Festivalul Brazilor de Crăciun, pe 9 decembrie, la Muzeul Naţional de Artă al României: 22 de brazi unicat vor fi licitați în beneficiul copiilor vulnerabili
Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun va avea loc pe 9 decembrie, la Muzeul Naţional de Artă al României, 22 de brazi, creaţii unicat, urmând să fie licitaţi pentru a strânge fonduri care vor fi alocate pentru educaţia copiilor vulnerabili, a informat, joi, organizaţia Salvaţi Copiii, printr-un comunicat transmis Agerpres.
Potrivit organizaţiei, evenimentul de anul acesta va pleda pentru accesul la educaţie al copiilor vulnerabili atât din cauze socio-economice, cât şi din cauza războiului, care a dislocat deja milioane de copii din Ucraina, nevoiţi să se refugieze în ţările vecine, inclusiv în România.
„Iată-ne într-un an complicat, în care românii au dat dovadă de o generozitate fără limite, care le-a adus laude în întreaga lume: de la debutul crizei umanitare din Ucraina, am mizat pe sprijinul oamenilor, pentru a putea acorda asistenţă umanitară imediată copiilor care fugeau, uneori pe jos, din calea războiului. Am decis ca această ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun să spună povestea acestei solidarităţi, de aceea fondurile colectate vor sprijini accesul la educaţie al copiilor vulnerabilizaţi de sărăcie, dar şi de război. Învăţăm astfel lecţia pe care ne-o dau copiii: binele nu poate fi discriminatoriu”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.
La ediţia din 2021 au fost adunaţi peste 764.000 de euro.
Conform datelor oficiale, copiii români sunt cei mai expuşi din Europa riscului de sărăcie severă: ţara noastră se afla, în 2020, pe primul loc în topul făcut de Oficiul European de Statistică.
Pentru 1.511.000 de copii din România (41,5%), părinţii nu pot acoperi costurile unei hrane sănătoase, ale unei educaţii de calitate şi ale unor tratamente medicale urgente.
Din 25 februarie până în prezent, 2.839.112 cetăţeni ucraineni au intrat pe teritoriul României. Au fost depuse 4.391 de cereri de azil şi au fost emise 86.521 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare. Salvaţi Copiii România a acordat asistenţă umanitară complexă pentru 210.720 de persoane: 115.494 de copii ucraineni şi 95.226 de adulţi, se precizează în comunicat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii