G4Media.ro

Exit-poll: O treime dintre alegătorii de până acum au studii superioare, prezență…

sursa foto: Info Sud-Est

Exit-poll: O treime dintre alegătorii de până acum au studii superioare, prezență foarte slabă în mediul rural

Marius Pieleanu, șeful institutului Avangarde, care realizează singurul exit-poll al zilei împreună cu CURS, a anunțat una dintre marile surprize ale zilei: până la ora 14.00, o treime dintre cetățenii care au votat au studii superioare.

Pieleanu a mai spus că rezultatele preliminare ale exit-poll-ului arată că e posibil să apară un nou partid parlamentar, fără să îi dea numele însă. ”E un partid conservator, cu valori creștine”, a spus șeful Avangarde.

El a mai anunțat că până acum se constată o slabă participare în mediul rural, iar numărul femeilor care votează e mult mai mic decât al bărbaților. De asemenea, peste 60% dintre cei care au votat sunt persoane active, în jur de 45 de ani. (Foto: Info Sud-Est)

Citește și:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Daca e cu nasul intre bucile lui felix ce ai vrea sa spuna.Se naste un partid care nu intra in parlament!!!!

  2. PNL 36, USR 25, PSD 22 , udmr 5 pmp pro aur si tinichele sub 5 % fiecare

    • Bai smecherilor, mergeti la vot ca altfel castiga PSD !!!! Comentariile voastre din fotoliu n-au nici o valoare daca nu va miscati fundul la o sectie de votare ! La ora 14 Psd are 31 %, PNL 28%, Usr -14 %, Pro Romania 8% SI AUR 7%.

    • fugi repede la magazit sa iti iei servetele. vei plange mult la 21 :)))))

    • Istvane, mai ia-ti si o pâine. (cu aia 2 lei de la orban)

    • Din pacate nu sa adeverit prognoza. „Comozii”, sa nu spun leneși nu au mers la vot. Astfel psd=30%.
      Si noi spunem ca vrem schimbare?
      Cine sa ne creadă?

  3. Asa pareau, m-am uitat la ei cu interes! Speram sa ne salveze de holera maro!

  4. sa speram ca e o nastere grea si partidul e gata mort !

  5. E, de fapt, un partid de fraierit naucii, cu puternice valori kgb-iste, daca ne referim la ala al lui George Simion.

  6. 1/3 au studii superioare, 2/3 analfabeti, viitorul e PSDist!
    Jale…

  7. Da cu studii superioare la bioterra

    • Adevarat, absolventi din biotera ,spiru ,etc sunt de fapt bugetarii obedienti care au ajuns pe posturi datorita partidului si nu datorita meritocratiei

  8. Votam an de an si intra in Parlament tot soiul de analfabeti care NU scot 2 cuvinte in mandatul de 4 ANI, cu exceptia depunerii juramantului…
    „Cat castiga, de fapt, lunar un parlamentar. Toate BENEFICIILE financiare acordate de Stat senatorilor si deputatilor.
    La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 cetatenii aleg urmatorii 465 de parlamentari – deputati si senatori. Pentru indemnizatia lor statul cheltuieste nu mai putin de 92 de milioane de lei anual. Adica in jur de 18,5 milioane de euro. La aceasta suma se mai adauga si alte cheltuieli, cum ar fi cele cu cazarea in Bucuresti, cu diurna sau cu transportul.

    Un parlamentar primeste o indemnizatie lunara bruta de 18.720 de lei. Astfel, pentru cei 329 de deputati, statul aloca aproape 6.200.000 de lei.

    Un parlamentar mai primeste, de asemenea, daca este din provincie, suma de 4.600 de lei pentru cazare in Bucuresti.

    Un senator primeste net suma de minim 10.951 lei, in functie de pozitia ocupata in comisii.
    Asta inseamna ca pentru ce 136 de senatori, statul acorda aproape 1.500.000 de lei.

    In functie de postul detinut, salariul unui deputat poate sa varieze in felul urmator: presedintele Camerei Deputatilor incaseaza 23.920 de lei brut, vicepresedintii Camerei Deputatilor 22.256 de lei, secretarii si chestorii Camerei Deputatilor 21.840 de lei, liderii grupurilor parlamentare Camerei Deputatilor 20.800 de lei, presedintii comisiilor permanente Camerei Deputatilor 20.176 de lei, vicepresedintii comisiilor permanente Camerei Deputatilor 19.552 de lei, secretarii comisiilor permanente Camerei Deputatilor 19.136 de lei.

