G4Media.ro

Expoziţia „Maşinile Bucureştilor – Nemţoaicele Oraşului”, în cadrul Salonului Auto din incinta…

Sursa foto: Facebook/Retromobil

Expoziţia „Maşinile Bucureştilor – Nemţoaicele Oraşului”, în cadrul Salonului Auto din incinta Romexpo

Retromobil Club România, filiala Bucureşti, organizează sâmbătă expoziţia „Maşinile Bucureştilor – Nemţoaicele Oraşului”, în cadrul Salonului Auto Bucureşti din incinta Romexpo, relatează Agerpres.

„O continuare a seriei de expoziţii tematice de succes lansată în anul 2021 sub numele „Maşinile Bucureştilor”, ediţia a VIII-a îşi propune să aducă o celebrare a zilei Republicii Federale Germania prin evocarea aportului său incontestabil la dezvoltarea fenomenului automobilistic mondial printr-o expoziţie de automobile atestate istoric fabricate în Germania între anii 1960 – 1990″, transmit organizatorii.

Expoziţia va putea fi vizitată în data de 8 octombrie 2022, între orele 10:00 şi 16:00.

Conform datelor Retromobil Club România, pionierii automobilelor: Karl Benz şi Nicolaus Otto au dezvoltat motoare cu ardere internă în patru timpi la sfârşitul anului 1870, iar Karl Benz a adaptat designul unui trăsuri în 1887, realizând prima maşină modernă. Până în 1901, Germania producea aproximativ 900 de maşini anual. BMW, deşi a fost fondată în 1916, nu a început producţia auto până în 1928.

Avântul industriei auto germane are loc la mijlocul anilor ‘˜30, când statul german adoptă o politică cunoscută sub numele de Motorisierung, („motorizare”) aceasta fiind considerată un element cheie al încercărilor de legitimare a guvernului de atunci prin ridicarea nivelului de trai al oamenilor. Pe lângă dezvoltarea şi extinderea proiectelor de autostrăzi majore, proiectul Volkswagen a avut ca scop proiectarea şi construirea unei „maşini populare” robuste, dar ieftine, al cărei produs a fost Volkswagen Beetle, prezentat în 1937.

Până la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, majoritatea fabricilor de maşini au fost distruse sau grav avariate.

Fabrica Volkswagen din Wolfsburg a continuat să producă Volkswagen Beetle în 1945, iar Mercedes-Benz a reluat producţia în 1946 cu seria 170. Opel a reînviat maşinile de dinainte de război Opel Olympia în 1947 şi Opel Kapitan în 1948. Ford, care a reluat producţia de camioane în 1945 iar cea de autoturisme în 1948. Porsche a început producţia maşinii lor sport Porsche 356 în 1948.

În prezent, cinci companii germane şi şapte mărci domină industria auto din ţară: Volkswagen AG (şi subsidiarele Audi şi Porsche) iar alături de Statele Unite, China şi Japonia, Germania este unul dintre primii 4 producători de automobile din lume.

Înfiinţat în 1998 de 21 de pasionaţi de vehicule istorice şi construit după principiile grupărilor similare din ţările cu tradiţie în domeniu, Retromobil Club România a devenit o prezenţă obişnuită de pe scena automobilismului românesc. Activitatea de peste două decenii a clubului se constituie într-un demers cultural, de instruire a noilor generaţii cu privire la istoria autovehiculelor, iar prin toate evenimentele organizate la scara naţională, Retromobil Club România îşi propune încurajarea păstrării în stare optimă a vehiculelor istorice de pe teritoriul naţional, precum şi cultivarea pasiunii de colecţionare şi restaurare a acestora.

Având în prezent peste 3.000 de membri care deţin peste 5.000 de vehicule istorice dintre care mai mult de 10% fabricate înainte de 1944, Retromobil Club România este în prezent păstrătorul unei tradiţii naţionale automobilistice care a început în urmă cu peste 120 de ani când Romania s-a înscris în topul primelor 10 ţări din Europa care au introdus automobilul fiind, totodată, cea a şasea ţară din lume în care s-au organizat curse de automobile (1904), relatează Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Cam puțin despre BMW.
    Și nimic despre mașinile ddr: trabant, Wartburg. Discriminare pe fata

  2. In ultimul secol, Germania a luatt de doua ori Ardealul de la Romania. In una din ocazii, in decembrie 1917, a confiscat si tot graul si petrolul Munteniei. Cu alta ocazie, germania a masacrat in lagare sute de mii de cetateni romani. Cum sa nu iubesti Germania?

  3. Preşedinte-Samsar Autovit, aduc BMW din Germania, stare foarte bună, ţinut în garaj, de o doamnă bătrânică, mergea dăcât duminica la slujbă cu ea.
    Relaţi la tel.: 07********
    Rog seriozitate!