĂ: Am înțeles asta. Dar eu ce vreau să spun este că luna asta jumătate….

HIDEG: Oricum ideea este că, într-un fel sau altul, avocatul are sau nu rolul lui în ecuația asta. Că nu avocatul ăla va fi succesul meu… Avocatul este și el o piesă dintr-un angrenaj. Nu e el buricul avocaților care va întoarce dreptatea. Nu cred. Singur. E ca și unul din ăia – vorbește mâine degeaba. Cum au vorbit ăia toți?

DUMBRAVĂ: …NEINTELIGIBIL vizavi de strategie și de modul de a te face ascultat.

HIDEG: Strategia nu e numai a lui. Ăștia patru nu au avut nici o strategie comună. Ei au vorbit fiecare ce au vrut. Eu am fost la mijloc între ei și am mai stat să le ascult și orgoliile lor. Ăla zice așa ….ăla zice așa. Nu-i bine așa..

Hai să o luăm… Au făcut acuma o prostie, că de asta i-am și spus. Haideți să nu mai cerem pe Abu Dhabi că asta și spun că dacă plec acolo nu mai vin. Așa e în capul lor.

DUMBRAVĂ: Știți cum spun eu la asta? Eu spun că întotdeauna când sunt mai multe moașe rămâne buricul netăiat.

HIDEG: Și-atuncea. Eu oricum îi dau afară pe toți. După aceea.

DUMBRAVĂ: Nu are sens acuma.

HIDEG: Nu. Acuma nu pot sau pot și acuma, dar luni am procesul, problema este că este o chestie pentru mine vitală, dacă nu reușesc să plec. Măcar o săptămână. Până la urma e totul ca și până acuma. Ca să pot și eu să-mi rezolv problemele. Din toate punctele de vedere, cu acte. Pe altă parte până se va ajunge la povestea cu întoarcerea. Ceea ce daca chiar dacă se uită cineva cu atenție, o să se vadă că eu nu am nici un motiv. Eu n-am nici o posibilitate de a mă apăra. Adică toate acelea drepturi care sunt în Codul de procedură penală. Asta cu urmărirea penală sau cum se numește ea. Cinci puncte sunt acolo pe toate, le-au.

DUMBRAVĂ: Eu din experiență și din statistică, vă spun, nu mizați foarte tare pentru aducerea dosarului.

HIDEG: Păi ne bazăm pe o judecată corectă sau…?

DUMBRAVĂ: Eu vă spun că deja ați trecut de judecătorul de tribunal. Iar el a spus, adică a respins toate excepțiile ridicate.

HIDEG: Eu le-am aicea, nu știu ce să răspundă la ele.

DUMBRAVĂ: Asta înseamnă că dosarul se va întoarce la el, pe fond, ca să fie judecat. Că dacă va fi respins, apelul…va reveni…

HIDEG: Se întoarce la el. Da!

DUMBRAVĂ: Se întoarce la el și va începe judecata pe fond. Când e termenul în octombrie, parcă așa am reținut eu. Deci mai e timp până atunci. Oricum, până atunci, solicitările astea de ridicare a controlului vor mai surveni. Dar nu vă poate garanta… sau, mă rog, eu unul nu pot să zic. Da! Uite! peste o săptămână, peste 2 sau peste 3 sau data viitoare se va ridica. N-am cum să spun treaba asta? Pentru că unu ar fi ilegal și 2…. Se aude soneria sunând.

DUMBRAVĂ: …ar fi si ilegal și ar fi și imoral din partea mea să vă dau speranțe și să vă spun că, uite! Că eu am un control pe ceea ce….. în primul rând nu e totdeauna același complet.

HIDEG: Dar știți că si când am vorbit în martie eu v-am spus acest aspect.

DUMBRAVĂ: Da. Da.

HIDEG: Că v-am povestit despre situația asta.

DUMBRAVĂ: Da! Și v-am spus că există remedii legale și modalitatea de…

HIDEG: Acuma colegul avocat a spus că asta nu e o chestie de condiționalitate. Acuma vă spun realitatea, nu e o chestie de…

DUMBRAVĂ: Acum vă spun că, și la el, este același lucru, pentru că el a luat speța și dosarul cumva că i-am cerut eu. Adică nu pot să spun că i-am dat ordin sau ceva. Dar i-am spus că, uite, e o persoană în dificultate. Hai să facem cumva că altfel, zicea că nu mă bag că nu am nevoie de o bătaie de cap. Chiar e o chestiune, nu delicată….e o chestiune…

HIDEG: Deja acum sunt 50 de proiecte europene cercetate de EPPO. Ce să spun? Nu mai sunt eu primul proiect

DUMBRAVĂ: Da! E un caz mediatizat. E un caz fanion.

