G4Media.ro

EXCLUSIV Secretarul general al Consiliului Europei cere României să aștepte opinia Comisiei…

EXCLUSIV Secretarul general al Consiliului Europei cere României să aștepte opinia Comisiei de la Veneția înainte de a schimba Codul Penal. ”România este obligată să respecte statul de drept”

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cere ”tuturor părților implicate să aștepte Opinia Comisiei de la Veneția și să o ia în calcul înainte ca orice alt pas să fie făcut pentru amendarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală”, potrivit unui comunicat remis G4Media.ro.

Thorbjorn Jagland arată în declarația remisă G4Media.ro că ”această reformă riscă să încalce obligațiile internaționale ale României… Ca stat membru al Consiliui Europei, România este obligată să respecte statul de drept”.

Purtatorul de cuvânt al Consiliului Europei mai arată pentru G4Media.ro că opinia Comisiei de la Veneția a fost cerută de Adunarea Parlamentară a Consiliui Europei pe 28 iunie, iar opinia este programată pe 19 octombrie. ”Împreună cu recomandările GRECO (Grupul de state împotriva corupției – o instituție a Consilului Europei – n.red.) opinia Comisiei de la Veneția are ca scop găsirea celor mai bune soluții pentru a rezolva chestiunile ridicate de proiectele de amendamente, în concordanță cu standardele europene și cu angajamentele României”, se arată în declarația remisă G4Media.ro.

Comunicatul complet (lb. engleză)

Secretary General calls on Romania to wait for opinion Venice Commission on reform of Criminal Code and Criminal Procedure Code

The Secretary General of the Council of Europe, Thorbjorn Jagland, made the following statement today:

“I call upon all parties concerned to wait for the Venice Commission’s Opinion, and to take it into account, before any further steps are taken to amend Romania’s Criminal Code and Criminal Procedure Code.

This reform risks contradicting Romania’s international obligations, notably under the Council of Europe Criminal Law Convention on Corruption, as identified by the recent ad hoc report of the Group of States against Corruption (GRECO). As a member State of our Organisation, Romania is duty-bound to uphold the rule of law.

On 28 June the Council of Europe’s Parliamentary Assembly requested the Venice Commission’s opinion. Together with the recommendations of GRECO, this should help find the best possible solution to address the issues raised by the draft amendments, in line with European standards and with Romania’s European commitments.

The Council of Europe will continue to pay close attention to the on-going developments in Romania and we stand ready to provide further expertise if needed.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

  1. Sa vezi ce smetie rurala o sa-i traga Dragnea&Tariceanu si astuia!

    • Da, demna de golanismele unor inculti cu mari pretentii. Cata sfidare la decenta si bun simt, si cata tradare de tara si neam. Comportamentul teleormanealului reprezinta un serios studiu de caz patologic.
      Destespta-te romane !

  2. In mod natural, urmeaza sa-i admonesteze, pe inconstientii nr.2 si nr.3 din statul roman, ambasadorul SUA si in final secretarul general NATO.

  3. La Bucuresti nu se aude, fiindca romanii au votat psihopati in 2016.

  4. Ar fi bune niste surse la articolele acestea care dau peste nas guvernantilor, in special cand ele apar in media ce manifesta clar o opozitie fata de cei de la putere. Asta pentru a evita o eventuala catalogare ca fake news

  5. declaratia aceasta a ajuns pe cai oficiale la cei doi hoti sefi? ca sa nu zica iar moliceanu ca a citit din presa ingrijorarile ambasadelor si ca nu s-a facut comunicare oficiala

  6. Nu inteleg, mi-e sa nu fie fake news. Codul Penal și Codul de Procedură Penală au fost votate ieri 4 iulie, azi 5 iulie se trezi nenicu asta sa ceara sa se astepte de la comisia din venetia opinia pe… ce??? Nu a avut nimeni timp sa faca vreo sesizare la comisia asta. Sigur asta e stire valida? Chiar o sa ma uit special sa vad daca chiar asa e, ca la final sa pot zice G4Mdeia este sau nu este un portal de fake news.

