G4Media.ro

EXCLUSIV Un bloc cu opt etaje construit ilegal în Sectorul 1 este…

EXCLUSIV Un bloc cu opt etaje construit ilegal în Sectorul 1 este pregătit pentru vânzare / Autoritatea Aeronautică Civilă susține că imobilul are nevoie de autorizare deoarece se află în zonă de trafic aerian/ Primarul Clotilde Armand anunță că a făcut plângere penală / Cine sunt proprietarii

În apropiere de Aeroportul Băneasa și Romaero se realizează în această perioadă ultimele amenajări un bloc cu opt etaje construit fără autorizație, după cum rezultă din răspunsurile transmise G4Media.ro de Primăria Sector 1 și de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Cu toate acestea, proprietarii au reușit să înceapă întabularea și să pregătească 30 de apartamente pentru vânzare. Primarul Clotilde Armand a anunțat că a făcut sesizare penală, la câteva săptămâni după solicitările transmise de G4Media.ro

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că imobilul are nevoie și de autorizarea instituției, deoarece se află în zona terenurilor cu servituți aeronautice cu gradul II.

Un imobil de locuințe cu opt etaje în care au fost amenajate deja 30 de apartamente a fost ridicat în ultimii 15 ani sub ochii autorităților din Sectorul 1 fără a avea vreo autorizație.

„Lucrările de construire în vederea edificării imobilului de 10 niveluri (S+P+8E) din strada Heliului nr.14B-16 au fost executate fără autorizație”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sector 1. Acum trei ani a fost gata structura pe înălțime, iar în ultimii doi s-au făcut în special amenajări interioare.

Imobilul aparține familiei Roman din București, conform actelor de la cadastru.

Blocul este situat la un kilometru de Romaero și la 1,2 kilometri de Aeroportul Băneasa și se află într-o zonă cu trafic aerian la mică înălțime. Zona străzii Heliului este în zona terenurilor cu servituți aeronautice cu gradul II, precizează Autoritatea Aeronautică Civilă într-un răspuns pentru G4Media.ro

„Adresa menționată de dumneavoastră (strada Heliului nr.14B-16) se încadrează în zona II de referință generată de Aeroportul Internațional București – Băneasa Aurel Vlaicu, respectiv în zonele de protecție aferente echipamentelor CNS: ILS LOC 07, ILS LOC 25, DME 07, DME 25, PSR_MSSR Otopeni, MSSR Mode_S București, MSSR Buciumeni, în conformitate cu prevederile art. 3.4 și art. 4.3 din RACR-ZSAC ediția 1/2015, cu modificările și completările ulterioare”, precizează reprezentanții instituției.

O suprafața de teren deasupra căreia se desfășoară un trafic aerian la mică înălțime, pe care se desfășoară inclusiv manevre de aterizare și decolare, este denumită în limbaj de specialitate și în legislație un teren cu „servituți aeronautice”. Practic, pe aceste terenuri sunt culoare de zbor pentru avioanele civile de dimensiuni mari sau de dimensiuni mici.

Strada Heliului, distanță față de Aeroportul Băneasa
Strada Heliului, distanță față de Aeroportul Băneasa, sursa: Google Maps

Din acest motiv, conform legislației în vigoare, regimul construcțiilor la sol din zonele de servituți aeronautice trebuie să fie aprobat, printre alte autorități, și de Autoritatea Aeronautică Civilă. Asta pentru ca un pilot sau un controlor de trafic să cunoască ce obstacole poate întâlni pe un anumit coridor de zbor aflat în zonele de servituți aeronautice.

În documentul semnat de directorul Autorității Aeronautice, Nicolae Stoica, se arată că este nevoie ca blocul în cauză să fie avizat de Autoritatea Aeronautică Civilă.

„În vederea edificării unei construcții pe terenul situat pe strada Heliului nr.14B-16 din Sectorul 1 este necesară solicitarea și obținerea avizului favorabil al AACR, în conformitate cu prevederile articolelor anterior menționate. În baza datelor sumare furnizate de dumneavoastră, în evidența AACR nu s-a identificat ca fiind emis un aviz favorabil pentru edificarea vreunui imobil situat la adresa menționată de dumneavoastră”, mai este scris în răspunsul instituției.

Primăria Sector 1, sesizată din august 2021

Primăria Sectorului 1 a fost sesizată de vecini de mai multe ori în ultimii 15 ani în legătură cu construcția ilegală. Plângerile s-au înmulțit din august 2021, atunci când vecinii au văzut că se fac ultimele amenajări interioare. O parte dintre reclamațiile din ultimele zece luni au fost consultate și de G4media.ro.

Vecinii au sesizat primăria după ce administrația locală înregistrase deja construcția din punct de vedere financiar prin „Certificatului de atestare fiscala pentru persoane fizice privind impozitele si taxele locale si alte venituri datorate bugetului local nr. 367853 din data de 12.04.2021 emis pe numele Gigi Roman”, așa cum reiese din documentele obținute de G4media.

În luna martie, inclusiv Autoritatea Aeronautică a făcut sesizări către municipalitate. „Precizăm faptul că AACR, prin adresa nr. 5520 din 03 martie 2022, a solicitat Sectorului 1 al Municipiului București să i se comunice care este situația existentă în fapt și măsurile întreprinse. Totodată prin adresa nr. 5520 din 03.03.2022, AACR a sesizat Inspectoratul Regional în Construcții București – Ilfov, respectiv C.N.A.B. – Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu pentru a întreprinde măsurile legale în părțile ce le revin”, se mai precizează în răspunsul transmis G4Media.ro de directorul Autorității Aeronautice Civile.

Implicarea Poliției Locale Sector 1

Sesizările Autorității Aeronautice Civile și ale vecinilor către Primăria Sector 1 au ajuns la Poliția Locală Sector 1, instituție care se ocupă de departamentul „Disciplina în construcții” din cadrul municipalității. Reprezentanții Poliției Locale au aplicat o amendă în martie 2022, conform documentelor obținute pe surse din cadrul instituției.

Din august 2021 și până în iunie 2022 a fost singura măsură dispusă de primărie, via Poliția Locală, susțin vecinii blocului. „Au jucat la două capete. Au venit și au dat o amendă, asta pentru că în cazul unei anchete să poată spună că au fost în control. Dacă erau interesați, puteau veni zi de zi să dea amenzi, să sesizeze toate autoritățile, în special la Cadastru, să nu fie intabulată construcția, să facă plângeri penale. Nu au făcut așa ceva. Ne rugam de ei să facă ceva, să mai vină la fața locului”, ne-a declarat un vecin din zonă.

Proprietarii de pe strada Heliulu au fost deranjați de autorități doar cu o amenzi de 16.000 de lei, sumă mai mic decât prețul unui loc de parcare în zona Băneasa.
Proprietarii de pe strada Heliulu au fost deranjați de autorități doar cu o amenzi de 16.000 de lei, sumă mai mic decât prețul unui loc de parcare în zona Băneasa.

Reprezentanții Poliției Locale Sector 1 susțin că au descoperit neregulile, au aplicat sancțiuni, dar nu au putut face mai mult pentru că proprietarii nu le-au deschis ușa șantierului de pe strada Heliului.

„Menționăm faptul că Poliția Locală Sector 1 are drept de control privind urmărirea respectării disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor de construcții în cadrul imobilului de la adresa sus-menționată, însă beneficiarul respectivelor lucrări nu a dorit să permită accesul polițiștilor locali abilitați în incinta acestui imobil și nici să prezinte documentele necesare controlului. Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum total de 16.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art.26 alin.1, lit.f, din Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construire, republicată”, au fost precizările pe care le-am primit de la Primăria Sector 1

Marțea trecută, pe pagina de Facebook, primarul Clotilde Armand posta un mesaj care are legătură cu blocul de pe strada Heliului. Redăm câteva pasaje din această postare care are legătură cu blocul de pe strada Heliului 14-16B.

  • „Știți ce este șocant la fotografia asta? Că acest bloc de opt etaje a fost construit fără a avea autorizație de construire. Da, ați citit bine. Asta pentru că în timpul fostelor administrații locale, Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri, iar haosul urbanistic s-a extins treptat în Sectorul 1„
  • „În primăvară, am făcut plângere penală împotriva proprietarului pentru continuarea unor lucrări de construcții neautorizate, iar acum așteptăm rezultatul anchetei procurorilor. În paralel, am solicitat judecătorilor să dea dreptul polițiștilor locali de la Disciplina în construcții să poată pătrundă în imobil pentru a stabili care este în acest moment situația blocului. Pentru că la cel mai recent control, proprietarul imobilului nu a vrut să permită accesul echipajului și nici nu a prezentat documentele. Polițiștii locali au aplicat legea și l-au amendat cu 16.000 lei.
  • „Haosul urbanistic trebuie să înceteze iar anumiți dezvoltatori imobiliari trebuie să știe că nu ne vom opri aici. Vom continua controalele și acțiunile noastre, vom demola acolo unde este de demolat”.

