G4Media.ro

Fermierii germani cer permis de trecere pentru muncitorii români, îngrijorați că nu…

Sursa Foto: http://allesgerman.com

Fermierii germani cer permis de trecere pentru muncitorii români, îngrijorați că nu mai are cine să le culeagă sparanghelul de pe câmp

Asociația cultivatorilor de sparanghel din Germania se teme că va pierde o bună parte din recolta din acest an și solicită un permis de trecere pentru muncitorii angajați în acest an pentru a ajuta la recoltare, majoritatea acestora, circa 85 la sută, urmând să vină din România, transmite berlin.de.

Potrivit sursei citate, din cauza crizei generate de coronavirus, sute de muncitori din România nu au putut călători în Brandemburg, a declarat, marți, Jürgen Jakobs, președintele Asociației cultivatorilor de sparanghel. Din cei 2300 de muncitori angajați, 85% ar fi trebuit să vină din România, restul din Polonia.

Jakobs a mai spus că fermierii sunt înștiințați de anularea unor contracte la fiecare oră și a solicitat emiterea unor permise pentru muncitorii contractați în acest an. Potrivit acestuia, firmele de transport și șoferii din România refuză să vină în Germania pentru că nu li se permite să tracă prin granția dintre Austria și Ungaria. Unul dintre motive este că aceștia nu pot confirma că muncitorii pe care îi transportă spre Germania sunt pentru recoltarea spranghelului.

”În plus, șoferii de autobuz care se întorc acasă trebuie să petracă 14 zile în carantină în România”, a mai spus Jakobs. Persoanele care ajung pe cont propriu cu  mașinile nu sunt lăsate să treacă granița. ”Totul descurajează muncitorii să vină pentru recoltarea sparanghelului”, a mai spus Jakobs.

Pentru angajații permanenți, ar trebui să existe o confirmare pentru muncă sezonieră în Germania. ”Ambasada ar putea emite permise”, a cerut Jakobs.

Germania este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus. Potrivit worldometer, Germania se plasează pe locul șase în topul țărilor lovite de criză, cu 7,636 de cazuri de infectare raportate marți la prânz, după China, Italia, Iran, Spania și Coreea de Sud. Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Geramania a crescut într-o singură zi cu +364 iar decesele au ajuns la 20.

Sursa: berlin.de

Sursa Foto: http://allesgerman.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Se numește sparanghel in limba romana.

  2. Criza, criza dar fudulia e mare. Sa muncească nemții pana vin romanii, altfel mor de foame. Sau e sub demnitatea lor?

    • Problema e ca nemtii cer salariu dublu si culeg jumatate. Vezi ca era un filmulet cu un fermier din Anglia (parca) care a facut un test cu conationalii lui.

  3. Asparagus :))))
    De sparanghel n-ati auzit?
    Mai invatati romana!

  4. Pai sa încerce cu niște ciuhapi locali, ca au destui… sirieni, afgani etc. Nații harnice și cumsecade… oh wait… aia-s acolo pentru ajutoare sociale, crime și violuri.

    • Refugiații sunt niște somități într-ale știnței și cunoașterii, numai doctori, ingineri și fizicieni care vorbesc 15 limbi străine. Munca fizică, la câmp nu se pretează, nu e pentru ei.

  5. 20 decese la 8000 cazuri e 0.25%, parfum de gripa sezoniera. s-ar duce multi daca ar avea voie.
    iar la cules de sparanghel faci si izolare sociala pe camp.

  6. Da milionul de negraci si ciuhapi adusi de neo-marxista Merkel nu presteaza munci de astea?

  7. Arbeit macht frei! La munca handralai nemti! Puneti biciul pe romani in multinationalele voastre de 2 bani gauriti!

    S-a terminat ! Kaputt! Haideti nemti harnici, mana si creierul la munca, in sfarsit a venit randul vostru de afirmare!

  8. Poate ne dam seama cat de dependente sunt unele tari de Romania. Sper ca aceasta pandemie sa fie o trezire la realitate si sa ne refocusam pe productie interna sau sa cerem salarii decente.

  9. Au belit-o occidentalii! Și nemții și spaniolii și italienii, etc. Vor trebui sa reinvete și muncile de jos.

  10. Nu au de ales, vor fi nevoiti sa mareasca salariile si vor avea angajati germani.
    In anii 80-90, la noi, in Franta, toti marii angajatori evocau faptul ca nimeni nu va mai colecta deseurile (gunoiul) si nimeni nu va mai face curatenie, daca se intrerupe aducerea africanilor.

    Suntem in 2020 si, toate deseurile sunt colectate de europeeni. Curatenia este facuta in mare parte de europeeni. S-au marit salariile (sindicatele au avut si au un rol important in negocierile salariale) statul a marit grila salariala minima succesif, de-a lungul anilor si… europeenii au reinceput sa se angajeze in aceste posturi.

    Simplu si eficient: marirea salariilor (gila minima) de 1-2 ori pe an. Cu cate 1-3%, ca sa poata fi acceptata de catre patronat si de catre clienti. Asa si numai asa, salariul minim la noi, in Franta, a ajuns la 1219 € net pe luna, pentru 151 ore lucrate.