HIDEG: De ce?

DUMBRAVĂ: E vorba și de faptul că e unul din primele, adică de la început.

HIDEG: Ideea este că eu v-am spus atunci aceste detalii. Am fost sincer și corect atunci de la început. Nu am deocamdată ce să vă spun. Că aș putea să rezolv cumva. Și partea cealaltă cu ….adică, cum spunea și Dan, chestia de încredere, dacă se poate, începe un demers. Să pot să fac asta, să pot să fac acest pas să pot să merg să-mi rezolv problemele financiare acolo. Oricum, procesul acela merge înainte.

DUMBRAVĂ: Ce vreau eu să spun este că se va întâmplă ridicarea controlului, se va întâmpla, dar eu nu pot să spun că da! Se va întâmpla pentru că nu știu ce fac eu sau că….

HIDEG: Dacă mie mi se refuză acuma iar, din nou acuma pe 4, eu vă spun, la Curtea de Apel. Care va fi pe 9, 10, 11, nu știu.

DUMBRAVĂ: Da, cam așa.

HIDEG: Sunt alea 5 zile, care sunt pentru contestație. La nu știu câte zile trebuie să faci contestația la decizie. Că sigur acest judecător, care nu e un judecător curajos. Că e frică de nu știu cine nu știu. Să zică dom’le, îi dau eu satisfacție lu ăsta, cu toate că. Îmi dau seama că e prea bun. Da el ca tânăr așa… începutul lui de carieră, sunt convins că i s-a spus, bă, nu ai cum să faci tu asta?

DUMBRAVĂ: Păi cine să-i spună? Nu, nu e.

HIDEG: Dumnezeu, eu știu cine? Are și el un Dumnezeu.

DUMBRAVĂ: Nu îi spune nimeni.

HIDEG Ba da. E un preot acolo care…

TOCACI: Pe cine?

HIDEG: Păi are și un preot ca orice om. Toți avem. Ne spovedim la cineva.

DUMBRAVĂ: Nu are! Efectiv e multă comoditate și multă inerție. Deci ca să întrerupi un curs de asta trebuie să motivezi, trebuie să scrii mult din capul tău.

HIDEG: Lasă că am văzut și eu oameni cu control, dar cu așa mult n-am văzut. Mai sunt acuzat pe degete că respect aiurea, dar majoritatea mai mult de 3 -6 luni nu stau. Și au fost situații cu sume mari și… Iar eu nu am avut cum să fiu acuzat că am furat toți banii ăia.

DUMBRAVĂ: Da, e o diferență mică. De altfel și sechestru mi se pare că a fost pus aiurea. Și pe latură civilă e calculat aiurea, adică ei au luat prețul total, al proiectului, ceea ce a fost construit. Pentru că mare parte din el se regăsește în construcții și…

HIDEG: Nu! Au luat toți banii. Toate fondurile, 3 milioane…

DUMBRAVĂ: Tehnic vorbind e o prostie.

HIDEG: Este, dar nu vedeți că n-am avut cum să…?

DUMBRAVĂ: Aia se va desțeleni pe parcurs, nu.

HIDEG: Problema e că și acest lucru. Au pus sechestru pe 17 milioane. Problema este că și acest lucru, iar este o mare … pentru că eu nu pot să merg să iau 5 bani de la. Și așa au pus pe toate băncile, o bifă dintr-aia. Nu știu ce.

DUMBRAVĂ: De asta este ce spun, vă trebuie un vehicul nou-nouț. În care să folosiți o persoană.

HIDEG: Nu numai, eu închid. E păcat.

DUMBRAVĂ: E păcat că se pierde atâta experiență.

HIDEG: Atunci de ce mi-a făcut asta? Să fie asemănător și care au făcut-o.

TOCACI: Uite, de exemplu, la pompierii ăștia care au ars. Și acum nu te mai duci cu ea afară. Îi dai cu colagenul ăla.

DUMBRAVĂ: E ăla bio reparator.

HIDEG: Da! Fabrica 5 milioane stau și mă uit la ea. Nu vine nimeni să mă ajute și pe mine să deschid fabrica aia. Chiar așa se poate toți chinezii, toți nemții. Bagă zeci de dolari într-o bucățică mică. Și eu o am la cheie. E penibilă. N-am crezut că o să intru în aceste detalii, dar… Am senzația că…

DUMBRAVĂ: Propunerea mea e următoarea că știți, nu aduce ceasul ce aduce sau cum e. Haideți să punem puțin pe hold. Adică se pune pe hold toată situația. Până la termenul până când se tranșează în octombrie. Că acum ori e, ori nu e, în momentul de față să mai vină al nu știu câtelea avocat să ce? Înțelegeți? Până atunci ne ținem într-un contact. Și ne facem în cap strategia de luptă pentru partea de fond care va urma după. Pentru că eu vă spun. Îmi doresc și…

HIDEG: Bun și adică și va ține în continuare controlul?

DUMBRAVĂ: Mă rog la Dumnezeu să se rezolve problema până atunci. Asta cu controlul. Mă rog la Dumnezeu să se întoarcă dosarul înapoi la….

HIDEG: Asta ar fi cel mai bine. Și ar fi normal dacă într-adevăr judecătorul ar fi lăsat în pace…

DUMBRAVĂ: El e lăsat în pace, dar eu vă spun că sansele sunt extrem, extrem de mici.

HIDEG: Și nu putem să le facem să fie?

DUMBRAVĂ: Nu putem, nu putem …eu ce vreau să vă zic, eu pot să vă mint frumos acum. Și să vă spun, da, am făcut evaluarea. Și totul….

HIDEG: Știți de ce? Pentru că dacă eu ajung acolo. Lucrurile, o să vedeți că altfel că ea a făcut lucrurile alea fără mine. Eu n-am putut să le spun, bă, dar de ce ați scris voi prostia asta că nu e adevărat? Ei, au scris-o, au înregistrat-o și mi-au dat o ca pe o plăcintă. Ea o va. Și eu n-am avut cum să mă apăr în fața lor, că dacă…. M-am trezit cu ele în brațe.

DUMBRAVĂ: Dacă vreți părerea mea. Întoarcerea la parchet ar fi prelungirea agoniei, adică o luați de la capăt.

HIDEG: Să fie prelungire pentru că cele doua încadrări nu sunt corecte.

DUMBRAVĂ: Dar ați putea să le corectați mai degrabă la judecător decât la procuror. Că eu îi știu pe EPPO și sunt încăpățânați. Și n-o să recunoască că prima dată au dat…, au făcut ceva grețit. Și mai ales dacă se întoarce înapoi la procuror, la parchet, el se va întoarce cu o țidulă din partea judecătorului în care judecătorul trebuie să spună aia, aia, aia, aia. Ce a făcut bine, ce a făcut prost, ce trebuie făcut. Ce trebuie pus în plus. Adică li se dă o rețetă.

HIDEG: Adică ei nu mai au niciun chef să-l să muncească. Noi am scris acolo.

DUMBRAVĂ: Adică trebuie să-i dați pe un stick ca să…

HIDEG: S-a chinuit 6 luni să răspundă într-un final, a răspuns la nebuniile lui domnul Cășuneanu ăsta. Da a scris și el atâta. Nici n-am putut să citesc pentru că mi se pare.

DUMBRAVĂ: Eu de asta spun.

HIDEG: Avocații, dacă vor să-l conteste, l-au contestat de fapt la Curtea de Apel. I-a dat termen 4 luni.

DUMBRAVĂ: Eu vă mint frumos dacă vreți. Dar nu sunt genul. E evaluarea reală. Deci, propunerea mea haideți să punem pe hold. Speranța mea este că în luna asta…cât mai e o lună jumate 2 luni, aproape. Se va …o să apară soarele și pe aleea dumneavoastră. Și o să ajungeți în Emirate să vă rezolvați problemele financiare. Și reluăm discuția după.

HIDEG: Și cum vedeți că dacă nu reușesc acuma până la următorul termen? Ce facem?

DUMBRAVĂ: Păi pe cât e?

HIDEG: Pe 4, luni. După aia mai stau 2 luni.

DUMBRAVĂ: Acum e un cartuș.

HIDEG: Da era un cartuș acuma de aia spun că trebuia să…

DUMBRAVĂ: …care trebuia tras.

HIDEG: Eu nu zic că am să plec undeva sau nu sunt serios sau…

DUMBRAVĂ: Nu-i vorba de asta, chiar nu-i vorba de asta! Haide că ar putea ridica controlul, că ce să faci? Și plus că asta cu plecatul unde pleci? Că daca vrea cineva să te aducă… Lumea e prea mică ca să….

