Experiența predării online, împărtășită de British Council: Cum decurg cursurile, care sunt provocările și cum se descurcă profesorii? (Partea I)
British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale. De peste 80 de ani, oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile prin activitatea sa în domeniul educației, al limbii engleze și al artei. De la predarea inovativă a limbii engleze pentru a modela noi generații și a susține valori umane universale, la programe care susțin formarea profesorilor în toate mediile, încrederea în puterea educației de a ne conecta și a crea oportunități și înțelegere sunt la baza activității British Council în lume și în România, iar acum sunt mai importante ca niciodată.
În această perioadă, rețeaua globală British Council a convenit asupra unui obiectiv major, anume facilitarea accesului la diverse materiale și resurse culturale și educaționale atât în sprijinul celor care doresc să învețe limba engleză, cât și al profesorilor și specialiștilor din sectorul educațional. Actualizăm frecvent site-ul nostru cu informații, recomandări și sugestii prin care fiecare poate avea acces la noi oportunități prin limba engleza, și le rămânem aproape partenerilor noștri într-un aceste momente dificile.
Unul dintre domeniile asupra căruia ne-am concentrat în ultima lună este continuarea activității de cursuri de limba engleză.
Sunt cursurile on-line similare celor tradiționale? Care sunt principalele diferențe?
În primul rând, trebuie să ne gândim ce presupune un curs. Cursurile British Council ajută elevii să-și dezvolte toate abilitățile necesare pentru a comunica în limba engleză. Așadar, programul este gândit și desfășurat pentru ca învățarea să fie sistemică. De exemplu, cursanții pot citi un text scurt folosit pentru a introduce subiectul și vocabularul relevant, apoi pot asculta câteva persoane discutând despre text. Ulterior, pot împărtăși părerile cu un alți colegi, pentru ca, în final, să le noteze în caiet. Acest tip de curs poate fi la fel de ușor ținut într-o sală cu curs sau online, cu diferența că discuțiile directe dintre elevi sunt înlocuite de o discuție într-un breakout room.
Se poate învăța eficient prin cursuri online?
Da, iar asta se întâmplă de mulți ani! Studiul online a fost deseori gândit ca o activitate solitară, bazată pe acces individual la materialele de studiu. Deși această abordare este eficientă pentru multă lume, ea necesită multă autodisciplină pentru a păstra un ritm susținut.
La British Council, noi clonăm cursurile în mediul online – identificăm aspectele fundamentale observate la cursurile tradiționale și le replicăm în spațiul virtual, ceea ce înseamnă că fiecare cursant continuă să interacționeze cu alți colegi și cu profesorii pe baza unui program bine stabilit. Pentru majoritatea cursanților funcționarea după un orar fix este un stimulent puternic.
Din experiența noastră, cel mai important lucru, când vorbim despre eficiență în procesul de învățare, nu este unde ești (fie te afli într-o sală de curs tradițională, fie într-una online), ci care sunt metoda, structura și conținutul cursurilor, și cât timp poți dedica studiului. Profesorii de la British Council Council ghidează elevii către cea mai bună experiență de învățare, indiferent de mediul în care se desfășoară cursul.
Ce se întâmplă cu elevii care nu au un laptop acasă? Cum pot să participe la cursuri?
Majoritatea elevilor au un dispozitiv conectat la Internet, așa că nu e nevoie în mod obligatoriu de un laptop; este de ajuns să ai un smartphone sau o tabletă.
Cum decurg cursurile online?
La British Council, lecțiile au ca obiectiv utilizarea limbii engleze așa cum e folosită în viața reală. Pentru asta discutăm, de pildă, în perechi sau în grupuri, folosim diverse jocuri de limba engleză, ascultăm sau citim texte originale. Toate acestea sunt păstrate în cursurile online.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank