G4Media.ro

EXCLUSIV Violeta Alexandru, ministrul Muncii: ”Interdicția de a cumula pensia cu jobul…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

EXCLUSIV Violeta Alexandru, ministrul Muncii: ”Interdicția de a cumula pensia cu jobul la stat nu li se va aplica celor care au pensia mai mică decât salariul minim brut”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat luni pentru G4Media.ro că va exista o categorie de personal căreia nu i se va aplica interdicția de a cumula pensia cu un post de bugetar: cei care au pensii mai mici decât salariul minim brut (2.080 de lei în prezent, propus să crească la 2.230 de lei de la 1 ianuarie 2020).

”Acesta este scenariul de lucru la acest moment. Interdicția pe care o propunem are rolul de a elimina din sistem situațiile nefirești, cu angajați care imediat după ce s-au pensionat pe pensii mari s-au întors în sistemul de stat și cumulează venituri uriașe. Nu vor fi afectați pensionarii cu pensii mici care sunt solicitați să revină în posturi care nu pot fi acoperite altfel”, a declarat Violeta Alexandru pentru G4Media.ro.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţase sâmbătă că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.

Ea a anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi.

„Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”, a declarat sâmbătă ministrul Muncii.

Foto: Violeta Alexandru (Inquam Photos / Octav Ganea)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

56 comentarii

  1. Ehei, chestiile astea cu exceptii nu-mi plac mie.

    • Asa este. Lege trebuie sa fie pentru toti, fara exceptii. Lucrurile sunt simple – esti pensionat cu 40 de ore pe saptamana pensie, nu muncesti peste 40 de ore.

      Cine munceste peste 40 de ore, numarul echivalent de ore se taie din pensie. Asa este peste tot in lume. Si la somaj este la fel. Somajul este considerat munca temporara platita de stat sa cauti alt serviciu. Muncesti in paralel cateva ore pe saptamana, orele alea se scad din ajutorul de somaj.

      E regula valabila in toata lumea, fara exceptii ca sa vezi ca e pensia mica, ca nu avem suficienti oameni in sistem, etc.

    • Daca ti-ai dori sa fii membru in CA – câte ai putea „duce”? De ce nu sunt mai multe meserii din astea? Doar 7 membri sunt cam puțini.
      De ce directorul institutiei nu poate fi in acelasi timp si membru in CA? Ca sa nu mai cheltuim….

    • PNL nu face nimic cu pensiile speciale

      Din 187480 pensii speciale, cele militare (178168) și ale magistraților (3800) rămân neschimbate, adică uriașe ca acum.

      Asta înseamna ca (178168+3800)/187480=97% din pensiile speciale vor sta nemodificate și doar 3% se micșorează.

      Pensiile militarilor trebuie scăzute în primul rând deoarece ele constituie majoritatea celor speciale însă guvernului PNL ii este frica de o rebeliune armata.

      Când la fiecare suta de oameni anulezi privilegiile doar la 3 asta nu înseamnă ca ai făcut dreptate sau măcar ai intreprins o acțiune care aduce economii semnificative la bugetul de stat.

      Citat:
      „PNL a luat decizia de a anula pensiile speciale cu excepția pensiilor militare și ale magistraților, a anunțat luni vicepremierul Raluca Turcan, precizând că se dorește eliminarea unei „inechități crase”.

      În total, la nivelul lunii iunie, în plată erau 187.480 de pensii speciale dintre care 9.312 de serviciu și 178.168 militare. …

      În ceea ce privește pensiile de serviciu, acestea erau în iunie 2019 în număr de 9.312:
      procurori, judecatori – 3.800
      personal aeronautic – 1.453
      personal auxiliar în instanțe judecătorești și parchete – 1.789
      funcționari publici parlamentari – 805
      diplomați – 850
      beneficiari ai Curții de Conturi – 605”
      Spalare de creier
      Gigi Kent [utilizator], Luni, 9 decembrie 2019, 14:15 -6/10
      Treaba cu „principiul contributivitatii” e o poveste de adormit copii. Exista categorii care nu au „contribuit” pentru ca asa e legislatia. Au fost angajati la stat si aveau alt sistem. De exemplu indemnizatii si nu salarii.

      Conceptul de „contributii” la stat este integral penibil. Asa zisele contributii reprezinta doar o mutare de bani dintr-un cont in altul.

      Pernsiile astea, uneori exagerate si nerealiste, au aparut tocmai din nevoia de a acoperi niste lacune in legislatie (lipsa contributiei scriptice).

