G4Media.ro

Factual: UEFA nu a obligat căpitanul echipei naționale a României să poarte…

Foto: InquamPhotos / Stefan / Constantin

Factual: UEFA nu a obligat căpitanul echipei naționale a României să poarte o banderolă cu însemnele comunității queer

O postare a unei pagini de Facebook s-a viralizat pe platforma de socializare în limba română și susține că Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale de fotbal a României, ar fi fost obligat de UEFA (forul european care reglementează sportul), să poarte, în timpul meciurilor de la Campionatul European de Fotbal din Germania, o banderolă cu însemnele steagului comunității LGBTQIA+, în semn de recunoaștere a minorităților sexuale. Postarea susține și că fotbalistul român ar fi refuzat această propunere. Creatorul postării nu a oferit nicio sursă care să-i susțină afirmațiile, scrie Factual.ro.

FRF și UEFA neagă

Contactate de Factual.ro, Federația Română de Fotbal (FRF) și UEFA au catalogat informația ca fiind un fake news.

FRF menționează că singura banderolă acceptată de forul continental este cea simplă sau cea oferită de UEFA în cadrul unei campanii, cum ar fi banderola albastru sau verde neon cu textul „RESPECT”, purtată și de Nicolae Stanciu în meciurile disputate până acum la EURO 2024.

Citește integral pe Factual.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Foarte interesant. Am văzut în ultima vreme foarte multe astfel de activități pe platformele sociale. Diverși fotbaliști din estul Europei sau din Africa erau portretizați adevărați eroi nu pentru realizările lor sportive, ci pentru că fiind sub contract cu echipe din țări în care drepturile omului chiar sunt relevante și inclusiv cluburile aleg să le susțină în mod simbolic, acei sportivi se opuneau demersului și sigur că paginile auristo-șoșocare îi prezentau drept „victime” ale „Occidentului decadent” și reprezentanți de seamă ai „valorilor” care, culmea, i-au îndreptat chiar pe acei sportivi către niște țări în care drepturile să le fie respectate și munca răsplătită poate chiar mai mult decât pe măsura eforturilor depuse. Nu mă miră nimic, însă. Românii sunt mult mai interesați de lupta asta utopică cu „progresiștii” și nu se arată deloc preocupați de miile de probleme generate de incapacitatea coaliției PSDNL de a face reforme.