  7. Bravooo!!! Felicitari, G4media pt implicarea voastra!!!

  8. Stati pe aproape ca urmeaza replicile lui Dragnea si Tariceanu. Vor reusi ei sa-i inchida gura lui Thorbjorn si sa spuna ca este total dezinformat si ca n-a citit noul cod penal sau ca nu l-a inteles.

  9. Cine obliga Romania, dle Thorbjorn Jagland, sa respecte statul de drept? Actuala generație de „politicieni” calcă în picioare toate tratatele de preaderare, schimbând cu brutalitate direcția acestei țări. Asa cum spunea, la un moment dat, Tom Gallagher, Romania, alături de alte țări din Est, a fost primită în UE pe criterii politice si economice, fără să fi îmbrățișat vreodată, cu adevărat, valorile Occidentului. Noua ani a „stat” la Bruxelles actualul prim-ministru al României. Astăzi pune umărul la distrugerea statului de drept si virarea către statul iliberal si autocratie.

  10. Policitile penale sunt sub suveranitatea nationala. Deci, nu „intra” sub Tratat(e).
    Cat priveste „amendarea” legislatiei penale, este sub aprecierea exclusiva a Parlamentului (in majoritatea configurata prin vot – c’est la vie). Orice RECOMANDARE ar face Comisia venetiana, ea va putea fi „transpusa” prin OUG sau prin asumarea raspunderii. S-a mai vazut si s-a mai facut.
    Cat priveste abuzul in serviciu, se impune o Directiva (desi, repet, nu cade sub Tratate) sau (realistic) o recomandare GRECO, care sa indice TUTUROR statelor membre sa preia in legislatiile nationale definitia abuzului inca nemodificat ca doar este o definitie slavita. Abuzul astfel „transpus” ar putea face o cariera frumoasa peste tot prin UE, de la Comisie in jos, incepand cu dl. Thorbjorn Jagland.

  11. Si totusi, astia pe ce lume traiesc?

    Dupa ce UE a asistat pasiva la siluirea Codurilor Penale de catre ceata de borfasi PSD-ALDE-UDMR, s-a trezit sa le ceara acestora sa nu modifice Codurile pana cand…bla..bla..bla..!?

    Pai, frati europeni, Codurile au fost deja modificate si macelarite de catre Parlamentul Romaniei. Au fost votate de Parlament, deci totul e cat se poate de clar. Nu inteleg ce mai cereti? Cui cereti?
    Nu vi se pare de-a dreptul absurda reactia voastra?

    Dupa ploaie chepeneag.

  12. Fratilor, astia ne chiorasc cu ‘statul paralel’ iar rusii se pregatesc de treaba ! Prin Transnistria se agita spiritele… ! Oare ce sponsorizari au primit PSD&Alde de la Rusi? pentru treaba ‘minunata’ derulata sub nasul nostru ?

  13. Apai asta-i doar un secretar. Sa ia exemplu de la Ministra noastra de Interne. Doar prin munca ajungi sus. Asadar..e doar secretar..sa scrie ce vrea ca nu-l baga preaDoctii nostrii in seama.

  14. # radulescu marcel
    Da, demna de golanismele unor inculti cu mari pretentii. Cata sfidare la decenta si bun simt, si cata tradare de tara si neam. Comportamentul teleormanealului reprezinta un grav caz patologic.
    Destespta-te romane !

  15. Mai du-te în mă-ta de Komisar pseudosovietic. Vedeți-vă de corupția și degenerarea endemică la care au ajuns statele voastre!