HIDEG: Asta e o tâmpenie.

DUMBRAVĂ: Nu vedeți că îi aduce din Italia?

HIDEG: Păi de asta spun cine credeți că mai asigură acuma? Să .. de ce sa fugi de un proces. Oricum procesul nu va fi cred eu de lungă durată. Sau, poate nu.

DUMBRAVĂ: Eu vă spun că la anul pe vremea asta va fi tranșat. Deci vreau să spun că nu prindem cu proces prezidențiale. O să vedeți că, nu în august că na e vacanța, e asta. Dar prin octombrie anul viitor va fi tranșat. Pentru că din perspectiva parchetului și din ce am văzut eu, și din experiența pe care o am, e un proces simplu, nu e complicat. E foarte simplu și poate să meargă foarte repede. Și cred că ăsta este un avantaj până la urmă. Că e chestia aia – se tranșează situația se clarifică situația și vă vedeți în continuare de viață, de business. De copil, de nou-născut. Pentru că e mai complicat. Știți mai bine decât mine. Să fiți tată, vă dați seama. Trebuie să faceți. Pampers să mai inventați ceva pentru nou-născut, o pudră specială.

HIDEG: Atunci propuneți să stăm până ajungem sau…. acum interveniți la celălalt.

DUMBRAVĂ: Nu!

HIDEG: Celălalt probabil pentru întoarcerea la rechizitoriu.

DUMBRAVĂ: Păi până acolo aveți avocați. Nu?

HIDEG: Da!

DUMBRAVĂ: Păi atunci epuizați partea asta, cât aveți asistență de asta cu avocați, plătită.

HIDEG: … Și eu da atunci, cu ce naibii fac? Că eu de atunci oricum că se întâmplă, se întâmplă, se întoarce, nu se întoarce tot aia.

DUMBRAVĂ: Ne mai gândim, ne mai vine vreo idee, se mai întâmplă ceva? Știți cum e – Dumnezeu e mare. Se mai întâmplă. Știți cum e, nu puteți s-o duceți numai de asta, numai cu rău, pe negativ. Mai trebuie să se întâmple și ceva pozitiv. Dar altă idee, acuma chiar nu am. Eu pe ăsta, pe avocat, încă o dată, l-am rugat, avem o relație civilizată, lucrez cu el. Ne completăm, ne asta, dar nu pot să îi dau ordin. Sa zic: ”Gata! Ia dosarul oricum ar fi!” Nu am cum … Aș putea să-i spun: ”Hai să luăm pro bono”, adică să fie să lucrăm gratis pe speța asta. Având în vedere că…. Adică asta aș putea să mă gândesc pentru că… Nu. Iar, așa cum am spus el nu e ieftin. Și iarăși serviciile noastre nu sunt ieftine deloc pentru că sunt costisitoare, știți, adică… Da și nu pot să-l oblig să….

HIDEG: V-am zis de data trecută că am această problemă. Cu plecatul.

DUMBRAVĂ: Și eu vă spun că nu pot, eu nu pot, e ilegal să vă spun, să vă garantez că Da! O să fac ceva și o să scot o baghetă magică și o să puteți pleca. Nu pot să fac treaba asta. Dacă se întâmplă, Doamne ajută. Da nu pot eu să garantez chestia asta. Pentru că repet, ar fi ilegal. Și n-am cum! Chiar n-am cum să zic.

HIDEG: Da, nici nu am zis că ….

DUMBRAVĂ: Deci nu rămâne decât să sperăm că se va întâmpla, că e bine pentru toată lumea. Și pentru… adică deblocăm o situație și mergem….

HIDEG: Domnule general, eu nu voi rămâne dator la nimeni și… Asta este o chestie. Eu nu rămân dator la nimeni, asta va fi situația.

DUMBRAVĂ: Sunt absolut convins de asta.

HIDEG: Și de când nu am o problemă cu banii? Nu vreau să mă duc la nimeni că nu am la cine. Am câteva persoane la care m-am dus și le-am spus, trebuie să-mi dați banii înapoi, Si toți se vaită mai mult ca mine și mai rău ca mine.

DUMBRAVĂ: E și asta o problemă.

HIDEG: Că și alte persoane nu mai răspund la telefon. Și stau și sun în fiecare zi și nu le găsesc. Bine mă, și când erați voi pe jos și v-am ajutat, acum ce facem?

DUMBRAVĂ: Știți cum sunt, asta sau poate chiar sunt oameni care au probleme că e o problemă cu banii cash în piață.

