G4Media.ro

Facebook a blocat accesul la știri pentru utilizatorii din Australia

sursa foto: Pixabay

Facebook a blocat accesul la știri pentru utilizatorii din Australia

Facebook a blocat accesul la știri pe platformă pentru utilizatorii din Australia, ca răspuns la propunerea legislativă privind codul de conduită care obligă giganții tech să negocieze plăți către companiile de presă, transmite BBC.

Joi dimineață, nicio pagină de Facebook a siteurilor de știri locale sau internaționale nu a mai fost valabilă în Australia.

De asemenea, nici cei din afara țării nu au putut accesa pe Facebook conținut al publicațiilor media din Australia.

Guvernul australian a criticat dur acțiunea, spunând că asta demonstrează „imensa putere a acestor giganți digitali”.

Trezorierul Josh Frydenberg a declarat că blocarea știrilor are un „uriaș impact social”, ținând cont că aproximativ 17 milioane de australieni folosesc platforma de socializare în fiecare lună.

În comparație cu Facebook, Google a semnat, zilele acestea, acorduri de plată cu trei mari trusturi de presă din Australia, deși la sfârșitul lunii ianuarie a amenințat că va retrage motorul de căutare din Australia dacă codul de conduită va intra în vigoare.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. S-au păcălit și unii și alții… dintr-o situație win-win. Producătorii de conținut puteau să-și îmbunătățească platformele astfel încât FB să preia doar titluri și restul să fie accesibil doar pe site-ul original, cu cont… in schimb ei au preferat să facă lobby și să implice politicienii, în loc să facă investiții. Când politicienii sunt la mijloc, tot ce iese este un kkt.

    • Situația win-win e doar în mintea ta. Sistemul de plata pentru conținut e o utopie, cata vreme nu exista reglementari stricte privind furtul de conținut. Scrii o știre și într-un minut e pe alte 100 de site-uri care nu cer bani. Facebook face o tona de bani fără sa creeze nimic, pe munca altora. E o discuție lungă, dar îți garantez ca sistemul precizat de tine e falimentar pentru presă.

  2. Adica australienii nu mai au acces la fluxul de stiri atent selectionat, liberal stangist?
    Vai…