G4Media.ro

Familia unui deputat decedat de Covid dă în judecată Spitalul Militar și…

Familia unui deputat decedat de Covid dă în judecată Spitalul Militar și cere un milion de euro daune / Acuză spitalul că parlamentarul s-a infectat aici cu 4 bacterii nosocomiale / Reacția spitalului: ”Unitatea noastră este pe deplin implicată și interesată în aflarea adevărului”

Soția și cei doi copii ai parlamentarului PSD Sebastian Radu solicită în instanță despăgubiri de 1.000.000 de euro daune și 40.000 de euro reprezentând cheltuielile cu transferul pacientului în Germania, unde deputatul Sebastian Radu (foto) a ajuns în septicemie, relatează Libertatea.

Ei susțin că Infecția generalizată a fost cauzată de infecțiile nosocomiale contractate în Spitalul Militar din București și ascunse familiei și medicilor străini.

Deputatul a fost transferat în decembrie 2020 de la Buzău la Spitalul Militar Central București și a decedat pe 9 decembrie într-un spital din Germania, ajuns aici în stare gravă.

Conducerea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” transmite că ”unitatea medicală este pe deplin implicată și interesată în aflarea adevărului legat de acuzațiile aduse”.

”Pentru managementul unității noastre medicale, de la managerul general și până la managementul fiecărei structuri medicale (secție, compartiment sau laborator), o prioritate o reprezintă  reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale prin aplicarea unor programe complexe, bazate pe dovezi științifice, pentru a îmbunătăți capacitatea de testare microbiologică, prevenirea și controlul infecțiilor în spitale și utilizarea judicioasă a antimicrobienelor.

În acest sens, SUUMC a făcut nenumărate demersuri, inclusiv pe componenta de accesare a proiectelor din fonduri neramburasabile – Proiectul “REVERSE (pREVention and management tools for rEducing antibiotic Resistance in high prevalence Settings)”, proiect finanțat prin programul Horizon 2020, European Health and Digital Executive Agency”, se precizează în comunicat.

Totodată, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” anunță că a participat, în calitate de partener al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” Bucureşti (INBI MB) și al Institutului Național de Sănătate Publică din Norvegia, în proiectul „Întărirea capacității instituționale pentru controlul infecțiilor spitalicești și gestionarea consumului de antibiotice în România”, proiect coordonat de Ministerul Sănătății și care are sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății. Proiectul este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 – Provocări în sănătatea publică la nivel european.

”Iată de ce nu este o noutate pentru niciun specialist din domeniul medical faptul că emergența rezistenței la antibiotice a devenit o problemă la nivel global, în plină expansiune. Iată de ce, la nivelul unității noastre se acordă o atenție deosebită pentru realizarea unor controale ferme în acest domeniu, se realizează și se raportează, permanent, analize specifice acestui fenomen”, se mai precizează în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. daca asta nu e justitie divina impotriva HOTILOR DE LA PSDNLUDMR!!!

    pai cine ne conduc de 33 de ani daca nu gunoaie ca parlamentarul PSD Sebastian Radu?
    cine alege manageri de spitale , lipitori de afise , chelnerite, directori de pompe funebre precum parlamentarului PSD Sebastian Radu?
    si „parlamentarului PSD Sebastian Radu” a se intelege TOTI PARLAMENTARII PSDNLUDMR?

  2. Pai nu de alde domnul parlamentar a adus spitalele in halul asta. A cules ce a semanat. Ii asteptam si pe restul.

  3. 1. Dacă nu ajungea în Germania se mai afla că a făcut septicemie? Unde s-a constatat că avea infecții cu nosocomiale, în România sau în Germania?
    2. Familia nu crede în știință, după cât se pare. OMS-ul a decretat, Arafat s-a conformat, G4M încă nu crede în jurnalism: dacă omul are altă boală și covid și moare, atunci a murit de covid. Dacă în certificatul de deces scrie că a murit de covid (așa cum scrie și în titlul articolului de față) pe ce bază dă în judecată spitalul din România?

  4. De parca nu ei au condus spitalele zeci de ani.

  5. Vad ca nu se mai tine minte ca pana sa apara omicronul, varianta mai usoara a virusului, la conducerea Ministerului Sanatatii a fost pentru un numar de luni care nu depaseste 12, adica un an, USR-ul.