G4Media.ro

Firea susține că proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat…

sursa foto: Captură video

Firea susține că proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat reprezintă o tentativă josnică prin care să se impună creșterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani

Senatoarea PSD Gabriela Firea susține, într-o postare pe Facebook, că proiectul care va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat reprezintă de fapt „o tentativă josnică prin care să se impună creșterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani”.

„Râdem, glumim, dar e cât se poate de grav ce se întâmplā! Se pregătește o tentativă josnică prin care să se impună creșterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani. O persoană care va fi OBLIGATĂ să opteze între pensie și salariul de la stat este, de fapt, obligată fie să renunțe la dreptul constituțional de a munci pentru a-și primi pensia, fie să se pensioneze mai târziu decât prevede legea, renunțând la dreptul său patrimonial. Asta pune la cale guvernul austeritātii!! Este o manipulare incalificabilă afirmația că un pensionar angajat la stat ar primi două venituri de la stat!
Pensia nu este un venit de la stat! Statul doar restituie un drept deja câștigat prin contribuțiile plătite până la vârsta de 65 de ani. Acest drept patrimonial e garantat de Constituție și nu poate fi condiționat în niciun fel. Un pensionar din sistemul de contributivitate, care s-a pensionat la termen, este la fel de îndreptățit să își primească pensia pentru care a contribuit, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat sau dacă nu lucrează deloc”, afirmă Gabriela Firea.

Ea menționează că există doar două situații pentru care cumulul pensiei cu salariul nu poate fi permis: în cazul pensionării anticipate (ceea ce indică incapacitatea de a mai munci din partea persoanei respective, deci nu s-ar putea justifica reangajarea nici la stat, nici la privat) sau în cazul celor plătiți cu pensii speciale (care nu au contribuit pentru banii primiți drept pensie specială).

„Efectele cele mai dure ale unei astfel de măsuri ar fi în primul rând un deficit uriaș de personal în rândul profesorilor și medicilor din mediul rural, dar și din mediul academic, pentru că mulți dintre aceștia sunt peste vârsta de pensionare.
Apoi, ar fi o scădere semnificativă a competenței în administrația publică prin plecarea unor experți cu multă experiență care probabil vor renunța la locul de muncă pentru a-și primi pensia la care au dreptul. În concluzie, efecte negative pe toatā lumea!”, încheie Firea.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat marți seară că pregătește un proiect de lege prin care să fie interzis cumulul pensiei cu salariul în sistemul public.

”Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensia și salariul. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat”, a anunțat Turcan la România TV.

Ea a precizat că cine va alege salariul, va putea rămâne angajat până la maximum 70 de ani.

”Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ministrul Muncii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

62 comentarii

  1. Bați câmpii, cucoană! O fi de la rugină, că se spune că odată intrată in sânge provoacă vedenii și vorbe fără noimă…

  2. Și care e problema coțofano Firea ? Dacă s-a pensionat să rămână pensionat, dacă mai poate să lucreze, să nu se pensioneze. E foarte simplu, complicea căpușelor care ne sug sângele pentru că li se pare că-s mai șmecheri. Un job, un salar, o pensie, pesedisto !

  3. Multă răutate și prostie zace-n șoldoveanca asta.

  4. Cum?!!! Adica sa nu mai iasa politistii si judecatorii la pensie la 40 de ani???? Blasfemie! Lasa cucoana, ca parintii mei au muncit pana la 80 si asta i-a tinut zdraveni la cap si la trup, nu se moare din munca! Doar pentru bugetari e greu.

  5. Mi se pare perfect normal
    Bravo Doamna Gabriela

    • Scaraoțchi-fake,
      Ai grijă, că în cazul doamnei Gabriela există riscul ca „Imensitatea” să te inghită cu totul, doar nu degeaba e poreclită:”madame Găletușă”…!

    • @Scara-cel real: nu mai e nici un risc pentru Scara-fake, el deja e corp comun cu „Imensitatea”. Curios este cum de mai poate comunica din dânsa ca se stie ca din gaurile negre nici lumina nu mai reuseste sa scape.

    • Asta e pentru comenturile voastre inutile , terminatilor

  6. Cine-i dornic sa munceasca dupa pensionare o poate face in sectorul privat,dar de,e mai bun statul la stat pe bani multi.

    • Dar de ce nu ar putea lucra și la stat, dacă a ieșit la pensie după treizeci de ani de muncă la privat?

    • Dar nu te opreste nimeni sa lucrezi in continuare. Tu alegi daca vrei sa iesi la pensie sau nu.

  7. patachina prompterista debiteaza numai oligofrenii din acea tigva vidata.

  8. Ca deobicei ești pe lângă fenomen! S-a găsit cine să vorbească de tentative josnice! Bazaconii de doi bani!

  9. Ciolacu presedinte
    Firea priministra
    Bvvvvv

    • postacilor, eu va inteleg disperarea sa va faceti rondul, dar nu va inteleg cum va putei imagina ca poporul asta este asa de prost!=))

  10. mai degraba oamenii vor ramane de bunavoie in functii decit sa iasa la 42 de ani la pensie , asta daca nu se angajeza la privat

  11. Te doare mintea de la interpretarile doamnei Firea. Cum, naiba, o fi tras ea concluziAa asta? Daca legea spune ca varsta de pensionare e 65 de ani, la 65 de ani omul se duce cu dosarul la Casa de pensii. daca vrea sa lucreze in continuare face alte demersuri legale si e logic ca daca vrea sa lucreze ca bugetar nu poate sa primeasca si pensie si salariu ca ambele vin din impozitele altora. Daca lucreaza la un particular, acela il va plati din ceea ce produce si va mai da si niste impozite la stat. Evident ca pensie si salariu simultan la bugetari intra in categoria pomenilor PSD de tip pensii speciale, sporuri aiuristice… Eu, pana sa apara discutia asta in public nici n-as fi conceput ca cineva chiar e atat de nesimtit sa permita pensie si salariu de la buget simultan. Doamna asta are probleme la mansarda, e din ce in ce mai evident.

    • Pensia nu vine din impozitele altora…..vine din cotizația anilor munciți….

    • Dacă a lucrat la STAT SI A IESIT LA PENSIE ,SA SE ANGAJEZE LA PRIVAT ,NU TOT LA STAT,SI ATUNCI ARE SI PENSIE SI SERVICI.

    • Daca acesti „profesionisti” ar iesi la pensie cand fac 65 an ca si cei din sistemul privat, ar fi altceva, dar cand te pensionezi la 45 ani si vrei sa iti dublezi venitul tot din bani publici mi se pare nesimtire.
      Asteptam cu drag acesti „profesionisti” in sistemul privat ca sa ne dea lectii de performanta si sarguinta

  12. Unul din cele mai toxice personaje de dupa 90.

  13. Firea, la brutarie !

  14. Manipulatoare și mincinoasă, tipic ciuma roșie!

  15. Cand bulsiturile postmodernismului relativizeaza logica pana la impostura se naste o noua generatie si o Firea in fiecare familie. Poti manca branza si s-o ai in traista intacta. Ceilalti trebuie sa cumpere alta la loc, altfel nebuna da foc la casa.

  16. Ce se va alege fara securistii si politaii pensionati la 40 de ani si reangajati la stat ?
    Vom pieri ca natiune sau stat ?

  17. Nu-i aşa stimabilo că după ce au muncit atât de mult, după ce au fost atât de utili şi de performanţi la stat, acum ar trebui să ajute şi mediul privat cu capacităţile lor nebănuite? Sau nu. Dacă nu aveau pile, relaţii, tupeu, nu-i angaja nimeni.

