G4Media.ro

Filosoful Mihai Șora, despre prezența și discursul oamenilor politici la festivitățile școlare:…

Foto: Facebook.com - Mihai Șora

Filosoful Mihai Șora, despre prezența și discursul oamenilor politici la festivitățile școlare: Politicianul nu poate călca în incinta școlii decât în calitate de părinte, însoțindu-și copilul, fără sloganuri și “fraze sforăitoare”

Oamenii politici nu au ce căuta la festivitățile de deschidere a anilor școlari, să-și “facă campanie electorală”, să “bombeze pieptul” și să “blocheze microfonul”, scrie, într-o postare pe Facebook, filosoful și scriitorul Mihai Șora, ministru al Învățământului în primul guvern post-decembrist.

În opinia sa, un om politic, cu cât este “mai decent și discret (dar nu mai puțin eficace în acțiunea sa politică), cinstit și chibzuit în gestionarea banului public, cu atât mai iute va intra în conștiința oamenilor: fără să-i abuzeze psihic și fără să deposedeze profesorii de prerogativele și misiunea lor de gazde”.

“Ești directorul unei școli și vrei să dai o încărcătură specială momentului festiv, la începutul anului? Te consulți cu ceilalți profesori, colegi de catedră, și invitați un campion pe care copiii îl adoră, un scriitor pe care cei mici îl citesc cu pasiune, un om de știință plin de har, un fost elev al școlii cu o carieră strălucită”, punctează filosoful.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Sau un inginer.

  2. Asta este valabil pentru situația în care guvernul ar fi cu adevărat „sluga” poporului și nu invers. Toate guvernele lumii, indiferent de punctul cardinal, își arogă dreptul de a-și promova ideologia în școlile publice pe baza faptului că, nu-i așa, ei finanțează școlile publice. Dl. Șora, la așa o vârstă respectabilă, ar putea să se deconteze de la a „trage spuza pe turta șefului”, dar ce să-i faci, „năravul din fire n-are lecuire”. Până la „defectul AUR” dl. Șora n-a avut ni o „greață”.

    • … deconecteze …

    • „Până la „defectul AUR” dl. Șora n-a avut ni o „greață”.”

      Esti sigur? Cred ca n-ai avut tu vreo greatza pana acum sa citesti ce a scris Sora despre politica si felurite aspecte ale scolii (de pilda, discutia de acum cativa ani despre eliminarea limbii Latine din scoli).

  3. O stafie bântuie Europa: a lui Mihai Șora, care e răposat din iulie.

  4. Am făcut o greșeală. L-am confundat cu fiu-su. Mea culpa!

  5. In sfarsit o opinie exprimata intr-o limba romana frumoasa, nu de lemn, cu continut adecvat. Multumiri si admiratie pentru ca aveti o voce clara in zgomotul ce ne chinuie urechile si intelegerea.
    Spun unii pe aici ca ”in toata lumea” politicienii merg prin scoli … ne, dragul mosului, generalizezi in forta, sa te faci credibil. In lumea civilizata cu democratii vechi si cu institutii puternice, nici macar nu se vorbeste politica in scoli si universitati. Nu vin politicieni sa se adreseze copiilor. Nu vorbesti nici despre religie, nici despre bani. In schimb se organizeaza in unele scoli alegeri ca o repetitie de a gandi pe baza programelor oficiale ale diferitelor partide. Dezbateri intre copiii. Copii de scoala generala spre sfarsitul ei. Iar banii sunt de la mine si tine, nu de la politicieni.

  6. Vad ca, desi Domnul Sora are un veac de intelepciune, totusi se gasesc persoane cu cateva decenii de ratacire sa-l persifleze. Atat se poate. Cam astia suntem.