      De taiat e usor dar nu mi se pare normal ca toti anii in care ai ocupat o pozitie la stat sub o forma de angajare care nu prevedea nici o „contributie” sa iti fie stersi din vechime.

      Nu mi se pare normal ca dupa un mandat de parlamentar sa ai 10.000 euro pensie (sau eu stiu ce aberatie) dar nici sa fie ca si cum 4 ani nu ai fi muncit.

      Solutia e extrem de simpla. La anii si venitul net respectiv corespund niste taxe care ar fi trebuit platite daca era un salariu normal. Si alea ar trebui sa intre intr-un calcul normal de pensie normala.

      Asa ca treaba cu „ai dat, primesti” nu prea poate functiona.

    • Senatorul USR nicu falcou este pensionat de la varsta de 45 de ani,primeste 3000 lei pensie lunar si mai orimeste luna de luna de la parlament 8400 lei,si cica USR vrea sa elimine pensile speciale …. hahaha Hotul strga hotii !!!!

    • Senatorul USR nicu falcoi este pensionar de la varsta de 45 de ani,primeste o pensie de 3000 lei ,iar de la parlament 8400 lei pe luna,iar colegii lui USR isti striga ca vor sa elimine pensile speciale hahaha,hotii striga hotii !!!

  2. Adică cineva care va avea pensie maxim 2080 lei va putea cumula, iar altcineva care va avea 2081 lei pensie, va trebui sa renunțe la ea. Se vor crea situații hilare și nedrepte. Exista, parcă prin camera deputaților un proiect depus de deputatul Roman de la PNL care parea un pic mai corect.

    • Deci, nicio exceptie nu poate fi corecta, ca d-aia zic….

    • Daca invatau matematica in scoala faceau o formula care sa aibe o evolutie continua. Sau macar sa evolueze in trepte mai mici. Daca analfabetilor de la ministerul muncii le faci o formula cu calcul integral ai blocat tot ministerul. La ce foloseste sa inveti matematica daca nu o aplici in practica?

  3. Pana la atingerea varstei standard de pensionare nu ar trebui sa se cumuleze, indiferent de cuantumul pensiei.

  4. Ba să nu mai existe excepții! Ce dacă are o pensie de 1800 lei, de exemplu? De ce să nu se ducă în privat, dacă vrea să muncească? Pentru că nu e în stare, nu? Pentru că în privat, ziua de muncă nu este alcătuită din suma pauzelor de fumat, a tăierii de frunze la câini plus pupat în fund șeful.

    Ne-a dat speranțe de normalitate, iar acum vine cu excepții, de fapt, o întoarce ca la Ploiești…

    • Corect, ca d-aia am zis…

    • ca nu intelege de ce a trecut Motiunea Simpla. Ca si Basescu la vremea lui.
      Doi tatari fara morala. Amandoi piese de baza in fostul PDL :
      Raluca Turcan (dimineata 9-dec-2019) :

      ,,Dorim ca în paralel cu anularea unor privilegii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechitățile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare a principiului contributivității”
      ,,PNL a luat decizia să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militare și ale magistraților”

      Cum se impaca ideea de ,,ELIMINARE A INECHITATILOR DIN SISTEM” cu conceptul de ,,CU EXCEPTIA PENSIILOR MILITARE SI ALE MAGISTRATILOR”” ?
      Aidca : Jos cu ,,Inechitatile” ! ! ! , dar pastram ,,Exceptile” ! ! !
      Mai ales cand Exceptile sunt 95 % din Pensiile Speciale !
      Raluca Turcan incepe sa semene cu studentul Basescu cand scria cu mana lui in Biroul Securistului modul de viata a colegului de Facultate de la Facultatea de Marina + Pareri Personale ale lui Basescu despe Colegul sau ca va fi UN PERICOL PENTRU REGIMUL COMUNIST !
      Asa a ajuns Basescu capitan la 34 de ani pe ,,Biruinta” de 164.000 de tone capacitate. Cel mai mare vapor construit din Istoria Romaniei !

  5. Lipasa de principii si jumatati de masura!

  6. penele e tot un pzd, da’ mai prost.
    daca pensia e 675 lei, salariul la stat e 1875 lei, da’ shpaga e 1000 euro pe minut???
    cand o sa curatati sistemul?