HIDEG: Dacă s-ar putea da, din suma aia, să zicem să dau un avans de 30 % , 25 %, nu știu, habar n-am să găsim așa o variantă ca omul, colegul, să semneze ceva cu mine. Să ne apucăm de treabă. Pentru că după aceea oricum se va întâmpla la un moment dat. Nu?

DUMBRAVĂ: Aia e o formalitate până la urmă, înțelegeți?

HIDEG: Eu iertați-mă, dar după ce îmi vii cu faza asta în 27 sau 28. Penibil. La revedere ori încolo, ori încolo. Indiferent cum ar fi. Dar dacă se duce la procuror sau dacă se duce la judecător, eu oricum nu mai lucrez cu ei cu niciunul. Așa am vorbit să reluăm cu un singur avocat. Am zis să fie unul singur.

DUMBRAVĂ: Si eu nici măcar nu zic să fie Doru Trailă. Dar să fie altceva. Alegeți din piața asta…

HIDEG: Păi cum să alegem noi?

TOCACI: Cum adică să băgăm un străin în grup?

DUMBRAVĂ: Unul care să vă poată face….să vă rezolve …. și care să aibă entuziasmul lui ăsta, lui Cășuneanu. Adică sa fie la început de carieră …..Ca așa, de avocați plictisiți și din ăștia rutinați….e plină piața.

HIDEG: Este o poveste în care oamenii sunt sau nu consiliați bine. Depinde de situație. Unii sunt lăsați așa. Poate am făcut prea multe și eu. Eu nu știu să fi deranjat pe cineva. N-am ideie…eu ăla, eu văd în fața mea să văd că am mai făcut asa. Nu stiu că așa a mai făcut inițial ceva vreodată. De acord, normal că nu toată lumea are…nu poți să te uiți frumos la toată lumea. Poate că într-un moment aiurea te-ai uitat la nevasta lui și….eu știu ce nebuneală? Dar astea sunt chestii total copilărești, prostioare. Altceva …ceva frontal așa …domnule, ti-am furat, te-am mințit, te-am păcălit? Asta nu există la mine în viața mea. În al doilea rând nu voi face niciodată nimic decât ceea ce am stabilit. Pot să fac cumva să o descurc într-un fel, dar nu toată aia imediat acuma ca să semnăm.

DUMBRAVĂ: Am înțeles, dar, repet, nici nu trebuie să semnăm acuma. Haideți să punem în paranteze.

HIDEG: Problema e ca eu acuma am nevoie de ajutor. Și cumva m-am dus la alții…O mică înțelegere…nu știu…să mă lase 10 zile să mă duc la dracu. Nu 7 ani. Fac o d’aia…uite domnule motivele. Puneți-le în documentele…Mă cheamă ăia la prezentare…la…

DUMBRAVĂ: Astea trebuie susținute.

HIDEG: Dar le-am dat, le-am dat de 10 ori până acuma. Avocații mei le-au dat.

DUMBRAVĂ: Atunci trebuie să le susțină într-un fel.

HIDEG: Nu le-au susținut cum trebuie. Nu le-a susținut. Cine?…Strategia, cum spuneți dumneavoastră, n-a fost bună.

DUMBRAVĂ: Sa ne punem speranțe că se vor…că nu se poate s-o țineți langa tot așa.

TOCACI: Și atunci rămâne tot așa. Rămâne la termen pe 4 septembrie. Sau…

DUMBRAVĂ: Luni…Haideți să vedem ce se întâmplă la termenul de luni.

HIDEG: Oricum, pe noi ne interesează mai mult ce e la apel, nu acolo. Ala face ce vrea. Oricum contestî ceilalți dacă să zicem că… ăla mi-ar da drumul ceea ce nu cred.

DUMBRAVĂ: E clar, da!

HIDEG:  ….Și oricum ajungem la curtea de apel. Și acolo e de fapt…

TOCACI: Și atunci, până ajungem la Curtea de Apel să stăm….

DUMBRAVĂ: Acolo e dezlegarea.

HIDEG: Asta înseamnă că pe la jumătatea lunii așa…12-15

DUMBRAVĂ: Cam așa… până când motivează ăsta. Dar motivează repede că motivează copy-paste

HIDEG: Da. Copy-paste. Asta da, imediat.

TOCACI:  Septembrie sau octombrie?

HIDEG: Acuma pe 4.

TICACI: Acuma pe 4? Și după aia?

HIDEG: Contestăm noi.

