G4Media.ro

Explicația incredibilă primită de secretarul de stat Ionel Oprea pentru morții neraportați…

sursa foto: suceavanews.ro

Explicația incredibilă primită de secretarul de stat Ionel Oprea pentru morții neraportați de la Suceava: „Să nu se interpreteze”

Secretarul de stat Ionel Oprea, cel care a coordonat activitatea milirtarilor de spitalul Suceava, a explicat la Digi24 de ce personalul nu a raportat la timp persoanele decedate. Astăzi au ajuns la INSP raportări cu decese din prima jumătate a lunii aprilie. Răspunsul celor din spital a fost: „Să nu se interpreteze”. Ionel Oprea spune că le-a ordonat în scris să facă raportările corect și, totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

„S-a dat dispoziție scris ca toate aceste lucruri să se remedieze și să fie raportate. Când am revenit și am verificat, o parte din ele nu fuseseră înregistrate în sistem. Doamna de acolo a zis că s-a temut ca să nu se interpreteze. Ce să se interpreteze, doamnă? Sunt decese și trebuiau să fie introduse. Disciplina în serviciu nu face parte din educația profesională a tuturor de acolo. Spuneau așa, cu seninătate, că au considerat că nu e cazul sau: da, le facem. Dar de ce nu le-ați făcut? Cine și ce interes are să ascundă niște decese? Nu am fost în stare să le înțeleg determinarea sau cauzalitatea”, a spus generalul Ionel Oprea la Digi24.

„Nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit. Șeful nu numai că nu a fost în stare să ne prezinte o situație clară, dar nici nu a vrut, a refuzat și a plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu. A trebuit să aducem de la Spitalul Militar Sibiu pe șeful de acolo și în 10 zile de abia am reușit să clarificăm cine, unde este, în ce situație se află. Am mers la condica de decese la morgă și nu corespondea cu numărul datelor din sistem. Am constatat un număr de 10 sau 11 foi de observație care nu fuseseră operate. Era vorba despre urgențe care din UPU au urcat direct în Terapie Intensivă unde au decedat în mai puțin de o zi”, a mai spus el.

Ionel Oprea a gestionat situația de la Suceava timp de o lună. Spitalul a revenit de joi sub management civil. Neurochirurgul Alexandru Buzdugan este noul manager.

Sursa foto: suceavanews.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. ASTA CA SA VEDETI CE ” INGERI” TRATEAZA OAMENII…
    DACA IN ALTE TARI MEDICII SUNT ICONOGRAFIATI IN INGERI SI SFINTI,LA NOI AR CAM TREBUI SA ADAUGAM COARNE IN LOC DE AUREOLA SI EVENTUAL UN TEANC DE EUROI IN BUZUNARUL DE LA PIEPT IN LOC DE STETOSCOP.

  2. Pai, asa MINT Responsabilii din Spitalele publice cand Raporteaza celebrele Infectii intra-spitalicesti!
    Colcaie Bacteriile periculoase, Letale, in Spitalele Romaniei, sa ne reamintim Tragedia Colectiv, unde cei 65 de TINERI Nevinovati au MURIT din cauza Bacteriilor INTRASPITALICESTI, majoritatea celor trimisi in afara la Spitale din Belgia, Franta, UK(exceptie cei trimisi prea tarziu) au scapat cu viata..
    Si totusi, Romania RAPORTEAZA mai PUTINE Infectii intraspitalicesti decat Tari cu Sisteme Medicale super dezvoltate, ba mai mult, Spitalele din Romania PAR cele mai CURATE din UE, daca luam de bune Raportarile OFICIALE catre UE!
    „1.000 de români mor, în fiecare an, din cauza bacteriilor din spitale. Orice pacient internat se teme, în primul rând, să nu facă o infecţie. Însă, în rapoartele oficiale, România are unele dintre cele mai „curate” Spitale din Europa. Managerii raportează de 10 ori mai puţine infecţii decât numărul real al acestora. Urmează un nou reportaj „Pacient în România”.
    Adina Apostol este unul dintre supravieţuitorii tragediei de la Colectiv. S-a luptat mai bine de un an cu infecţiile provocate de bacterii. De atunci au trecut 3 ani, dar sistemul de sănătate a rămas pe loc.
    „Infecţiile nosocomiale au fost SUBRAPORTATE întotdeauna. Înainte de 2016, dacă un Manager raporta în mod veridic infecţiile nosocomiale, putea fi penalizat, conform reglementărilor. Lucrul ăsta l-am schimbat în 2016(DUPA Colectiv!) și managerii au putut să încurajeze raportarea infecţiilor nosocomiale din spitale fără a se teme de consecinţe. Un manager, care raporta în mod veridic o creştere substanţială a infecţiilor nosocomiale şi pornind de la un nivel foarte jos, putea fi concediat”, explică fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu.
    „În anul 2017, nivelul acestei raportări a fost de 0, 53 %, asta înseamnă că practic, la fiecare 200 de pacienți externați avem o infecție raportată, ceea ce ce este imposibil.
    Un STUDIU de prevalenţă de moment, care a cuprins peste 100 de Spitale, a avut Rezultate total DIFERITYE, se ajunge la o valoare de 10 ori MAI MARE , la 5,9 cazuri, ceea ce este foarte apropiat de ceea ce raportează celelalte ţări”, spune Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.
    Din acest motiv, fiul meu NU a mers la Spital acum vreo Luna desi a avut Simptome de COVID 19, TOTI cunoscutii medici din Brasov i-au recomandat sa EVITE sa ajunga la Spitalele udne cei Infectati erau in aceleasi saloane cu cei NETESTATI, sa reziste acasa, IZOLAT, daca NU e grav, a tinut legatura cu 112, nu a ajuns la o forma grava, dar a ramas inca cu o tuse seaca, tot mai rara, insa resimte capacitatea respiratorie cu probleme cand vorbeste la telefon mai mult.. evita sa faca asta deocamdata…
    FRICA de Infactiile din Spitale il face sa NU mearga la Spitalele publice, desi el are nevoie de multe ori sa ajunga la medic…

    „La Colectiv am descoperit câteva lucruri: mai întâi evidenţa, şi anume că fiecare pacient român care merge şi stă câteva zile în spitale, mai ales dacă are un sistem imunitar deficitar, aşa cum este în cazul arsurilor, NU va pleca de acolo FARA Infecţii nosocomiale. Am aflat de asemenea de cazul biocidelor, am avut scandalul Hexifarma şi am aflat atunci nu numai că Regulile NU erau respectate, dar chiar produsele pe care spitalele le achiziţionau de atâţia ani şi le foloseau pentru eliminarea infecţiilor nosocomiale, tocmai acele produse, erau contrafăcute, aveam concentraţii mult sub standard. Erau o păcăleală de cel mai jos nivel”, arată Vlad Voiculescu.
    Toate aceste nereguli i-a costat viața pe mulţi pacienți internați.

  3. Armata care, vorba aia „militarii stie carte si ne-nvata si pe noi”! Increderea in ea, pan’ la cer (unde se opreste pentru ca de acolo e domeniu’ BOR).

    INTREBARE: ce masuri administrative au fost luate, de managementul militar, impotriva persoanelor vinovate?!

    Ah, nu putea s-o supere pe duoamna Nuti, care lucreaza acolo pe post de 15 ani si … mai crea si o atmosfera nefireasca in spital, nu? 🙁

  4. Am mai propus: dosar penal pentru ascunderea de informatii. Fie ca e vorba de imbolnaviri, decese nosocomiale, complicatii post-operatorii. E tot un fel de zadarnicirea combaterii bolilor.

    • Corect!
      Intreb: Managerii Spitalelor care au fost inlocuiti si unde a trebuit sa fie pusa Armata vor RASPUNDE cumva sau se vor reintoarce bine mersi pe functiile anterioare, bine platite, ca si cand NIMIC nu s-a intamplat, in stil romanesc!!???
      NU va raspunde nici unul pentru management dezastruos, NU vor fi demisi, atunci DE CE a trebuit sa ajunga Armata in fruntea acestor Spitale ajunse in mare PERICOL, cum au descris Militarii situatia de la Suceava sau Deva sau Focsani…
      Sefii DSPurilor care sunt cei RESPONSABILI de Situatia din Spitalele pe care le Monitorizeaza continuu, vor raspunde vreodata?
      NU cred… va fi FIX ca DUPA Colectiv…

  5. Toti cei vinovati din personalul medical,politruci si incompetenti numiti pe pile,spaga etc. trebuie cercetati penal si interzicerea practicarii meseriei in Romania!

