G4Media.ro

EXCLUSIV Schimbări majore la gimnaziu, în noile planuri-cadru pregătite de Ministerul Educației:…

Foto: Pexels.com

EXCLUSIV Schimbări majore la gimnaziu, în noile planuri-cadru pregătite de Ministerul Educației: fără note din toamnă la Religie, Muzică, Desen și Sport, eliminarea materiilor Educație tehnologică și Dezvoltare personală / Varianta 2: Dispare Limba latină, sunt tăiate ore de la Limba modernă, Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie

Tăieri de ore și eliminări de materii pentru clasele V-VIII sunt pregătite în prezent de Ministerul Educației, care este obligat ca din 14 septembrie să pună în aplicare legea care prevede tăierea cu până la 5 a numărului de ore pe săptămână în gimnaziu. Potrivit surselor Edupedu.ro, grupul de lucru al Ministerului Educației care lucrează la revizuirea planului cadru pentru învățământul gimnazial a realizat până acum 4 variante de plan-cadru pentru clasele V-VIII.

Edupedu.ro a obținut toate cele 4 variante de planuri-cadru în lucru în acest moment la Ministerul Educației.

În prima variantă, marile noutăți sunt eliminarea notelor la materiile Religie, Muzică și Desen și Educație fizică și sport, dispariția Muzicii sau a Desenului dintre orele obligatorii (copiii vor alege ce materie din cele 2 studiază în fiecare an), eliminarea cu totul a materiilor “Consilierea și dezvoltarea personală” (care intră în dirigenție) și “Educația tehnologică”.

În Varianta 2 de plan-cadru aflată în lucru la Minister și obținută de Edupedu.ro dispare materia “Limba latină”, sunt tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Dispar materiile Educație tehnologică și Consiliere și dezvoltare personală.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Limba latina trebuia sa fie la optionale sau doar un capitol dintr-o alta materie inca din anii 90. Nu vad niciun motiv sa fie obligatorie. In realitate exista doua feluri de profesori: dementii care strica mediile cerand un nivel de facultate, mai ales la profil real, sau aia care dau 10 la toti.

    • D-aia sunteti unde sunteti! Neam de coc alari cica rromanizati! Dupa ce ca sunteti je gosi mai sunteti si analfabeti functionali! Si asta o aratati cu mandria de rroman ce va caracterizeaza, la fel cum ti ganul isi arata k ourul in toata „maretia” lui asa si voi! sa va vada si sa va cunoasca toata planeta ce gena de protozoare purtati!

    • Greu cu tuturor, mai usor cu la toti!

    • Le trebuie celor care dau la medicina sau farmacie sau la veterinara.

  2. este o bătaie de joc dacă se menține religia ca disciplină obligatorie

  3. Tinerii români, în loc să se pregătească pentru profesii calificate, vor rămâne căpsunarii si măcelării Europei. Dacă așa arată reforma educatiei in varianta Anisie, să ne pregătim pentru generatii care nu vor sti nimic, nici care sunt vecinii României. Vor învață 12 ani trei scaieti si doua surcele si, la final, când vor trage linia, vor ieși 80% analfabeti. Se vor da subiecte din ce in ce mai usoare la EN sI la BAC pentru a ambala cu sclipici un kit cât casa.
    PS: Anul acesta, la ditamai Facultatea de Limbi Străine a Universității București, s-a intrat cu media de la BAC 6.80, un analfabet functional. Aici s-a ajuns.

  4. Religia poate fi predata un singur an de studiu , ca nu urmeaza toti copiii cariere in teologie, cei interesati se pot inscrie la seminarul teologic.

    • Bisericile pot organiza, in incinta lor, cursuri de religie la care poate participa cine doreste.

    • @rudi Religia are si rolul de a crea comunitati si de a da sperante in situatii disperate. Nu e doar despre gloria MAAU sau dogma si ideologie.

      Is alea ca te bate Dumnezeu, avortul etc ce ar trebui interzis sa fie predate prin amenintare. Sa fie predat ca este o chestie politica imventata de popi care vine la pachet cu celelalte.

  5. Solutia statului roman la orice fel de criza e taierea. Daca in alte state dezvoltate se aloca bani suplimentari, asa ceva este nepermis la noi.