DUMBRAVĂ: Cam în septembrie ca se mai mobilează instanțele că se termina vacanța judecătorească.

HIDEG: Iar două cuvinte ca să nu vă mai ținem legat de aceste aparate speciale ce am aicea cu roboții, cu aceste aparate speciale de infecțiile acestea. Ăștia acuma care sunt la terapie intensivă …vă spun ce bine puteau să le facă aparatele. Fabrica unde se stă e 20 de mii de lei rezerva pentru o fabrică de 60 de persoane, n-ai cum să rezișți cu vânzări din astea de doi lei.

DUMBRAVĂ: Pe mine asta mă depășește. Eu nu înțeleg cum de nu….

HIDEG: Nu vrea nimeni să cumpere marfă de la mine. Le e frică, sunt speriați. Nu știu…nu înțeleg cine.

TOCACI: Adică ar trebui schimbată imaginea.

DUMBRAVĂ: Căutați puțin ori altă imagine ori schimbat denumirea firmei.

HIDEG: Eu am mai făcut o firma…nu e nicio…tot la noi vin să sune. Degeaba. Pun marfa de pe altă firmă și tot la noi sună. Că dacă sunt învățați de 20 de ani. 20 de ani de muncă. De experiență. Și-o faci așa praf în 5 minute. O firmă din străinătate o făcea așa într-o tara normala? S-o ia așa în 5 minute s-o arunce la gunoi să zică domnule nu preia producție românească.

DUMBRAVĂ: Dimineață a venit cineva și mi-a spus de o firmă românească băgată în faliment. Dar tot așa-prostie pură. Și statul e atât de prost și de nevolnic încât nu ai ce să-i opui.

HIDEG: Eu am evaluat-o la 30 de milioane de euro. Știți cât mi-au dat ăia din Emirate? 15 milioane. Deci nici cu ăia, nu mai vor să cumpere. Că și-au dat ei seama că mă lasă așa în agonie.

DUMBRAVĂ: O să vină cu niște milioane.

HIDEG: ….și-o să vină să-mi dea un rahat. Așa sunt arabi. Să nu uităm că ei au ținut comerțul cu… Da că nu o iau ăia, s-o ia DNA-ul.

DUMBRAVĂ: Ce să facă DNA-ul ? Să pună grefierii să lucreze?

HIDEG: Asta cu business consultanță cum o vedeți?

DUMBRAVĂ: Sunt lucruri total diferite.

HIDEG: Cum adică diferit?

DUMBRAVĂ: Pai diferit în sensul că e altă abordare, e un contract diferit de consultanță numai că acuma, în momentul asta eu unul nu mai pot să duc. Adică eu personal nu mai pot să… nu mai încape nimic la mine. Încet, încet mă eliberez, dar mai durează câteva luni de zile. Pentru că am niște proiecte care sunt începute cu promisiuni și trebuie să le duc la capăt. Pentru că situația e complexă la dumneavoastră. Și-mi trebuie multă energie.

HIDEG: Ce complexă? ….e vorba de sistem relațional simplu.

DUMBRAVĂ: … și sistem relațional, dar este și de muncă că eu am văzut cum e – faci un gen de audit în care pui tot ce ai și după ce pui și dai diagnostic, e ca la boală, te uiți în jur și vezi ce remedii ai. E ca la boală.

HIDEG:  Nu e nimica bolnav. Firma e curată total.

DUMBRAVĂ: Metaforic. Asta e problema te uiți să vezi ce poți să îmbunătățești. Dar trebuie să faci o scanare, un audit de sistem. Eu dacă aș fi acuma, aș face-o. Dar un audit de sistem nu din ăsta de face PwC sau Deloitte-ul sau mai știu ce. Un audit de sistem care e mult mai adânc. Care îți spune care sunt punctele nevralgice. Care țin de vânzări, de marketing, de imagine.

HIDEG: Asta vă spun că în momentul ăsta e greu de făcut și durează mult și nu e timp pentru ea.

DUMBRAVĂ: Durează o lună.

HIDEG: Eu mă gândeam la ceva mult mai pragmatic și mai rapid în sensul că eu pot să spun așa – aici, aici, aici și aici sunt trei patru borne în care aș putea să vând asta și să fac următoarele fee-uri de aici. Vă explicam …că nu pot să intru acolo. Dar punctuale.

DUMBRAVĂ: De vânzare chiar nu m-am ocupat.

TOCACI: Ca să traduc.

DUMBRAVĂ: Poate n-am înțeles eu.

