G4Media.ro

Firma nababilor de stat înfiinţată de Robert Negoiţă: salariu mediu de 8.000…

Foto: InquamPhotos / Ovidiu Micsik

Firma nababilor de stat înfiinţată de Robert Negoiţă: salariu mediu de 8.000 de lei în compania condusă de fosta cumnată a primarului PSD, abonată la contracte cu Primăria Sector 3

Internet şi Tehnologie S3 este o firmă înfiinţată de Primăria Sectorului 3 care se remarcă prin salariile imense ale angajaţilor şi faptul că trăieşte aproape exclusiv din contracte cu statul. Compania e administrată de fosta cumnata a lui Robert Negoiţă, dar şi de alţi membri PSD.

Denumire: S.C. Internet şi Tehnologie SA

Buget 2018:
Venituri: 56.568.000 de lei
Cheltuieli: 33.162.000 de lei
Cheltuieli de personal: 5.930.000 de lei (17,88% din total)
Număr mediu de salariaţi: 55
Salariu mediu: 8021.15 lei

Obiective:

Conform obiectivelor listate pe site-ul companiei, aceasta ar trebui să fie implicată în aplicarea Strategiei de Digitalizare a Primăriei Sectorului 3 București pentru „menținere a trendului descendent al Coeficientului de Criminalitate din Sectorul 3, creștere a siguranței locuitorilor Sectorului 3, oferirea de servicii către cetățeni într-un mod integrat.”

Consiliul de Administraţie

Preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Internet şi Tehnologie Sector 3 este fosta cumnată a edilului-şef al Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Cristina Elena Arghir este economistă şi a condus Rin Grand Hotel. Nu are experienţă în domeniu IT. Indemnizaţia fostei cumnate a lui Robert Negoiţă se ridică la 8000 de lei.

Anda-Ioana Negoiţă, şefa tineretului PSD din sector, administrator al paginilor de internet PSD Bucureşti, PSD Sector 3 şi TSD Setor 3m după cum a publicat chiar ea pe Facebook, a primit şi ea un loc în Consiliul de Administraţie a firmei de internet.

Un alt membru al Consiliului de Administraţie este Adrian – Marian COCOȘ, fost candidat pe listele PSD pentru Consiliul Local al sectorului 3, student la Politehnică şi membru al partidului de guvernământ.

Ceilalţi membri ai CA sunt: Dinu Luiza Florentina, fostă angajată a Primăriei Sectorului 3, actual Director Juridic la Asociaţia Municipiilor, Petruţ Cosmin Matei, economist la Spitalul Colentina, Emma – Elena – Mihaela Popa, asistent universitar la Facultatea de Transporturi de la Politehnica Bucureşti, şi Angela Radu, persoană fizică autorizată specializată în organizare expozițiilor, târgurilor și congreselor sau consultanţă în afaceri şi management.

Unul dintre cele mai mari salarii medii din firmele înfiinţate de municipalitate în ultimul an este plătit la societatea Internet şi Tehnologie Sector 3. Conform estimării de buget publicată la începutul acestui an, salariu mediu în firmei se va ridica în 2018 la peste 8.000 de lei.

Societatea are în proiect să aibă 55 de angajaţi. În organigrama publicată pe site sunt în prezent aproape 40 de funcţii. Mai putin de jumătate (18) au legătură cu domeniul IT.

Cheltuieli: banii merg pe servere, mobilier, cursuri de formare sau contracte de asistenţă juridică

În 2017, în puţinele luni de funcţionare, banii cheltuiţi au ajuns în deplasări de afaceri pentru testare piaţă şi tratative comerciale pe bază de invitaţie -11.021,95 de lei, contract de servicii de formare profesională – 1.040,00 de lei, o Dacie Duster – 69.561, 32 lei. (Sursa)

În 2018, printre priorităţile conducerii apar asistenţa juridică sau cursurile de perfecţionare.

