G4Media.ro

EXCLUSIV Procedura de închidere a şcolilor în care apar elevi infectaţi cu…

Foto: Darko Stojanovic from Pixabay

EXCLUSIV Procedura de închidere a şcolilor în care apar elevi infectaţi cu coronavirus

Ministerul Educaţiei a trimis către toate şcolile regulile pe care acestea trebuie să le urmeze în cazul în care apare un elev infectat cu COVID 19, noul coronavirus, potrivit documentului obţinut de Edupedu.ro. Procedura implică raportarea imediată de către Direcţia de Sănătate Publică către şcoală în momentul apariţiei unui caz. În procedura trimisă nu apare nicio măsură în cazul în care un profesor este infectat cu COVID 19, însă aceste cazuri sunt prevăzute în procedurile anunțate duminică de Raed Arafat.

Procedura a fost deja trimisă şcolilor şi este însoţită de un mesaj semnat de ministrul Educaţiei Monica Anisie: “Având în vedere confirmarea în câteva județe din România unor cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care două persoane sunt elevi, în scopul prevenirii răspândirii virusului în colectivele școlare, vă înaintăm atașat ‘Procedura de urmat de unitățile de învățământ în cazul confirmării unui elev cu coronavirus’, transmisa că la Ministerul Educației și Cercetării de către Ministerul Sănătății prin adresa înregistrată cu numărul 8597M/06.03.2020″.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Profesorii nu conteaza, doar elevii.

  2. Ucraina a inchis deja scolile,la noi zice domnu arafat ca intai sa apara cel putin un caz in scoala abia apoi poate o inchide,pai nu e clar ca nu le pasa de copii nostri???? Inchideti ba scolile ,presedintele sa ascuns? Nu ia nici o masura! Va fi vai de noi,nu le pasa!!!! Ar trebui sa nu ne mai lasam copii la scoala !

    • Măcar pentru clasele VIII şi XII, de exersat de pe acum formarea de clase virtuale (Google Classroom, Skype, Hangouts, G+, WhatsApp… ), pentru menţinerea legăturii cu profesorii şi continuarea pregătirii, în situaţia închiderii unor unităţi şcolare.

  3. Sunt puține locuri libere în învățământ, școlile acoperă cu greu catedrele. Se reduce numărul se ore pentru elevi. Se reduce numărul de elevi. Așa că e se înțeles că nu se încadrează în categoriile ce trebuie protejate.