TOCACI: Coca-cola asta vreau s-o duc la Fundeni. Eu înainte o duceam la Fundeni. Am intrat în beleaua asta și oamenilor le e frică să mai ia coca-cola.

DUMBRAVĂ: Dar coca-cola le trebuie.

TOCACI: Și atunci frică să nu intre în rahat. Că deranjează pe cineva, atunci n-o mai iau. Zic bă, îmi pare rău. Mor pacienții, mor ăia…nu mai iau coca cola..

HIDEG: Nu e chiar așa. Nu mai dramatiza, mă!

TOCACI: Să mă duc acasă liniștit la nevastă. Să nu mă trezesc cu brățări pe mână că nu știu ce se întâmplă.

TOCACI: Și lui atuncea lui ce-i trebuie? Cineva să spună așa…vă traduc asta: luați coca-cola în continuare că numai eu sunt pe spate și garantez tot. Ca să înțelegeți care e treaba.

DUMBRAVĂ: Aaaa, bun…

TOCACI: Am explicat bine?

DUMBRAVĂ: Am înțeles, dar să știți că eu am o radiografie a sistemului medical din România care e foarte toughth așa arată că concurența pe piață e foarte… am făcut-o pentru cineva din afara și a vrut să vadă cum arată sistemul medical și de stat, și privat.

HIDEG: Domnule general, dacă-mi permiteți, a rămas același sistem relațional, oameni care sunt obligați la alții care fac lucrurile pentru ca așa trebuie.

DUMBRAVĂ: Da! Da și se ajuta ei între ei…sună…fă-mi și mie aia!

HIDEG: Avem acces la o persoană, doi din acești oameni care în continuare….

TOCACI: Sunt și bani și banii când încep, vinde prin acționari, se împart la fel ca și înainte

HIDEG: Dar e simplu și ăla e un contract simplu nu e …

TOCACI: Dar oamenilor le e frică să mai …

HIDEG: Până ajungem la ceva complex e chestie de economic. Uitați. Îl ajutam pe ăsta să bage 6 aparate în 6 mari spitale universitare din România. Am roboții ăia care fac curățenie în 5 minute, unici, din America, n-am concurență, sunt singur aici.

DUMBRAVĂ: Și nu-i ia nimeni sau ce?

HIDEG: Ba da. Dau eu acuma…problema e ca da, dar e normal să aibă fiecare spital ca de aia mor ăia de infecții acolo. Nu trebuie decât un pic de PR și un pic de ajutor. Am adus cel mai tare test din lume de HPV pe ADN. Uitați-vă nu știu dacă mai țineți minte, asta e.

DUMBRAVĂ: Da, mi l-ați arătat.

HIDEG: Și asta e aparatul ala de infecții.

DUMBRAVĂ: Da, mi l-ați arătat și pe ăsta.

HIDEG: Astea două. Nimic altceva.

DUMBRAVĂ: Problema e…aveți contracte cu…nu știu…Ministerul Sănătății

HIDEG: Din astea am băgat vreo 3 aparate și din asta nu știu…cred că am 15

DUMBRAVĂ: Dar aveți contracte?

HIDEG: Spitalele vor, dar nu au curaj să-i bage că sunt scumpi și nu au finanțare.

DUMBRAVĂ: Asta e o problemă.

HIDEG: Cu finanțarea ne ocupăm noi că vrea ăla.

DUMBRAVĂ: Și finanțarea nu poate fi…nu se încadrează pe fonduri europene?

HIDEG: Ba da!

DUMBRAVĂ: Și atunci care e problema?

HIDEG:  S-a terminat programul. S-a scris. Acuma e în derulare.

DUMBRAVĂ: Deci o să mai fie un call.

HIDEG:  Dar, oricum, ideea e că există și niște fonduri naționale care sunt la ministerul sănătății pentru infecții nozocomiale. Dar ăsta e singurul robot din toată lumea care a dovedit că distruge 70 de bacterii în 5 minute într-o cameră ca asta. Îl lăsăm 5 minute singur aicea, face praf tot…Și astea sunt proiecte naționale.

DUMBRAVĂ: Bun. Ce va trebuie, vă trebuie niște intrări, dar nu la spitale că nu poți să te duci la toate spitalele din țară. Îți trebuie cineva care e deasupra spitalelor să vorbești cu o singură persoană și persoana respectivă să spună..

HIDEG: Dumneavoastră știți cine ce și cum e.