G4media a transmis întrăbări către primăria Sector 1 încă de la sfârșitul lunii mai. În adresa trimisă primăriei întrebam cum este posibil ca acest bloc să existe fără autorizații de construcții, dacă este făcută vreo plângere penală și câte amenzi au acordat polițiștii locali.

Nu am primit răspunsul decât după ce primarul Clotilde Armand a anunțat, pe Facebook, că a mai descoperit o ilegalitate în mandatul său.

Între august 2021 și martie 2022 au fost peste 10 sesizări la Primărie și Poliția Locală din subordinea primăriei de sector condusă de Clotilde Armand. Reprezentanții vecinilor susțin că au fost la o ședință de consiliul local și au discutat cu aleșii de sector din partea USR.

Autoritățile din primărie, printre care și Poliția Locală Sector 1, au făcut plângere penală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 1 a fost sesizat.

„Totodată, Serviciul Juridic din cadrul Poliției Locale Sector 1 a sesizat organele de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de continuare a executării lucrărilor de construcții neautorizate după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, iar la data de 03.06.2022 s-a adresat instanței de judecată competente pentru a obține dreptul de a pătrunde în imobil cu scopul stabilirii situației de fapt a construcției”, se arată în răspunsul transmis G4Media de Primăria Sector 1.

Studiu de caz: povestea blocului

Pentru ca imobilul de pe strada Heliului să fie legal construit avea nevoie, conform legislației în vigoare, de:
– autorizația de construire – construcție emisă de Primăria Sector 1
– aviz de securitate la incendiu;
– autorizație de securitate la incendiu;
– aviz de mediu;
– avizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă

Blocul cu opt etaje din sectorul 1 nu avea nicio autorizare din cele menționate anterior. Există doar un plan urbanistic aprobat de Consiliul General al Municipiului București în anul 2007. Planul era pentru un imobil de maximum două niveluri. Gelu Roman este persoana pentru care s-a eliberat planul urbanistic la acel moment.

După acest plan urbanistic, era nevoie de autorizații de construcție, care nu au fost obținute. Proprietarul a început însă construcția fără a avea autorizații încă din 2007.

Potrivit Serviciului de Disciplină în Construcție din cadrul Poliției Locale, în anul 2007, Direcția Generală de Poliție Locală și Control (“DGPLC”) din cadrul Primăriei Municipiului București (“PMB”) a întocmit și transmis procesul-verbal de contravenție nr. 6818/26.10.2007 și, conform dispozițiilor legale în vigoare, respectiva autoritate emitentă avea obligația de a aduce la îndeplinire măsurile dispuse în documentul de sancționare.

Am încercat de mai multe ori să luăm legătura cu familia Roman în ultima lună. Nu am putut discuta cu aceștia nici prin intermediul avocaților care i-au reprezentat, nici nu i-am găsit la adresa blocului.

Cine sunt proprietarii

La data de 3 august 2021 imobilul era deținut în co-proprietate de către Gigi Roman și Dan Roman, fiind dobândit în urma adjudecării de la Maria Roman și Gelu Roman în cadrul vânzării la licitație publică. Mai exact, Gigi Roman și Dan Roman i-au executat pe Maria și Gelu Roman și au preluat blocul în contul unei presupuse datorii de 2,5 milioane de euro.

În cadrul dosarului de executare silită nr. 199/2020, la data de 12 ianuarie 2021, a fost întocmită Publicația de vânzare a imobilului situat în București, str. Heliului nr. 14B-16, Sector 1, înscris în Cartea Funciară nr. 271252. Anul de vânzare a fost făcut de către Biroul Executorului Judecătoresc Rodica Floriana Al-Mutairi.

Motivul executării silite a fost că Gelu și Maria Roman au recunoscut în fața notarului public că au „datorii familiale” către Gigi Roman (1.300.000 Euro primiți cash/numerar) și către Dan Roman (1.200.000 de euro). Deci titlul executoriu a fost reprezentat de convenție notarială de recunoaștere a datoriei; datoria care nu poate fi efectiv dovedită, deoarece au declarat că au primit banii în numerar, așa cum reiese din dosarul de executare.

În cuprinsul Publicației de vânzare, imobilul a fost descris după cum urmează: imobil compus din: teren intravilan în suprafață de 631 de metri pătrați din acte, respectiv 631 de metri pătrați din măsurătorile cadastrale, categoria ”curți construcții”, împrejmuit cu gard din lemn și parțial cu elemente prefabricate din beton și construcție edificată pe acesta – imobil de locuințe, confort sporit, demisol nelocuibil, format din 30 de apartamente, cu regim de înălțime S+P+8E.

