Federația „Solidaritatea Sanitară” avertizează asupra riscurilor ca tot mai mulți medici să fie infectați cu COVID-19, între care faptul că nu sunt testați toți pacienții cu simptome ale bolii și cere măsuri urgente
Federația „Solidaritatea Sanitară” avertizează, într-un comunicat de presă, asupra riscurilor ca tot mai mulți medici să fie infectați cu COVID-19, între care faptul că nu sunt testați toți pacienții cu simptome ale bolii și cere măsuri urgente pentru schimbarea unor proceduri.
Federația avertizează că Procedura de Utilizarea rațională a echipamentului individual de protecție nu protejează salariații din sănătate în toate situațiile, nefiind adecvată la situația reală.
„Capacitatea anchetelor epidemiologice de a detecta toți pacienții infectați și cei aflați în risc de contaminare este de mult depășită, principala cauză (cu probabilitatea cea mai mare) fiind ivirea unor focare multiple de infecție pe fondul remigrării (necontrolate epidemiologic) a unui număr foarte mare de cetățeni români”, subliniază sursa citată.
„Solidaritatea Sanitară” arată că efectul cert îl constituie faptul că în spitale apar din ce în ce mai mulți pacienți care nu sunt identificați inițial ca fiind purtători COVID 19, fiecare dintre aceștia contaminând un număr foarte mare de salariați, „pe fondul absenței unui minim echipament de protecție individuală”.
Spitalul Județean Suceava, Spitalul Universitar București, Spitalului Judeţean Covasna constituie tot atâtea dovezi ale situației în care salariați care au tratat pacienți ce s-au dovedit ulterior că erau contaminați COVID-19 nu au purtat un minim echipament de protecție, deoarece acesta nu este prevăzut de procedura Ministerului Sănătății, precizează federația.
Conform sursei citate, următoarele tipuri de situații generează riscuri ce nu sunt acoperite de aceste proceduri:
- Pacienții care se prezintă cu alte afecțiuni, fără a avea inițial simptomatologie respiratorie, pacienți care nu au călătorit anterior (sau nu declară că au călătorit) în alte state și nu au avut/nu declară/nu cunosc să fi avut contacte cu persoane contaminate sau suspecte a fi contaminate, dar care dezvoltă ulterior simptomatologie respiratorie și, odată testați COVID 19, se dovedesc pozitivi.
- Pacienții cu simptomatologie respiratorie care nu sunt testați.
- Toate situațiile create de lipsa capacității de a testa în mod corespunzător. Un exemplu discutat public: deși au simptomatologie respiratorie, sunt testați doar pacienții a căror temperatură depășește 39 grade Celsius.
„Evident, nu am inclus aici situațiile cele mai grave, create de absența echipamentelor individuale de protecție corespunzătoare”, se mai arată în comunicat.
„Solidaritatea Sanitară” solicită corectarea urgentă a erorilor și omisiunilor din Procedura de Utilizarea rațională a echipamentului individual de protecție.
Citește și
Sursa Foto: Facebook/ Bundeswehr
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii