Festivalul deliciilor dulci și al kurtoskalacs din Sfântul Gheorghe va fi reluat după o pauză de doi ani cauzată de pandemia COVID-19
Festivalul kurtoskalacs şi al deliciilor dulci de la Sfântu Gheorghe, suspendat timp de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19, va fi reluat în acest an, fiind programat în perioada 8 – 11 septembrie, a declarat marţi viceprimarul municipiului, Vargha Fruzsina.
Evenimentul gastronomic, ajuns la cea de-a patra ediţie, îşi propune să promoveze zona şi tradiţiile locale, iar în cadrul acestuia sunt organizate şi două concursuri: unul pentru desemnarea celui mai bun kurtoskalacs preparat după o reţetă tradiţională şi a celui mai bun kurtoskalacs preparat după o reţetă inovativă.
Consiliul Judeţean Covasna a demarat în urmă cu mai mulţi ani o campanie de promovare a colacului secuiesc glazurat cu zahăr ars şi a tipărit pliante în 19 limbi pentru a populariza istoricul, modul de preparare a acestei specialităţi culinare, precum şi produsele „înrudite” cu acesta.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, originea acestui produs tradiţional este foarte veche, însă prima reţetă datează din anul 1784 şi provine din actualul judeţ Covasna, fiind consemnată de către contesa Mikes Maria din Zăbala.
Mai mulţi specialişti care au refăcut „arborele genealogic” al kurtoskalacs-ului au descoperit că acesta are nouă „verişori” în Europa.
sursa: Agerpres.ro, Foto: Festivalul deliciilor dulci
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii