G4Media.ro

INTERVIU Expertul care a pregătit opinia dură a Comisiei de la Veneția:…

INTERVIU Expertul care a pregătit opinia dură a Comisiei de la Veneția: ”E datoria Parlamentului României să evite impunitatea infractorilor”

Martin Kuijer, expertul care a pregătit opinia Comisiei de la Veneția privind schimbarea legislației penale, a declarat pentru G4Media.ro că ”există multă incertitudine în legătură cu amendamentele Parlamentului României la codurile penale” și că opinia critică a Comisiei de azi ”a fost o opinie atipică pentru că am fost preocupați în legătură cu eficiența sistemului de justiție de a proteja victimele infracțiunilor”.

Martin Kuijer a mai spus pentru G4Media.ro că opinia Comisiei de la Veneția nu este obligatorie pentru autoritățile române, dar a avertizat că ”recomandările Comisiei de la Veneția sunt urmărite îndeaproape de entități politice. Chiar dacă nu sunt obligatorii, cred că e corect să spunem că vor avea impact asupra discursului politic”.

Declarațiile lui Martin Kuijer:

  • Există multă incertitudine în legătură cu amendamentele Parlamentului la codurile penale, multă incertitudine în legătură cu motivele din spatele unor amendamente, de ce le-a făcut Parlamentul, multă incertitudine legată de înțelesul real al amendamentelor. Există încă și mai multă incertitudine legată de impactul schimbărilor.
  • Pentru noi, Comisia de la Veneția, a fost o opinie atipică pentru că am fost preocupați în legătură cu eficiența sistemului de justiție de a proteja victimele infracțiunilor
  • E datoria Parlamentului României să evite impunitatea infractorilor
  • Nu există un orizont de timp pentru ca Parlamentul României să transpună recomandările noastre pentru că suntem un organism consultativ. Autoritățile române au reacționat pozitiv, dl Florin Iordache a fost aici la Veneția, a salutat opinia noastră și a spus că va fi luată în calcul de Parlament împreună cu decizia Curții Constituționale.
  • Ne așteptăm ca autoritățile române să ia serios în calcul recomandările noastre.
  • Recomandările Comisiei de la Veneția sunt urmărite îndeaproape de entități politice. Opinia adoptată azi a fost cerută de un alt organism de Consiliului Europei, reprezentanții săi au fost prezenți. Instituțiile Uniunii Europene urmăresc îndeaproape aceste recomandări. Chiar dacă nu sunt obligatorii, cred că e corect să spunem că vor avea impact asupra discursului politic.

Foto: Martin Kuijer (Sursa: OSCE/Piotr Markowski)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Dar ce facem când parlamentul româniei este format de infractori în proporție de 98%? Hopaaaaa

  2. Destul de rau……… daca nu sunt obligatorii nici nu vor tine cont de ele.

  3. Pai majoritatea PSD-ALDE sunt infractorii cum sa fie de datoria lor sa nu se impuna, ar fi ca si cum unui infractor sa ii ceri sa isi faca harachiri…

  4. Cum sa nu ! Ciordache nici n-o sa mai puna geana peste geana pana in clipa in care va termina de implementat (ahhh, cat de bine suna cuvantul asta !) si de introdus in legile de modificare a codurilor toate recomandarile Comisiei i

    PS. Nu mai vorbesc de Pricolicea, Serban Nici o laie si ceilalti politicieni pesedisti…

    PPS. Si cu voia dvs, ultimul pe lista … Liiiviuuuuu Nicolass Drag-nee-aaa ! :))))

