G4Media.ro

Există copii care nu pot pricepe matematica? Plus: De ce sunt asiaticii…

Există copii care nu pot pricepe matematica? Plus: De ce sunt asiaticii buni la matematică – Dragoș Iliescu, psiholog și expert în testare

“Copilul meu nu e făcut pentru matematică” sau “Nu pricep matematica, nici să mă bați”. Sunt fraze des întâlnite în familiile de pretutindeni, al căror fundament l-am verificat cu psihologul Dragoș Iliescu. Colaborator OECD la o parte dintre testările standardizate, vicepreședinte al Comisiei Internaționale de Testare și profesor la Universitatea din București, Dragoș Iliescu a răspuns pentru Edupedu.ro la întrebarea “Există copii care pur și simplu nu pot pricepe matematica?”

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nici un comentariu ??? ? Până la mine…și ne mai mirăm de votanți….

  2. Matematica e o metodă de cunoaştere. Ca să performezi, e nevoie de aptitudini & exerciţiu/ dedicaţie, dar şi de antrenori capabili să facă accesibil acest joc superior al minţii. Un copil normal care nu „pricepe” matematica de nivel şcolar – e o aberaţie – înseamnă că n-a avut dascăli buni. Dozajul paşilor este extrem de important la început, ca în cazul mersului pe bicicletă, de pildă. Dacă nu înţelegem că profesoratul e o vocaţie, n-o să avem profesionişti pricepuţi. În gimnaziu, am avut personal o experienţă ilustrativă în acest sens: până în clasa a VI-a, un domn tare nerăbdător şi total lipsit de tact a zăpăcit o clasă întreagă şi ne făcuse pe toţi să credem că suntem prostănaci; în următorii ani, o doamnă profesoară talentată şi mare iubitoare de copii ne-a transformat aproape pe toţi în pasionaţi. Peste 20 dintre noi am luat la admiterea în liceu (sfârşitul anilor ’60) note între 9 şi 10, la matematică, atât la scris, cât şi la oral. Q.e.d.

    • Un comentariu aberant dat de un corporatist care se pretinde a fi altcineva. Simplu, daca un copil nu eate apt pentru matematica, nu este. Sa insisti prostseste prin diverse metode este o aberatie .