    • Cine să- i cerceteze? Mai avem justiție? Țăndărei îți spune ceva, printre multe alte cazuri celebre soluționate?

  6. Nu înțeleg ce fel de om tre’ să fii, să citeşti ştiri de genul şi să nu-ți vină să-i dai afară şi să-i pui să plătească pentru erorile astea… Sincer nu înțeleg.

    Nu ne referim aici la greşeli făcute sub presiune, în condiții de stres sau fără voie, vorbim de greşeli făcute conştient. Profesional vorbind, cum mai poți avea încredere în ei?

  7. Acum se va interpreta la dramba.
    Brrr brrr brrr

  8. Mda…”sfintii”…nu numai in spitale nu au o disciplina, ci in toate institutiile. Suntem un popor prost, needucat, fara profesionalism si seriozitate. Uitati-va la felul cum prostii asfalteaza, taie copacii in parcuri sau pe strazi, pardon, mutileaza, cum prostii folosesc fax-uri si acum in institutii, cum nu stiu sa scrie corect 2 randuri, cati analfabeti are tara asta, cum se inghesuie pentru mici, cum circula pe sosele, etc. Mi-e sila de poporul asta „ales”, de „sfinții” astia de pe panouri…

    • Vorbiti in nume propriu, va rog! La persoana intaia singular.
      De exemplu: ” ma simt ca si cum fac parte dintr-un popor prost” scl…
      Eu unul nu ma recunosc in caracterizarea pe care v-o asumati. In afara de a va recunoaste propria prostie – desigur, un pas inainte – ce ati mai facut? Ceva critici, propuneri…?

    • Pai, daca iei in serios notiunea de natiune/popor, atunci toti cei care adera la aceste abstractiuni fac parte din ele si pot sa vorbeasca in numele lor. Dar, in apa, se vede invers: nimeni nu poate sa vorbeasca in numele lor. Dar atunci li se duce dracu metafizica si raman doar niste biete notiuni de propaganda statala …

    • Mai spunetizmi o data, pe litere sa inteleg, de ce trebuie sa afirmi ca esti membru al unei entitati de cacat dupa care sa te lamentrzi ca esti membru al unei entitati de cacat.
      Ca imaginea care se vede in apa este doar inversata ceea ce permite un alt unghi de vedere, nu implica distorsionarea imaginii. (o sa va explic cu alta ocazie cum devine efectul optico-pictural – poate la o bere)
      Oamenii pe care-i cunosc eu fac, fiecare dupa puteri, eforturi sa-si puna in valoare calitatile. Nu zic: n-am ce face, apartin de un neam blestemat, nu pot sa sper mai mult.
      Asa mentalitate de rama se gaseste in toate natiile dar nu e ceva cu care sa te afisezi sa te lauzi, sau sa generalizezi la toti cei din jur.

  9. Nu pricep ce miră așa mult.În spitalul din SV,ca mai peste tot,s-a angajat pe principii de…al cui ești!
    Normal,cu plocoanele necesare….
    De curând,aflăm că tot inSV,in cămine de bătrâni,centre de tratament sau cum s-or mai chema ele,alte focare…centre care tot cu statul au legătură…
    Ajungem la concluzia care?!Dă cu virgulă acolo unde statul a manageriat!
    Iar despre stat,ce?!nu-l cunoaștem???
    E doar o locație in care buba a pocnit….
    Și ce?Credeți că e singura???!!!Parol….

  10. Genul „nu vreau si gata!’: https://www.g4media.ro/controverse-in-neamt-dupa-ce-donatia-unui-aparat-de-recoltat-plasma-pentru-tratamentul-coronavirusului-a-fost-refuzata-de-centrul-de-transfuzie-sanguina.html#comment-719131
    Prezent peste tot in spitalele judetene!
    Dati jos afisele alea cu sfinti, ca-s prosti de bubuie! Si puturosi! SI iresponsabili!