  7. Pamflet
    Sa va fie rusine penelistilor daca umblati cu exceptii.
    Regula trebuie sa fie clara: La stat, nu se poate cumula pensia cu salariul. Punct. Orice exceptie va duce la anularea regulii.
    La fel si cu pensiile speciale. Sa primeasca pensii speciale doar militarii care au luptat in razboi si doar pentru perioada cand au luptat. Nu yrebuie sa primeasca pensie speciala cei care au lucrat la popota, la casa armatei, la ansamblurile artistice ale armatei, la ziarele si revistele armatei si restul care nu si-au pus viata in pericol in razboi.
    Si inca o intrebare: cei care lucreaza 15 ani in armata se pot pensiona si primesc pensie speciala. Dar cei care au fost militatri in termen 1,5 ani de ce nu primesc nimic? Si ei chiar au muncit si s-au instruit

  8. Fara exceptii va rugam .

  9. Oricum va fi atacata la Curtea Constitutionala si are sanse mari sa pice aceasta prevedere legala.Se incalca principiul egalitatii de sansa, cum poti sa justifici ca nu lasi pe cineva pensionar sa participe la un concurs pentru un post la stat dar poate la privat si pe cineva care nu este pensionar il lasi sa participe si la stat si la privat.Persoana poate sa fie pensionara, ipotetic vorbind, fara sa fi lucrat la stat deloc in intreaga cariera.

  10. Facem pariu pe 5-10000$ ca nu intri de „bodyguard” la gradi 203 din Rossetti?? Ca sa aplici aplicarea aplicei ?! Nu sa iei shpaga shpagarei directoarei PSD-PNL-PSD…. Hai ca deja bat campii mai rau ca voi.

  11. Din vorbe e usor, dar sa vedem cum vor proceda cu medicii, in multe localitati micute medicii pensionari asigura asistenta medicala ca medici de familie, daca nu vor mai avea voie, chiar nu stiu cum va fi… vedem in zilele urmatoare…

    Ia uite:
    „Din cauza lipsei de medici, unii doctori rămân să lucreze până la 80 de ani.
    Criza de medici şi interesul scăzut al absolvenţilor de medicină pentru medicina de familie fac ca o bună parte din această categorie de specialişti să profeseze şi după împlinirea vârstei de pensionare. În cursul anului trecut, 42 de medici de familie din judeţul Suceava care au împlinit vârsta de 65 de ani au solicitat prelungirea activităţii profesionale, după cum a declarat, ieri, în conferinţă de presă, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu.
    „https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-01-17/Din-cauza-lipsei-de-medici-unii-doctori-raman-sa-lucreze-pana-la-80-de-ani

    • Raman sa lucreze pana la 80 de ani pentru salariu si spaga, nu pentru pensie!

    • @Ai dovezi?!

    • Nu, tu ai pentru ce scrii tu?!

    • Hai sik tyr lili ca din cauza homunistilor astia indraciti cei tineri nu au loc si nu pot da concurs ! Niste lichele impostoare analfabete care fac doar spagareli cu concedii medicale si altele ! Zat !

    • „Saracii” de doctori,sa nu le plangem de mila.Au pensii de 9000 lei si salarii de 15000,plus la fiecare garda inca 1000 lei si asa sunt de „obositi”ca nu mai vor sa plece din din spitalele de stat,ar dori sa mai lucreze pana la 100 de ani.Ba sa faca bine sa aleaga ori pensia ori salariul si sa stea in sistem pana la 100 de ani daca vor.

  12. Un principiu pe care va pregatiti sa-l incalcati si care s-ar putea sa va dea planul peste cap este nediscriminarea. Pensia nu trebuie cumulata cu salariul. Si atit. Nu numai pentru nu stiu cine, nu pentru cei de la stat, dar nu pentru cei de la privat.
    Altfel mai bine va lasati pagubasi.

  13. Marcel Radulescu

    13:25 (acum 0 minute)

    către relatiicupublicul, Drp, bcc: ludovicpnl
    Buna ziua!
    Am vazut stirea cu ce-ati hotarat in legatura cu cumulul pensiei cu salariul la stat si sunt revoltat ca incepeti, din nou, ca si ceilalti, ca sa nu zic ca USL, cu EXCEPTII!
    NICIODATA o reglementare cu exceptii nu a avut rezultate corecte, etice si echitabile.
    Sunteti ditamai oamenii, politicienii, profesionistii, dar nu va dati seama de acest lucru ELEMENTAR?!
    Guvernati si si faceti politica fara EXCEPTII daca vreti sa aveti viitor!

  14. Pana ieri imi placea acest ministru, de azi nu-mi mai pun problama….

  15. Nu cred ca dreptul la munca poate fi interzis dar poate inceta acordarea pensiei pentru perioada in care doresti sa muncesti. Pensia se acorda celor care o solicita si care aleg sa se odihneasca. Cum este posibil ca Dorneanu de la CCR sa aiba salar si sa mai cumuleze trei pensii !!! Sau cum este posibil ca un parlamentar sa cumuleze veniturile de parlamentar cu pensia de la vechiul loc de munca si cu pensia speciala acordata pentru mandatul anerior de parlamentar ?

  16. Nu cred ca dreptul la munca poate fi interzis dar poate inceta acordarea pensiei pentru perioada in care doresti sa muncesti. Pensia se acorda doar celor care o solicita si care aleg sa se odihneasca. Cum este posibil ca Dorneanu de la CCR sa aiba salar si sa mai cumuleze trei pensii !!! Sau cum este posibil ca un parlamentar sa cumuleze veniturile de parlamentar cu pensia de la vechiul loc de munca si cu pensia speciala acordata pentru mandatul anterior de parlamentar ?

  17. Fumigena totala!PDL cunoaste faptul ca CCR s-a mai pronuntat pe aceasta problema pe timpul lui Boc-ingradirea dr la munca-asa ca petarda tot petarda ramane.Studiati inainte sa comentati.Apropo, Berbeceanu nominalizat secretar de stat este pensionar MAI.SIC!

  18. Daca doresc sa MUNCEASCA sa mearga la privat nu la stat , stat care orisicum l e plateste pensia ( in foarte multe cazuri nu mica ) . Daca nu doresc la privat , problema d-lor sa mearga in parc la plimbare .

  19. Politienii sunt pensionati la 50 de ani, altii la 39. Pentru munca solicitanta. Dupa care sun reangajati. Ca sunt proaspeti. Adica au dat in branci cu munca.

  20. Pensii speciale Pnl
    Pnl declara ca cele militare si ale magistraților sunt exceptate de la abrogare.

    Situatia actuala,
    Din 187480 pensii speciale, cele militare (178168) și ale magistraților (3800) rămân neschimbate, adică uriașe ca acum.

    Asta înseamna ca (178168+3800)/187480=97% din pensiile speciale vor sta nemodificate și doar 3% se micșorează.

    Pensiile militarilor trebuie scăzute în primul rând deoarece ele constituie majoritatea celor speciale însă guvernului PNL ii este frica de o rebeliune armata.

    Când la fiecare suta de oameni anulezi privilegiile doar la 3 asta nu înseamnă ca ai făcut dreptate sau măcar ai intreprins o acțiune care aduce economii semnificative la bugetul de stat.

    Citat:
    „PNL a luat decizia de a anula pensiile speciale cu excepția pensiilor militare și ale magistraților, a anunțat luni vicepremierul Raluca Turcan, precizând că se dorește eliminarea unei „inechități crase”.

    În total, la nivelul lunii iunie, în plată erau 187.480 de pensii speciale dintre care 9.312 de serviciu și 178.168 militare. …

    În ceea ce privește pensiile de serviciu, acestea erau în iunie 2019 în număr de 9.312:
    procurori, judecatori – 3.800
    personal aeronautic – 1.453
    personal auxiliar în instanțe judecătorești și parchete – 1.789
    funcționari publici parlamentari – 805
    diplomați – 850
    beneficiari ai Curții de Conturi – 605”
    Spalare de creier
    Gigi Kent [utilizator], Luni, 9 decembrie 2019, 14:15 -6/10
    Treaba cu „principiul contributivitatii” e o poveste de adormit copii. Exista categorii care nu au „contribuit” pentru ca asa e legislatia. Au fost angajati la stat si aveau alt sistem. De exemplu indemnizatii si nu salarii.

    Conceptul de „contributii” la stat este integral penibil. Asa zisele contributii reprezinta doar o mutare de bani dintr-un cont in altul.

    Pernsiile astea, uneori exagerate si nerealiste, au aparut tocmai din nevoia de a acoperi niste lacune in legislatie (lipsa contributiei scriptice).

    De taiat e usor dar nu mi se pare normal ca toti anii in care ai ocupat o pozitie la stat sub o forma de angajare care nu prevedea nici o „contributie” sa iti fie stersi din vechime.