Strada Heliului
Strada Heliului

Reamintim că am încercat să luăm legătură cu familia Roman de mai multe ori în ultimele luni, nu am reușit acest lucru. La adresa de pe strada Heliului este construită o casă lângă care a fost ridicat blocul. Vecinii din zona ne-au spus că nu stă nimeni acolo. Unul dintre juriștii care a reprezentant familia ne-a spus că nu mai are legături cu aceștia și nu ne poate ajuta.

Din informațiile pe care le-am primit de la Poliția Locală Sector 1, Brigada de Combatere a Crimei Organizate și DIICOT reiese că familia Roman ar avea legături cu un clan interlop.

Fără autorizații, dar cu intabularea începută

Familia Roman a reușit să înceapă și intabularea construcției și a celor 30 de apartament din blocul ilegal. Dorința de a le intabula este motivată de faptul că, fără intabulare și carte funciară, locuințele nu pot fi vândute. Teoretic, un imobil fără autorizații de construcție, documente de finalizare, de recepție legală, nu poate fi înregistrat pentru a primi carte funciară.

După ce inițial autoritățile de cadastrare au respins cererea de intabulare a blocului, în 2022 aceste proceduri au fost reluate.

A beneficiat de două decizii suspecte și de „apatia” angajaților de la Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sector 1.

Mai exact, beneficiind de faptul că primii proprietari ai blocului au fost executați, imobilul fiind cumpărat la licitație de alți membri ai familiei Roman, executorul a cerut ca proprietatea să fie atestată fiscal.

Amenajările din interior sunt aproape gata

Cu acest certificat fiscal, Gigi Roman a început procedura de cadastrare, deși nu avea niciun fel de autorizație de construcție pentru blocul de opt etaje.

Imobilul și construcția fără autorizație a fost luată în evidentele Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1 – pe rolul celor 2 adjudecatari, fără a se face mențiune cu privirea la faptul că nu există autorizație pentru construcție, fiind menționat in mod nereal faptul ca data edificării construcției este 4 februarie 2021, conform certificatelor de atestare fiscala pentru cei doi proprietari”, așa cum reiese din documentele consultate de G4media.

Reprezentanții vecinilor blocului ilegal susțin că „scopul adjudecătorilor este să înscrie în Cartea Funciară imobilul în baza celor cuprinse în publicația de vânzare. Mai mult, executorul judecătoresc nu a făcut nicio mențiune despre lipsa autorizației de construire, ceea ce ar fi facilitat procesul de intabulare în Cartea Funciară a întregii construcții edificate ilegal”.

Tot vecinii au descoperit că proprietarul realiza cadastrarea, deși imobilul nu avea autorizații „Am luat cunoștință la data de 20 octombrie 2021, data eliberării unei copii de către OCPI-BCPI S1) prin care vă solicit să procedați la reexaminarea si modificarea acestuia, întrucât conține date eronate si care nu au un fundament real”, se precizează în documentele consultate de G4media.

„În primul rând, BCPI Sector 1 aveau interdicție legală de a intabula o construcție în lipsa autorizației de construire sau în lipsa certificatului de atestare a edificării construcției. Scrie expres în lege acest fapt”, ne-a precizat un avocat specializat în domeniul imobiliar.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

55 comentarii

  1. Cum e posibil ?
    Sa ajungi sa intabulezi o cladire neautorizată
    Si sa platesti cash atât banet….

    • La PSD este posibil orice, corupția primează!

    • Ăia de la Politia Locala sunt ca cei de la RAR care nu pot opri activitatea unui reparator auto daca nu e inregistrat ca reparator autorizat la… RAR. Iar cei autorizați: doamne ajuta cum de sunt reautorizați…
      E un vid in legislație care mai mult produce și asta e foarte bine pentru … degringolada care ne ocupa tot timpul

    • „Mai mult, executorul judecătoresc nu a făcut nicio mențiune despre lipsa autorizației de construire, ceea ce ar fi facilitat procesul de intabulare în Cartea Funciară a întregii construcții edificate ilegal”. – angajatul/angajatii BCPI care au semnat intabularea , au creeat cartea funciara a acestui imobil si au eliberat pe urma extrasul de carte funciara sa mearga la puscarie!

    • Oare se sesizeaza cineva de la Anaf sa vedem si noi de unde au avut Gigi si Dan milioanele de euro cash ca sa dea imprumut? Tara si pwla

    • @Larry legea permite intabularea unei adjudecari. Am scris, dar autorul care a dat-o in bara cu articolul mi-a blocat comentariul.

