G4Media.ro

FBI avertizează: China are „preferințe” pentru viitoarele alegeri prezidențiale din SUA. La…

sursa foto: White House

FBI avertizează: China are „preferințe” pentru viitoarele alegeri prezidențiale din SUA. La fiecare 10 ore se deschide o anchetă de contraspionaj care implică Beijingul

China are ”preferinţe” pentru viitoarele alegeri din SUA, a apreciat marţi Christopher Wray, directorul Biroului Federal pentru Investigaţii (FBI) din Statele Unite, menţionând că este deschisă o nouă anchetă de contraspionaj care implică Beijingul ”la fiecare zece ore”, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Campania de influenţă pernicioasă a Chinei vizează politicile şi poziţiile noastre 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile pe an”, a declarat Christopher Wray într-un discurs rostit la Institutul Hudson din Washington.

În opinia lui, nu există ”nicio ameninţare specifică” privind scrutinul din 3 noiembrie, în care preşedintele republican Donald Trump va candida pentru un al doilea mandat împotriva democratului Joe Biden.

Dar aceste presiuni ”permanente” au ”evident implicaţii pentru alegeri”, a apreciat el. Şi chinezii ”fără îndoială au preferinţe”, a adăugat directorul FBI fără a da detalii.

În cadrul discursului său, el a descris pe termen lung eforturile crescânde ale Beijingului de a avea acces la secretele tehnologice americane. „Timp de zece ani, am asistat la o creştere de 1.300% a dosarelor de spionaj economic care implică China”, a spus el, referindu-se la „unul dintre cele mai mari transferuri de informaţii din istoria umanităţii”.

Pe lângă dosarele de acest tip se adaugă peste 1.000 de alte anchete legate de furtul de date cu caracter personal, intruziuni în cercetări universitare sau presiuni asupra disidenţilor refugiaţi în Statele Unite, a a menţionat, de asemenea, oficialul american.

„Am ajuns în punctul în care FBI deschide o nouă anchetă de contraspionaj legată de China la fiecare zece ore”, a menţionat directorul FBI. „Chiar acum, China lucrează pentru a compromite (…) cercetarea americană privind COVID -19″, a precizat Christopher Wray. În opinia sa, aceste campanii coordonate de Partidul Comunist Chinez reprezintă ”cea mai mare ameninţare pe termen lung” pentru securitatea Statelor Unite ale Americii.

Guvernul lui Donald Trump a adoptat în ultimele luni un ton foarte critic faţă de China, pe care preşedintele american o acuză că a ascuns amploarea răspândirii noului coronavirus atunci când acesta apărut în centrul ţării, la sfârşitul anului 2019.

sursa foto: White House

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Pe Biden il prefera, nu-i asa?

    • Pe biden il prefera toti corupti si toti combinatori plus deep state ca lea cam stat afacerile in loc de cind cu trump

    • Gresit. In ciuda aparentelor, Trump este preferatul Chinei.
      Cititi strategia definita de PCC in 2015 „Made in China 2025”. China planificase de multa vreme sa reduca dependenta de producatorii de chipuri americani. Tehnic, aveau propriile clone pregatite dar era nevoie de un pretext ca sa taie supply-ul iar Trump le-a oferit acest pretext.
      Dependenta de partea de hardware a fost eliminata, acum deja s-a trecut la partea de software. Smartphonurile chinezesti care nu vin cu Google Mobile Services, vin echipate cu procesoare de ultima generatie si specificatii hardware foarte generoase la pret de telefoane entry-level. Mai exact, telefoane echipate cu procesoare in tehnologie de 7nm, care in mod normal ar costa in jur de 900 euro sunt puse pe piata la pret mai mic de 250 euro.
      De ce ar vinde chinezii hardware-ul atat de ieftin daca aceste procesoare nici macar nu sunt fabricate in China? Procesoarele de top sunt fabricate in Taiwan, la TSMC, deci sume importante de bani sunt investite in acest hardware ca sa fie pus pe piata la pret de dumping. Raspunsul: pentru a atrage utilizatori care sa foloseasca alternativele software la produsele americane. Practic consumatorii sunt mituiti cu hardware performant aproape moka pentru a se decupla complet de aplicatiile americane.
      Daca alternativele chinezesti la aplicatiile americane ar fi fost introduse optional, majoritatea consumatorilor ar fi ales Google mobile services. Daca producatorii chinezii ar fi trecut peste noapte de la aplicatii americane la aplicatii chinezesti, fara motiv, ar fi parut suspect iar consumatorii le-ar fi evitat. Multumita lui Trump, chinezii au jucat din postura de victime versate.
      Am facut aceasta paralela pentru a scoate in evidenta strategia aplicata de China si modul in care a contribuit Trump la punerea in practica.

    • @ jorj

      The United States think tank Council on Foreign Relations stated in 2018 that it is a „real existential threat to U.S. technological leadership”.[22]

      The Li Keqiang Government maintains that the plan is in line with the country’s World Trade Organization obligations.[23]

      On 15 June 2018, the Trump administration imposed higher tariffs on Chinese goods, escalating the trade tensions between China and the U.S.

      The tariff list mainly focuses on products included in the Made In China 2025 plan, including IT and robotics-related products.[24]

      de pe wiki „made in china 2025”

    • SUA e impanzita de studenti chinezi care au acces la toate programele de cercetare. Pana si NASA e impanzita de spioni chinezi. Apoi mai sunt americanii care au fost convinsi sa treaca de partea Chinei prin acele programe de fidelizare tinute de Confucius Institute.
      Orice inoveaza americanii, chinezii afla in secunda urmatoare si deschid propriul lor program de cercetare pe subiect.
      In ritmul asta SUA isi pierde avantajul de a conduce tehnologic. Singura cale de a preveni furtul de proprietate intelectuala este sa interzica accesul strainilor la programele de cercetare dar acest lucru nu se va intampla.

  2. Gata, s-a fasait povestea cu Putin… acum vine asta cu China

  3. E emotionant cum cele mai preacinstite alegeri din lume sunt in realitate furate de trei spioni cu sapca dintr-aia stalinista. Nu ar putea si organizatiile de campanie ale partidelor americane sa angajeze niste manuitori dintr-astia de alegeri, presupunand ca sunt intr-adevar asa de puternici?

  4. Cine se izolează în spatele zidurilor, iese din istorie.
    OOO! VREME

  5. Nu prea cred ca are importanta … Trump oricum e o amenintare Internationala, dar asta pt. ca-i senil si n-ar fi trebuit sa aiba ce cauta la postul pe care-l are. Ar trebui sa se duca in California si sa se bucure de ultimii ani din viata, ca multi nu mai are … Eventual, sa fumeze si el ceva bun … Ii mai trec bazdacii …