    Nu mi se pare normal ca dupa un mandat de parlamentar sa ai 10.000 euro pensie (sau eu stiu ce aberatie) dar nici sa fie ca si cum 4 ani nu ai fi muncit.

    Solutia e extrem de simpla. La anii si venitul net respectiv corespund niste taxe care ar fi trebuit platite daca era un salariu normal. Si alea ar trebui sa intre intr-un calcul normal de pensie normala.

    Asa ca treaba cu „ai dat, primesti” nu prea poate functiona.

    E normal??

  21. Bai fratiilor,pe asta daca o vezi dezbracata cu parul despletit in pat,ai impresia ca e Moartea in persoana ! Urata femeie.

  22. Fara exceptii!

    • Doamnelor si domnilor, pensiile militare Nu sunt pensii speciale ci pensii de serviciu.
      In privinta exceptiilor aveti dreptate FARA EXCEPTII

    • Da, raman 97% din pensiile speciale…si ce-i cu asta? Nu consuma decat 99% din bugetul anterior pentru pensii speciale. Romanasii sunt satisfacuti ca PNL-ul le-a tras-o pesedoilor, 1% si vor plati in continuare 99% pensii speciale.

  23. Iar o sa iese un mare fas! Pai exact babe si mosi decrepiti, cu mentalitate de sluga credincioasa care pupa mana celui care o hraneste, au beneficiat de aceasta prevedere pivind cumulul pensiei cu salariul, in timp ce oameni tineri au fost marginalizati pt. ca nu au acceptat sa fie partasi la marsavii. Ex.: persoana pensionata pt. limita de varsta dintr-o institutie publica, a fost angajata cu contract de munca la o firma fantoma, cu un singur angajat(ea!) si in aceeasi zi a fost detasata la o institutie bugetara din subordinea autoritatii de unde se pensionase, ba mai mult si plimabata prin diverse functii de conducere, de unde a facut doar ilegalitati.

  24. Pai să meargă în privat că acolo pot cumula mai multe venituri la negru, că salariul e minim pe economie. De exemplu poți fi manager și în același timp reprezentantul angajaților în dialog cu patronatul, un fel de hot și popa, care vrăjește angajații și pupa in cur patronul și nu e considerat conflict de interese, sau poți fi femeie de serviciu, infirmieră și asistență medicală în același timp vreo 10-14 ore pe zi și poți lua în mînă la negru mai puțin decit femeia de aerviciu la spital( scuze îngrijitoare cu 8 clase), dar mai mult decit minimul net.

  25. Doamnelor si domnilor, pensiile militare nu sunt pensii speciale ci sunt pensii de serviciu.

  26. Și ministrul apărării e pensionar și ia și salar de la stat.

  27. CAPITOLUL II / Legea 223
    Sistemul pensiilor militare de stat
    Art. 14. –
    În sistemul pensiilor militare de stat se acordă următoarele categorii de pensii:

    a) pensia de serviciu;

    b) pensia de invaliditate;

    c) pensia de urmaș.

  28. Din cauza atâtor excepții se ajunge la bulibaseli aiurea în toate legile pe care le dați. Nu trebuie lăsat loc de 7nterpretar de nimic ., atunci nu mai e o lege ci un rahat.

  29. Pensia medie in armata este de cca 3000 lei. Nu poti stabili pensii diferite in functie de locul in care lucrezi in armata. La intrarea in sistem toti de pregatesc pt razboi. Daca nu participa nu este vina lor si cred ca este bine, altfel ….. Exista decizii CCR prin care pensiile militariilor si magistr nu pot fi eliminate. Nu generalizati pt cateva cazuri. Cititi legea pensiilor militare. Cumulul ste neconstitutional intrucat posturile au fost publice si ocupate prin concurs . Legiile nu se aplica retroactiv in domeniul diminuarii pensiilor vezi CCR . Cei care sustin contrariul ar trebui sa lupte pt drepturile lor . In ceea ce priveste salariile la stat trebuie comparate situatii similare.