      Dispozitiile art. 48 alin. 1 lit. a din Legea nr. 7/1996, coroborate cu cele din art. 63 alin. 1 din Ordinul nr. 633/2006, impun registratorului obligatia sa verifice daca inscrisul in temeiul caruia se solicita intabularea este incheiat cu respectarea formelor prevazute de lege, adica sa cerceteze valabilitatea actului din punct de vedere al formei impuse de lege.
      Ca urmare, atributiile registratorului sub aspectul examinarii actului in baza caruia se solicita inscrierea unui drept real in cartea funciara se limiteaza numai la cerintele formale ale actului, acesta neavand nicio competenta in ce priveste valabilitatea actului sub aspectul conditiilor de fond.

      Art. 856 Noul Cod de Procedură Civilă Transmiterea proprietăţii imobilului Efectele adjudecării Urmărirea imobiliară
      Transmiterea proprietăţii imobilului

      (1) Prin adjudecarea imobilului adjudecatarul devine proprietar. De la această dată, adjudecatarul are dreptul la fructe şi venituri, datorează dobânzile până la plata integrală a preţului şi suportă toate sarcinile imobilului.

      (2) Prin intabulare, adjudecatarul dobândeşte dreptul de a dispune de imobilul cumpărat, potrivit regulilor de carte funciară.

      (3) De la data intabulării, imobilul rămâne liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanţă, creditorii putându-şi realiza aceste drepturi numai din preţul obţinut. Dacă preţul de adjudecare se plăteşte în rate, sarcinile se sting la plata ultimei rate.

  2. Trântit la sol !

  3. Pentru cei care se intreaba cum e posibil, tot sectorul este asa. In S1, de zici de ani asa arata normalul. Bizar era daca nu le iesea magaria.

  4. Clanuri interlope, adica prostitutie, droguri, analfabetism, etc, se potrivesc de minune in peisajul corupt al capitalei Romaniei, ca de altfel, in orice alt oras din tara. Tipii astia construiesc ilegal, fara prea mari batai de cap in timp ce autoritatile se fac ca lucreaza. Votati Psd/Pnl/Aur! Sa fie continuitate.

    • Treaba cu clanuri interlope este visul unei nopti de vara. Sa mai adaugi si droguri/prostitutie la poveste este produsul unei minti bolnave. Biharia este o zona de blocuri inalte. Cred ca este o schema a avocatilor care iau spaga de la dezvoltatori prin santaj.

  5. Politia romana: nu poate „constata” un bloc de 8 etaje, ca nu a fost primita pe santier.

  6. In America, in Boston, primaria a subventionat un hotel langa aeroport pentru a impiedica decolarea catre oras sau autorizarea, de catre autoritatile aeronautice dispretuitoare, a unei piste noi.

    Dar in S1, Clotilda nu e preocupata de somnul linistit al cetatenilor, cat de disponibilitatea unui avion cu care sa fuga cand poporul asta nu va mai rabda „alesi prin numaratoarea cu jandarmi”.

    Daca va spun ce au facut orasenii americani sau olandezi impotruva autostrazilor si pasajelor suspendate, va ia mintea razna, taranilor.

    • Esti platit de baietii. …descurcareti sa vii cu fitile din astea ? Pare ca nici n ai avut timp sa ..citesti articolul. Ideea era alta.
      Cat despre marea primarita revolutionara, apelez la cunostintele tuturor incercand sa aflu ce a facut a concret de cand a ocupat scaunul ala. La fel ma intreb si despre Nicusor. Cum care ? Ala de a aparut la tv si a zis ca le a facut pe plac cetatenilor. Adica s a tuns…..

    • Contopistule, fa taran pe mama ta si pe tatal tau de unde te tragi. Zona strazii Biharia este toata plina de blocuri inaalte si nu afecteaza traficul aerian fiind in afara zonei de decolare. Mai mult aeroportul Baneasa trebuia inchis de mult. Schema este alta. Praduitorul vrea taxa de construire. Da in judecata, blocheaza proprietatea si pana nu primeste spaga lui nu da drumul la proces. Schema este promovata de o haita de avocati. Politia nu face NIMIC.

    • @non-robot doar eu stiu cate a facut in S1, dar m-am interesat sa vad nu ca unii ca tine care dau din gura cu „ce a facut?” fara a cauta exact. Tipic trompetelor fostelor partide.

