G4Media.ro

Filmul „Nomadland”, marele câștigător al Premiilor Oscar 2021/ „Colectiv” nu a reușit…

Sursa foto: Pixabay

Filmul „Nomadland”, marele câștigător al Premiilor Oscar 2021/ „Colectiv” nu a reușit să câștige la niciuna dintre cele două categorii unde a fost nominalizat/ Lista completă a câștigătorilor

Lungmetrajul „Nomadland” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 93-a ediţii a galei de decernare a premiilor atribuite de Academia de film americană (AMPAS), transmite Agerpres.

De asemenea, Chloe Zhao („Nomadland”) a devenit cel mai bun regizor iar Frances McDormand (Nomadland) cea mai bună actriță în rol principal.

Documentarul „Colectiv” nu a reușit să câștige la niciuna dintre cele două categorii la care a fost nominalizat: Cel mai bun documentar și cel mai bun lungmetraj străin.

Premiile Oscar sunt atribuite în fiecare an pe baza voturilor exprimate de cei aproximativ 9.000 de membri ai Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).

Cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni la Dolby Theatre şi gara Union Station din Los Angeles. Gala a fost transmisă în direct de postul american ABC şi a fost difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Prezentăm mai jos lista completă a premiilor decernate la gala Oscar 2021:

Cel mai bun film: „Nomadland”

Cel mai bun regizor: Chloe Zhao („Nomadland”)

Cel mai bun actor în rol principal: Anthony Hopkins („The Father”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Frances McDormand („Nomadland”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Daniel Kaluuya („Judas and the Black Messiah”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Yuh-Jung Youn („Minari”)

Cel mai bun lungmetraj internaţional: „Another Round” (Danemarca)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Soul”

Cea mai bună scenografie: „Mank”

Cel mai bun scenariu adaptat: „The Father”

Cel mai bun scenariu original: „Promising Young Woman”

Cea mai bună imagine: „Mank”

Cel mai bun montaj: „Sound of Metal”

Cea mai bună coloană sonoră: „Soul”

Cel mai bun cântec original: „Fight For You” (interpretat de H.E.R. pentru filmul „Judas and the Black Messiah”)

Cel mai bun sunet: „Sound of Metal”

Cele mai bune efecte vizuale: „Tenet”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Ma Rainey’s Black Bottom”

Cele mai bune costume: „Ma Rainey’s Black Bottom”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „If Anything Happens I Love You”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Two Distant Strangers”

Cel mai bun lungmetraj documentar: „My Octopus Teacher”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Colette”

Premiul umanitar Jean Hersholt: Tyler Perry şi Motion Picture & Television Fund (MPTF).

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Pai vedeti? Asta e când faceți filme când de pe vreme lui Banicioiu cel fără talent. Ia sa faceți unul acum cu spitalele arse sub subalternul lui ciolos, voiculescu. Sa vezi premii, artificii și laude.

    • Demonstrezi nepăsarea caracteristică bugetarilor, rebuturile societāţii româneşti.

    • Mare dreptate ai. Ia Intreaba la partid, de unde le vin banii lui ciolosel și servitoarei lui voiculescu? De la vreun privat?

    • Suferi, sclav anonim, dar vremurile s-au schimbat si pentru tine. Nenorocirile din prezent sunt si consecinte ale nepasarii si incompetentei din trecut. Ironia iti e morfina pentru amaraciunea din suflet, dar sa stii ca n-ai nici o sansa sa te vindeci vreodata, existență inutilă.

  2. Era de așteptat, premiile Oscar făcînd parte, impreună cu Nobel și Hanuka, din cele trei ”sărbători” evreiești… Așa cum și Eurovisionul e pe criterii geopolitice.

  3. Frances McDormand primește al treilea Oscar pentru rolul jucat în Nomadland ( două precedente au fost atribuite pentru rolurile principale din ”Fargo” și din ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” ) iar Anthony Hopkins primește al doilea oscar pentru rolul din ”The Father” ( precedentul primit pentru rolul lui Hannibal Lecter din neuitatul thriller ”The Silence of the Lambs” ).

  4. Poate, daca concura la fictiune, castiga. Apropo ce se mai stie de nosocomiale? Au disparut sau ce. Mai sunt alte boli, sau doar covid. Dar marii arsi, din mandatele lui si ale lui Tataru, ce fac? Am vazut competenta la Veve de mi-a lasat un gust amar si s-a vazut clar ca e respectat in strainatate nu ca PSD. Cum se mai simte marele ars mort din cauza balbelor? Cred ca il lasa rece ca a pierdut Veve Oscarul.

    • Doar PSD nu va trageti cu toți din FSN – din securisti comuniști – cooperativa corporatistă vegheaza ….

  5. Păcat, Vladutz V. merita un Oscar onorific pentru cel mai bun pulitruc.

  6. Premii date la negri și asiatici, felicitări Spike Lee pentru campania pentru ai tai.

  7. Filmul „Colectiv” nu merita nici nominalizarea. Gustul morbid al amercanilor din industria de film pentru catastrofe a făcut să fie nominalizat. Altfel, un film prost, cu personaje mediocre (Voiculescu și Tolontan) despre o dramă cumplită. Victimele de la Colectiv meritau mult mai mult!

  8. Ce mai sperau fraierii de la Colectiv ca iau Oscar.
    Poate la fictiune.

    • Care fraieri? Aia care au facut filmul? Si care eventual ar fi dat banii castigati asociatiei Colectiv sau poate sistemului de sanatate subrezit pana la descompunere de nenorocitii de politicieni? Aveti in voi aroganta ignorantului care se simte departe de pericol si face haz de necazul real al altuia. Mare atentie, karma ti-o plateste cand nu te astepti.

  9. Lasă, Alexandere! Că la câte dezastre cu morţi sunt în Românica sigur mai faci tu minim 5 filme cu bani de la stat. Nu renunţa! Se pot scoate bani frumoşi din morţi şi suferinţă!

  10. Eu sunt Faraonul’capitalist’comunist’democrat’cooperatist’corporatist. Cum este societatea asa este si clasa politică , daca toata clasa politică din 1989 -2021 a distrus tara asta – același lucru a făcut si societatea. Sunteti cu toti doar noste interlopi , cămătari , faraoni , pe combinatii , pe furat , talharit , distrus ,etc …..

  11. Ce spectacol grotesc.
    Avem un articol cu subiectul „filmele și Oscarurile încasate”.
    Uitați-vă la comentarii.
    O serie de lumpeni se simt obligați să facă tot felul de comentarii care-mai-de-care-mai idioate bucurându-se că prin instituția comentariului pe forum pot sa aducă mai înspre cloaca lor niște chestiuni de cultură și civilizație față de care ei sunt la ani-lumină.