G4Media.ro

Extremele de acasă – Oana Moraru: Un copil cu părinți nediscriminatoriu permisivi,…

Extremele de acasă – Oana Moraru: Un copil cu părinți nediscriminatoriu permisivi, inconstanți, indeciși, superprotectivi, este la fel de rănit sufletește ca cel care este bătut acasă

“Suntem într-o mare eroare dacă ne imaginăm că educarea lor în clase ar trebui să se facă numai pe fascinație, atragere hipnotică spre învățare. Că e rolul dascălului să-l ‘păcălească’ întru creștere personală. Da, profesorul are câteva astfel de instrumente, dar niciunul suficient de magic pentru copilul care nu are acasă un pol de respect și limită”, scrie Oana Moraru, pedagog cu 20 de ani de experiență la catedră, fondator al unei școli private și fost membru al grupului de experți pe curriculum constituit în 2016 la nivelul Ministerului Educației.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Sigur . Trebuie sa ajunga in scoala educati ,ascultatori , manierati , daca se poate sa scrie si sa citeasca deja in clasa 0 . Sa faca toate ” temele ” acasa . Educatorul , invatatorul , profesorul trebuie doar sa-l dirijeze asa prin materie . Ca politistu in giratoriu. Sa avem si 3000- 5000 de lei salariu + sporuri + ajutor de hrana si 2 -3 luni vacanta pa an . Copilu este de vina ca a fost pre protejat acasa . Doamna cu scoal privata V-ati pierdut menirea de Dascali . Scuzati -ma dar nu mai susteti umani , calzi , parinti , oameni . A-ti devenit niste simpli Bugetari . Cel mult . Aveti curajul sa vorbiti despre invatamant cand aproape toti sunteti numiti politic , cand se lupta ” profesori la titularizare cu NOTA 5 . Nota 5 si va numiti profesori . De asta nu va e rusine . De Kati nu va e rusine . Tot parintele e de vina .

  2. Deși subiectul este evident mai complex este adevărat că supraprotejarea îi face rău copilului.
    Eu aș evidenția un aspect pervers; dacă dai o palmă peste fund copilului sau ajunge să-l cerți pe stradă sau să îl duci cu mașina fără acel scaun infantil (pentru copil este o cămașă de forță) sau pe motocicletă fără cască și ar mai fi exemple … pierzi custodia copilului și primești drept de vizită din 2 în 2 săptămâni.

    A văzut-auzit cineva ceva despre pedepsirea supraprotecției la copil ? Dacă există și este pe picior de ,,egalitate” cu ,,violența” de ce nu o pedepsim ?

    Un ultim detaliu; cazurile de retragere a custodiei se aplică doar bărbaților. Știu că acest detaliu este o îndepărtare de la subiect.

  3. Da, trebuie sa ajunga in scoala educati ,ascultatori , manierati . Asta e treaba parintelui, si se cheama cei 7 ani de acasa.
    Da, invatatorul il ghideaza pe copil prin materie, daca are pe cine, in sensul daca copilul are bazele autocontrolului si bunul simt setate de acasa.
    Da, parintele e de vina ca nu ii induce copilului ideea de respect pentru cunoastere si pentru cei din jur, ca nu il educa de mic in spiritul muncii sustinute pentru rezultate consistente – atat cat se poate pana la 6 ani.
    Sunt mama unui copil in clasa pregatitoare si singurii copii din calasa care nu sunt in stare sa tina pasul, sunt cei fara 7 ani de acasa sau crescuti intr-un mediu prea permisiv, fara nici un fel de reguli. Sunt atat de frustrati de faptul ca trebuie sa respecte niste lucruri incat devin violenti cu colegii si cu ei insisi. Nu stiu sa se comporte in cele mai elementare circumstante ( la baie, la masa) si nu stiu reguli minime de igiena si comportament. Unii asteapta inca sa fie hraniti.
    Cand veti renunta oare la ideea ce un copil se abandoneaza in scoala si se ridica gata invatat la 18 ani?