G4Media.ro

Fabrică din Sfântu Gheorghe, furnizor pentru brandurile Hugo Boss și Marc O’Polo,…

Sursa Foto: Pexels.com

Fabrică din Sfântu Gheorghe, furnizor pentru brandurile Hugo Boss și Marc O’Polo, în pragul falimentului / Circa 250 de angajați sunt afectați de această situație / ”RGT este în insolvență, are datorii la ANAF”

Consiliul de Administrație al Dr. Bock Industries AG, furnizor printre altele pentru brandurile Hugo Boss sau Marc O’Polo, anunță că instanța competentă din Sfântu Gheorghe a dispus lichidarea subsidiarei Ready Garment Technology Romania SRL din municipiu, desemnând Prime Insolv (București) drept lichidator provizoriu, potrivit unui comunicat publicat de Bursa de Valori din Frankfurt, relatează We Radio Sfântul Gheorghe.

Conform sursei citate, următoarea adunare a creditorilor va avea loc în perioada 5-7 august, iar următorul termen în instanță a fost stabilit pentru data de 4 octombrie a.c..

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a precizat că firma are contracte în derulare și își va menține porțile deschise cel puțin până la finalul lunii iulie. Circa 250 de angajați sunt afectați de această situație.

„S-a dispus dar încă nu au primit oficial nicio notificare, urmează. Au contracte în derulare, toată luna iulie, mai puțin în cazul celor care vor pleca prin demisie sau care decid altfel, dar mai repede de sfârșitul lunii iulie nu închid porțile. Sunt în jur de 250 de angajați și, deocamdată, nu se știe decizia care va fi luată, dar se va lua o decizie în privința tuturor lucrurilor săptămâna aceasta sau în zilele care urmează”, a spus directorul AJOFM Covasna.

La rândul său, președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, Edler András-György, spune că firma se află în insolvență după ce a acumulat datorii de peste 16 milioane de lei numai către stat.

Producătorul german activează în judeţul Covasna de peste trei decenii. În 1992, printre primele investiții străine în județ a fost fabrica de confecții RHM de la Estelnic, iar după alți 4 ani a fost înființată cea de a doua fabrică, TTC Sfântu Gheorghe. În anul 2000, alături de fabrica din Sfântu Gheorghe, a fost înființată fabrica RGT, iar în 2004 a fost inaugurată fabrica PLT Baraolt. Cele 4 firme ale grupului au ajuns să atingă la începutul anilor 2000 un număr total de aproximativ 1.700 de angajați, devenind un motor important al economiei județului.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Lohn-ul nu este neaparat un model pe care poti sa construiesti in viitor. Marea problema a lohn-uluiu este marja foarte mica de profit. O marja care nu iti permite sa te automatizezi, re-tehnologizezi si mai nou sa te digitalizezi. Iar daca clientii nu iti accepta o amortizare a investitiei in pret sau macar un contract ferm pe un volum fix pe perioada mai mare de timp riscul este imens. Iar o mare problema in lohn este faptul ca intotdeuna, dar intotdeauna va fi unul mai disperat decat tine care sa de-al pretul in jos. Si considerand ca lohn-ul in Romania a fost construit pe salarii mici nu pe tehnologie eficienta, cred ca viitorul acestui model de afacer in Romania este discutabil.

  2. Care motor important al economiei judetului? Au salarii mizere si conditiile de munca sunt din evul mediu. Management de doi bani care acum isi arata calitatea si priceperea, trimitand grosul banilor la compania mama…

  3. Sclavie in croitoriile din Ro!
    Salariile abia depasesc minimul pe economie, volumul de munca infernal, normele de lucru sunt peste posibilitatea de a fi indeplinite….
    In opozitie patronii care vin in inspectie cu masini de sute de mii de euro, vile, vacante…

    PS. Nu pot sa imi scot din cap imaginile cu politicenii ce viziteaza aceste fabrici in campanie….