  7. A propos de ce zicea domnul de la fisc acum ceva zile. Poate se sesizează cumva ANAF sa ceara oarece explicații cu referire la împrumutul cash a 2.5 milioane euro de la o persoana fizica la alta? O oarecare justificare a provenienței sumelor respective, în cash? Cam ce impunere fiscala au avut respectivii domni anul precedent? Și oare e ok sa vinzi un bloc cu 30 de apartamente pe persoana fizica, fără taxe, impozite, tva, că-și cum ai vinde o bibicleta pe olx? Uite aici caz la ziar, nu e nevoie ca ‘inspectorii’ ANAF sa facă ‘investigatii’ pe Facebook dacă mănânc hamsii sau caracatiță în concediul de la bulgari…

  8. FRAIERILOR CARAVANA TRECE CAINE LATRA…

  9. Ca sa intelegem de ce a fost asa de mare miza pentru ca tudorache sa ramana primar. Si pentru ce se mobilizeaza atatea forte impotriva cuiva care vine din afara sistemului.
    Nici nu are importanta cat de competent ar fi, trebuie eliminat, pana nu se dezgroapa serparia.

    • Te rog lasa-ne cu Dna Clatite si plicusor Dan. Doi handicapati, ea de la serviciile franceze, el cel mai mare spagar. Amandoi catastrofe. CE AU FACUT PANA ACUM??? Nimic!!! Sobolani, tantari, gropi, fara apa calda, mult gunoi. Hahalere

    • @Daniel problemele pe care le enumeri sunt de la fostele administratii. Handicapati sunteti inca voi care puneti botul la vrajelile fostelor partide cand ei isi luau diamante, acele spagi de care vorbesti la altii. Eu zic sa ne lasi tu cu hotii tai care au fost pana acum timp de 30 de ani si care chiar nu au facut nimic

  10. Putem spune ca doamna Clotide nu este un REPER in materie de construcții ilegale in sectorul 1…
    Ce e ciudat e ca toate blocurile alea sunt vândute “pă persoana fizica” iar ANAF vrea sa prindă micii evazioniști…

  11. Cate diamante a luat pe el ?

  12. Vedeti cum este in Romania, pentru unii legea se aplica iar pentru altii nu.In ce tara din UE se mai fac tranzactii cash de milioane de dolari?Nu va faceti griji laboratoarele din justitie consiliaza proprietarii iar daca va fi necesar vor sesiza si CCR care in final va da decizie favorabila lor.

  13. Nu contează proprietarii, nu contează cine a construit, contează acel Inspector de la Disciplina In Construcții care a dat Aviz. Acel Inspector care „Probabil ” a luat o mare șpagă că să închidă okii

    • Voi cititi tot articolul sau doar titlul? Cum nu conteaza cine a construit daca ei au construit fara nici o autorizatie. Ce treaba are ACEL inspector, cand constructorul a ridicat fara niciun aviz?

  14. Cum Dumnezeu au avut aia datorii de 2.5 milioane Euro CASH? E o declaratie data la misto ca sa isi mute blocul de la unul la altul si sa ii poata face acte. Probabil asta cu executarea e schema prin care se ridica atatea constructii ilegale in București.

    • corect da. oamenii normali aka sclavii platitori de taxe nu au la indemana astfel de tertipuri.

    • Ma amuz sa vad toti salariatii ca se mira de niste sume. Cel putin 20% din antreprenori lucreaza azi cu sumele vehiculate in articol. Toti cotcodacii salariati se minuneaza. Ia luati voi riscul de antreprenor si o sa vedeti si rezultate de antreprenor. Pana in 2015 tranzactiile erau permise in numerar, deci am inteles ca de 15 ani se lucreaza la el. Un bloc de 30 apartamente la 100.000 euro cost inseamna 3.000.000 euro ca sa-l construiesti, probabil 4 sa-l vinzi. Deci mi se pare justificat imprumutul. Nu a rambursat dezvoltatorul, atunci trebuie sa dea banii inapoi si executarea mi se pare o treaba legala. Ce ma ingrijoreaza este duduia de la USR implicata in articolul Dnei Clatite, recunoscuta pentru santaj.

    • @Daniel deci pe tine te ingrijoreaza o persoana care a inceput sa miste ceva, nu de hotiile precedesorilor care au cumparat si diamante si a lasat gauri bugetului ducand astfel la gropile, gunoaiele, etc de care vorbeai. Esti doar o alta trompeta a vechilor clase politice.

    • @Daniel Marsh mah shpagarule si hotule care esti!!! Te cauta Clotilde si pe tine? Ti se clatina „bisnisu”?
      Lasa jignirile deoparte. Nu toata lumea e antreprenor ca tine si sustinator al hotilor si mafiotilor. Stiti sa faceti bani doar din invarteli si shmenuri, pe bune nu sunteti in stare sa faceti un leu! Lesinatilor!!!