Asistenţa juridică: Deşi în organigrama societăţii apare un post de consilier juridic, pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, Societatea Internet şi Tehnologie S3 SRL încheie un contract de asistenţă juridică cu „Moldoveanu Remus Alexandru – Cabinet de avocat”. Deşi societatea are, pe site, secţiune specială pentru publicarea contractelor, acesta nu se regăseşte. Remus Alexandru Moldoveanu a fost timp de un deceniu, până în 2016, jurist în Primăria Sectorului 1 condusă de Andrei Chiliman (sursa). Din contractul cu nou-înfiinţată societate comercială, avocatul bucureştean a încasat 19957.06 de lei ( 3,220. de lei în februarie, 4,159.05 de lei în martie şi 4,545.50 de lei şi 2,490.08 de lei în mai, 1,383.38 în iunie, 4,159.05 în august.)

Cursurile de perfecţionare sunt întinse pe tot parcursul anului: pentru administrator site, inginer proiectant, tehnician în sisteme de securitate sau stingere incendii. Angajaţii Internet şi Tehnologie Sector 3 merg la cursuri de formare profesionala în domeniul infrastructurii de videowal, formare profesionala in domeniul infrastructurii de rețea de comunicație sau electrician exploatare medie și joasă tensiune, domenii în care, teoretic, angajaţii ar fi trebuit să aibă experienţă.

G4media.ro a solicitat un punct de vedere al societăţii pentru explicarea necesităţii acestor cursuri de perfecţionare. Până la acest moment nu avem un răspuns.

Cum e ocolit site-ul de achiziţii publice

Societatea Internet şi Tehnologie SRL nu are nicio achiziţie publică făcută pe site-ul e-licitatie.ro. Prin Hotărârea Consiliului Local 334/31.07,2018, societatea primeşte derogare să îşi publice achiziţiile pe site-ul propriu, cu respectarea „confidenţialităţii şi drepturilor de proprietate”. Aşa se face că publicate apar facturi cenzurate. De exemplu, ITS3.ro a tăiat preţul unitar pentru dulapurile de arhiva sau birourile cumpărate de la o firmă de apartament din Buzău (sursa). Pentru 3 birouri si 3 dulapuri, firma a plătit aproape 5000 de euro.

Contracte încheiate:

Firma nu a putut să ocolească site-ul de achitziţii publice când a venit vorba despre contractele încheiate în calitate de prestator de servicii, cel puţin în unele situaţii. Singurele contracte cu care se poate lăuda societatea înfiinţată de Robert Negoiţă sunt, conform site-ului de achiziţii publice, cu statul, mai exact cu instituţii subordonate Primăriei Sectorului 3 sau finanţate de aceasta. Contractele sunt, în general în sume mici, sau pentru servicii ce nu necesită mult efort.

Pentru Primăria Sectorului 3, Societatea Tehnologie şi Internet a prestat mai multe tipuri de servicii din domeniul informaticii şi comunicării. Mai exact: au făcut un sistem de înregistrare și editare video profesională mobila, au asigurat servicii de gestionare rețea, servicii de asistență informatică, servicii de asistență pentru computere personale, asta cu toate că Primăria Sectorului 3 are singură, conform organigramei, un Serviciu Informatic cu şef şi 9 angajaţi.

Un alt domeniu în care SC Internet şi Tehnologie S3 SRL a primit contracte este cel legat de comunicare. Mai exact, pentru „Servicii de comunicare și informare on line cu privire la activitatea Primariei Sectorului 3” firma primăriei a primit 18.000 de lei, deşi Primăria are o Direcţie de Comunicare şi un Serviciu de Presa cu 8 angajaţi (sursa).

Alte contracte au fost încheiate de societatea Internet şi Tehnologie S3 cu şcoli şi licee finanţate de aceeaşi Primărie a Sectorului 3. Pentru administrarea site-urilor pe care le are pe platforma https://invatamantsector3.ro/, fiecare instituţie de învăţământ plăteşte 3080 de lei. Platforma aparţine, conform registrului de domenii, unei firme private – RADIO NETWORK SRL, cu unic acţionar Răzvan Sava din Constanţa. În 2017, firma a avut o creştere spectaculoasă de afaceri – 7 247 611 şi un profit de 794 152 de lei, cu un singur angajat.

Există şi aici categoria contractelor nepublicate pe site-ul de achiziţii. Este vorba despre cele încheiate cu celelalte societăţi înfiinţate de Primăria Sectorului 3 – SC Algorithm Constructii S3 SRL, Administrarea Străzii S3 SRL, SC Ordine şi Protecţie S3 SRL, SC Investiţii Spaţii Verzi SRL, SC SD3 – Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL.