    Un parlamentar mai primeste o suma forfetara pentru cabinetele parlamentare si activitatea parlamentara din circumscriptiile electorale care inseamna 25.000 de lei, dintre care jumatate sunt decontabili, jumatate sunt luati pe declaratie pe proprie raspundere. La aceasta suma mai sunt adaugati 1.400 de lei, transport in circumscriptia electorala si o diurna in jurul a 200 de lei.
    Parlamentarii mai primesc telefon, tableta, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atat la clasa 1, cat si la vagon de dormit, cat si o calatorie dus intors catre circumscriptia electorala cu avionul.”

    Din cei aproape 500 de parlamentari, cati avem dupa alegerile din 2016, aproape 90% nu au scos 3 cuvinte in afara celor de la depunerea juramantului!
    Majoritatea se regasesc pe noile LIste de la aceste alegeri, pentru CE vor fi realesi?!!!
    CUM sa schimbam Romania cu aceeasi fauna majoritar analfabeta?!
    Nu intreb despre majoritatea semianalfabeta de la PSD, dar va intyreb CATI parlamentari de la PNL cunaosteti, din totalul de 99 de parlamentari PNL din Parlamentul format in 2016?!!!
    MAXIM 20, asa-i??!!!!!!!!!!!
    Dupa alegerile din 2016, PSD a castigat 221 de locuri in Parlament, CATI parlamentari PSD cunoasteti?!!!

  9. De ce nu avem doar 300 de parlamentari, desi opt milioane de romanii au votat pentru asta. Explicatiile unui referendum ratat.
    In anul 2009, opt milioane de romani au votat pentru trecerea la un Parlament unicameral si pentru reducerea numarului de parlamentari la 300. Fiind vorba doar despre un referendum consultativ, rezultatul acestuia a putut sa nu fie aplicat.

    Partidele au mai adus acest subiect in discutie, prin 3 proiecte legislative depuse in Parlament, toate RESPINSE.
    In programul de guvernare a PMP si USR pentru legislatura 2020-2024, cele doua partide promit ca vor pune in aplicare rezultatul referendumului din 2009.

    • Draga Guga, cu parlament unicameral in Romania ? Ai capiat muiere ? Aici, unde avem atat de multe restante la democratie, parlament unicameral – marea adunatura populista ! – ne trebuie ? Bine, Basel – pasa asa se visa, mare sultan peste un guvern de cadane si securisti, si cu o mare adunare populista care sa – l linga undeva cand obosea piticul cob, dar in prostia noastra nu ar trebui sa le mai cedam nici un centimetru, ati capiat /!

  10. de ce USR nu a comandat un exit poll care era fff important. macar exista o contrapondere la exit pollul lui pieleanu?

  11. De fapt, numele partidelor conteaza foarte putin. Nici ideologiile nu pot fi diferentiate , fiindca sunt inlocuite cu propaganda. Salariile mari, responsabilitatile minime, si privilegiile „speciale ” determina ca preselectia candidatilor , facuta de partide, sa se bazeze pe doua criterii: favoritisme si grade de rudenie(familii intregi detin functii care au legatura cu politica) . Listele de partid ii scot mereu castigatori pe cei de pe primele locuri si care isi pot alege colegiile in care opozitia este slaba.”Politicieni” care provin dintr-o regiune a tarii se stabilesc la Bucuresti si candideaza in alta regiune cu care nu au nicio legatura. Dupa primul mandat fie urmeaza altele, fie are loc „rotatia cadrelor”, mutarea la alt partid , schimburi(aranjamente) intre partide si/ sau institutii. Are loc si o asigurare a continuitatii ca bugetari: spre sfarsitul mandatelor , detinatorii(politicieni, angajati in administratie , guvernanti , ministere, inspectorate etc) candideaza deja la alte functii mai profitabile . Merge si afara, cumva, cei care au avut o functie , reusesc sa obtina alte mandate ce le permit prelungirea sederii pe banii contribuabililor UE. Uimitoare sunt CV-urile lor care arata parcursuri in educatie si ascensiuni in functii, incredibile.

  12. Bine conduce PNL , Cel mai mare deficit bugetar de cand e Romania 10% mai un an si ajungem ca in Somalia .

  13. In loc sa salveze romanii ei fac bani si fura banii contribuabililor cumparand masti cu 1000% mai scumpe si oferind MEDALII DE ONOARE asistentelor de 20 de ani din cabinetele lui Vela

  14. Dacă nu mergeți la vot și nu votați cu cap, vom ajunge mai rău ca moldovenii.

  15. Aici e iar mana PSD-ului si a sociologilor platiti de partid. Cum poate un partid creat peste noapte si fara un lider vizibil sa ajunga in Parlament ? Doar printr-un plan bine executat de oamenii PSD-ului din teritoriu. BS total !