  16. Mai individule , nu vrei tu sa imui reguli la tine in curte , acolo unde prostitutia legislativa este la ordinea zilei ?
    Cum iti permiti sa imi impui cum sa legiferam? Cand Decebal si Burdbista facea reguli in Europa poporul din care provii exista ???
    Noi suntem leaganul culturii europene daca nu ai inteles . Noi drcidem legile nu le primim drept obligatorii, obraznicule

  17. Mai individule ,
    Cultura in aceasta zons a lumii Europa a fost creata si raspandita in Europa dd noi romanii.
    Daca nu stii studiaza .nu venii tu un creat sa ne impui reguli.
    Burdbista si Decebal vs invatat cuviinta tu nu o cunosti.
    Nu ne impune tu un retrograd cultural reguli.
    Independenta legislativa ne apartine.

    • Mars mai oligofrenule. De asta tarile dezvoltate sunt cu 50 – 100 de ani in fata ta.
      Traiesti in trecut comunistule.
      Da note de la 1 la 10 in urmatoarele domenii:
      1 Educatie
      2 Sanatate
      3 Infrastructura si dezvoltare
      Hai..sa te aud…ca Burebista ti-ar da cu buzduganul in cap la cat de incapabil in gandire esti.

  18. implicarea conteaza dar daca credem ca daca ai 2-3 ziaristi faci revolutie in Romania ne inselam? ei isi fac datoria de a informa si trage concluzii, uneori daca au informatii de nepretuit pot fi considerate adevarate gloante dar..chiar facem cu ei revolutie? daca da, hai baieti sa o facem cu prfesionalism, faceti o lista, un program si hai sa vedem daca ne regasim si sarim toti sa ne aparam statul altfel sustinem un stat mafiot – dispora trimite bani si voteaza dar tara ba(eu unul as muta capitala la cluj sau brasov imediat). nu ne normal ca ei, cei mai rasfatati copii ai tarii sa o frece printre blocuri iar noi sa raminem comentatori de pe margine. As face apel la diaspora sa stopeze finantarea acestui stat mafiot. e greu, dar hai sa o facem pentru 6 luni, trebuie sa fie efecte vizibile.

  19. Ceva nu se potrivește cum trebuie. Nu cu foarte mult timp în urmă, imediat după condamnarea lui Dragnea, am citit în presă un interviu cu președintele Comisiei de la Veneția. Domnia sa, îmi cer scuze dar nu i-am reținut numele, a spus foarte clar și răspicat că i-a fost solicitată Comisiei de la Veneția o opinie pe marginea modificărilor la legile justiției. Tot dânsul a precizat că nu s-a cerut vreodată Comisiei să își spună părerea pe codurile penal și de procedură penală. Comisia de la Veneția s-a angajat să transmită la sfârșitul lunii iulie concluziile preliminare cu privire la modificările legilor justiției.
    Așa cum a mai spus cineva aici într-un comentariu anterior, cum ar fi putut Comisia de la Veneția să examineze modificările la CP și CPP când acesta sunt calde încă. A sesizat cumva Președinția României Comisia de la Veneția astăzi? Mi se pare mult prea din scurt apariția acestei scrisori.

    • Borfasii lui Dragnea au actionat ca la carte.

      In timp ce Comisia de la Venetia sau Comisia Europeana asteptau proiectul de lege ca sa-l ia la puricat si sa-si exprime parerile, inainte ca acesta sa fie votat, Dragnea si borfasii lui i-au pus pe occidentali in fata faptului implinit.
      Acum, nicio comisie din lume nu mai poate modifica ceva din Codul Penal votat deja de Parlamentul Romaniei, ales legitim si democratic si bla-bla-bla.
      Sanctiuni financiare din partea UE?
      N-as prea crede.
      La cat de putin a atras Romania din fondurile UE pana acum, nici macar blocarea totala a fondurilor n-ar fi mare lucru.

  20. Animalele astea sălbatice trebuie să dispară din politica să le ducem în pustiu sahara la dracu in praznic, unde si-o dus mutu iapa…….