G4Media.ro

Firea vrea să taie 49,7 milioane de lei din bugetul pentru lăcașuri…

Vedere aeriana a Bucurestiului. Inquam Photos / David Muntean

Firea vrea să taie 49,7 milioane de lei din bugetul pentru lăcașuri de cult, din care 10 milioane  erau pentru Catedrala Mântuirii Neamului/ Rectificarea vizează o diminuare cu 242 milioane lei a bugetului Capitalei

Bugetul destinat Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va fi diminuat cu 69,6 milioane lei, dintre care 49,7 milioane lei reprezintă bani pentru lăcaşuri de cult, conform unui proiect de rectificare bugetară ce urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei, transmite Agerpres.

Astfel, bugetul destinat Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va fi diminuat cu 69,6 milioane lei (ajungând la 30,4 milioane lei), dintre care 49,7 milioane lei sunt banii destinaţi unor lăcaşuri de cult (faţă de cele 50,7 milioane prevăzuţi iniţial).

Printre aceştia, se numără şi cei 10 milioane de lei destinaţi finalizării lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Practic, un milion de lei vor fi alocaţi în acest an ca sprijin pentru lăcaşuri de cult, dintre care 250.000 de lei pentru consolidarea şi extinderea Parohiei Militari II Cuvioasa Parascheva, 250.000 de lei pentru construcţia Mânăstirii Cristiana şi 500.000 pentru continuarea lucrărilor la Bărbătescu Vechi.

De asemenea, banii destinaţi finalizării staţiei de epurare Glina, reabilitării principalelor colectoare de canalizare şi canalului colector Dâmboviţa (caseta) se reduc cu 64,7 milioane lei, ajungând la 103 milioane lei.

La capitolul Energie termică, este prevăzut un plus de 22,7 milioane lei, reprezentând participarea la capitalul social al societăţilor comerciale (Termoenergetica).

În ce priveşte subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun sunt prevăzute suplimentări de 102 milioane lei (ajungând la 1,102 miliarde lei).

Se taie şi o mare parte din banii prevăzuţi pentru achiziţia celor 100 de tramvaie (achiziţie nefinalizată), dar şi 8 milioane de lei de la Supralărgire Fabrica de Glucoză (ajungând la 19,8 milioane lei) sau 4,4 milioane lei de la Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu (ajungând la 8,8 milioane lei).

Bugetul STB este suplimentat cu 13,7 milioane lei, dintre care 8,4 milioane sunt prevăzute pentru modernizarea tramvaielor cu sistem de climatizare.

Se vor mai acorda două milioane de lei în plus pentru reconstrucţia reamenajarea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor (ajungând la un total de 22 milioane lei).

Alte instituţii la care vor avea loc diminuări de buget sunt: Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive (11,6 milioane lei), Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (9,1 milioane lei), ALPAB (3,1 milioane lei), Biblioteca Metropolitană Bucureşti (1,4 milioane lei), Direcţia de Arhitectură Peisagistică (1,6 milioane lei), Direcţia Generală de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti (1,1 milioane lei).

Rectificarea vizează diminuarea bugetului cu 242 milioane lei, astfel încât Municipalitatea va rămâne cu 5,9 miliarde lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Romania are biserici destule .
    Preoti sa fie scolarizati pentru comunitatile care cer .
    Preotii sa isi ia salariul din comunitatile unde activeaza nu din bugetl public .
    Bisericile sa fie intretinute din bani privati .

    • Subscriu. Culetele religioase sa se intretina singure, din banii donati de evlaviosi. Nu trebuie sustinute cu nici un leu din bani publici.

    • Preotii, indiferent de confesiunea religioasa, nu sunt salariati bugetari. Sumele pe care le incaseaza la serviciile religioase ii ajută sa-si plateasca salariul, care in cel mai bun caz este identic cu cel a unui profesor din învățământul preuniversitar. Statul asigură doar o suma, care de cele mai multe ori acopera contributiile sociale. Daca preotii ar fi salarizati de stat , vă garantez că marea majoritate nu ar accepta sa primeasca vreun ban pt. serviciile religioase. In parohiile din mediul rural, mici si sarace, preotii abia reusesc sa ajunga la nivelul salariului minim pe economie. Multi dintre ei sunt singurul sprijin al familiilor cu multi copii sau a batranilor carora le iau medicamente de la oras. In aceste comunitati nu veti vedea cu anii vreun medic, sau, daca scoala nu s-a inchis , vreun profesor navetist. grabit sa plece la oras. Cu siguranță exista si preoti lipsiti de tact pastoral, asa dupa cum sunt si medici,politisti sau profesori, insa nu ar trebui generalizat. O seară liniștită tuturor si sărbători fericite.

  2. Pai ce facusi, sarmuto, dadusi de fundul sacului? Vezi ca nu te spala tot Prutul tau, de ce te vor balacari pupaciosii si elavioasele. Stii tu care, electorii tai, ‘telectualii.

  3. Duamna, te blesteama managerul Daniel si-o sa pierzi alegerile. Zau! 🙂

  4. Proasta a ajuns la fundul sacului daca a ajuns sa taie până și de la Biserici.

  5. Eliminarea finantarii cultelor de la bugetul de stat ar fi un pas catre modernizarea societatii. Cultele trebuie sa obtina finantare de la enoriasi prin donatii directe. Cat timp popii aduc voturi n-o sa se schimbe acest lucru, continua sa paraziteze bugetul de stat si sa faca bani din vanzarea obiectelor , de cult si din comisioane de botez, cununie, inmormantare fara sa fie impozitati. Mai nou, popii organizeaza excursii si pelerinaje, contra cost.

  6. Locotenentul sinistrului Tariceanu, numitul Vozganian voia sa fiscalizeze productia pentru consumul propriu. Pai nu ?
    Ce-i aduce 2020 sinistrului Tariceanu, omul care a facut-o si pe justitia ? Un loc in parlament unde-i si doamna Imunitatea, amanta lui.