G4Media.ro

Firmele care operează păcănele în localitățile cu mai puțin de 15.000 de…

Sursa foto: Pixabay

Firmele care operează păcănele în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, amenințate cu revocarea licenței dacă nu mută aparatele. Mesaj al instituției care controlează piața

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) le-a transmis firmelor de jocuri de noroc printr-un mesaj pe site-ul oficial că noua lege votată în Parlament în aprilie le obligă să mute aparatele de tip slot-machine (cunoscute sub numele de păcănele) din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

În cazul în care firmele nu vor muta aparatele, ONJN anunță că le vor fi revocate licențele.

Reamintim că licențele sunt date pe fiecare aparat de tip slot-machine, fără legătură cu localitatea în care sunt operate. Astfel, o firmă își poate muta aparatele din localitățile sub 15.000 de locuitori în localități mai mari.

Proiectul de lege privind jocurile de noroc a fost adoptat de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis în aprilie. Social-democratul Alfred Simonis a declarat în plen că este ”un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”.

Pe de altă parte, opoziția a acuzat coaliția PSD-PNL că a ignorat celelalte proiecte legislative care prevăd măsuri mult mai dure împotriva flagelului jocurilor de noroc, precum interzicerea publicității și restricționarea drastică a sălilor de jocuri de noroc.

Comunicatul integral al ONJN:

La data de 18.04.2024 a fost publicată în Monitorul Oficial nr.107 Legea nr.107/2024 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009.

Astfel, prin prevederile legii au fost aduse completări articolului 15 alineat (2) din O.U.G. nr.77/2009, prin introducerea unei noi litere, lit. b^1), cu următorul cuprins:

“b^1) spaţiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slot-machine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e), trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.”

La data intrării în vigoare a dispozițiilor legale mai sus expuse, există raporturi juridice născute prin actele administrative (decizii de acordare a autorizațiilor de exploatare a jocurilor de noroc tip slot-machine) emise anterior noii prevederi, care își vor produce efectele pănă la momentul încetării valabilității acestora, cu condiția ca organizatorii de jocuri de noroc să procedeze, de îndată, la relocarea mijloacelor de joc tip slot machine în locații situate în unități administrativ teritoriale cu o populație mai mare de 15.000 locuitori.

În caz contrar vor fi incidente dispozițiile art. 17 alin. (2) litera i) din OUG 77/2009 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...