  18. are sens si logica 🙂 ramane statul 🙂 fara specialisti 🙂

  19. ,,Pensia nu este un venit de la stat! Statul doar restituie un drept deja câștigat prin contribuțiile plătite până la vârsta de 65 de ani ”

    Pensia este un venit de la stat . Statul sint eu , cetateanul care munceste si care plateste pensia celor cu decizie de pensionare . Cel care s-a pensionat nu a platit contributii pentru pensia sa ci pentru cei care erau la pensie atunci cind ele era activ pe piata muncii .
    Pensia trebuie sa fie o plata dintr-un cont personal al celui care contribuie , care economiseste pentru pensia lui . Abia atunci poate sa se bata cu caramida in piept ca incaseaza pensia din contributiile lui .

    Individa asta fie nu intelege fie se preface . De atitia ani de cind o cunosc pot spune ca este o prefacuta si o manipulatoare ordinara .

  20. Sigur are dreptate,pai nu și.a angajat toate rudele,prietenii finii și cunoștințele la stat Unde este mai bine decât la stat.Are șoriciul gros.

  21. Dreptul la muncă este garantat de Constituție ! În Legea Fundamentală nu se specifică că acest drept trebuie să aibă efecte doar pentru Sectorul Privat … atât de apărat de matracuca Turcan Raluca ! Da’ de ce un om care a iesit la pensie de la Stat și mai este apt de munca, specialist intr-un domeniu, să le faca pwla mare patronilor ( privati ) și aia să îl plătească cu salariul minim pe economie in timp ce patronii și Companiile Multinaționale se îmbogățesc pe cârca poporului ! Ce băieți buni sunteți voi ăștia de la PNL și USR firmele voastre provate , cu spitalele voastre ptivate , cu farmaciile voastre private , cu Universitățile voastre private !

    • Limbricule, după ce freci menta pe un scaun la stat mai vrei sa te țin în carca tot pe scaunul ala, dar sa halești și pensie, și salar?? Sictir!

  22. Buna, sa va dau un exemplu. Afara in lumea occidentala nu ai voie sa lucrezi si sa ai si pensie. Acum 8 Ani sa schimbat legea. Esti pensionar si vrei sa lucrezi, se poate dar nu la stat cu in mediul privat. Cat lucrezi, atat procent pierzi din pensie. La stat nu iti este permis sa fi incadrat dupa varsta de pensie. Plus ca nu se poate cumula pensia cu salariul indiferent de profesie Sau incadrare.

    • La noi e fix invers. După ce se reangajeaza la stat se duc oamenii sa le fie recalculată pensia anual, pe baza veniturilor realizate din salariul plătit paralel cu pensia. Nu e mișto? Doar ca nu oricine se reangajeaza de unde tocmai a plecat, trebuie sa fii ruda sau Bun amic cu cineva din interior, nu orice muritor ajunge la acest cumul. Mă refer acum la personal auxiliar din spitale sau scoli, de exemplu, unde se leneveste pe rupte pe cumul…..trai nineaca, știe Firea cate matusi reangajate are și ea pe ici pe colo.

  23. Păi doar cei care lucrează la stat ar vrea să iasă la pensie, nu la 70 de ani ci la 100 ,că pot trăi 100 și…,.după cit dorm,din cauza lor nu se pot pensiona cei care nu mai rezista,tu firuța poți ieși la pensie la 120 de ani,că se doarme bine acolo pe bani mulți, ponta de ce nu merge să muncească? Pentru că este mare diferență între a muncii și a dormi.

  24. Pensiile sunt pensii de solidaritate sociala,pensia maxima trebuie limitata (ex. In Germania este la 2650€ , in Franta se impoziteaza pe venit anual peste o anumita limita ajunge pana la 80%,rezolva si pensiile speciale) sunt example in UE. suficiente TREBUE vointa political si determinate.

    • Așa este doamna, ba chiar ar ficu dreaptă rânduială să cumuleze mai nulte pensii și mai multe salarii de la stat. Să vedem și noi onorarii insumate de la stat de 100.000-200.000 eur.

  25. Este un proiect de lege neconstitutional.
    1. Nu poti interzice munca nici macar ptr pensionari.
    2. Nu poti condiționa munca la stat de renunțarea la pensie.
    3. De cele mai.mumte ori, un fost angajat la stat e de o mie de ori mai capabil decât un angajat ce provine din mediul privat. Desigur, e vb de cei care au muncit, nu de lichele.
    Asta ca sa nu spun că cei din privat NU FAC FATA.
    4. Le vor interzice coconilir din CCR sa vumulrze pensiile de la stat cu salariul? Nu cred.

    • Ești amuzant, nu cred ca scrie în Constituție ca e dreptul cuiva sa iasă la pensie și apoi imediat sa revină fix pe același post și sa ia din nou salariu, în paralel cu pensia. Plus ca stilul ăsta de lucru e tipic pesedist, au mereu oamenii matuși, unchi, bunici de reangajat, ca sa doarmă în voie după ora prânzului pe salariu +pensie. ….ca de ce sa doarmă acasă, daca se poate la „munca”, pe bani nemeritati ? De ce sa.nu stea oameni tineri în șomaj sau sa își ia lumea în cap, ca nu găsesc de.munca în tara asta ?

    • Lauro esti vai de capul tau. Sa vina tinerii sa se angajeze sa mai doarma si ei linistiti in posturi la stat, de ce numa aia care au „prins”. Cam asta e marea voastra durere, nu principii.

    • Nu va grabiti sa comparati daca nu ati lucrat si la stat si la privat!
      Am lucrat in 2 domenii la privat si in 2 domenii la stat. f
      La privat 1 am lucrat mult pentru ca voiam sa fac bani dar puteam sa nu ma fortez si sa iau un salariu modest. La privat 2 lucram, ca timp mai mult dar luam un salariu de nimic, in schimb nu faceam mare lucru. La stat 1 lucram uneori si sambata si duminica si de sarbatori(am lucrat si 24 ore sau chiar 30). La stat 2 unde lucrez acum cu salariu bun si program putin peste normal ajung acasa capiat din cauza volumului mare de munca. Din experienta mea este mai greu la stat decat la privat-vorbesc doar din experienta mea nu din ce am auzit la TV sau de la altii. Pensia este un drept pentru ceea ce au facut oamenii aia iar salariul este un drept pentru ceea ce fac. Nu va mai uitati in gura politicienilor care vor capital electoral de pe urma invrajbirii categoriilor profesionale si, mai important, nu va grabiti sa va dati cu parerea daca nu ati lucrat si colo si colo. Sunt domenii si domenii si sunt oameni si oameni care nu vor face nimic indiferent daca lucreaza la stat sau la privat. Oamenii aia au iesit la pensie in baza unei legi date de politicieni care, acum, ii denigreaza ca au iesit asa cum le-au permis ei prin lege?! Asta suna a ipocrizie.

    • Nu uitati ca cei care asfalteaza de rahat drumurile patriei sunt privati nu de stat, cei care sparg strada sa bage canalizarea la 1,8 m inloc de 2,2 m ca merge si asa, sunt privati nu de stat iar la stat se pot gasi exemple la fel. Nu judecati o categorie profesionala dupa cateva uscaturi prezente si la stat si la privat. Da la stat sunt rude angajate dar sa nu uitam ca toti verisorii unui patron lucreaza la firma acestuia. Sunt toti capabili? Nu cred. n

  26. Daca vrei sa muncesti, pe salariu, si dupa 65 de ani, nu te opreste nimeni. Dar fara sa iei si pensie.
    Iar daca vrei pensie, pe motiv ca te-ai rablagit de cata munca ai prestat pana acum, nu vad ce-ai mai cauta in campul muncii, sa iei salariu.

    Ori salariu, ori pensie!
    ALEGE, MADAM SARMANCOOR!

