G4Media.ro

UPDATE Una dintre victimele exploziei de luni, la Suceava, a murit la…

UPDATE Una dintre victimele exploziei de luni, la Suceava, a murit la Spitalul „Sf Spiridon” din Iași / Bărbatul de 61 de ani a suferit arsuri grave pe 90 la sută din corp 

UPDATE marți, 6 decembrie, ora 9.30

Una dintre victimele exploziei produse luni într-un bloc din municipiul Suceava a decedat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr Diana Cimpoeşu.

Potrivit sursei citate, decesul bărbatului de 61 de ani a fost survenit în cursul serii de luni.

„Din păcate pacientul cu arsuri a murit aseară. Avea şi traumatisme multiple”, a informat dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon”.

Luni după amiaza un bărbat de 61 de ani, victimă a exploziei care s-a produs într-un bloc din cartierul sucevean Burdujeni, a fost transferat cu o ambulanţă de la Suceava la Spitalul „Sf Spiridon” din Iaşi. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile nu a fost posibil transferul cu elicopterul SMURD.

Bărbatul a suferit arsuri grave pe 90 la sută din corp şi a suferit multiple traumatisme în urma unei explozii puternice care a avut loc luni dimineaţa într-un bloc de locuinţe din cartierul sucevean Burdujeni. În urma deflagraţiei au fost rănite grav cinci persoane, iar alte 40 de locatari s-au autoevacuat. Imobilul a fost grav avariat.

UPDATE Patru persoane au fost rănite, luni, într-o explozie ce s-a produs într-un bloc din cartierul sucevean Burdujeni, iar 40 de locatari din două scări de bloc s-au autoevacuat, a informat ISU Suceava, citat de Agerpres.

Sursa citată a precizat că trei persoane au fost transportate cu ambulanţe SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava, una dintre ele fiind în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că o patra victimă, care iniţial plecase de la faţa locului, a revenit în zonă şi a fost preluată de ambulanţa SMURD pentru îngrijiri medicale şi transportată ulterior la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava, dr. Dan Teodorovici, unul dintre pacienţi, un bărbat de circa 60 de ani, care a fost aruncat de suflul explozii de la etajul al doilea, a ajuns în UPU Suceava politraumatizat şi cu arsuri de gradul 1, 2 şi 3 pe aproximativ 80% din suprafaţa corporală.

Soţia bărbatului, o femeie de 60 de ani, a ajuns în UPU Suceava cu arsuri faciale şi la nivelul toracelui posterior.

O altă femeie de aproximativ 60 de ani peste care a căzut tavanul a ajuns în UPU Suceava politraumatizată, cu traumatism toraco-abdominal şi fracturi de bazin.

Pacienţii sunt momentan în curs de investigaţii şi stabilizare.

știrea inițială

O explozie puternică a avut loc, luni dimineață, într-un bloc din Suceava, din cartierul Burdujeni.

Au fost evacuate și s-au autoevacuat persoanele dim două scări de bloc, de pe strada Rarău. Trei victime cu diferite traumatisme au fost preluate de echipajele medicale.

Salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o autotospecială pentru descarcerare, două ambuanțe SMURD și două echipaje SAJ.

Prefectul județului se deplasează la locul exploziei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Omul doar a scapat mai repede de ceva ce era oricum inevitabil in spitalele din romania. In Moldova nu exista nici un spital pentru a trata marii arsi in conditiile in care sunt probabil sute de mii de oameni care se incalzesc cu centrale termice pe gaz.

  2. In fiecare luna duduie 2-3 blocuri prin tara. Dar IGSU nici macar un fluturas nu imparte, cu verificarea corecta a buteliei sau recomandarea(ca obligatoriu nu e) de a instala senzori de gaz care deconecteaza apartamentul cand se scapa gaz… Nu. Siguranta si preventia se fac doar in state mai dezvoltate, ca doar salariile IGSU sunt occidentale, restul e romanesc…

    • Stimabile!
      In acest caz marea vina este a ditribiutorului local de gaze! fiindca nu se pera face odorizarea gazelor in reteua de distibutie si nimeni nu-i controleaza. degeaba avem senzori si electovane daca gazul nu ete odorizat! Retne te rog ca gazul narual ( meten) este inodor si mai usor ca aerul. Miroase eventual ochiul de la aragaz pe butelie – comparativ cu cel din retea si te convingi!