Firma care a sistat furnizarea apei calde în Ploieşti răspunde somaţiei autorităţilor privind reluarea acestui serviciu: Compania nu poate să îşi asume răspunderea punerii în funcţiune a utilajului fără finalizarea planului de reparaţii
Firma Termoficare Prahova SA, care în luna mai a câştigat contractul pentru furnizarea de agent termic în municipiul Ploieşti şi care a sistat, la începutul lui august, livrarea apei calde în oraş, invocând necesitatea efectuării de reparaţii, răspunde „somaţiei” autorităţilor din Prahova. „Având în vedere starea avansată de degradare a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 constatată prin evaluări tehnice externe raportate către autorităţi, compania Termoficare Prahova SA nu poate sã îşi asume răspunderea punerii în funcţiune a utilajului fără finalizarea planului de reparaţii, potrivit reglementărilor legale”, transmit, marţi, reprezentanţii societăţii comerciale, relatează News.ro.
„SC Termoficare Prahova SA a luat act de adresa transmisă în data de 4 august 2022 de ADI Termo Prahova, document prin intermediul căruia compania noastră este somată să sisteze reparaţiile de strictă necesitate desfăşurate la CAF 2 (cazan de apă fierbinte – n.r.) şi aducerea utilajului de producţie a energiei termice la starea tehnică iniţială. SC Termoficare Prahova SA s-a conformat cu instrucṭiunii primite de la Autoritatea Contractantã încheind aceasta în data de 07.08.2022. Mai mult, autorităţile au solicitat companiei noastre punerea în funcţiune a utilajului şi demararea furnizării apei calde menajere către consumatori. Având în vedere starea avansată de degradare a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 constatată prin evaluări tehnice externe raportate către autorităţi, compania Termoficare Prahova SA nu poate sã îşi asume răspunderea punerii în funcţiune a utilajului fără finalizarea planului de reparaţii, potrivit reglementărilor legale. Compania Termoficare Prahova SA va respecta întotdeauna legislaţia în vigoare şi nu va pune în pericol siguranţa angajaţilor săi sau siguranţă în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică”, informează, printr-un comunicat dat publicităţii marţi, compania Termoficare Prahova, care în luna mai a acestui an, la scurt timp de la înfiinţarea sa, a reuşit să câştige licitaţia pentru furnizarea de agent termic în municipiul Ploieşti.
Oficialii companiei dau asigurări că aceasta „a depus toate eforturile tehnice şi logistice pentru a furniza către beneficiari serviciul de alimentare cu energie termică în condiţii de legalitate, cu respectarea strictă a normelor în vigoare” şi amintesc că firma are la dispoziţie 3 luni pentru finalizarea inventarierii bunurilor ṣi semnarea procesului verbal final.
Termoficare Prahova SA reafirmă că, deşi specificaţiile din caietul de sarcini aferent procedurii de atribuire a contractului de concesiune arătau că puterea instalată a utilajelor de producere a energiei termice din cadrul CET Brazi este de 559,5 MWh, „realitatea tehnică pe care reprezentanţii companiei au constatat-o în teren este următoarea: singura sursă utilizabilă şi funcţională de producere a energiei termice este CAF 2, care are o capacitate de 100Gcal/h”, ei menţionând că „restul surselor de producţie sunt inoperabile, din motive tehnice sau de reglementare pe perioada întregului sezon rece”.
„Reamintim că lucrările la CAF 2 sunt obligatorii pentru a asigura, împreună cu surse alternative, capacitatea de producţie necesară furnizării agentului termic pentru iarna 2022-2023. În lipsa acestor reparaţii, atragem atenṭia că există riscul major ca furnizarea apei calde menajere şi a încălzirii în sistem centralizat să fie imposibilă pentru perioada următoare, utilajul fiind susceptibil de defecţiuni majore. Totodată, starea critică a echipamentului care este singura sursă de producţie a energiei termice utilizabilă în acest moment prezintă un risc major de siguranţă pentru personalul operaţional angajat în exploatarea acestuia, cât şi pentru siguranţa în funcţionare a serviciului de energie termică”, menţionează compania.
Compania Termoficare Prahova SA a semnat în luna mai, cu A.D.I Termo Prahova, contractul pentru furnizarea de agent termic în sistem centralizat pentru municipiul Ploieşti, iar trei luni mai tîrziu firma a sistat apa caldă, afectând astfel peste 130.000 de consumatori, dar şi instituţii, inclusiv Spitalul de Pediatrie şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti.
Primarul oraşului, Andrei Volosevici, a acuzat că este vorba despre un joc politic care vizează discreditarea sa, arătând că responsabilii pentru semnarea contractului sunt preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, şi fostul director executiv al A.D.I. Termo Prahova, Horia Tiseanu, care între timp a demisionat. Autorităţile din judeţ au anunţat, ulterior, rezilierea contractului cu Termoficare Prahova şi au somat compania să reia distribuţia apei calde în oraşul Ploieşti, lucru care nu s-a întâmplat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii