G4Media.ro

Facebook a implementat un nou sistem ce le permite utilizatorilor să se…

sursa foto: Unsplash/ Thought Catalog

Facebook a implementat un nou sistem ce le permite utilizatorilor să se roage împreună / Butonul de „Like”, înlocuit cu „M-am rugat”

Compania americană Facebook a implementat un sistem nou pentru utilizatorii rețelei de socializare care permite oamenilor să participe în grupuri dedicate rugăciunii, transmite Reuters, citat de Digi24.ro.

Implementarea acestui sistem de rugăciune pe Facebook face parte din eforturile companiei de a-și crește numărul de utiliatori prin atragerea persoanelor din comunitățile religioase. Momentan, noul sistem este disponibil numai în Statele Unite.

Facebook este de părere că enoriașii reprezintă o comunitate importantă ce ar duce la creșterea participărilor active pe rețeaua de socializare.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a menționat, încă din 2017, biserica drept exemplu pentru modalitatea de a spori numărul de utilizatori și de a conecta compania cu lumea. Astfel, Facebook și-a creat o echipă care să se ocupe exclusiv de implementarea unor „parteneriate de credință”.

Nona Jones, șefa acestei echipe, a afirmat că pandemia de COVID-19 a fost un factor care grăbit implementarea acestui sistem de rugăciune. Jones, care este și pastor în statul american Florida, a explicat că sistemul a fost creat după ce Facebook a constatat în timpul pandemiei că există o creștere a numărului de oameni care cereau și ofereau rugăciuni.

„Una dintre cele mai mari comunități care folosește produse Facebook sunt oamenii credincioși. Când ne-am uitat pe datele legate de consumul de social media în pandemie am văzut o creștere masivă în categoria de spiritualitate”, a precizat Nona Jones.

Sheryl Sandberg, COO-ul Facebook, a spus că în viitor, cu ajutorul internetului, al rețelelor de socializare, realității virtuale și augmentate, liderii religioși vor putea să își țină ceremoniile online și să comunice mai ușor cu credincioșii.

În perioada de testare, o femeie a utilizat acest instrument în cadrul unui grup privat pentru a cere rugăciuni pentru o mătușă infectată cu COVID-19. La rândul lor, ceilalți membri ai grupului au răspuns apăsând butonul denumit „M-am rugat”, iar apoi numele acestora a apărut într-un spațiu dedicat sub postarea respectivă a femeii. De asemenea, utilizatorii vor putea fi notificați a doua zi pentru a-și putea aduce aminte să se roage.

Sursa foto: Unsplash/ Thought Catalog

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Butonul „m-am fůtut” nu este?

    • Ba da, proiectul pilot a fost implementat in Ro in versiunea „m-a fütut”. Un real succes. A fost folosit cu precadere de catre cei care au votat ( fara deosebire in functie de optiune ) dar si cei care nu au votat ca doar primesc acelasi tratament.

    • @Serr.
      In cazul expus de tine butonul se cheama/s-au ar trebui sa se cheme „ne-o sügem singuri”…

    • Dedicatie pentru Sectia Speciala.

  2. Unii au mintea mult prea odihnită

  3. Vai de capul Facebook, l-am șters de anul trecut.si whatsapp la fel.
    Facebook= CENZURA COMUNISTĂ !

    • Comunistii era buni. Daaa. Pai nu lăsa ei orice pr0st sa scrie mesaje cu greseli gramaticale. Niciodata. Eu regret cenzura aia. Pai daca eu iti scriu „cf kuaie?”, nu te apuca dracii ca nu iti zic ” ce faci, c🐑?”

  4. Un credincios adevărat nu se va lăuda niciodată că se roagă !
    Poate doar musulmanii !

  5. Ne rugam pe facebook in viitorul apropiat, vrem nu vrem acolo o sa ajungem. De vreun deceniu socializam online, nu mai exista contact fizic decât f rar . O sa se ducă naiba lumea asta. Mintea poate fi programată in orice fel…

    • Sunt anumite limite insa omul este un dobitoc aparte …

    • *Nici nu-ti imaginezi ce dreptate ai …

      Retelele de Desocializare au mutilat psihicul a miliarde de oameni fara ca acestia sa aiba cel mai mic habar. E un ‘gradient descendent'(„aproape-n aproape” — d’asta nu se observa imediat sau chiar deloc) aplicat la scara larga care te face din om neom.

      La ce ma refer mai exact, faptul ca amplifica efectul de turma, ‘desufletind’ individul, facandu-l incert si incapabil de-a gandi cu adevarat independent.

      Practic, e un cerc vicios in care fiecare traieste prin ochii altuia doar ca si aceia sufera de aceeasi boala …

      Am detaliat cu atlte ocazii cum stigmatizarea de alta data iti putea pune viata in pericol si d’asta omul are dorinta de-a o evita inradacinata in sange, doar ca in ziua de azi nu mai e cazul.

      Din contra, poate fi folosita impotriva ‘stigmatizatorului’ in scop Penal.

  6. Mai multe detalii aici:

  7. On-topic: Zuck stie perfect ca religia este pilonul de baza a tot ce inseamna ‘institutionalism’ si implicit ‘ierarhie’.

    Nu pot sa neg ca pana si el e spalat pe creier si chiar crede in iudaismele lui, intr-adevar, fara evrei lumea ar fi mult mai saraca, cultural, moral, dar, in special, financiar, fiind, probabil, unul dintre cei mai inteligenti oameni de pe Terra, cel putin in teorie, sau cel putin, a fost, si asta creeaza sansa ca ceea ce face sa fie in scop de ‘reinforcement’ al structurilor institutionale, structuri ce mentin cercul vicios de care va pomeneam mai sus si implicit tot ce inseamna Facebook.

  8. Mark SUCKERberg ar f si pe masa pentru bani.

  9. cred ca l-a pus inaltpreafericitul sa faca buton smerit

    sunt foarte puternici mitropolitii BOR – de aceea stau toata ziua cu ei in gura