DUMBRAVĂ: Nu! Eu așa gândesc. Că nu pot să mă duc eu. Mă duc să vorbesc …Ce să vorbesc eu pe limba lor la director de spital sau director medical să-i zic uite că-ți trebuie aparatul ăsta sau ceva? Dar oferta e făcută pe un site, pe site-ul firmei? Ați făcut un audit pe site…câte căutări?

HIDEG: Toată lumea știe de el. Nu e problemă. Că de 5 ani îl promovăm. Problema e că toată lumea evită să treacă în lista de investiții, dar nu știu dacă li se dau banii.

DUMBRAVĂ: Până când apare o nebunie din asta mediatică.

HIDEG: Când apare ei cred că eu aduc robotii așa… de peste ocean așa? Iară face ca cu butelia aia. A explodat una, le-au dat pe toate afară. Dai bomba din oraș după ce a explodat.

DUMBRAVĂ: La noi așa e, dintr-o extrema in alta. Când a fost cu azilul, s-au dus și la astea bune nu mai știau aparținătorii.

HIDEG: Așa si cu astea. Când o să intre boala în spitale nu știu cine le mai curăță pe alea. Pioceanicul ăla …

DUMBRAVĂ: Bun …s-a terminat. Trebuie să faci alt spital. Știu ce spuneți. Mi-au spus medicii din Franța. Se chinuiau de …

HIDEG: Problema e că eu nu vreau să-l vând eu. Nu mă interesează cine-l vinde. Eu îl import aici sau în afara. Nu neapărat în România. Înțelegeți? Și nu trebuie să fiu eu final. La capăt. Cine face oferta, cine câștigă licitația. Distribuitor cum ați spus mai devreme – X … agreat de …Că nu mai vreau să…

TOCACI: Adică cineva face drumul. Dane, te duci la ăla. Ok! Explicăm toată treaba .Se face planul de cum trebuie făcut. Corect.

HIDEG: Și nu mai promovăm firma asta. Promovăm …

TOCACI: Și se respectă toate regulile. Și atunci este bine pentru toată lumea. Și pentru țară și pentru noi și pentru toată lumea.

DUMBRAVĂ: OK, am înțeles.

TOCACI: Adică nu e ceva furt.

DUMBRAVĂ: Păi nu. Nici nu se pune problema.

TOCACI: Adică să se facă ceva nenorociri care s-au făcut și se fac. Pentru că la Crevedia ce mi s-a spus, nu vor să umble acolo și țin blocată aia pentru că se pare că e înțepată în țeava de gaze care pleacă de la Ploiești și se duce așa. E bazinul îngropat care se leagă acolo. Deci m-am ocupat de asta într-o perioada așa .. când se păzea conductele de benzină. Și era un tip care a stat 15 ani în America. Din 15 ani, 14 a stat în pârnaie. În primul an l-au prins cu droguri și l-au condamnat. A luat acolo la Buftea, înspre Periș. Și-a luat o casă. Iar în spate era…cum îi spune? Porumb. Și la un moment dat tot veneau cisterne. Stăteau 20 de minute, pac! Plecau. Și ne-am dus în control….adică firma de pază. Eu eram așa și era unul bătrân așa și zice…că tot căutau prin ăla, pe acolo, și a venit un polițist bătrân din ăsta care nu mai există acuma. Vin puștii ăștia…. Și-a venit și-mi șoptește: Dane, ia și tu barosul ăla și apucă-te să dai sub șopronul ăla să vezi dacă sare ceva. Și am dat și a sărit și când am început să tragem…era un pexal mai gros și la un km era înțepat în conductă.

DUMBRAVĂ: Da. E posibil să fie..

HIDEG: Hai, Dane!

DUMBRAVĂ: Ținem legătura.

TOCACI: OK!

HIDEG: Acuma eu… îl aștept pe domnul avocat ca să…

DUMBRAVĂ: Păi nu. Dumneavoastră să-l contactați.

HIDEG: Ideea e dacă ar accepta o variantă să-l luam ca să pot …o chestie până când reușesc și eu să…

DUMBRAVĂ: Nu cred că o să accepte variante intermediare. Deci nu cred. Deci o să vorbesc cu el să vedem dacă putem să facem moca mai degrabă decât așa.. Să facem zero lei. Să o facem așa de palmares ca să zic. Dar să vedem. În funcție de timpul lui și de timpul nostru.

TOCACI: Dacă o facem de palmares, dar după aceea ne întoarcem…

DUMBRAVĂ: Nu, nu, nu. Chiar nu!”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.