G4Media.ro

Experiența Bulgariei, noul argument al PSD în lupta cu BNR. Dan Suciu:…

Sursa Foto: BNR

Experiența Bulgariei, noul argument al PSD în lupta cu BNR. Dan Suciu: Bulgaria a introdus Consiliul Monetar în 1995 după o criză financiară severă

Luni s-a desfășurat un nou episod din lupta PSD cu BNR: Liviu Dragnea a făcut luni o paralelă cu Bulgaria pentru a sublinia o presupusă decizie eronată a Băncii Naționale în privința cursului. Replica BNR a venit prin Dan Suciu, care a arătat că situațiile nu pot fi comparate.

Liviu Dragnea a scris într-un răspuns pe Facebook adresat unui cititor că ”Bulgarii au luat masura sa lege cursul leva de euro (adica sa ramana fix) cu acordul Bancii Nationale, in timp ce BNR nu. Noi nu putem sa contracaram deciziile BNR. O prima masura referitoare la ROBOR a fost luata prin ordonanta 114, iar in ceea ce priveste cursul, acesta va reveni in parametrii normali. Sigur ca mi-as fi dorit ca si Banca Nationala sa ne sprijine si sa puna pe primul plan bunastarea romanilor”.

În replică, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a declarat pentru G4Media.ro că ”Bulgaria a introdus Consiliu Monetar în 1995 după o criză financiară severă. Regula de bază a Consiliului Monetar este păstrarea unei discipline fiscale dure și a unui echilibru bugetar ferm. Acestea asigură stabilitatea cursului. Bulgaria are de doi ani surplus bugetar, iar din 2013 surplus de cont curent. Problema e că țările care nu respectă aceste reguli când sunt sub Consiliu Monetar au probleme mari. Vezi cazul Argentinei. Noi nu vedem că Romania e în această situație”.

Sursa foto: BNR

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Sincer, eu mi-as dori un Consiliu Monetar, pentru ca nici Ministerul Finantelor Publice si nici Guvernul n-ar mai putea topai fiscal dupa cum le vine si cand li se scoala.

    • Hai sa ne intelegem. Guvernarea PSD/ALDE nu va vota in vecii vecilor un Consiliu Monetar, pentru ca spatiul de manevra se ingusteaza dramatic.

      Ei doar vand idee catre votanti, dar in modul stupid: In Bulgaria s-a putut stabili un curs fix, la noi nu se poate, ca nu vrea BNR-ul. Fara sa explice cuiva ce e ala Consiliu Monetar si ce constrangeri presupune el.

      Guvernare mai toxica decat asta nu am avut niciodata dupa revolutie, cred ca au depasit deja si guvernarea Vacaroiu.

    • Nu, intai trebuie sa nu mai topai si apoi institui Consiliu Fiscal.

  2. Ca sa poti fura fara repercusiuni…gura populimii trebuie astupata.
    Asta necesita foarte multi bani. Bani care nu exista.
    Deci? N-ar putea sustine U.E. aceste costuri?
    Merita incercat 😉

  3. Si daca ar fi tot dupa mine, premierul Romaniei sa aiba dreptul si sa sa lucreze cu ministri, secretari de stat si consilieri inchiriati din Germania.

    • ‘ sa aiba dreptul ‘… ‘obligat’ parca suna mai bine 🙂

    • Recunosc!

  4. Adică dragnea să-și tragă el, lui Consiliu Monetar ??
    Și Teldrum să nu mai primească nici un contract de la stat ??

    Doar dacă va fi numit Vâlcov președinte pe viață …

    Sper să nu fiu înțeles greșit !

  5. Rusii sa agate Romania cu ajutorul Bulgariei (pe care deja o stapanesc din subteran), asa cum tine Basarabia prizoniera cu ajutorul Transnistriei (inclusiv cu oamenii infiltrati, nu numai prin relatiile politice oficiale).

    Bulgaria si Ungaria sunt folosite in coordonare de catre rusi pentru a scufunda Romania.

  6. Dan Suciu a avut un mod mai elaborat de a-i spune lui Dragnea : bă, esti prost.

  7. Criza financiara severa e putin spus, socialistii dusesera Bulgaria in pragul falimentului cu niste masuri ruda cu cele ale psd. N-au avut de ales, au legat leva de marca (si apoi de euro), doar nu credeti ca raminerea in urma a Bulgariei e cauzata de praful din aer.
    Sigur, cu guvernarea psd aici o sa ajunga si Romania, niste repetenti, hoti buni de nimic, n-au cum sa conduca o tara spre altceva decit in pamint.