Contractul cu care dă lovitura

Nu mai puţin de 36.7 milioane de lei ar urma să primească firma de la Primăria Sectorului 3 pentru „lucrări de construcţii şi montaj, inclusiv livrarea de produse şi prestarea de servicii de proiectarea şi prestarea de servicii tehnice aferente implementării obiectivului de investiţii ” Extinderea proiectului Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în sectorul 3″.

Contractul a fost şi el atribuit direct printr-o hotărâre de consiliu local, votată pe 2 august. În aceasta se specifică expres că de achiziţiile şi înţelegerile subsecvente se va ocupa preşedintele Consiliului de Administraţie, fosta cumnată a lui Robert Negoiţă, Cristina Arghir, şi nu directoarea adjunctă, cea care a negociat toate detaliile înţelegerii.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

Foto: Ovidiu Micsik – InquamPhotos

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Mi se par mici salariile având în vedere ca un procuroras saltă 15 mii de lei iar pensia medie a magistraților este de 14mii de lei!

    • Compari mere cu pere.
      Un „procuroras” face alte treburi fata de un IT-ist, economist, consiglier etc…

      Mie mi se par cam mici salariile, avand in vedere ca vorbim de IT.

    • Si tu, saracule, iei 1 leu la postare. Sterge-te la gura de penibil, sclavule!

    • Astia ca tine ar trebui trimisi la munca ..

    • Diferenta sta in anii de studiu, presiunile politice si mafiote, faptul ca lucreaza si interactioneaza cu toata pleava – talhari, pedofili, proxeneti, criminali, violatori etc. E inca foarte putin pentru unii dintre ei.

    • Ce face un procuror si ce fac membrii de partid si simpatizantii psd e alta. Primii au de lucru nu gluma pe cand ceilalti care au salarii de 8000 lei ce fac?
      Cred ca freaca menta,se uita pe leptopuri la diferite site-uri,stau pe „facebuka” toata ziua,cursuri de orbit contribuabilii,cursuri de perfectionare pentru fentat prostii de contribuabili s.a.m.d
      Astia cat mai conduc inca tara o s-o bage in faliment. Dupa ei potopul!

    • Asa e muncesc mult săracii, nu au nicio răspundere și procesul durează minim 5 ani, sunt foarte stresați!

  2. Nu salariile sunt problema.. ci ca nu sunt transparenti cu cheltuielile, nu respecta pp concurentei libere, nu sunt sustenabili financiar deci vor tot consuma din banul public si activitatea lor este cel putin nejustificata tinand cont ca obiectivele primariei puteau fi realizate cu mediul privat existent oricum.

    • E eronata informatia conform careia IT S3 are venituri…. Banii acestia ii primeste de la buget. Daca n-ar fi sustinuta de primarie, aceasra firma ar da faliment a 2-a zi.

  3. Nu conteaza, cetatenii sectorului trei sint multumiti din moment ce-l voteaza pe „intreprinzator”. Ce inseamna sa traiesti in noroaie, vine unu’ si-ti asfalteaza strada, nu mai conteaza ca te fura de te rupe, altii te-au furat si nici nu ti-au asfaltat strada. Romanii, iesiti de aproape 30 de ani din mizeria ceausista inca au asteptari mici de alesi si, mai ales, n-au invatat sa ceara de la ei cinste.

  4. E PLIN MICUL VOLUNTARI, BUCURESTIUL, DE CREDULI SI DE PROSTI. MERITA SA FIE JUPUITI.

    PENTRU ROMANI! HA HA HA HA HA ! PENTRU CLANURI BA! NU PENTRU PROSTIME!

    SITI CUM E, CA SA O DUCA BINE, „GENERALII” ISi LASA SOLDATII SA JEFUIASCA.

  5. Daca tot sunt obligat sa platesc femeile astea, de ce sa nu le fac felul!
    Cu 100 de euro iti tragi o femeie bunuta, pt o noapte!
    La 2000 de euro ce servicii imi pot oferi astea a lui Negoita?
    Evident ca ma gandesc si la ceilalti contribuabili!

  6. Romania furata – zile de cosmar!

    Azi dimineata dupa ce m-am trezit, m-am uitat pe fereastra sa vad daca mai exista Romania!
    Ca de cind cu astia la putere…
    #MU*EPSD!