  5. Sa vorbesti de datoria unei institutii, oricare ar fi ea, din Romania!!!!!!!!!!!!!!!
    Nici macar in vise!

  6. Astia, saracii, n-au inteles ca hotii sint chiar in parlamentul rominicii.

  7. Oare ce vor face astia? Cum vor impaca si capra si varza?

  8. A fost o zi grea, ne-au ajuns mai mulți păcătoși ca de obicei, dar cu toate astea, m-am abătut nițel prin Kiseleff și l-am rugat pe dracul-birjar să incetinească in dreptul numărului 10. La un moment dat i-am văzut, erau chiar ei doi, nu am nicio îndoială, ședeau în cur pe bordura din fața sediului PSD și plângeau încetișor.
    – @Asistat, @Morjan le-am strigat, cât să nu mă audă cei din interior, ce s-a întâmplat cu voi, nu ați postat nimic toată ziulica?
    – Ei drace, suntem necajiți, s-au dus zilele bune, a zis Drăghici Mircea că nu mai sunt bani în visterie, cică l-a mâncat in cur pe Livache să cheltuie cu turneul Vasilicăi prin Orientul Mijlociu și acolo e cheltuială nene, nu glumă, iar colac peste pupăză s-au găsit să ne tragă de urechi și ăștia cu Comisia de la Veneția…! Bănuim că după toată tevatura asta cu legile Justiției, ne vor taia și aștia de la UE fondurile și să vezi atunci ce o vom pune de mămăligă cu bănuții…!
    – Lasă mă baieți ca „are balta pește”, o să mergeți pe Belina la aer curat și n-o să muriți de foame…!

  9. „Opinia adoptată azi a fost cerută de un alt organism de Consiliului Europei, reprezentanții săi au fost prezenți. Instituțiile Uniunii Europene urmăresc îndeaproape aceste recomandări.”

    Romanii, in marea lor majoritate, percep in mod pozitiv UE si vor sa ramana o parte a acesteia.
    Pe de alta parte, coalitia la guvernare a ignorat si continua sa ignore in mod sistematic toate sfaturile si recomandarile (neobligatorii) ale organismelor europene in privinta legilor Justitiei. Pai si atunci cum mai poate afirma actualul Parlament, dominat de PSD-ALDE, ca el reprezinta vointa natiunii?
    Daca ei nu dau nici doua parale chioare pe opiniile noastre, noi de ce i-am mai tolera acolo unde sunt?

    2019 si 2020 sunt ani electorali. Este datoria noastra sa ii convingem pe toti cei din jur ca trebuie sa incepem deratizarea!

  10. Cum adica opinia dura? Poate prea blanda in raport cu gravitatea faptelor. Din cauza ca pana acum nu s-au luat masuri dure cu adevarat importriva tarilor care submineaza statul de drept , s-a ajuns la explozia populismului in UE.

    • Foarte corect. Ce ma enerveaza si mai mult este felul in care il iau in brate cumetrii astia in ppe pe victor orban, iar treaba asta va da apa la moara hotilor nostri de la putere sa spuna ca ia uite cum aplica UE doua masuri, pt unii ciuma, si pt altii muma. TV de partid atata asteapta, asadar va incepe o propaganda desantata pe tema asta plus ceva nationalism – adica, ia sa le intoarcem noi spatele, situatie care ar putea avea ca efect scaderea increderii in UE a romanului mai simplu, care nu intelege el cum sta treaba cu politica…
      In fapt, eu chiar nu prea inteleg de ce il iau in brate pe orban, chiar daca au ajuns la activarea articolului 7. Ce dobitoci sunt, nu-si dau seama ca de fapt il incurajeaza sa faca si mai rau? Sau care-i treaba?

  11. Domnul expert nu cunoaste CV-ul CCR-ului si Parlamentului Romaniei condus de un poscariasi cu rang superior. Pentru victimele acestor infractori sunt pregatite gaze si legea defaimarii.

  12. Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu, Florin Iordache și enorm de mulți alții… Gândiți-vă la discursul lor, la limbajul trupului, la mimica și moacele arogante, la mârlania lor DOVEDITĂ DE ATÂTEA ORI. Oligofrenii care i-au votat îi aplaudă, însă de la ăștia se așteaptă cooperare și decență? De la șmecherașii ăștia, UE ar trebui să aștepte eventual replici de genul: „Ce **** mea vor mă și fraierii ăia de la noi?” În românește așea, cu jmekerie dă interlop brutal dă Jilava, dă Mircea Badea, să se bâlbâie în cască traducătorul: „What… what my dick wants from… what my dick do these losers want from us?”