G4Media.ro

Femeie de 85 de ani, desfigurată în bătaie la Spitalul Botoșani, secția…

sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Femeie de 85 de ani, desfigurată în bătaie la Spitalul Botoșani, secția Psihiatrie, după ce a fost lovită de o altă pacientă / În urmă cu câteva zile, tot aici, un pacient s-a înjunghiat cu un cuțit în piept /  Spitalul: ”A fost o conjunctură de factori”

O bătrână de 86 de ani, internată cu diagnosticul de demenţă, a fost bătută şi desfigurată de o altă pacientă, la secția de psihiatrie a Spitalului Județean Botoșani, anunță Monitorul de Botoșani. Cadrele medicale spun că lipsa de personal de supraveghere face ca astfel de cazuri cumplite să se înmulţească.

Bătrâna, de 86 de ani, din mediul rural, a ajuns la Secţia de Psihiatrie pe data de 7 august, fiind internată pe una dintre secţiile specializate, însă o zi mai târziu o altă pacientă a sărit la bătaie fără vreun motiv.

Profitând de lipsa personalului de supraveghere, aceasta a început să o lovească cu pumnii peste cap şi faţă. Lipsită de apărare, bătrâna a fost lovită în mod repetat, până personalul medical a fost alertat de zgomotul făcut de ceilalţi pacienți.

Angajaţii secţiei au intrat în salon şi au reuşit să o îndepărteze pe agresoare şi să scoată victima afară. Aceştia au apelat imediat o ambulanţă, care a transportat-o pe bătrână la Urgențe, ulterior fiind internată în spital.

Reprezentanţii IPJ spun că au declanșat o anchetă pentru a stabili exact ce a dus la producerea evenimentului

Cazul vine la doar câteva săptămâni după ce un pacient al aceleiaşi secții s-a înjunghiat în piept cu un cuţit. În ciuda faptului că acesta era cunoscut ca un pacient agresiv şi nu trebuia lăsat nesupravegheat, acest lucru s-a întâmplat.

Conducerea unităţii sanitare a declanşat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cum a fost posibil ca tânărul, cunoscut cu un istoric de autoagresivitate, să fi făcut rost de cuţit.

„A fost o conjunctură de factori, iar în urma anchetei se vor stabili măsuri suplimentare pentru a se evita astfel de incidente pe viitor”, a precizat atunci economista Doina Caba, managerul SJU Mavromati.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Religia păcii lovește din nou.

  2. RTV-ul, pe cai!

  3. 2 asistente la 40 de nebuni, pacientii sunt pastilati sa stea cuminti.

  4. Aparent, pastilele nu prea-si fac efectul + efectul de a fi tinut identic cu un prizonier.

    Dupa ce-au drogat oameni decenii, acum vin si spun ca SRRI-urile (scaldatoarele creierului cu serotonina) si implicit serotonina n-au treaba cu depresia …

    • Daca stii sa citesti, gasesti suficiente studii care arata cum se desfasoara cooperarea si competitia intre serotonina si dopamina. Degeaba actionezi artificial asupra canalului de serotonina daca nu actionezi pentru a echilibra si canalul de dopamina. E ca si cum ti-ar sta ochelarii ca lui Victor Ciorbea.

      Deci exista o mica proteina acolo care le pune pe astea doua in echilibru. Si cand proteina aia o ia pe ulei, se instaleaza depresia si/sau anxietatea. In functie de cum iti functioneaza tie canalele.

  5. Foarte foarte trist.

  6. Cei care au rude cu probleme psihice stiu situatia: ai vrea sa-i internezi, sa le faci un bine, sa fie tratati, dar e un iad in spitalele de psihiatrie. Un iad. Ii trimiti acolo ca sa li se amelioreze starea si ii iei acasa batuti, traumatizati, terorizati. Jungla, nu spital. Romania, 2022. UE.