  27. Pensionarea anticipată nu da dreptul pensionarului sa cumuleze pensie si salariu. Numai pensia pentru limita de varsta permite așa ceva. La stat poti sa lucrezi pensionar fiind, însă vei renunta la pensie pe perioada angajării. Ce e asa de greu de priceput.

  28. Cel care a ieșit la pensie pentru limită de vârstă de la privat, de ce nu ar putea lucra la stat?

  29. logica firei e ca la babuinul retardat de la zoo… auzi, interzicerea cumulului pensiei cu salariul tine de marirea varstei de pensionare…

  30. Hei, cei care comentați, nu știți că, de cele mai multe ori, la stat nu au loc decât cei care vin din partea lui X? Că sunt șefi cu cel mult 10 subalterni?
    Și ce salarii au, nu glumă!
    Șefii, nu subalternii. Și cât de mult își umilesc subalternii care nu sunt veniți din partea lui X!
    Cei care au peste 50 de ani sunt numiți ,,babalâci,, de care vor să scape cât mai repede. Și culmea e, că nu-i oprește nimeni.
    Mai bine în mediul privat.
    Acolo, șeful e interesat să-i meargă treburile bine. Nu ține toate hahalerele care habar nu au de nimic, dar au diplome.
    Ce ziceți, am dreptate?

  31. Firea nu are nimic în cap, ea vorbește din perspectiva bugetarului care poate cumul a 3, 4 joburi . Firea poate preda la 2, 3 universități. Uitati-vă câte joburi au unii din cercul puterii, prin consilii de administrație, universități, de zici că au 5 capete, atat de capabili sunt. Sigur Firea , vrea sinecuri pt cei de teapa ei, pt că un tânăr cu studii pe bune , în străinătate nu este nici macar angajat la stat. Aici trebuie să fii o jigodie.

  32. Bai oameni buni,nu se reangajeaza aia care au muncit la stat,ci aia care au avut functii de conducere majoritatea ajunsi acolo politic si vor aceleasi posturi calde si bani mulți

  33. M-am uitat in declaratiile de avere ale unor smecheri lucratori la stat. Astia care au varsta de pensionare s-au pensionat, dar au ramas in continuare sa munceasca e drept pentru un post mai jos, nu mai este sef este doar shefutz. Pensia era vreo 3300 lei/luna, salariul 5500 lei/luna. Sa tot fi bugetar. Problema este ca omul ala bese in scaunul lui, sforaie, nu face nimic. N-am nicio problema cu pensia + salariu la privat. Inseamna ca omul este competent, are putere de munca, ii merge mintea. Nimeni nu plateste un om fara sa aiba beneficii. Doar la Stat este posibil. As intreba Ministerul Muncii cati bani sunt platiti efectiv in salarii, sporuri si pensii nebazate pe contributivitate si cat reprezinta ele din PIB. Veti vedea ca Statul se imprumuta pentru a tine acesta patura sociala ramasa in urma cu modernizarea cel putin 30 de ani. Oameni care fac ce faceau acum 30 de ani sunt in prag de pensie si nu au evoluat deloc. Poate doar ca au jucat Solitaire. Gata cu bataia de joc si cu platile astea pentru a mentine o patura de votanti. Pariu ca PSD a fost votat de cel putin 80% dintre puturosii tarii iar AUR de idiotii tarii.

  34. Nu mai știu cât costa o calatorie cu autobuzul Bucuresti-Voluntari ..
    Minciuna cu pensionarea la 70 de zeci de ani nu mai conteză contează să fie ”rostogolită” din cand in cand până crede helectoratul apoi nu mai contează …marlanie marca bolsevicilor din FESENEU.

  35. Sa vedem pe ucenicii chirurgi cine îi mai învață meserie.

  36. Dacă îngrădim munca pentru o categorie = forța de munca mai putina. Avem noi oare suficientă forța de munca in țara?

  37. Nu va grabiti sa comparati daca nu ati lucrat si la stat si la privat!
    Am lucrat in 2 domenii la privat si in 2 domenii la stat.
    La privat 1 am lucrat mult pentru ca voiam sa fac bani dar puteam sa nu ma fortez si sa iau un salariu modest. La privat 2 lucram, ca timp mai mult dar luam un salariu de nimic, in schimb nu faceam mare lucru. La stat 1 lucram uneori si sambata si duminica si de sarbatori(am lucrat si 24 ore sau chiar 30). La stat 2 unde lucrez acum cu salariu bun si program putin peste normal ajung acasa capiat din cauza volumului mare de munca. Din experienta mea este mai greu la stat decat la privat-vorbesc doar din experienta mea nu din ce am auzit la TV sau de la altii. Pensia este un drept pentru ceea ce au facut oamenii aia iar salariul este un drept pentru ceea ce fac. Nu va mai uitati in gura politicienilor care vor capital electoral de pe urma invrajbirii categoriilor profesionale si, mai important, nu va grabiti sa va dati cu parerea daca nu ati lucrat si colo si colo. Sunt domenii si domenii si sunt oameni si oameni care nu vor face nimic indiferent daca lucreaza la stat sau la privat. Oamenii aia au iesit la pensie in baza unei legi date de politicieni care, acum, ii denigreaza ca au iesit asa cum le-au permis ei prin lege?! Asta suna a ipocrizie.

    • Nu uitati ca cei care asfalteaza de rahat drumurile patriei sunt privati nu de stat, cei care sparg strada sa bage canalizarea la 1,8 m inloc de 2,2 m ca merge si asa, sunt privati nu de stat iar la stat se pot gasi exemple la fel. Nu judecati o categorie profesionala dupa cateva uscaturi prezente si la stat si la privat. Da la stat sunt rude angajate dar sa nu uitam ca toti verisorii unui patron lucreaza la firma acestuia. Sunt toti capabili? Nu cred.

  38. 99% care lucreaza in institutiile statului sunt persoane cu scoala,peste medie(facultate,mastere,calificari etc.)Statul te pune sa dai examene ca sa ocupi un post,pentru ca are nevoie de oameni pregatiti.Vine cate un ciurliburli,care e politician ,a dat numai din gura toata viata si a stiut numai sa promita ca va face,va drege…rupt de realitate,si face legi si lucruri populiste.Voturi,atat!Bine ca va folositi de noi cei stiutori de carte.E mai bine sa ai 7 clase,ca poti fi bordurar,maturator,spalator(nu e rusinos,dar nu indeamna la invatatura politicianul,ca are nevoie de fraieri).Cat au muncit de dimineata pana seara acesti politicieni?(sunt convins ca niciodata).Iese la tv.asa zisa pdl-ista ministru si vorbeste,cica.Ar trebui sa revada tot timpul emisiunile unde e chemata la tv. si sa-i spuna cineva adevarul despre pragmatismul penibilului.Mi-o aduc bine aminte de pe vremea lui Stolo….

  39. Diplome, diplome taică.
    Doctorate, doctorate, dacă se poate la 26 de ani, finalizate.
    Pe vremuri, cine avea doctorat era o adevărată enciclopedie.
    Acum, mulți dintre ei nu știu nici în ce secol suntem.
    Diplome, diplome taică! La stat, că în mediul privat ,,boss-ul,, te vrea om serios, întreprinzător, fără pile, fără clanuri.

  40. Proiectul de lege, „care se pregateste” este neconstitutional pentru ca incalca dreptul la munca.Pensia este un drept nu un venit.
    Cei care o injura pe Firea si PSD-ul sunteti la fel de vinovati ca si gunoaiele care sunt acum la putere de destabilizarea tarii.
    Mai asteptati putin pana la alegeri si o sa primiti cu totii ce vi se cuvine de la romanii adevarati!