    • @antiUSL te rog sa privesti lucrurile din toate unghiurile. De 15 ani se lucreaza la un bloc??? De ce nu s-a eliberat autorizatia? Pentru ca la S1 si PMB se cer cer spagi, pentru ca la avize se cer spagi. Daca ne raportam la orice tara CIVILIZATA, s-a trecut peste modelul gatuielilor si spagilor pentru constructii. Incearca sa obtii o autorizatie. Dupa ce construiesti si ai receptia, pac vine Plicusor/Clatite si nu-ti da edificarea pana nu platesti!!! Ai totul in regula, dar edificarea este chitanta spagii. Nu sunt cu nici un partid deci treaba cu diamantele nu are impact la mine. Nu am treaba cu politicienii de care mentionezi. Spun doar ca cei care muncesc cu adevarat, care isi risca propriul capital sunt incorsetati de spagarii politici. Nu ma cunosti si deja imi aduci acuze. In comentariile mele am prezentat numai adevarul, dar vazut din partea celui care isi risca banii, munceste pe rupte si da de mancare la 3.000 de oameni, care nu ma acuza ca tine ci care isi primesc salariile sau plata contractelor luna de luna. Asa ca pune o frana si vezi si lucrurile din perspectiva celui care construieste.

    • @ Daniel ” De 15 ani se lucreaza la un bloc??? De ce nu s-a eliberat autorizatia?” Adica din perspectiva judecatii tale, intai incepi sa construiesti si apoi ceri autorizatie? Adica proprietarul constructiei n-a vrut sa dea spaga si s-a luat de construit fara autorizatie si ar trebui laudat ptr asta, dupa mintea ta.

    • @NiKomate & MadK9. Nu sunt trompeta nimanui, nu sunt inregimentat politic. Mars sa-i spui lui mama ta si hot e neamul tau. Cu privire la spaga, nu ma vei gasi vinovat. De facut bani am facut miliarde la mii de oameni. Nu fac invarteli si smenuri. Am raspuns cum se cuvine unora care se ascund si improasca mizerii din spatele calculatorului.

      Voi ati citit un articol comandat, nu stiti cu ce se ocupa cei care l-au comandat.

      Aici problema este f simpla. S-a cumparat teren, s-a angajat un arhitect, s-a depus pentru autorizatie, s-a respins. Bani multi investiti aiurea. S-o fi urcat omul pe pereti cand or fi cerut cei de primarie 1-2-3-x apartamente spaga. Nu apar constructorul in nici un fel si din comentariile mele nu rezulta asta. Spun doar ca articolul se vrea bun, dar e suspect prin trimiterile lui, aiurea.

      Eu daca as fi fost unul din numele alea enumerate, as fi dat in judecata autorul si ziarul. Recunosc unul din nume ca fiind profesor universitar.

  15. Lasa ca fac avioanele jaloane printre blocuri si nimeresc ele aeroportul pana la urma.

  16. In primul rand notarii arestati si in al doilea rand unde pot gasi niste c4 sau ceva sa daram acel bloc,ca vad ca instituțiile statului corupte si incompetente dorm !!!

  17. Poate ca blocul asta turn,ridicat în calea avioanelor,arata cat de mare este coruptia in Romania.Aici e vorba de un mod de operare prin care cozile de tapor(acelea de la baza luptei politice,unde se aplica de catre haita,violenta-psihica,fizica,în fel si chip-ale decidentilor politici,care apeleaza la asemenea mijloace)îsi fac mendrele pe plaiul mioritic,fiind adevaratele stapane ale teritoriului.Daca le reclama cineva la politie,aceasta îl chestioneaza,în detaliu, pe acel cineva,în loc sa intervina de indata pentru a opri ilegalitatea.Iar daca reclami mai departe îti da cu Constitutia în cap,cu sesizarile anonime.De aceea oamenii de buna credinta sunt timorati si le este teama nu numai de acesti interlopi proprietari,ci si de politisti.Increderea în institutiile judiciare este la pamant.
    Asa cum spunea cineva hartiile acelea sunt facute „la misto”,adica în fals,între neamuri(relatiile de rudenie sunt foarte stranse si,în caz de nevoie,actioneaza toate la un ison,ca o forta de temut),pentru a avea un document de început,în procedura de intabulare.Daca alegerile nu schimbau,cat decat,lucrurile,astia ajungeau sa construiasca si in parcurile din centrul Bucurestiului,unde era loc,langa cladiri emblematice,pentru ca,asa cum s-a vazut,nu avea cine sa-i opreasca.Centrul Timisoarei(locul izbucnirii Revolutiei confiscate)a fost ocupat de interlopi prin metoda telefo..,pardon,metoda violenta la vecin,Cumpara un apartament,unde facea galagie,manjea clantele,zgaria peretii,facand viata celorlalti un infern,pentru a-i determina sa-si vanda locuintele pe nimic.
    In sectorul 1,industria constructiilor ilegale avansase asa de mult încat primarul ajunsese sa faca reclama la televizor,cu imagini de cladiri uluitoare,spitale ultramoderne,FICTIVE.
    Nici astazi nu s-a dat o solutie definitiva la aceasta „afacere” si ne mai intrebam cum a fost posibil!Se taraie de un proces cu diamantele,de o sa „cocleasca”pana se va finaliza,iar autorul(Tudorache)”filozofa”cu Gusa(alt lup moralist) toata ziua la televizor.
    Ca sa se darame acest bloc turn,monument al coruptiei violente,ma tem ca este nevoie,in aceasta mlastina juridica,de un King-Kong adevarat.

  18. Votați pesede penele udemereu ca sa nu mai auzim cum suntem furați.
    Cat a fost pesedeu la primăria s1 era liniște și pace, din când în când mai scapa unu cate un diamant pe jos🤣 A venit franțuzoaica si au apărut blocuri pe care nimeni nu le-a văzut cum se ridică ca fat frumos🤣
    Anafule, șefule de la ei, bre, auzi ? 2,5 mil€ cash. Pai după ce termini cu babele corupte cu pătrunjel poate afli ceva de clanurile astea. Bonus- întreabă de baluță de la s4 și sportivi lui.

  19. Primul lucru pe care trebuie să îl facă primarul este să dea ceară în instanță desființarea, să noteze litigiul în Cartea funciară. Băncile nu vor acorda credit pentru o clădire cu litigiu. Cine cumpără nu mai este de bună credință, litigiul fiind notat.
    Plângerea penală nu oprește vânzarea, nu demolează clădirea.

  20. Ce culoare au ochii familiei care deține construcția neautorizată?
    Cui a dat șpagă ? Cât?
    Pe cine a demis primarul din cauza acestor fărădelegi? Responsabili…

  21. Famiglia Roman ar trebui să recunoască datoria de 250.000 de euro în numerar pe care o au la Iohannis și să îi dea un apartament în blocul respectiv. Așa e corect, fără contribuția ficusului la demolarea justiției și poliției, construcția blocului ilegal nu ar fi fost posibilă.
    Și îi plac mult casele și apartamentele lui Klaus.

  22. Jigodiile se fac că nu pricep. Întotdeauna.
    În democrație ai voie să urlii la lună și la stele.

  23. Mulțumim G4 media pentru ca faceti cunoscute astfel de cazuri. Din păcate, este degeaba fiindcă acel blocau a crescut intr-o zi: au plecat cei de la aeroport seara și dimineața in zona de autorizare era un bloc de 8 etaje!; la fel și pentru inspectorii primăriei, pentru polițe, pentru vecini (cărora cu siguranța le este frica fiindcă nimeni nu ii apăra de abuzuri). Ce sa speri de la o țara in care doar constatam iar șmecherii (de toate nivelurile de educație sau ne-educație) ragaie, se freacă pe burta și rad de noi!

  24. C4 găsești și la obor daca ați cum sa abordezi problema. Sunt niste ucraineani că îți dau și un javeline. E mai curat că dai de la distanță fara să fi văzut. Sau poți face rost de c4 de la Kogălniceanu direct de la sursa.

  25. Blocul acesta nu se vede are “doar” 8 etaje ,in schimb bisericuța din Constanța le sarea in ochi judecătorilor .Rușine.

  26. Sa stai la ultimul etaj, sa bei o cafeluta si sa treaca boeingul ! :)))))
    Cat de tamp sa te creasca familia si scoala ca sa cumperi asa ceva !

  27. Inspectoratul de stat in constructii ce a pazit? Cum a fost posibil sa nu se sesizese nimeni si constructia ilegala sa fie finalizata? Sa fi fost oare spaga pentru inchiderea ochilor si neblocarea lucrarilor, pentru ca mai apoi sa se dea o amenda modica si sa se autorizeze ulterior? Aceasta metoda e destul de practicata. Constructia ar trebui demolata pe cheltuiala celui care a incalcat legea.

    • Daca te duci prin provincie, ai sa gasesti inspectori care au ridicat constructii care nu respecta normele…

  28. Sugatoriii de copeiciii sa suga copeiciiiile masturbatorului de la kremlin

  29. made in firea ! marca inregistrata