G4Media.ro

Festival de Gastronomie Tradițională „Un”te duci tu mielule?”: bulz pe jar, cozonaci…

Sursa foto: Transylvania guide

Festival de Gastronomie Tradițională „Un”te duci tu mielule?”: bulz pe jar, cozonaci cu aromă de vanilie, tocană / Artiști locali vor urca pe scena de la poalele Castelului Bran

Vestitele preparate brănene, muzica și portul populare vor fi ingredientele perfecte pentru un festival dedicat valorilor tradiționale românești.

Festivalul de Gastronomie Tradițională „Un’te duci tu mielule?” se va desfășura la Bran, pe Platoul Inima Reginei, în perioada 2-4 iunie.

Organizatorii promit o experiență culinară de zile mari: bulz pe jar, cozonaci cu aromă de vanilie, tocană de miel și telemea cu zer dulceag.

O mulțime de voci și ansambluri de dansuri populare locale se vor reuni pe scena de la poalele Castelului Bran, începând de vineri, de la ora 12.00. Printre aceștia amintim: Lorena și Radu Adam, Grupul Vocal „Flori de dor”, Alexandra Folea, Andreea și Cristian Crețu, Hoinarii Craiului, Ionel Letca, Liliana Oncioiu, Luminița Vlaicu sau Ansamblul „Zestrea Branului”.

Festivalul se va desfășura până duminică seara și este organizat de Asociația Culturală „Zestrea Branului”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cozonaci cu aroma de vanilie, tipic romanesc. Arborele de vanilie creste in Romania de mii de ani si era arborele care pazea intrarea in tunelul dacic de sub Bucegi…

  2. Sa vezi ce suedeze sunt chiftelutele, cele atat de romanesti, ba nu, grecesti, ba nu turcesti. Dar, suedezii nu sunt nici complexati nici carcotasi. Mananca ei chiftelute oricand si oriunde atunci sunt suedeze, vezi restaurantul IKEA si orice material de reclama pentru Suedia, ;).
    Se mananca cozonac cu vanilie si nuci in toata Romania, atunci este romanesc. Si sarmalele sunt suedeze, dar si romanesti. Povestea cu mancarea este mai complicata, sau mai simpla: cam acelasi lucru, din ASIA pana in Europa, difera mirodeniile si modul cum se combina, cu de ex mamaliga sau piure de cartofi, ca la suedezi, sarmalele. (M-am saturat cum tot se pun etichete tot timpul si pe toate mancarurile, …, exista site-uri provenind de undeva din Ardeal in care totul este ”unguresc”. Il ocolesc.)
    Semnat, o nepoata venind dintr-un sir lung de oameni din Ardeal. 😉