  30. Pensia medie in armata este de cca 3000 lei. Nu poti stabili pensii diferite in functie de locul in care lucrezi in armata. La intrarea in sistem toti de pregatesc pt razboi. Daca nu participa nu este vina lor si cred ca este bine, altfel ….. Exista decizii CCR prin care pensiile militariilor si magistr nu pot fi eliminate. Nu generalizati pt cateva cazuri. Cititi legea pensiilor militare. Cumulul ste neconstitutional intrucat posturile au fost publice si ocupate prin concurs . Legiile nu se aplica retroactiv in domeniul diminuarii pensiilor vezi CCR . Cei care sustin contrariul ar trebui sa lupte pt drepturile lor . In ceea ce priveste salariile la stat trebuie comparate situatii similare. Astept de la politicieni mai mult profesionalism in abordare. Astfel societatea se va diviza si asa au aparut in istorie hitlerismul, comunismul.

  31. Politicienii ar trebui sa fie profesionisti. Sa discute aplicat pe lege, sa dezbata problemele cu factorii implicati. Altfel, maine ne trezim ca voteaza , in disperare de voturi, legi care rastoarna statul de drept, legi care se aplica retroactiv, etc.

  32. Pensia militara nu are o parte contributiva si o parte suplimentata de la bugetul de stat. In intregime esta platita de la bugetul apararii si nu implica, nu influentiaza sau apasa asupra bugetului casei nationala de pensii. A se vedea aceasta diferenta intre pensia speciala si cea militara.

  33. Soluția e simplă și la îndemână! Vrei să muncești după pensionare tot în sistemul public ?!? Încadrare pe salariul minim. Să vedem atunci câți doritori vor mai fi din ăia care se plâng de ingrădirea dreptului la muncă la stat! La stat degeaba!

  34. Ce faceti cu SĂNĂTATEA și ÎNVĂȚĂMÂNTUL ??? Le BLOCAȚI ????? Nu există discernământ? Nu primează interesul poporului?? Că ECONOMII (???!!!) nu faceți.

  35. 1. Militarii nu au pensii speciale. Au pensii de serviciu, corelate cu vechimea în muncă.
    2.CONSTITUȚIA ROMÂNIEI: ARTICOLUL 41
    (1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.
    Prin urmare, conform Constituției fiecare are dreptul să își aleagă PROFESIA, MESERIA, OCUPAȚIA ȘI (ATENȚIE) LOCUL DE MUNCĂ.
    În atenția decidenților politici. Vor urma procese în lanț.

  36. Pensii militare? Ce-i aia? Au luptat in vreun război? Ce gluma bună…. Vedeți ce bani încasează când pleacă in teatre de razboi. E o întreaga mafie acolo, care sa plece… Ce atatea privilegii? Au avut un serviciu liniștit, sigur, fără stres. Un fel de pension. Sa ne lase cu pensiile speciale…. Nu i-a obligat nimeni sa îmbrace aceasta cariera, nu le-a promis nimeni pensii speciale când au întrat în acest domeniu. Sa vedem unde a fost specificat în contractul lor când au îmbrățișat uniforma și cariera militara!!!!!

  37. Un „paleativ” la perturbarea absolut inutilă – doar populism – a echilibrului ce s-a încercat creat prin legea salarizării şi legea pensiilor, fără a aştepta deplina lor punere în practică şi măsurarea efectelor sociale şi economice, aşa, măcar 5 ani!

  38. BUN GĂSIT, TUTUROR!
    Am citit toate comentariile și AM REȚINUT: „FĂRĂ EXCEPȚII”!!!…OK PENSII „SPECIALE”, unde se incadreaza d-na Lidia Stanciu-judecator CCR( 40.000 ron pensie si 36.000 ron -indemnizatie MAGISTRAT!,= 76.000.RON= 16.170 EURO!!!/Luna : (2140ron= 455 EURO-pensia mea de profesor -inginer cu 49 ani de activitate in industrie si invatamant)= 35,54 PENSII DE-ALE MELE!!! ADICA , PENSIA MEA PE 3,9/4 ANI!! Deci: această ființă,și alții -11 la CCR ca ea, incasează /lună, câte 35,54 pensii a 2140 ron!!! Așadar, SUNT NECESARE ȘI EXCEPȚII: MĂCAR CELELE RAPORTAATE LA SALARIUL MINIM BRUT, DACĂ NU RAPORTATE LA „UN TRAI DECENT” : 3000 RON PENSIE+ CE SE MAI POATE CÂȘTIGA- PRIN MUNCĂ ,dacă ne mai țin puterile și avem unde!!! SĂ DEA DOMNUL SĂ PUTEM ASTFEL ÎNCÂT, SĂ CREȘTEM VÂRSTA DE PENSIONARE, AȘA CUM ÎȘI DORESC TOȚI GUVENANȚII!!!!!!!!!